APARATI ZA KUCU

Meso se skuva, odnosno pravi se supa od mesa i povrca pa je onda lako izmiksirati.
Testo za palacinke je retko i lako ga je umutiti u blenderu. Voce je meko za miksiranje.Znaci, nista specijalno.
Moj je marke Moulinex (easy power trio). Sad cu da slikam pa cu prikaciti slicice.
I ne zuri sa kupovinom mozda ti Geisha donese u miraz ;-)

Prilozi

• Picture(115)1.jpg
    Picture(115)1.jpg
    95,1 KB · Pregleda: 8
  • Picture(116)1.jpg
    Picture(116)1.jpg
    96,5 KB · Pregleda: 7
the shezika:
Meso se skuva, odnosno pravi se supa od mesa i povrca pa je onda lako izmiksirati.
Testo za palacinke je retko i lako ga je umutiti u blenderu. Voce je meko za miksiranje.Znaci, nista specijalno.
Moj je marke Moulinex (easy power trio). Sad cu da slikam pa cu prikaciti slicice.
I ne zuri sa kupovinom mozda ti Geisha donese u miraz ;-)
Pa ako se miksuje voce,to je i sokovnik,cemu onda sokovnik posebno?
I gde je Geisha,ne javlja se.
moulinex.jpg

the shezika:
mammy, kakve su ocene za ROC renevex? Je l' preporucujes?
Hm, kako da ti kazem?
Mislim da sam ja trenutno zaljubljena u njega pa ne mogu trezveno da ti odgovorim.
Obecavaju da ce sto duze ga koristis lice biti sve ljepse.
Ja ga imam sedam dana i koristila sam ga 2 puta (koristi se 1-2 puta sedmicno)...ne mogu reci da radi cuda al' je koza divno barsunasta i mislim da se zdravije sija.
Peeling koji se dobije uz set je takodjer super...jako jako sitni peeling koji ne iritira i ne crveni kozu.
Super je i to sto mozes da masiras lice dok nesto drugo radis jer nista ne kapa, curka i sl.
Imala sam nekih potkoznih bubuljcica i nekih mitesera i oni su tu jos uvjek...cak mi se cini da se vise vide. Ja se naravno umislila da ih aparat "izvlaci" i da ce ih vremenom unistiti.
Mozda Hani zna jesam li u pravu ili fantaziram (a i trebam uskoro dobiti pa je moguce da mi lice "divlja")
Ja bih ga ocjenila (trenutno) sa dobrom 8icom ali, ko zna, mozda mi se za par sedmica/mjeseci promjeni misljenje.

Pozdrav svima,
ja sam ovde prvi put (mislim na ovaj forum), i bas ste me zainteresovale sa ovom temom.Sta vise, i ja sam se pronasla tu, jer sam u fazi kupovine masine za pranje sudja.Obisla sam radnje i radnje, i naslusala se prica od prodavaca, da na kraju vise nisam znala sta da mislim o kom modelu i kojoj marki :-( . Nisam bas srecna sa vasim komentarom da bi trebalo da uzmem masinu za 12 osoba, iako se u potpunosti slazem, ali avaj...moj buduci suprug NECE veliku masinu i NECE tu od 12 jer su njene dimenzije sirine 60cm, a ove male su 45 cm ( za 8 ili 9 osoba), tako da sam u startu ogranicena na te od 45 cm tj. za 8 ili 9 osoba.Zanima me, da li znate nekog ko ima INDESIT-ovu masinu IDL 42, posto je to jedna od masina koju smo stavili kao mogucnost.I zanima me jos jedna stvar, u prodavnicama nisu znali da mi kazu, na kom principu je susenje posudja(na sajtu i u brosurama pise Wind Drying System), jer smo mi tu masinu hteli da stavimo u kuhinju (koju cemo tek da pravimo), i hteli smo da se masina ne vidi, tj. da bude sakrivena iza vrata od kuhinjskih elemenata.Negde smo culi, da neke masine rade susenje po principu da kada je pranje zavrseno, vrata od masine se malo otvore i onda usled one pare ili cega li vec to se nekako susi.Nama bi to bio problem, u slucaju sakrivanja masine iza vrata,pa bi onda morali da napravimo kuhinju gde u delu gde stoji masina ne bi bilo vratanca.
Izvinjavam se unapred, ali stvarno nisam imala koga drugog da pitam, jer niko u mojoj okolini nema masinu za posudje, pa se nadam da nego od vas ko ima moze malo da mi pojasni.
Hvala unapred :oops:

