Asad ostavljen na cedilu, nema više ko da ga brani: Rusija i Iran evakuišu trupe i građane, džihadisti, pobunjenici i Kurdi nadiru sa svih strana!

E, sad me podseti. Dok je novinar HelmCasta Miodrag Zarković zv. Zare imao profil na X-u pitam ga za KiM. Kaže, jeste tako, ali to je dogovor još Đinđića sa Putinom pre ubistva. Kaže, nije nam bilo u interesu da budu na aerodromu, nismo im dali saglasnost za dalje.
Rekoh ok, a zašto su otišli iz R. Srpske o istom trošku? Je l' isto zbog Đinđića? Odgovor je bio da ne zna.
Znači tebi je veći problem što nema 100 Rusa na KiM i BIH nego što nas je Nato bombardovao 1995 i 1999. godine, postao direktan učesnik gradjanskog rata u prvom slučaju a u drugom otkinuo komad teritorije Republike Srbije?
Što Nato ne udje u Ukrajinu vojno i pomogne svojim saveznicima?

• Podržavam
Reactions: iig
Jel ti stvarno misliš da neko dobija pare za pisanje na Krstarici?Misliš da i bez toga nema ostrašćenih ljudi koji vole/ne vole Ruse/Amerikance?
Naravno da vas niko ne plaća nego ste nivo ovih mojih klošara i kokošara ispred podruma pića koji vode svetske ratove za flašu piva. Kad imam vremena, platim pivo tim rusofilskim glupanderima i onda slušam direktan izveštaj sa fronta u Donbasu. Naravno, Bog me ubi ako znaju da nabroje tri grada u UKR. Šta tri grada, pa od škole imaju jedan veliki i dva mala odmora.

Znači tebi je veći problem što nema 100 Rusa na KiM i BIH nego što nas je Nato bombardovao 1995 i 1999. godine, postao direktan učesnik gradjanskog rata u prvom slučaju a u drugom otkinuo komad teritorije Republike Srbije?
Što Nato ne udje u Ukrajinu vojno i pomogne svojim saveznicima?
trta?...inače već duže vrijeme razmišljam kako u slučaju sukoba NATO - rusija ova sirijska baza je usred neprijateljskog teritorija i da je bolje da je nema

1733663766370.png

Pa sad su se saglasili da Asad ode. Asad je posle pregovora s opozicijom i otisao.

Sta ce im sad baze?
Није Асад битан, него базе. Асад не мора да остане али базе морају. Таква је руска политика.
Руси се нису обавезали да до бесвести штите Асада, који узгред буди речено, се показао као неспособан да сачува земљу и своју власт.

Није Асад битан, него базе. Асад не мора да остане али базе морају. Таква је руска политика.
Руси се нису обавезали да до бесвести штите Асада, који узгред буди речено, се показао као неспособан да сачува земљу и своју власт.
kako nesposban kad je bio na vlasti dve decenije :hahaha:

Пад Асада је много гора опција за Иран, него за Русе. Ако Русима остану базе, њима је небитно ко држи власт у Сирији.
Iskreno mislim da je Asad ostao bez novca.Da je držao 200 hiljada vojnika pod konac ne bi se ovo nikada desilo.Ali eto bili su Asad, Rusi i Iran problem.Daj da vidimo kako Turci upravljaju ovim plemenskim sukobima.Nažalost vidjeli smo na primjeru Libije.Medjutim Rusi su i dalje u Libiji preko Generala Haftara, ne bi me čudilo da ostanu i u Siriji preko odredjene vojne sirijske frakcije.

Da, lažeš. Iz Republike Srpske je ruski kontigent otišao na Kosovo a nakon što im Srbija nije dala ni hranu ni vodu oni su napustili Kosovo.

To je prava istina a ne tvoje baljezgarije.
To možeš prodati samo Rusima, Rusofilima i ruskim agentima na Krstarici AD.

Petak, 18.04.2003.

"Otpočela je koordinacija povlačenja ruskih vojnika iz misija u Bosni i na Kosovu", potvrdio je jedan od zvaničnika briselskog sjedišta NATO. Isti je izvor pojasnio da je reč o poslu na nivou vojne komande NATO snaga za Europu, gde vojni autoriteti NATO, zajedno sa ruskim oficirima za vezu, razmatraju praktične planove povlačenja Rusa. Naglašava se da će povlačenje biti postepeno, u skladu sa situacijom na terenu i mogućnošću Alijanse da vlastitim snagama nadomesti odlazak Rusa. Potez Moskve nije neočekivan u Briselu. Prethodile su mu najave i izjave ruskih zvaničnika, po kojima iza povlačenja 320 vojnika iz Bosne i oko 650 sa Kosova stoje samo "praktični i pragmatični razlozi". Balkanske misije odnose iz kase Kremlja svake godine oko 25 miliona dolara, a praktični im je efekt, uvereni su Rusi, zanemarljiv.

https://www.haaretz.com/

zanimljiv naslov u haaretzu

Assad's Fall Deals a Major Blow to the Iranian Axis but Poses Challenges for Israel​

jevreji u svemu vide car...kakao bi rekao nas vrsni analiticar dule, likuju :lol:
АнтиНетамњахуу Јеврејима ово иде на руку...

