Arsenal FC

• Začetnik teme Začetnik teme Simmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li Wenger konacno treba da ode iz Arsenala?

• Ukupno glasova
    1
  • Anketa je zatvorena .
1:1 sa Čelzijem

Moglo bolje, moglo i mnogo gore. Flamini dao gol :shock: Jes da je zavrnuo loptu, i da ju je zveknuo poštenski, i da je lopta bila klizava od kiše, ali mislim da bi bilo koji bolji golman od Ilarija ono odbranio.Gol Esjena jeste klasa, ali ga ja ne priznajem jer je bio faul. Sad će reći bio je i faul Senderosa na Drogbom. Pa 50:50 da jeste/nije, dok je faul Kešlija Ola bio 100% posto!!!

Nadam se da je Venger uvideo da Adebayor i Senderosa mora da protera iz Arsenala. Prvi je bukva od 192 cm, a drugi je tempirana bomba, koji igra majstorski, pa napravi, ne jednu već par početničkih grešaka. Ili da nauče nešto ili mrš iz naše avlije.

I samo da naglasim da je ŽILBERTO SILVA najveći kralj na ovom svetu!!!!! Videli ste kako igra majstor, kako je skinuo loptu Drogbi sa noge 2m ispred praznog gola!!! Kako čovek kvari akcije, kako je požrtvovan, ne samo na ovoj utakmici, nego uvek.Pravi kapiten, čak zaslužuje to mesto više od Anrija(kod mene će uvek biti glavni u timu).

Po meni je on, mada sam već rekao, VELIKA BUKVA, jedino zašta može biti koristan je igra glavom, što on inače ne radi, nego se trudi da dribla(a ne ume) ili da šutira sa preko 20m(a ni to ne ume).
On treba da stoji u 16m i da glavom gađa gol.

On je najbolji mladi igrač Afrike. Jadna Afrika :lol:
Venger sigurno zna šta radi, ali je verovatno video da on nije prava zamena u slučaju izostanka Anrija(zamena za njega ne postoji, ali on nije igrač koji može sam u napadu;bar nije trenutno). Zato Adebayora na neku pozajmicu, a vratiti Bertdnera u tim, ili na zimu dovesti nekog napadača(samo ne 16-godišnjaka, nego nekog malo iskusnijeg).

2:2 protiv Portsmuta.
Dva potpuno suprotna poluvremena. U prvom dominira Portsmut( ne svojom dobrom igrom, većArsenalovom lošom), dok u drugom postoji samo Arsenal. Nažalost, kao i cele ove sezone nismo uspeli da damo gol kada se protivnik totalno zatvori. Imali su šanse i van Persi i Hleb i Valkot, ali ništa na kraju.
Golove za Portsmut dali Pamaro i Tejlor(vodio Portsmut 2:0, prvi gol dali u zadnjim trenucima poluvremena, a drugi gol tek što je počelo drugo poluvreme).
Adebajor( ne mogu da verujem) i Žilberto(a.k.a. kralj :lol: ), dali golove za Arsenal, oba gola za 2-3 minuta.
Inače ovo je tek treći različiti rezultat na Emiratima. Do sada "u opticaju" su bili ili 1:1 ili 3:0(za Arsenal).

Vengera opet kaznili. Naime zbog crvenog kartona koji je dobio na proslom mecu i zbog "nasilnog" ponasanja na onoj utakmici resili da ga kazne novcano, a ako napravi jos nesto gledace naredna 3 meca sa tribina. A on je danas mrtav-ladan izjavio da ne zna na osnovu cega se dodeljuju nagrade za najboljeg igraca jer po umecu i znanju sigurno ne. Osim toga jos malo je pljuvao po celnicima fife i izmedju redova se moglo procitati da ga boli uvo ako ne bude na klupi u naredna 3 meca. RESPECT za njega. Ne znam sta je sa ovim menadzerima u Engleskoj, svi redom postaju buntovnici. :lol: . Do sada je uvek Murinjo bio dezurni krivac koji se za sve bunio i koga je bolelo uvo da li ce i koliko ce da ga kazne. Sad mu se pridruzuje i Arsen. :-)

