Apple integrisao ChatGPT u svoj servis

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
366.750
Američka korporacija Apple objavila je nove operativne sisteme iOS 18.2, iPadOS 18.2 i macOS Sequoia 15.2 u koje je dodala
brojne funkcije veštačke inteligencije Apple Intelligence i istovremeno integrisala alat ChatGPT firme Open AI u svog glasovnog asistenta Siri.

Ova integracija predstavlja veliki uspeh za Open AI pošto će njegov najvažniji proizvod sada biti dostupan milionima ljudi koji koriste ajfon, prenosi CNN.
Ni Apple ni Open AI nisu otkrili finansijske uslove ove saradnje.
Kompanija je predstavila i alatku Image Playground koja će pomoći korisnicima da generišu i urede slike iz pomoć Apple-ovih šablona i tekstualnih upita.

Pored toga, klijenti će imati na raspolaganju i alatku "Genmoji" kojom će moći da kreiraju emotikone prema vlastitom ukusu, ističe se u saopštenju.
Nove funkcije Apple Intelligence će moći da koriste klijenti koji imaju iPhone 15 pro ili pro maks, kao i bilo koji model ajfona 16, dodaje se u saopštenju. (euronews)

268898_tan2024-09-0922451698-4_s.jpg

Znaš kako ja to gledam neko je morao ipak da programira taj chatGPT tako da ipak ljudsko biće je pametnije od tog programa
jos uvek je broj neurona mali (iako su vektori dugacki) kad se popnemo na broj neurona koji mi imamo - bice zanimljivo jer nema moralnih normi, a tu tehnoloski nema ogranicenja, i kad AI bude sam sebe pravio sa mnogo vise neurona nego sto mi imamo, u redovima velicine, onda ce da bude vrlo zeznuto. A i to je samo pitanje dana kad ce. (duboka misao, galakticki vodic za autostopere)

ima jos mehanizama tu koji nisu ni dotaknuti cini mi se

Poslednja izmena:
jos uvek je broj neurona mali (iako su vektori dugacki) kad se popnemo na broj neurona koji mi imamo - bice zanimljivo jer nema moralnih normi, a tu tehnoloski nema ogranicenja, i kad AI bude sam sebe pravio sa mnogo vise neurona nego sto mi imamo, u redovima velicine, onda ce da bude vrlo zeznuto. A i to je samo pitanje dana kad ce. (duboka misao, galakticki vodic za autostopere)
... da ali opet i to neko mora da napravi .. veoma lako može da se prepravi program i napravi glupljim

Ljudi nemaju sanse protiv AI tehnologije ako pricamo o inteligenciji , ja to gledam kao dobru stvar , ako nastavi da napreduje brzinom kojom tehnologija napreduje moze mnogo da pomogne za 5-10 godina , pa meni da je neko pocetkom prosle godine pricao za ChatGpt i da ce biti tako lako dostupan ja ne bih verovao , sad je najnormalnija stvar .

Logično, Microsoft je stavio svuda copilot. Svašta mi nudi čim se otvori windows, od razgovora do saveta i pravljenja planova za narednu nedelju, itd. Kažem dijeta, on kaže odlično ! to je prava stvar, da preciziram detalje, on onda to razradi itd :D Bukv ti dođe ko drugar, samo smart. Ali ja ipak dobijam kvaitetnije info od ChatGpt4o, za ozbiljne stvari. Nekad baguju, no ispitaš sve AI koje imaš na raspolaganju. ;)

Apple ne koristim, da li je taj Chat kvalitetniji od ovog? ne verujem. Šta je onda prednost što je integrisano u OS?

Back