Aseksualnost.

Nisam stidljiva.I da jesam stidljiva to bih onda ispoljavala kroz masturbiranje, ali ja nikad se nisam ovlazila, a ne da sam masturbirala.
Nisam nigde rekla da si stidljiva? I tokom masturbacije može da se igra "uloga"...

U svakom slučaju, da li si ispunjena, kreativna, zadovoljna osoba? Mnogi ljudi to od seksa pokušavaju da dobiju. Ako ti to već imaš, zašto bi te mučilo? Zbog ljubavi?

Nisam nigde rekla da si stidljiva? I tokom masturbacije može da se igra "uloga"...

U svakom slučaju, da li si ispunjena, kreativna, zadovoljna osoba? Mnogi ljudi to od seksa pokušavaju da dobiju. Ako ti to već imaš, zašto bi te mučilo? Zbog ljubavi?

Veoma sam kreativna osoba, veoma lako ucim. Jos sam mlada, ali razmisljam sta ce biti sa mnom kad dodjem u neke 'teze' godine, ne verujem da ce mi biti lako kad ostarim... Nekad mi je zao sto nisam pametnija ili sto nisam gluplja.

Daj nam nesto upecatljivo iz Marksovog Kapitala.

„Kapital – kritika političke ekonomije“. Glomazan tekst, težak za citanje. Pravi je izazov za citaoce, kako sadržajno, tako i stilski.Već u predgovoru Marks upozorava citaoca: „Svaki početak je težak“ . Iako sumljam da su je procitali svi oni na koju se pozivaju na nju.Na vrhuncu socijalističkog i komunističkog pokreta su pozivale na ucenje Marksa , „Kapital“ je imao status gotovo svete knjige. Nisam ni ja za komunizam, ali svakako da ima dosta toga pametnog da se procita, a posebno zato sto zivimo u Zemlji kapitalista. A Marks je verovatno ostao nedostizan u filozofiji.

sve ti je to do hormoni a svakako ce opasti vrijemenom,znaci pre ili kasnije je ovde pitanje
I ja to mislim. Samo su hormoni prilično komplikovani. Neki se vremenom srede sami od sebe, nekad bude gore.Ali to se svakako može proveriti.Ako je sve ok sa hormonima, onda je problem psihološke prirode.
Jbg... neke žene imaju problem sa prolaktinom,pojedinim ženama raste brada...obično kad lekari ustanove da je fizički sve ok, ostaje problem u glavi.

„Kapital – kritika političke ekonomije“. Glomazan tekst, težak za citanje. Pravi je izazov za citaoce, kako sadržajno, tako i stilski.Već u predgovoru Marks upozorava citaoca: „Svaki početak je težak“ . Iako sumljam da su je procitali svi oni na koju se pozivaju na nju.Na vrhuncu socijalističkog i komunističkog pokreta su pozivale na ucenje Marksa , „Kapital“ je imao status gotovo svete knjige. Nisam ni ja za komunizam, ali svakako da ima dosta toga pametnog da se procita, a posebno zato sto zivimo u Zemlji kapitalista. A Marks je verovatno ostao nedostizan u filozofiji.
Sta je iz te knjige ostavilo utisak na tebe?

I ja to mislim. Samo su hormoni prilično komplikovani. Neki se vremenom srede sami od sebe, nekad bude gore.Ali to se svakako može proveriti.Ako je sve ok sa hormonima, onda je problem psihološke prirode.

Bila sam na razna ispitivanja kod ginekologa. Hormoni i genitalije su mi uvek bili u savrsenom stanju. Onda sam mislila da imam libidom, ali nije ni to problem, kako kaze doktor veoma sam zdrava, nemam depresiju,stres ili anskioznost . Ipak mislim da sam rodjena tako.

Bila sam na razna ispitivanja kod ginekologa. Hormoni i genitalije su mi uvek bili u savrsenom stanju. Onda sam mislila da imam libidom, ali nije ni to problem, kako kaze doktor veoma sam zdrava, nemam depresiju,stres ili anskioznost . Ipak mislim da sam rodjena tako.
Znači takoreći medicinski fenomen. To je ređa pojava od napr.pojave levorukih ljudi.Sumnjam da je kod tebe "retka" bolest u pitanju. Takođe ne spada ni u pojave koje su nasledne.

Sta je iz te knjige ostavilo utisak na tebe?

Ekonomisti kažu da kapitalizam nije dobar, ali da ne postoji bolji sistem. Mi nismo naučno društvo koje nalazi rješenja, ali baš kada dovodimo u pitanje neke stavove dolazimo do istine. Knjiga o cudovistu(kapitalizmu) koje će nas progutati.
Vlasnici kapitala i biznisa kod radnika će poticati i stumulisati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujuci ih pri tom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdryljivosti… I na kraju ti neplaceni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizovane, a drzava ce onda krenuti putem koji vodi u komunizam… Sto se i desilo . I naravno ko kaze da je kapitalizam dobar, taj laze , jeste dobar za neke ljude...

