Ja predlazem sledece. Na ovom svetu ima dovoljno mesta za sve. I "vas" a i "nas"...
Nema potrebe da nastavljamo sa ovom diskusijom koja nigde ne vodi...jer niti cu ja nekada biti ti, Moler ili S....niti cete vi , hvala BOgu biti ja...ili bilo ko drugi ko je , uzasa li - drugaciji.
Eto...pa da nastavimo dalje ....MI cemo ovde da uzivamo u radovima koje mogu da urade i prvaci...a vi uzivajte u onom sto je zaista umetnost ( pa makar bila samo po vama)....na Molerovom topicu.
Svi sretni, svi zadovoljni.
Ja se u svoje ime izvinjavam svima koji su se, na bilo koji način, osetili prozvanim u mojim postovima. Nije mi bila namera da nikoga napadam već samo da ukažem da batina ima dva kraja.
Više volim da slušam šta drugi govore nego da sam govorim. Godinu dana sam na ovom forumu i imao sam samo 12-tak postova sve dok niste PRVI POČELI da napadate Molerov rad.
Ne smetaju nama drugačiji ljudi i drugačija umetnost. Tu netolerantnost ste vi prvi iskazali napadom na realizam i Molera kao slikara, umetnika, realistu. Svi se mi ovde krijemo iza svojih nikova skrivajući svoj pravi identitet. Moler je imao hrabrosti da izađe na čistinu i kaže: ''Evo ovo sam ja, a ovo je moje delo''. Ništački je pljuvati po njemu iz mraka svojih virtuelnih rupa. Izađi mu na megdan, izađi na videlo i otkrij svoj identitet pa reci: ''A ovo sam ja i ovo je moje delo, a sada ću ti Molere reći šta mislim o tvojim slikama.''
Ako vam se ne sviđa Molerov rad, dovoljan je komentar da vam se to ne sviđa i tačka. Zašto insistirate na tome da se sa vama saglasimo? A ako i dobijete neki oštriji odgovor, pa to je normalno. Šta očekujete kao reakciju kada popljujete nešto što je drugom čoveku sveto?
Realizam je umetnost koja čvrsto stoji na zemlji, umetnost ovog trodimenzionalnog sveta. Vaša umetnost je umetnost misli, umetnost ideje, a to je peta, šesta dimenzija. Zato u svojim stavovima ne trebate biti jednodimenzionalni i negirati sve druge dimenzije sem vaše i ne priznavati da su prve tri dimenzije osnovne dimenzije svega.
Ono što nečije delo čini umetničkim delom je, takozvana, duhovna vertikala. Realizam, kao pravac koji veliča Ruku Stvoritelja, sam po sebi ima tu duhovnu vertikalu. Na vama je, ako to nekome nešto znači, da, bez konflikta, dokažete da vaša umetnost, umetnost koja veliča individualnu misao i individualnu ideju, poseduje tu duhovnu vertikalu.
Sem toga, realizam na svojoj strani ima i četvrtu dimenziju, a to je vreme. A vreme je najbolji kritičar svega.
Što se mene tiče, zakopao sam ratnu sekiru.
Ratničke boje nisam skinuo.
Za svaki slučaj.