toncica
postoje ugradne masine za pranje posudja, koje se ugradjuju u kuhinjski element i ne vide se. One nemaju klasicna vrata vec su vrata tanja, sa klizacima i pricvrscuju se za vrata kuhinjskog elementa, tako da se samo otvaranjem vrata elementa otvara i masina, i vrsi ubacivanje i vadjenje posudja kao i susenje masine. Ranije je od boljih proizvodjaca ugradne tehnike bio Candy i Ariston a sada ne znam.

He...hvala na odgovoru.To za ugradne masine znam...ali iz nekog razloga, a ni sama ne znam sada kog,nismo gledali te masine.Moracu da pitam dragog koji je razlog.A evo sad bas gledam Candy-jev katalog.Oni imaju ugradne masine, ali samo za 12 i 15 kompleta...tako da mislim da je to bio razlog.

toncica:
Pozdrav svima,
ja sam ovde prvi put (mislim na ovaj forum), i bas ste me zainteresovale sa ovom temom.Sta vise, i ja sam se pronasla tu, jer sam u fazi kupovine masine za pranje sudja.Obisla sam radnje i radnje, i naslusala se prica od prodavaca, da na kraju vise nisam znala sta da mislim o kom modelu i kojoj marki :-( . Nisam bas srecna sa vasim komentarom da bi trebalo da uzmem masinu za 12 osoba, iako se u potpunosti slazem, ali avaj...moj buduci suprug NECE veliku masinu i NECE tu od 12 jer su njene dimenzije sirine 60cm, a ove male su 45 cm ( za 8 ili 9 osoba), tako da sam u startu ogranicena na te od 45 cm tj. za 8 ili 9 osoba.Zanima me, da li znate nekog ko ima INDESIT-ovu masinu IDL 42, posto je to jedna od masina koju smo stavili kao mogucnost.I zanima me jos jedna stvar, u prodavnicama nisu znali da mi kazu, na kom principu je susenje posudja(na sajtu i u brosurama pise Wind Drying System), jer smo mi tu masinu hteli da stavimo u kuhinju (koju cemo tek da pravimo), i hteli smo da se masina ne vidi, tj. da bude sakrivena iza vrata od kuhinjskih elemenata.Negde smo culi, da neke masine rade susenje po principu da kada je pranje zavrseno, vrata od masine se malo otvore i onda usled one pare ili cega li vec to se nekako susi.Nama bi to bio problem, u slucaju sakrivanja masine iza vrata,pa bi onda morali da napravimo kuhinju gde u delu gde stoji masina ne bi bilo vratanca.
Izvinjavam se unapred, ali stvarno nisam imala koga drugog da pitam, jer niko u mojoj okolini nema masinu za posudje, pa se nadam da nego od vas ko ima moze malo da mi pojasni.
Hvala unapred :oops:
Ja imam bas tu masinu IDL 42 model za 9 osoba..Radi svakodnevno vec 3 godina i nemam bas niti jednu primedbu..To za susenje,dovoljno je otvoriti je i 5 cm i sudovi su suvi u narednih 10 minuta..Sigurna sam da se necete pokajati,koju god da kupite..

Hvala elmed..mnogo mi znaci to sto si napisala.Znaci, ako sam dobro razumela,susenje ipak jeste tako da se vrata od masine moraju otvoriti?Jel' se vrata otvaraju automatski ili ih ti rucno otvoris kad se zavrsi pranje?Izvini sto gnjavim,ali mi je bitno jer trebamo reci ljudima koji ce da nam rade kuhinju kako da nam isprojektuju, sa vratima ili samo da bude otvoreno....Hvala unapred ;-)

alex ja imam miele, i bas sam zadovoljna. nije taj model, ali svejedno, mislim da je realna cena. miele moze da ti traje bez problema 15 godina, a i kada resis da je menjas bice to verovatno jer ce model biti zastareo, a ne zato sto ce da se kvari. toplo ti je preporucujem.

