Pantelić Nebojša
Poznat
- Poruka
- 7.440
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sardi nisu prosečni Sardinijci. Na Sardiniji se ljudi još uvek dele na belce i crnce.168,5cm je prosjecna visina Sarda, tako da su u prosjeku preko 5cm nizi od prosjecnog Turcina.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4627578/
Krishna. Znaci ne samo Kosovo vec i ceo Sandzak pripada albancima, bas fina neka genetika i tabela.
I onda moji komentari ne valjaju koji se bave genetikom uopste i drugim narodima, a krishna je dobar i ponosni Srbin sa ovakvim rezultatima, i koji deli Srbe zbog par procenata genetike manje/vise.
Prvo ti ne znas sta je genetika i to dokazujes po ko zna koji put. Moj komentar da imam polozen dnk ispit i da sam ucio i strucan za ovu temu biva ismevan od raznih likova, ajde i to ali da su se ljudi obazirali i pod uticajem mojih komentara onda sami poceli da uce dnk i genetiku i gg iz literature pravilno kad vec pisu komentare treba da znaju materiju, a ne ovako da lupaju gluposti.
Prvo i osnovno pravilo genetike. Kad se uporedjuje genetika dve osobe ili naroda, uvek se poredi 100% genetike, to znaci da se vrsi poredjenje 100% sa 100% i onda se vidi jasno genetsko preklapanje/nepreklapanje. y-hromozom hg nisu ni 1% ukupne genetike iako daju jake smernice jer znacajan deo autosomalne genetike uvek prati y-hromozom kad su populacije jako homogene, tj. kad je jaka koncentracija visok procenat neke hg na prostoru.
Po mitohondrijalnim DNK haplogrupama i Srbi i Albanci imaju najvece H i U5, zatim J, T...
Zato prosecni Albanac (ako moze tako da se definise) ima autosomalno poklapanje sa Srbima oko 60%, posto su Albanci prilicno nehomogeni, Albanci sa severa (gde je najvise asimiliranih Srba u Albance) odprilike imaju oko 70-75% poklapanje sa Srbima, dok neki juzni Albanci mogu da imaju 35-45% preklapanje sa Srbima.
18.1% znaci 79.9% genetsko preklapanje, oko 80% genetsko preklapanje, to je veoma znacajan deo i ogroman deo genetike.
50% genetike se nasledjuje od jednog roditelja, 25% je od jednog dede (ili babe).
tvojim komentarom pokazujes da nemas veze i trolujes. Hoces da pokazemo ove komentare nekom diplomiranom geneticaru da da svoju ocenu ko je u pravu.
Ti od oba roditelja nasledio po 100% otkacenosti.![]()