APARATI ZA KUCU

baki 75:
Ja recimo mikrotalasnu koristim samo za podgrevanje hrane i odmrzavanje mesa... :-| A vi?

Primila sam se na masinu za sudove to mi je sledeca kupovina dok se malo "isprazni" viza...

Smeska mi se taj breadmaker

Skoro sam dobila elektricnu seckalicu , i mnooogo mi se svidja sto vise ne placem kad secem crni luk , preporucujem...
Zavisi koje jacine je mikrotalasna koju imas.Mi imamo jacine 2000w.Moze da se koristi kao mikrotalasna i kao rerna i kombinovano.Ne damo je nizasto na svetu.Odmrzavam,podgrevam,pravim tople sendvice,pecem kobasice,pile,krompir,kokice u papirnoj kesi.Mislim da bi ova mogla i da kuva ali ja seljak ne znam kako i ne usudim se a uputstvo nemam ako netko zna neka mi objasni.Mislim da samo mikrotalasne jace od 1000w mogu da peku.

the shezika:
Zene zadrzite taj osmeh tokom celog dana!

sad sam vec zamislila romanticnu veceru sa prigusenim osvetljenjem koje dolazi samo iz mog sporeta, uz casu vina koju je posluzio hanin frizider, i pile na krompirima iz kockarkine mikrotalasne :) . tema: 21 vek u vasoj kuhinji

mammy bitna je rerna za nastavak, vidis da rerna ima vise funkcija kod mene

:lol:
the shezika:
Rerna mog SMEDEREVCA sa svetlom unutra :D
:lol: :lol: :lol: :lol: ulepsala si mi dan.Imam slican primerak.Masinu za pranje sudja nemam i to je zadnja stvar na koju bih ja dala moje pare.Samo nas je troje pa nam nije potrebna.Nahvalila bih ovom prilikom stubni mikser kojim pravim pravim majonez jer mi je ta stvarcica ustedela brdo para.Posle vasih postova ocu i ja da kupim tog pekara za hleb.

Meni je moja masina za sudove NAJBOLJA drugarica!!Natrpam je ocas posla,
kresnem dugmence i mogu da budem sa svojom decom,da postedim ledja dugog stajanja,a sudovi su mi cisti onako kako moja svekrva nikad ne moze rucno da ih ucakli!!!!
Ono sto nama najvise treba je onaj slatki bokalcic za brzo kuvanje vode koji se koristi bukvalno za svakakve gluposti u nasoj kuci,raznorazni blenderi su ok,ali me sad jako zanima taj breadmaker koji ste pomenule.
Pokusacu da iscackam vise informacija o kvalitetu i cenama,a vama hvala bas ste me zainteresovale.Pozdrav.........

Drage moje,pratim vase postove i mogu vam reci da vas obozavam,sta sve muskarac moze da nauci od zena,ja na ovu temu ne znam ni da beknem,super ste,samo nastavite,ljubim vas sve.
Nego,da vam ispricam anegdotu sta mi se pre osam godina desilo sa Obodovim friziderom,novim,apropo danasnjih desavanja u CG....kupio ja frizider od 180 L,nov sija se ej bre nema zezanja,inace dizajn Crnogorci marnuli od Italijana,kad ono ne radi sijalica,zamenim je,ne vredi,dosao majstor,mora kaze ceo termostat da se menja i dok je bio u garanciji zvao sam stalno servis,kazu fabrika ne radi,nema delova i ostade frizider bez svetla,naravno da ga odavno ne koristim ali sad se drzite dobro......jedno jutro cujem udarac iz kuhinje i caletovo:"Idi u tri p....m...,zove me,dodji da vidis sta se desilo,kad ono...
Je...om Cetinjaninu otpala vrata,sarke plasticne se polomile!!!
hahahaha.gif

Ne znam da li ste culi za slicnu anegdotu sa Jugom. Kupio covek novog Jugica i ne moze da otvori prozor. Odveze ga kod majstora, a oni kad su otvorili imaju sta da vide - prozor zaglavljen nekim drvetom i pored zalepljen papiric sa natpisom: Kakva plata, takva vrata!