Mislim da sam aseksualna osoba. Aseksualnost je seksualna orijentacija kao i bilo koja druga orijentacija. Aseksualnost ima nekoliko pod-kategorija, ali najcesci izrazi su "grej" i "aro". Grej aseksualne osobe ne osecaju seksualno privlacnost ni prema kojem polu, dok aro aseksualne osobe ne osecaju ni romanticnu privlacnost.
Ja sam grey aseksualna osoba i nikad u svom zivotu nisam osetila seksualnu privlacnost ni prema kome. Za mene je to pojam i nesto sto ne postoji .
Od kad znam za sebe takva sam bila, mada sve dok nisam usla u pubertet nisam razmisljala o tome i mislila sam da su svi takvi. Prva sumnja mi se stvorila kada sam raskinula sa prvim deckom u kojeg sam bila LUDO ZALJUBLJENA jer nisam htela da imam seks sa njim. Jednostavno ga nisam videla na taj nacin. Bio je lep i zgodan, ali eto jednostavno seks me nije privlacio. Osetila sam da bi seks samo pokvario sve. Svi moji prijatelji su opisivali seksualnu zelju kao neki topao osecaj u telu, magnet prema nekoj osobi i "napaljenost". Ja to jednostavno nikad nisam osetila . Ali verovala sam da samo nisam upoznala onog pravog i nastavila sa potragom.
Nasla sam drugog decka, ali isti problem . On nije mogao da podnese vezu bez seksa i raskinuli smo, naravano da ga razumem i ne zelim nekome da kvarim zivot. Nisam nastavi potragu za drugima jer ne zelim nikoga da zavlacim kako bih ja mogla da eksperimentisem...Veoma sam zaljubljive prirode i za mene bliskost i veza sa nekim nemaju veze sa seksom. Ali i dalje mi je veoma tesko da prihvatim da sam aseksualna, iako sve navodi na to. Jednostavno mi je tesko da prihvatim to. Nikad nisam razumela zasto je seks toliko popularan i dobar za druge, zasto se sve vrti oko seksa, zasto toliko silovanja i varanja, a najveci upitnik su mi bile veze na vece...
Razgovarala sam sa mamom takodje o tome, ali kako ona kaze nikad nije imala takav problem.
A najveci mi problem stvara to sto cu mozda celog zivota ostati sama zbog moje aseksualnosti. Jednostavno to mi budi strah za buducnost.

Jesi probala sa dildom?

Ekonomisti kažu da kapitalizam nije dobar, ali da ne postoji bolji sistem. Mi nismo naučno društvo koje nalazi rješenja, ali baš kada dovodimo u pitanje neke stavove dolazimo do istine. Knjiga o cudovistu(kapitalizmu) koje će nas progutati.
Vlasnici kapitala i biznisa kod radnika će poticati i stumulisati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujuci ih pri tom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdryljivosti… I na kraju ti neplaceni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizovane, a drzava ce onda krenuti putem koji vodi u komunizam… Sto se i desilo . I naravno ko kaze da je kapitalizam dobar, taj laze , jeste dobar za neke ljude...
Nije predvideo da nelikvidnoscu duznika banke nisu propale , nego nacionalni resursi, koje su banke okupirale kao naplatu od istih.I tako su banke postale vlasnici drzava a populacija ide na ulicu kao beskucnici.To se danas dogadja.
Mozda posle ove faze ,narodu dodje iz dupeta u glavu?

Znači takoreći medicinski fenomen. To je ređa pojava od napr.pojave levorukih ljudi.Sumnjam da je kod tebe "retka" bolest u pitanju. Takođe ne spada ni u pojave koje su nasledne.

Ne znam, meni su rekli da je moguce da nosim nesto u DNK jos pre mnogo godina. Jer seks nije nastao kao zadovoljstvo, seks je posato zadovoljstvo posle evolucije coveka, takav primer imamo sa himenom, doktori kazu da ne znaju zasto postoji himen i verovatno je nastao evolucijom jer je muskarac poceo da ceni 'ciste' devojke.
Dok aseksualnih osoba je 2%, sto nije malo , to znaci da je aseksualnih ljudi oko 140 miliona na Zemlji, ali naravno postoji ono 'ali' . Sumlja se da je taj procenat veci, jer dosta ljudi to krije i ne dolazi u bolnice da vidi koji je problem.

Ne znam, meni su rekli da je moguce da nosim nesto u DNK jos pre mnogo godina. Jer seks nije nastao kao zadovoljstvo, seks je posato zadovoljstvo posle evolucije coveka, takav primer imamo sa himenom, doktori kazu da ne znaju zasto postoji himen i verovatno je nastao evolucijom jer je muskarac poceo da ceni 'ciste' devojke.
Dok aseksualnih osoba je 2%, sto nije malo , to znaci da je aseksualnih ljudi oko 140 miliona na Zemlji, ali naravno postoji ono 'ali' . Sumlja se da je taj procenat veci, jer dosta ljudi to krije i ne dolazi u bolnice da vidi koji je problem.
Sto bi to bio problem?

Ja mislim da je njena dijagnoza iako nisam expert: trol, muškarac(k'o što neko već reče)ili devojka(žena) koja ima problem sa muškarcima, tipa da gaji podsvesno mržnju prema njima pa odvija da joj "uđe", da izvinite što sam prosta, slično k'o što anoreksičar odbija unos hrane.

Back