Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 14.703
Zilotić Maki.А Христос је Бог што је изгледа нешто што несветом Фрањи није било баш најјасније.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zilotić Maki.А Христос је Бог што је изгледа нешто што несветом Фрањи није било баш најјасније.
Ниси прочитао остатак.Видиш и сам каква су упутства имали фрањевци:
Razborito ali odlučno nastojati, da se provede zaključak provincijalnog sastanka u Zagrebu od 10-12. juna o.g. prema kojem nijedan franjevac ne smije biti učlanjen u Ustaškom hrv. Pokretu. 2. Sa svom odlučnošću nastojati, da se franjevci bave samo duhovnim i svećeničkim poslovima, a svjetovne i političke poslove da prepuste svjetovnjacima i njihovoj odgovornosti.
3. Franjevci ne smiju imati nikakva udjela u progonima Srba i Židova, u oduzimanju njihovog imetka, pokretnog ili nepokretnog, u iseljavanju Srba u Srbiju i naseljivanju Hrvata u dosadašnjim srpskim naseljima.
Ovim se uputama tijekom Drugoga svjetskog rata striktno ravnala uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene, zbog čega su tadašnje crkveno-političke vlasti, pa i stanovit dio samih bosanskih franjevaca, teretili neke od članova uprave za tobožnje otuđenje od naroda, za nedostatak odanosti prema hrvatskoj državi i poglavniku, za razaranje jedinstva hrvatskoga naroda i Crkve, itd.
Очигледно да у Хрватској нису били изоловани случајеви.Dva ratna bosanska provincijala fra Anđeo Kajić i fra Krunoslav Misilo, pozivajući se na ovaj dokument i usprkos nemalim otporima u lokalnoj Crkvi i u vlastitoj franjevačkoj zajednici, nisu dopustili nijednom franjevcu sudjelovanje u ustaškom aparatu, tako da od dijecezanskih svećenika i franjevaca u NDH koji su aktivno sudjelovali u ustaškoj državnoj administraciji, nijedan nije bio bosanski franjevac.
Како где, у Херцеговини вероватно нешто бројнији; али да су фрањевци масовно учествовали у злочинима већ би их комунисти десетковали; али нису нарочито у Босни. У Херцеговини је побијено доста фратара. Које је заиста учествовао у злочинима а ко није након толико времена само Бог зна. А и сам знаш какви су били Титови судови. Колико је тек људи побијено без суда? Јако пуно.Ниси прочитао остатак.
Упутства су једно а живот је друго.
Очигледно да у Хрватској нису били изоловани случајеви.
Ниси ме разумео па ћу поновити.Како где, у Херцеговини вероватно нешто бројнији; али да су фрањевци масовно учествовали у злочинима већ би их комунисти десетковали; али нису нарочито у Босни.
Докуменентуј те своје тврдње. Наравно да нећеш моћи. Било је појединачних случајева учествовања фрањеваца, али су ти људи санкционисани. Никаква масовност није постојала, то је твоја измишљотина. Тему о светом Фрањи Асишком пребацујеш на усташке злочине. То ти баш није на част.Ниси ме разумео па ћу поновити.
И сами фрањевци се слажу да у Хрватској у време рата није било спорадичних случајева злочина фрањеваца већ је то било масовно.
Немам ту шта да додам.
Да ли је неко слагао из Босне па је и тамо било масовно о томе остаје да се разговара.
Очигледно да нико није могао да прећути масовност фрањевачке сарадње са усташама.
Oставио сам ти линк. Видиш да у тексту сами фрањевци не кажу ни једну једину реч о томе о чему ти причаш тј. о изолованим случајевима. Очигледно да они сами признају да тога немаДокуменентуј те своје тврдње.
Свети Фрањо Асишки је био светац и Божији човек. Родио се ту где се родио. Ту се и посветио. Није се родио у Грчкој или Русији. Родио се тамо где је била Божија воља.А Христос је Бог што је изгледа нешто што несветом Фрањи није било баш најјасније.
Нити је био светац нити Божији човјек.Свети Фрањо Асишки је био светац и Божији човек. Родио се ту где се родио. Ту се и посветио. Није се родио у Грчкој или Русији. Родио се тамо где је била Божија воља.
Ти си ауторитет за то. Узимаш Божију власт и суд у своје руке. По чему то није био? Одрекао се света, живео у сиромаштву и проповедао јеванђеље, мирио људе, чинио чуда. Шта је још потребно?Нити је био светац нити Божији човјек.
Uveo je satansku kvaziduhovnost da sadistički zamišljamo Hristove muke na krstu i onda da nam se to manifestuje na tijelu. U molitvi nema maštanja i zamišljanja.Ти си ауторитет за то. Узимаш Божију власт и суд у своје руке. По чему то није био? Одрекао се света, живео у сиромаштву и проповедао јеванђеље, мирио људе, чинио чуда. Шта је још потребно?
Он је први који је имао те тзв. стигме - ране попут Господа. Исто као и први који је направио тзв. јаслице - приказ Христовог рођења. Подсећањем (не замишљањем, маштаријама) Христове муке на крсту се можемо нпр. одбранити од греха. Ако је Господ, Син Божији толико претрпео за нас, па могу и ја да се супротставим искушењу итд.Uveo je satansku kvaziduhovnost da sadistički zamišljamo Hristove muke na krstu i onda da nam se to manifestuje na tijelu. U molitvi nema maštanja i zamišljanja.
Franjo se molio da na sebi osjeti Hristove muke. To je bolesno izvrtanje duhovnosti. Nigdje se od hrišćana ne traži da moraju da osjete Hristove muke na svom tijelu. To je fetišizacija krsne žrtve Jagnjeta Božijeg.Он је први који је имао те тзв. стигме - ране попут Господа. Исто као и први који је направио тзв. јаслице - приказ Христовог рођења. Подсећањем (не замишљањем, маштаријама) Христове муке на крсту се можемо нпр. одбранити од греха. Ако је Господ, Син Божији толико претрпео за нас, па могу и ја да се супротставим искушењу итд.
+++
А, што се тиче римокатолика ја сам увек за јединство, али мора да буде иста вера. Православна. А они су и били некада православни. Папска свевласт је терет, треба се одрећи таштине и власти. Тешко то иде.
А иначе су најближи нама од свих осталих. Старокатолици још ближи. Бар конзервативни. Али то је све мало.