E, stubni mixer imam i ja i dusu sam mu izvadila (otupili mu nozici od upotrebe). Najvise sam ga koristila za pravljenje kasica deci, kako vocne tako i mesne, a nekad i za frape ili nes. Sada koristim multipraktik, stoji mi na radnoj povrsini, takodje za sve, pa cak i za pravljenje testa za palacinke, a ima dodatke za mlevenje secera, zatim za "rendanje" tvrdih sireva i za seckanje oraha. Dobar je i ima auto clean dugme.
Nego ja vec duze vreme razmisljam o masini za susenje vesa. Imala je jedna moja koleginica i kaze da je ves meksi i cak ne mora da se pegla kad se susi u masini. Malo me "kolje" potrosnja.
Ranije (Eurosalon) bile su kombinovane i za pranje i za susenje u jednoj masini s tim sto je preporucivano da se, kada se napuni bubanj i ves opere, pola vesa izvadi i susi se jedna polovina, pa kad zavrsi onda druga polovina. Ali sve vise razmisljam o njoj a onda zbogom vlago u kuci (zimi), zbogom smdljivi smogu i zbogom zlobnim komsijama koji kad god rasirim ves na terasi, kreteni nadju da zapale nesto od smeca i nadime mi ves. Long live Lenor.

to je super stvar, ali kome god pricam da je prakticno svi me nesto belo gledaju. imam je jos iz vremena kada smo ziveli u stanu bez terase pa smo morali da je kupimo. e sad, nije da ne mora da se pegla, neke stvari su mnogo vise zguzvane u masini za susenje vesa nego na zici. ja je i leti koristim jer ne volim da sirim ves zbog ptica. ne bih ti preporucila tu kombinovanu samo zbog jedne stvari: koji god deo da se pokvari, neces moci da koristis obe masine. verovatno ima i prednosti, ali ovo je krupna mana za mene. i kada kupis onu obicnu masinu za susenje vesa, posto masinu za pranje imas sigurno, jeftinije je. sada su ima bas pale cene, ima ih za 250/300 evra. ne znam koliko kostaju te kombinovane ali su sigurno skuplje

evo ja ti zelim od srca jednu lepu kucu à la campagne
ali ja uz kucu dobila i voajera
opet mi je preksinoc dolazio pod prozor, videla ga komsinica. je l' ima neko neki sigurnosni uredjaj da preporuci? nesto elektricno sto se prazni kad taknes npr prozor ili kapiju, neku klopku?

ja sam to videla u filmovima:nevidljiva elektricna ograda
zasto ne postavis svetlo na senzor,kad se priblizi da ti osvetli celo dvoriste,tako ce valjda pobeci
sta radi?samo gleda ili...?je l ga znas?

Uzas, mislim za voajera. A sta mislis o sigurnosnim kamerama, to ne bi trebalo da je skupo.
Mada kad bi mogla da biram, mislim kad bi mi neko ponudio kucu uz koju ide voajer oberucke bih prihvatila :) Nadam se da je bezopasan.
Sto se masine tice to i moj muz kaze za kombinovane. Ja sam samo prakticna pa zelim sto vise slobodnog prostora a manje namestaja i to iskljucivo funkcionalnog.

imam senzor celiju, ne vredi. nije dolazio neko vreme, ali ga je preksinoc komsinica uhvatila kako gleda kroz prozor moje kuhinje.
jednom sam ga zatekla na ulaznim vratima a bila je prosla ponoc. znam i ko je, covek od 40 god, ozenjen, dvoje dece. bas me brine, pa rekoh nesto da ga onako cimne, a da ne bude direktno protiv njega nego kao protiv lopova

ide, uhvatili ga kod nekih baba (sto i nije bas laskavo za mene, al...)
mi smo ga vec prijavili zandarmeriji, kazu dok ne uradi nesto, oni ne mogu nista. ja ne bih bas da cekam da on "uradi nesto" kod mene, pre bih da ga se resim necim konkretnim. preksinoc je gledao mene i muza kako gledamo tv, ko u nekoj americkoj seriji. ne znam sta bi ga prepalo da vise ne dolazi

ovde su debili zasticeni kao medvedi jbt
ja imam komsije koji se kolju bar jednom mesecno(bukvalno,krv na sve strane)i kad se zalimo oni kazu da mora 4 porodice da svedoce na sudu protiv njih da bi ih isterali
ej bre a dotle ce zaklati i mene

joj, strasno.a nisam mislila da je bas toliko kad si rekla da je skupo. onda sam pogledala na nekim sajtovima, i mislim da ste u prvih deset u fr po ceni m2, je l' tako? super sto placaju bolovanje, odmoricete se i ti i ona a i bicete zajedno, mozete da pravite pidzama party ili tako nesto da joj ne bude dosadno

Back