Asocijalna, ili socijalno selektivna?!

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
To kad mi kažu "Nisi se našla u životu".
Ja jednostavno ne mogu sa svakim/ svakom.
A gledam oko sebe desetine primera, ne podnose se a svaki dan zajedno, aj' da se samo druže u smislu piju kafu ili igraju basket, ili barem ako je moguće ogovaraju bez posljedica, ali oni smeštaju jedni drugima.
I posle JA prsnem što sam sama na bazenu.
Pitanje:
Lako je reći da je bolje biti sam nego sa bilo kim/ svakim, ali ja VIDIM da su ti ljudi nekako srećniji od mene...
(Ja sam plus izabrala samoću jer su muškarci što reče jedan forumaš "pustili mudašca", ponižavajuće žene i ako sa njima spavam- ***** sam. Nekada jesam sa njima spavala i radila svašta nešto, ali u ovim vremenima da nekome popuš.im, i juuuu naopako, pa na YouTube bih završila (ja kad sam horny, trpim i čekam da prođe...jer jedino tako i takvu me iole poštuju)).
Od tolike izolacije ja više ne umem da se družim. Kako ponovo da naučim, i treba li?

A gledam oko sebe desetine primera, ne podnose se a svaki dan zajedno, aj' da se samo druže u smislu piju kafu ili igraju basket, ili barem ako je moguće ogovaraju bez posljedica, ali oni smeštaju jedni drugima.
Pitanje:
Lako je reći da je bolje biti sam nego sa bilo kim/ svakim, ali ja VIDIM da su ti ljudi nekako srećniji od mene...
(Ja sam plus izabrala samoću jer su muškarci što reče jedan forumaš "pustili mudašca", ponižavajuće žene i ako sa njima spavam- ***** sam. Nekada jesam sa njima spavala i radila svašta nešto, ali u ovim vremenima da nekome popuš.im, i juuuu naopako, pa na YouTube bih završila (ja kad sam horny, trpim i čekam da prođe...jer jedino tako i takvu me iole poštuju)).
Od tolike izolacije ja više ne umem da se družim. Kako ponovo da naučim, i treba li?

a gde je ovde - silovanjee ?

Pitanje:
Po tvojim temema koje citam u zadnje vreme rekla bih ti samo napeta si,opusti se malo. Ako ti ne prija drustvo trenutno to je ok,sto bi sebe terala na nesto. Imam i ja trenutke kad mi drustvu ne prija,ali to brzo prodje. A ako drugog dela o seksu i to...koga zabole sta ce neko da ti kaze. A druzenje se ne "uci",docice osoba cije ti drustvo prija na ovaj ili onaj nacin.

• Voli
Reactions: DUH
Veruj mi uvek je bolje sam/sama nego sa nekim sa kime moras da meris svaku rec,ili ne smes da mu ledja okrenes-zabode noz.
Nista tu nije ni strasno ni lose,ja sam isti takav.Po ceo dan sam okruzen ljudima (nas je po 1000ili vise u malom okruzenju) ali kafu da popijem-mogu ponekad sa 2-3 coveka maksimum.Zakucam na poslu do 10-12 nocu i pravac krevet.I mogu da ti kazem da mi nimalo ne smeta,cak sta i vise,prija kad sam sam sa svojim mislima.
A ovo da te postuju jedino takvu...ne znam sta da ti kazem,zaista nemas srece kad si imala takve muskarce oko sebe.Ili sam ja imao srece da imam oslobodjene kompleksa i kocnica zene pored mene,svejedno.
Sve ce to da se promeni kad se opustis,i pocnes malo bolje da biras sa kim provodis vreme.

Pitanje:
Da iskljucis predubedjenja i pocnes da slusas ljude. Ne moras da im verujes, ali ne smeta da ih slusas.
I naravno, da iskljucis mastu, a ukljucis smisao za humor.
Veruj mi da su zene mnogo veci lazovi nego muskarci, ali ako malo savladas radoznalost i ne upustas se u
njihove licne stvari, mnogo toga pocinje da se vrti u neku drugu stranu.

• Podržavam
Mislim da nema coveka na forumu, a da nema neki oblik asocijalnog ponasanja. Verovatno je vecini nas ovo kompenzacija za realnu komunikaciju u zivotu koja nam nedostaje. U trenucima kad me uhvati osecaj samoce razmisljam o prolaznosti i setim se da sam smrtan i da cemo svi jednog dana zavrsiti u sanduku, i ja i onaj što ima super socijalan zivot i onaj sto ide na revije u Njujorku i ima "milion prijatelja".

• Voli
Ko ce biti sa zenom koja gleda boks. ;)
Cuj gleda, trenira :lol:
Dobar primer da se nadovezem na "nisi se našla"
Dok sam na primer, pre 20 godina trenirala kik boks, družila sam se sa jednom grupom ljudi sa kojima sam se bila "našla".
Da ne objašnjavam zašto se više ne viđamo (prošlo mnogo vremena, ja nisam živela više u tom gradu....itd)
"Našla" sam se(be) među roniocima ( ali i od tada je prošlo jedno 15 godina, sad komuniciram sa njima na instagramu, tamo sam aquamaniac... sa roniocima mogu da kontaktiran samo preko DM)
"Naicice prava osoba..."- nešto ne verujem, imam 44 i već 6 godina praktično se ne družim.
Ne moraju biti ovako extremne stvari u pitanju, mogla bih da se družim sa nekim od forumaša na primer za koje smatram da su iskreni i da razmišljaju kao ja (bolje reći "kao ja nekad", jer sam očigledno izgubila dobar deo samopouzdanja)
Ali iz principa se ne upoznajem sa ljudima sa neta (a i zato što nismo svi iz Beograda, nismo svi ni iz Srbije)

