Pantelić Nebojša
Poznat
- Poruka
- 7.440
Tkz. "protoindoevropljani" su naravno kromanjonci stari evropljani I hg (Srbi, danasnji Nordijci i drugi evropljani). Antropoloski tip kao danasnji Srbi (npr. Bata Zivojinovic).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Objasnice ti Pantelic..i ovo su nesumnjivo Srbi..Samo preskace odgovor sta su onda Srbi koji su E i J haplogrupa posto vec znamo da je I hg superiorna,bozanska.Откако сам чуо за Трипољане сматрао сам их претежно носиоцима I2a односно Старим Европљанима, а видим да то генетичка истраживања и потврђују.
Углавном имам добар њух за њихово препознавање, као што сам знао да сам I2 пре тестирања. Реалност коју рефлектује колективна свесност ових народа, њихова култура, духовност итд. је другачије природе од садашње која је рефлексија R1.
Ево и Кимера, зна ли се ишта о њима? Који је ово тип?
![]()
Šta misliš da je uzrok tome? Msm kako bi to moglo uticati na fenotip? Mislim na životnu sredinuSa sajma za Veliku Gospijinu u Drnišu 1932. godine (retuširana fotografija). Na slici su ljudi u lokalnim srpskim tradicionalnim nošnjama. Sva 3 čojeka čija lica su vidljiva su fenotipski Dinarid + Kromanjinid, što je jedan od najlešćih tipova u dinarskom pojasu. U novije doba od kad su se ljudi urbanizovali na ovim prostorima ima značajno manje tog tipa, čak i u Dalmaciji i Hercegovini u kojima ga je oduvjek bilo najviše.
Pogledajte prilog 1719027
@Perperius @FDDD @ZabranjeniLegenda @Konstantin Veliki @SeverZapad
Ovo nisam znao? Zar nisu neka germandka R1b i I1 uz nešto R1a?Vikinzi po y-hg I1, I2a, R1a u ogromnim procentima, mozda slabiji procenti nekih drugih zalutalih hg.
Manje kretanja i fizičkog rada a više hrane očito utiče na redukciju dinarskog fenotipa. Otkad su Srbi masovno otišli iz sela u gradove iza WW2 počelo se smanjenje dinarskog tipa među nama i taj proces i dalje traje.Šta misliš da je uzrok tome? Msm kako bi to moglo uticati na fenotip? Mislim na životnu sredinu
Interesantno, al' koliko sam uspeo da vidim prosečna visina je u porastu, ne smanjujemo se obzirom da dinarski tip polako nestaje.Manje kretanja i fizičkog rada a više hrane očito utiče na redukciju dinarskog fenotipa. Otkad su Srbi masovno otišli iz sela u gradove iza WW2 počelo se smanjenje dinarskog tipa među nama i taj proces i dalje traje.