Онима другима не, јер је питање рата са Турским освајачима Сирије питање дана...

kako nesposban kad je bio na vlasti dve decenije :hahaha:
Да је способан не би изгубио власт за недељу дана. Сама војска његова га је издала.

А и своју власт до овог тренутка дугује Русима, не некој својој способности.

Naravno da vas niko ne plaća nego ste nivo ovih mojih klošara i kokošara ispred podruma pića koji vode svetske ratove za flašu piva. Kad imam vremena, platim pivo tim rusofilskim glupanderima i onda slušam direktan izveštaj sa fronta u Donbasu. Naravno, Bog me ubi ako znaju da nabroje tri grada u UKR. Šta tri grada, pa od škole imaju jedan veliki i dva mala odmora.
Mačak nije ovo tema za liječenje ličnih frustracija.Ok mrziš Ruse ali ponavljaš se već.

АнтиНетамњахуу Јеврејима ово иде на руку...

Онима другима не, јер је питање рата са Турским освајачима Сирије питање дана...
al pazi haaretz ima nekad zaista objektivan stav... nisam citao komente ljudi koje ne brisu, znam da su razvalili bibija kao nigde...ljudi bas iz izraela.

Iskreno mislim da je Asad ostao bez novca.Da je držao 200 hiljada vojnika pod konac ne bi se ovo nikada desilo.Ali eto bili su Asad, Rusi i Iran problem.Daj da vidimo kako Turci upravljaju ovim plemenskim sukobima.Nažalost vidjeli smo na primjeru Libije.Medjutim Rusi su i dalje u Libiji preko Generala Haftara, ne bi me čudilo da ostanu i u Siriji preko odredjene vojne sirijske frakcije.
Остао је без подршке народа због дефетистичког и слугерањског русјачења Сирије, уместо здравог национализма и давања уступака опозицији...

Тако сваки диктатор на крају заврши, надамо се и онај у Кремљу и Београду...

To možeš prodati samo Rusima, Rusofilima i ruskim agentima na Krstarici AD.

Petak, 18.04.2003.

"Otpočela je koordinacija povlačenja ruskih vojnika iz misija u Bosni i na Kosovu", potvrdio je jedan od zvaničnika briselskog sjedišta NATO. Isti je izvor pojasnio da je reč o poslu na nivou vojne komande NATO snaga za Europu, gde vojni autoriteti NATO, zajedno sa ruskim oficirima za vezu, razmatraju praktične planove povlačenja Rusa. Naglašava se da će povlačenje biti postepeno, u skladu sa situacijom na terenu i mogućnošću Alijanse da vlastitim snagama nadomesti odlazak Rusa. Potez Moskve nije neočekivan u Briselu. Prethodile su mu najave i izjave ruskih zvaničnika, po kojima iza povlačenja 320 vojnika iz Bosne i oko 650 sa Kosova stoje samo "praktični i pragmatični razlozi". Balkanske misije odnose iz kase Kremlja svake godine oko 25 miliona dolara, a praktični im je efekt, uvereni su Rusi, zanemarljiv.
Lažeš, namjerno ali nemaš dovoljno mozga da to upakuješ.
Evo odakle su Rusi došli na prištinski aerodrom:

"Dok se još sušilo mastilo na Rezoluciji 1244, kontingent od oko 200 ruskih vojnika sa 15 tenkova i 35 kamiona krenuo je iz Ugljevika u Bosni i Hercegovini gde su bili deo međunarodne mirovne misije SFOR od 1995."

https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-69094206

2003. godine je rat u BiH uveliko završen još prije osam godina i nije ni bilo potrebe više da budu tu. Bili su kad je trebalo.

Да је способан не би изгубио власт за недељу дана. Сама војска његова га је издала.

А и своју власт до овог тренутка дугује Русима, не некој својој способности.
znaci i causesku je bio nesposoban... :lol:

vojska uvek izda kada se predje linija tiranskog izivljavanja spram narodnog gneva... ali i to ces videti.

inace kako je onda seselj sposoban, kad je kao poslednji pacer zavrsio u hagu...ah da on se borio za srbiju dobrovoljno...ko vesara
:rotf:

Back