Aseksualnost.

Vuces li neku traumu iz detinjstva zbog koje imas odbojnost prema seksu?

2% populacije je aseksualno,cetvrtina aseksualnih osoba je aseksualno zbog seksualnog zlostavljanja, a to su pretezno deca koja su bila seksualno zlostavljana. Ali osobe koje su bile seksualno zlostavljana nose kategoriju aseksualnosti koja moze vremenom da prodje. Dok ostatak aseksualnih osoba je tako doneto na svet (rodjeno). Ali ipak postoji vise kategorija aseksualnosi, ali najcesci su oni koji osecaju zaljubljenost,ali ne osecaju seksualne nagone prema nikome,a zatim idu aseksualne osobe koje ne osecaju nista (zaljubljenost,a ni seksualne nagone).
Veoma opsirna tema, meni kao aseksualnoj osobi je trebalo duze vreme da shvatim svaki pojam aseksualnosti, a jos sam procitala sedam knjiga koje se bave ovim problemom (neko naziva problemom,a neko ovo naziva predost). Ali svaka kjniga tvrdi da broj aseksualnih ljudi raste svake godine, ne znam je li to tacno...
A nisam imala trauma ...

Poslednja izmena:
Мењаш причу. Битна је разлика да ли немаш сексуалну жељу или ти се секс гади.

Nemam zelju za seksom, prvi svoj seks sam imala jer je moj tad momak zeleo i bilo je veoma bolno,a mozes samo zamisliti kakav je seks, a zena nije vlazna...
Ali posle seksa pocinje nekako da mi se gadi osoba sa kojom sa imala seks, nisam ga vise gledala istim ocima.

Nemam zelju za seksom, prvi svoj seks sam imala jer je moj tad momak zeleo i bilo je veoma bolno,a mozes samo zamisliti kakav je seks, a zena nije vlazna...
Ali posle seksa pocinje nekako da mi se gadi osoba sa kojom sa imala seks, nisam ga vise gledala istim ocima.
То је био усамљен случај. Момак уопште није био суптилан, нити је знао шта треба да ради и шта може да ти уради. Требало је или да прекинете то мучење или да користите вештачка средства за подмазивање. Користе их сви покретни механизми. Могу да се купе у апотеци или наруче преко интернета у скривеном пакетићу са назнаком Тојс :)

Наравно да га ниси гледала истим очима, када те је повредио због сопственог задовољства. Јеси ли отишла код гинеколога после тога на процену штете?

То је био усамљен случај. Момак уопште није био суптилан, нити је знао шта треба да ради и шта може да ти уради. Требало је или да прекинете то мучење или да користите вештачка средства за подмазивање. Користе их сви покретни механизми. Могу да се купе у апотеци или наруче преко интернета у скривеном пакетићу са назнаком Тојс :)

Наравно да га ниси гледала истим очима, када те је повредио због сопственог задовољства.

Postoje aseksualne osobe koje nikad ne probaju seks, znaju od pocetka da su aseksualne. Cim neko nema seksualne nagone u najjacim godinama, to su pubertetske godine, gotovo je za njega... Hormoni su najjaci tamo od sesnaeste pa negde do dvadesete godine. Ali ja sam taj period prosla bez nikakvih nagona.
Sa lubrikantima mogu samo uciniti da smanjim bolu i da tako bar nekako pruzim svojoj drugoj polovini njegove potrebe, a dobro i to je od koristi... Bila sam kod ginekologice , rekla mi je 'ako ne ide, ne ide. Zasto bi radila ono sto ne zelis' , a vec je bila upoznata sa mojim problemom.

Poslednja izmena:
Nije samo to razlog, razloge sam vec navela.
Не причам о томе. Теби секс не сме да буде болан и треба да буде физички задовољавјући, а да ли нећеш упражњавати због религијие, асексуалности, пуног месеца или нечег трећег је одвојено питање.

Back