Anri bi dobio nagradu da je pobedio u barem jednom finalu ove godine, jer od 2000-te pa do danas on je konstantno najbolji spic na planeti... Po meni Kanavaro je zasluzeno dobio nagradu pre nego Ronaldinho ili Zidan jer svetsko se igra samo jednom u 4 godine, a ove godine su ga obelezili on, Bufon i Pirlo... Postalo je glupo da nagrade dobijaju samo napadaci ili vezni igraci, jer ispadne da odbrana ne znaci nista, a pogotovu golman, i zato bih ja dao nagradu Kanavaru ili Buffonu... A Wengerova izjava je stvarno glupa jer ako ova trojca nemaju znanja i uspeha onda ne znam ko ima... Anri ima ogromno znanje, ali fali mu jaci klub u kom bi osvajao titule (Barca, Celsi, Real...)

Pa on je izjavio da je kriv za prvi prestup(mada se to i videlo), ali za ovaj drugi je rekao da ne zna zašto je optužen, i rekao da FA verovatno želi da ga otera u zatvor :lol: Naravno nema opravdanja za njegove prestupe. A razlog što je buntovan vidim u lošijim rezultatima ove sezone, veoma je nervozan poslednjih nedelja. Izjavio je da u ovom prelaznom roku neće nikog kupiti, ali da će u sledećih par utakmica(inače igramo 4 utakmice za 15 dana) neki igrači igrati za svoj opstanak u klubu!!!

Tačno je da bi Anri dobio nagraud da je bar jedno prvenstvo osvojio, ali u finalima on ne igra sam. On je samo jedan od 11 igrača, i šta vredi ako on odigra maestralno, a ostalih 10 jadno. Čudno mi je kako i ranije nisu defanzivci dobijali nekad nagradu, jer i oni igraju fudbal, ne samo ofanzivni igrači. Ali to što je Kanavaro dobio nagradu je potvrda da se danas više ceni igra na gol manje(primer - italijanska liga), nego na gol više(primer - engleska liga).

Anri ima ogromno znanje, ali fali mu jaci klub u kom bi osvajao titule (Barca, Celsi, Real...)

Na ovo moram posebno da odgovorim. Ne fali Anriju jači klub, jer taj isti klub drži rekord u Premiershipu po broju uzastopnih neizgubljenih mečeva - ČAK 49 mečeva bez poraza. I to i nije bilo davno,već pre tri sezone. Anriju, a i Arsenalu fale iskusni igrači, mladih i zelenih igrača mi je dosta. Mislim u redu je to, ali da je na svaka 3 mlada igrača doveden jedan iskusan, Arsenal bi danas bio ispred Čelzija i Mančestera. 90% trasfera koje Venger i Arsenal obave je dovođenje 16-godišnjaka!!!
A u toj sezoni u kojoj je Arsenal postavio rekord nepobedivosti, u prvih 11 su igrali i Pires, Ljungberg(u svojoj životnoj formi), Kempbel(takođe u životnoj formi), Kešli, Vijera, Žilberto, Anri, Loren... danas umesto Piresa igraju Hleb i van Persi, koji još treba da uče, mesto Ljungberga(koji je non-stop povređen) igra 17-godišnji Valkot, mesto Kešlija Kliši, mesto Kembela Đuru... Jedino su Ebue(mesto Lorena), i Fabregas(Vijera) prave zamene, dok je Ture postepeno ulazio sa klupe i odlaskom Keowna(ne znam da prevedem) u penziju ušao u prvih 11.

