Apple vs Samsung

Znam da vadim temu iz bunara ali nisam do skora znao za ovo, nego malo pre sam procitao ovaj članak http://www.mobilnimagazin.com/vesti/jabuka-protiv-galaksije/, fascinantan mi je taj rat između dva džina. Jel se desilo još nešto od ovog što piše u ovom tekstu?

Ne znam stvarno kako neko može da zaključi kad nešto postaje dovoljno slično da bi bilo plagijat. To će da odluče neke glavonje u togama i napuderisanim perikama na nekom megasudu u Evropi.

Za to vreme, ja se zanimam sad kao da kupim neki tablet pa gledam šta sve ima, ova ilustracija mi je bila baš pregledna i informativna ovako da sagledam konkretno ipad i galaxy tab kako se porede, pa ako još nekog muči ista slatka dilema, možda vam bude od koristi:

poredjenje.jpg
 
Ne radi se samo i iskljucivo o fizickom izgledu uredjaja. Veci deo rata se vodi oko patenata koji se nalaze ispod haube. Sto na kraju rezultira i slicnim fizickim izgledom. U svakom slucaju sa slike tesko da mozes da zakljucis koji bi ti najvise odgovarao. Najbolji nacin je ako si u mogucnosti da koristis neko vreme i jedan i drugi, a onda verujem da neces imati dilemu sta da uzems.
 
Apple mnogo limitira svoje korisnike. Sve što instaliraš moraš da instaliraš preko iTunesa, nemaš veliku slobodu nad operativnim sistemom (ni iOS ni Linux),... Ja glasam za Google, tj. Android. Takođe, Samsung ima trenutno najbolje displeje i mobilne kamere na tržištu, što je još jedan plus za Android. To je naravno samo moje lično mišljenje, Apple je dobra firma, i njeni proizvodi bi verovatno više odgovarali ljudima koji se ne razumeju puno u tehnologiju i koriste tablete/mobilne telefone samo za internet i igrice.
 
Kao sto vidite izgubio je apple jer ih samsung nije kopirao a malo se raspitajte i videcete da samsung ima najbolji displej na svetu(super amoled),najbolju kameru na svetu(s2 sa 8MP pravi bolje slike nego n8 sa 12 MP ,android kao platforma postaje sve popularnija sta vise reci?
 
Cenim Apple ali izgubio je sve tuzbe protiv Samsunga.
Bespotrebne komplikacije softvera koje mogu samo da zagorcaju zivot nekome ko voli jednostavnost koju Samsung nudi.
I jos mnogo vise od toga za pristupacniju cenu.
Imao sam veliku dilemu,Iphone 4s i Galaxy S2.Uzeo sam S2 i ne kajem se.
 
Da ne citam misljenja drugih licno cu ti "iz iskustva" preporuciti da uzmes iPad 3G (posedujem vec) a ne iPad2, iPad2 trazi telefon dodatno koji podrzava WiLan ili Bluetooth ili Hotspot, jer drugacije neces moci ga koristiti ako ces na Net ici itd....a ako se ipak odlucis za Samsung...videces sta je android, a Android imaju sve i jedan mobilni od motorole, preko Samsunga, Alcatela itd itd sto daje do znanja da je tomisto Sr**e drugo pakovanje.....a to je bljak, neka hvala....a ako se odlucis za Apple...neces se pokajati bas zato sto imaju zasticen sistem a to je odlicna stvar zbog kvarova a opet u slucaju kvara, dobices nov iPad u AppleShopu i to bez gnjavaze stim da imas garanciju, a samo da znas da ovo cudo od "Tableta" moze sve, 10h da ga koristis intezivno (jaka baterija), imas cak u njemu i Srpski i Ћирилицу samo sto jos rucak ne kuva i kafu toci :hahaha:

Moj savet bratski je iPad3G, jer on funkcionise na SIM karticu ;) (iz iskustva, ma upravo ti pisem sa njega) a ti kako hoces :)
 
Poslednja izmena:

Back
Top