Poslednja izmena:
Meni niko ne treba od ovog raspalog drustva
E, u tom grmu leži zec...Oni ljudi, načitani i duhoviti koje sam ja poznavala nekad, svi napustiše ili grad ili državu.
Posle njihovog odlaska sam počela sa treninzima, mada iskrena da budem, sa njima je bila samo zaebancia van treninga i priča o tome.
@Vatrena_devojka teško je ovako objasniti ali ja ne da sam opuštena među ljudima već izigravam dvorsku budalu, zasmejavam ljude i uvek se zezam, ovde na forumu očigledno izgleda kao da uopšte ne mogu da se opustim, valjda zato što forum ne doživljavam kao zez, (za razliku od npr Fejsbuka koji mi je čist stoprocentni zez) nego ovde uvek dođem da nešto pitam.
N'umem ni kratko i jasno d'opišem šta mi je, moraću da poradim na tome.

Meni niko ne treba od ovog raspalog drustva
To je asocijalno opredeljenje.
Kad bezis od sociopatologije nekog drustva onda nisi sociopata po osnovnim apsolutnim merilima ali jesi po relativnim u odnosu na to drustvo....tj rec raspalo tacno pokazuje sociopatsku nameru u odnosu koji imas prema ovom drustvu....koje je po svim kriterijumima sociopatolosko prema tebi.
Sociopatologija je cudna pojava, a zasniva se na to da vam nisu usaglasene price, a zna se cim price nisu iste, nekome leti glava.

Nemam ni vremena ni zivaca da pojasnjavam ljudima sta znaci biti otvoren za priliku, ali zato svima lako objasnim prebacivanje besa sa uzroka na bliznjeg i prirucnog....
Zato sto ljudi to rade stalno i uzivaju u tome kao da je to zdravo, a nije.
Drzava toliko popljuje najpostenije, onda se nadju glupi pa jos dodaju da bi bili u trendu i ispostovani....posle kukaju kako im odose najbolji napolje....a istorija uvek pokaze da u Srbiji a i balkanu nagluplji , najprizemniji i najagresivniji nadju zajednicku pricu i krenu u otimanje , gusenje i grebanje od boljih od sebe...

I dan danas postoji strah od inteligentnih u Srbiji.

Ah da , zene se utrkuju koja ce vise da ugazi muskarca u startu a onda im sve neke mlakonje na vidokrugu....pa sklonili se oni koji ne daju da se gaze lako.

Trebalo je temu drugačije da postavim (opišem).
Druga šansa: :lol:
Primer:
Na nekom prinudnom radu, upoznam među ološem jednu Tamaru. Jednom gledamo neki film na TV-u i ja odjednom kažem:
"Hej, nešto mi pade na pamet...ja imam dijagnozu da sam "asocijalna", ne umem sa ljudima, čisto da znaš"
Tamara: "Haha! I ja isto! Ja uopšte ne znam kako se mi uopšte družimo!"
Obe istovremeno: "I to prilično dugo"!
Ja: "Na primer, imam ja comp, padne mi sistem, setim se tebe da imaš narezane programe, i zbog toga te zovem"
Tamara: "...a sledeći put setim se ja tebe da imaš piratske CD-ove, pa te zovem zbog toga"
Obe: "Znači družimo se zbog kompjutera!"
A kako se onda ovde družimo?
Možda nismo asocijalne

Eto primer: socijalno selektivne.

kad si ziveo u normalnijem vremenu ili vidis preko da ima boljeg sveta i zivota ovde mozes samo da se bedacis
Ključne reči: "normalnijem vremenu"
U smislu da ljudi nisu bili ovoliko pakosno, zli i prosti, kao ovi iz rijalitija.
Lepo smo se družili, ali valjda ima i do toga što je makar lektira bila obavezna, da ne racunam knjige van lektire!
(Kada čovek čita knjigu, em je sam sa piscem, em ima vremena da razmišlja o tome šta je upravo pročitao, jednostavno ne može da se objasni koliko takav čovek razmišlja drugačije i ponaša se drugačije od "sirovine" koju ti, George, najčešće pominješ.
Pol je nebitan, sirovina je sirovina.
Lično ne bih ušla u bilo koji rijaliti jer stvarno takve prazne ljude (duhovno prazne, a pune mržnje, pre bi se reklo) nmg da podnesem niti umem sa njima odnosno protiv njih.

Nemam ni vremena ni zivaca da pojasnjavam ljudima sta znaci biti otvoren za priliku, ali zato svima lako objasnim prebacivanje besa sa uzroka na bliznjeg i prirucnog....
Zato sto ljudi to rade stalno i uzivaju u tome kao da je to zdravo, a nije.
To je to- kada smo imali samo RTS dok sam ja išla u osnovnu školu, bio je "Školski program", teme za obrazovanje i širenje svesti, psovanje je bilo bukvalno nemoguće videti na TV- u, itd.
U filmovima je postojao "pozitivac" i "negativac" i kraj priče.
Možda bi se moglo reći da su ova vremena ISKRENIJA jer svak svakom "iebe mater", ali čak i da je iskrenije to znači pomak civilizacije UNAZAD.

Back