hhahaa da ga otera u zatvor.... To se sigurno nece desiti,ali mi je bas zanimljivo da ga gledam ovako buntovnog. hahaha... Mnogo mi je bilo smesno kad se umalo nije pobio sa onim menadzerom zato sto se ovaj radovao,a Wengera je to isprovociralo. Da se ne shvati pogresno, nije mi smesan zato sto se umalo nije pobio, vec zato sto se bas ON umalo nije pobio. To sam najmanje ocekivala od njega. Svaka mu cast sto i dalje ne ferma glupe celnike fife. Izuvuci ce se Arsenal, to je dobra ekipa a i Wenger je odlican (on je u mojih top 3: Dekica,Zoze i Arsen). Ne bi bilo dobro za Arsenal ako naredne 3 utakmice gleda sa tribina, ali kako je poceo nista me ne cudi da u sutrasnjim novinama osvane naslov:" Sve prljavstine FIFE" ekskluzivno Arsen Wenger :lol: :lol: :lol:
I treba da im tera kontru. Bas me nerviraju kad se okome na nekog.

Uprkos tome sto drze rekorde Arsenal jos uvek nije klub koji ce konstantno osvajati titule (kao Valencija na primer), i jos su daleko od reputacije Mancestera ili Liverpula (sto ne znaci da ce biti i za 10-15 godina).... Barca, Real, Milan ili Juve su klubovi sa mnogo vecim rejtingom od Arsenala, plus imaju veci budzet pa je Wengeru jako tesko da se bori sa njima na trzistu i da dovodi svetske zvezde, i zato je prinudjen da stvara igrace (Anri, Vijera, Fabregas, Ljungberg....).... Cak ni Fabregas jos uvek nije dostojna zamena Vijere... Dok je Vijera bio kapiten Arsenal je bio nepobediv u Premijer ligi, a sad se jedva izbore za ligu sampiona... Koliko je Vijera bitan za tim mozes videti po rezultatima Intera ove sezone (uporedjujuci ih sa igrama prosle sezone), jer on donosi cvrstinu ekipi...

Alex.L:
Čudno mi je kako i ranije nisu defanzivci dobijali nekad nagradu, jer i oni igraju fudbal, ne samo ofanzivni igrači. Ali to što je Kanavaro dobio nagradu je potvrda da se danas više ceni igra na gol manje(primer - italijanska liga), nego na gol više(primer - engleska liga)
Ne ceni se igra na gol manje, nego se ceni sto je taj igrac onemogucio igrace svetske klase, i velemajstore fudbala (Anri, Zidan, Kaka, Ronaldinjo...) da postignu gol.... Da je Celsi kojim slucajem osvojio titulu prvaka Evrope, bez razmisljanja bih dao nagradu Teriju..... Dzaba Anriju da da i 3 gola na tekmi ako njegova odbrana primi 4 gola... Zato nagrada treba da ide igracu koji donosi pobede i titule svom timu.... Anri svojim golovima moze da donese pobedu, a Kanavaro svojim sprecenim golovima... Posto je titula otisla italiji, a ne francuskoj realno je da Kanavaro dobije nagradu (mada bih je ja pre dao Bufonu ili Pirlu kao trecoj opciji)...

Uprkos tome sto drze rekorde Arsenal jos uvek nije klub koji ce konstantno osvajati titule (kao Valencija na primer), i jos su daleko od reputacije Mancestera ili Liverpula (sto ne znaci da ce biti i za 10-15 godina).... Barca, Real, Milan ili Juve su klubovi sa mnogo vecim rejtingom od Arsenala, plus imaju veci budzet pa je Wengeru jako tesko da se bori sa njima na trzistu i da dovodi svetske zvezde, i zato je prinudjen da stvara igrace (Anri, Vijera, Fabregas, Ljungberg....).... Cak ni Fabregas jos uvek nije dostojna zamena Vijere... Dok je Vijera bio kapiten Arsenal je bio nepobediv u Premijer ligi, a sad se jedva izbore za ligu sampiona... Koliko je Vijera bitan za tim mozes videti po rezultatima Intera ove sezone (uporedjujuci ih sa igrama prosle sezone), jer on donosi cvrstinu ekipi...