Planiram da kupim mikrotalasnu pa bi mi svaka pomoc oko izbora modela dobrodosla.Bitno mi je samo da ima gril.Jos nesto ako neko zna sta znaci TDS sistem na mikrotalasnoj?I sta u stvari znaci elektricni rostilj,kvarcni gril,da li je to isto ili ima neke razlike?

Drage dame, pre nekoliko dana na poklon sam dobila breadmaker . Uz aparat sam dobila i knjizicu sa receptima ali tu su recepti sa gotovim smesama za testo koje mi se bas i ne dopadaju jer su pune aditiva. Ima li neka od vas neki dobar recept za pravljenje ukusnog hleba bez tih mesavina?

alexandrra:
Drage dame, pre nekoliko dana na poklon sam dobila breadmaker . Uz aparat sam dobila i knjizicu sa receptima ali tu su recepti sa gotovim smesama za testo koje mi se bas i ne dopadaju jer su pune aditiva. Ima li neka od vas neki dobar recept za pravljenje ukusnog hleba bez tih mesavina?
Joooj sto je meni ta spravica super! Bas cu je pazariti slatko! Zamisli - pravis svoj hleb,bez aditiva, emulgatora i konzervanasa.Jedno vreme sam imala fazu meshenja hleba.Mogu vam reci da je to posebna magija, ali ako cemo biti prakticni - onda breadmaker . Najvise volim hlepcice od integralnog b. sa puno raznog semenja! :)

Prednosti šporeta sa ravnom pločom:
-dobar je štednjak
-u trenutku ugreje ploču, nema čekanja
-u trenutku isključenja odmah se hladi (što je leti super)
-svaka ploča ima termostat i regulaciju na sitnije podeoke, tako da pri spremanju lako regulišeš temperaturu.

Mane:
-pažljivo sa čišćenjem ploče
-pažljivo kad kuvaš mleko (može na pod da završi jer nema visk graničnik)

Rerna je sa ventilatorom.

Ceo šporet je atraktivniji od "običnog" :D

Evo i ovo može da koristi http://forum.krstarica.com/threads/148023

Mada šporet koji mi koristimo ne traži posebno posuđe. Jednako koristimo rostfraj, tefal, emajl i posuđe od vatrostalnog stakla. Pozz.

Da li je neko imao iskustva sa aparatom za pravljenje sladoleda i gde ima da se kupi? :rolleyes:

Nisam imala iskustva al kada sam trazila breadmaker za sebe videla sam da Clatronic ima i taj aparat za pravljenje sladoleda:D

ICM%203225.jpg

Aparat za pravljenje sladoleda,

- Pogodan za pravljenje zamrznutog jogurta, sladoleda...
- Maksimalni kapacitet, približno 1 kg
- Vreme pripreme 20-40 min
- Tajmer
- Aparat sa duplim zidom i dodatkom za zamrzavanje
- Dodatak za mešanje, sa tihim, jakim motorom
- Lak za čišcenje
- 230V, 50Hz
- 15W

Mikrotalasna!!!! E to je zakon.
Kad vidim moju mamu da presipa u male šerpice sve mi nekako žao.
Ja sipam u tanjir onoliko koliko mi treba i bog da me vidi.

A mašina za pranje sudova!!!!
Samo imam jedan problem, stvarno nemam mesta. Kupili smo neku (jedina tih dimenzija), nisam baš zadovoljna, ali u svakom slučaju bolje nego ručno. Nervira me što npr. ne može da pere šerpe, mislim može ali ne baš sjajno.

Nisam imala iskustva al kada sam trazila breadmaker za sebe videla sam da Clatronic ima i taj aparat za pravljenje sladoleda:D

ICM%203225.jpg

Aparat za pravljenje sladoleda,

- Pogodan za pravljenje zamrznutog jogurta, sladoleda...
- Maksimalni kapacitet, približno 1 kg
- Vreme pripreme 20-40 min
- Tajmer
- Aparat sa duplim zidom i dodatkom za zamrzavanje
- Dodatak za mešanje, sa tihim, jakim motorom
- Lak za čišcenje
- 230V, 50Hz
- 15W
Gde bi mogla da nadjem taj aparat za sladoled?

Back