Pa nije Arsenal tim za titule još uvek dok mu u timu igra pola mladih igrača, sa jedva dve sezone fudbala u prvom timu. Ali i sa takvim timom, malo je falila titula LŠ.

Negde sam, čini mi se, pročitao da je Arsenal osmi klub na svetu po rangu, ali nisam sasvim siguran.

To za budžet i igrače je tačno, Arsenal nema para kao Real, Mančester, Milan, Juve, Barsa, jer je do ove sezone imao stadion 2 ili 3 puta manji od njihovih. Hajberi je imao samo 38600 sedišta(manje i od stadiona Njukastla :shock: ), dok Emirati imaju 60000 sedišta. Uporedi kapacitet Hajberija sa stadionom Reala, Bernabeuom. Bernabeu je skoro 3 puta veći, što odmah znači više para od karata,a verovatno to povlači i skuplji reklamni prostor na stadionu, jer će reklame videti više ljudi,a da ne govorim o prodavnicama klupskih rekvizita, koje imaju veću prodaju i zaradu. Očekujem da će sledećih godina biti više para za transfere, mada je Venger dobio 30 miliona evra za njih( i naravno neće potrošiti ni 5 miliona, ne znam samo za šta čuva pare).

Što se tiče zamena iskusnih igrača mladim igračima, to ne bi bilo ovako bolno, da se menja jedan igral po sezoni, a ne njih 4. Fabregas je buduća zvezda fudbala(a navijači ga vole, a i on voli Arsenal sudeći po izjavama, osim toga ugovor mu traje do 2014 godine). No, i pored toga,Fabregas ne može biti novi Vijera, pre svega što ne igraju na istoj poziciji, ali i zato jer se takav igrač ne rađa bilo gde, bilo kad.
Tek će se čuti za Valkota, Franciska Pereza Meridu(kao i Fabregas došao iz omladinske škole Barse), Denilsona(kapitena rezervnog tima Sao Paola), pa i Đurua, koji i sada igra zrelije nego što bi trebalo sa svojim godinama.

Ne ceni se igra na gol manje, nego se ceni sto je taj igrac onemogucio igrace svetske klase, i velemajstore fudbala (Anri, Zidan, Kaka, Ronaldinjo...) da postignu gol.... Da je Celsi kojim slucajem osvojio titulu prvaka Evrope, bez razmisljanja bih dao nagradu Teriju..... Dzaba Anriju da da i 3 gola na tekmi ako njegova odbrana primi 4 gola... Zato nagrada treba da ide igracu koji donosi pobede i titule svom timu.... Anri svojim golovima moze da donese pobedu, a Kanavaro svojim sprecenim golovima... Posto je titula otisla italiji, a ne francuskoj realno je da Kanavaro dobije nagradu (mada bih je ja pre dao Bufonu ili Pirlu kao trecoj opciji)...

Po toj logici Ševčenko nikad neće dobiti nagradu za najboljeg igrača, jer u ukrajinskoj reprezentaciji jedino on vredi. Naravno mislim na Ševčenka iz Milana, ne na ovu karikaturu iz Čelzija :lol:

Što se tiče Kanavarove nagrade, mislim i da su Pirlo i Bufon pre zašlužili da je dobiju od njega. Pirlo je plejmejker svetskog šampiona, Bufon najbolji golman na svetu, dok Kanavaro i nije najbolji štoper.

primjetio sam da Kanavaro pruza ocajne partije u Realu s tim da je dobio Zlatnu loptu....
tako da pocnite malo da kritikujete Kanavara...ubiste mi Sevu :lol:
Inace Seva je izabran za najveci promasaj kad su u pitanju transferi u Premijer ligi :lol: :lol:
Zasto imam osjecaj da ce taj covjek da zasija jos vise nego prije...
On samo nema srece

Back