Antropologija: Kastaneda

Ne
garantujem za Stalkija, al za Ansa si debelo omanula ... :hahaha: za Evu pogotovo ... :zcepanje:

Sa iskonskim zlom Ans se, hvala Nagualu, :worth::worth::worth: u ovom životu nije sreo ni licem u lice, ni licem u naličje ...

Možda malo preispitaš taj svoj vibromjer i vibrokaz ...?? :roll:;):hvala:

IGRA SNA I JAVE je sve kod tebe izvini mi obicni smrtnici slabo vibriramo.U dobi od dvanaest godina, autor ovog djela
zapadne kulture i tradicije toliko rijetko i nepoznato,
da je za njegovo imenovanje pozajmljen naziv iz
opisuje još prije više hiljada godina pod raznim
nazivima, od kojih je najpoznatiji NIRVANA,

Poslednja izmena:
Strah je stanje, strah je vibracija.

Takodje i ljubav... ljubav nije delanje, ljubav je stanje... ljubav je vibracija!

Ja biram ljubav, a vi? :D :heart:

"Ljubav je samo reč i ništa više".

Gle, kako vatreni pobornik učenja don Huana i Kastanjete iznenada prihvati ljubav iako je don i gazda i gospod Huan rekao da je ljubav najveća glupost koju treba što pre odbaciti.

JBGA, odbrana svog lika i dela, KLASIKA. Čestitamo! Dobili ste srce na facebooku, mestu gde imate puno prijatelja koje zabole kkurrac za VAs.

Ljubim

Napasniče, prijatelju dragi... možda je vreme da se i ti okaneš straha i kreneš putem ljubavi. Slušaj svoje srce a ne um.
Vidjam te već godinu dana i vidim da samo nešto kukaš, žališ se i kritikuješ.
Nema razloga za strah... ako nema smrti, ako smo besmrtne duše čemu strah... a ako ima smrti, opet čemu strah umrećemo svejedno. U svakom slučaju strah te neće spasiti od smrti.

Samo počni da češće koristiš reči kao što su ljubav, zdravlje, mir, blaženstvo, znanje, vera, svetlost... i videćeš razliku.
Takodje bilo bi dobro da manje koristiš "ružne" reči... reči kojima unosiš nemir što u sebe što u druge.

Samo nameri ljubav... to je dovoljno... i sve će samo doći...

Da li bi ti SADA i OVDE bio spreman da umreš za mene? Da bih JA živeo?

evo ti link.Možda i nije taj mag postao svetac ali se preobratio u pravoslavlje nakon što je duboko zagazio u te mračne veštine.Ja sam to prvi put čuo ovde na forumu na temi kreativna vizuelizacija .Sad ću da pogledam da li u ovoj knjizi čiji ću link postaviti piše nešto više od onoga što piše u tekstu na koji vodi taj link i čega se sećam iz priče.

ono što mene u stvari zanima je da li postoji nekakva granica iza koje nema nazad , granica posle koje se voljom čoveka prekida svaka veza sa Bogom.Pa Stalker je pričao ustvari da je on bio na toj granici.
Evo ga link:
http://smirenoumlje.blogspot.com/2009/12/starac-pajsije-svetogorac-cuvajte-dusu_3222.html

Kada ujutru ustaneš, pogledaš oko sebe i vidiš druga živa bića Božja i započneš svakodnevnu i spontanu komunikaciju s njima. Sa ljudima, ženama decom... Svi mi ŽIVI smo povezani, svi smo jedno a ipak samostalni.

Ono što nude Kastaneda i slični je prekid svake komunikacije i razmene energije sa drugim bićima. To nazivaju totalna sloboda.

Bez povezanosti sa drugima mi smo totalno mrtvi.

Pakao pripremljen za one koji to žele se može opisati kao stanje bića koje je svesno sebe, ali više nema apsoltno nikakvu interkaciju i komunikaciju sa drugim stvorenjima.

Pakao je beskrajna samoća.

To je isto kao da ne postojimo.

Da bi smo bili živi i veseli, potreban nam je odraz,

OGLEDALO.

Zato Kastaneda i ekipa preporučuju u knjigama da uklonimo sva ogledala iz kuće.

A ima i u pričama o vampirima uputstvo kako ih oterati. Stavite ispred njih ogledalo.

Ja sam TI.

Poslednja izmena:
"Ljubav je samo reč i ništa više".

Gle, kako vatreni pobornik učenja don Huana i Kastanjete iznenada prihvati ljubav iako je don i gazda i gospod Huan rekao da je ljubav najveća glupost koju treba što pre odbaciti.

JBGA, odbrana svog lika i dela, KLASIKA. Čestitamo! Dobili ste srce na facebooku, mestu gde imate puno prijatelja koje zabole kkurrac za VAs.

Ljubim

Da li bi ti SADA i OVDE bio spreman da umreš za mene? Da bih JA živeo?

Kada ujutru ustaneš, pogledaš oko sebe i vidiš druga živa bića Božja i započneš svakodnevnu i spontanu komunikaciju s njima. Sa ljudima, ženama decom... Svi mi ŽIVI smo povezani, svi smo jedno a ipak samostalni.

Ono što nude Kastaneda i slični je prekid svake komunikacije i razmene energije sa drugim bićima. To nazivaju totalna sloboda.

Bez povezanosti sa drugima mi smo totalno mrtvi.

Pakao pripremljen za one koji to žele se može opisati kao stanje bića koje je svesno sebe, ali više nema apsoltno nikakvu interkaciju i komunikaciju sa drugim stvorenjima.

Pakao je beskrajna samoća.

To je isto kao da ne postojimo.

Da bi smo bili živi i veseli, potreban nam je odraz,

OGLEDALO.

Zato Kastaneda i ekipa preporučuju u knjigama da uklonimo sva ogledala iz kuće.

A ima i u pričama o vampirima uputstvo kako ih oterati. Stavite ispred njih ogledalo.

Ja sam TI.

Pričaš o ljubavi, prijatelju, ali iz tvojih dela govori strah. Don Huan i Kastaneda samo o ljubavi i govore samo to treba prepoznati. O ljubavi prema sebi, prema ljudima, prema planeti i prema celom svetu. Ti si se skoncentrisao na negativne stvari i one dobre su prošle pored tebe.
Strah je odsustvo ljubavi.
Osećam fizički bol u srcu kad čitam tvoje postove, i tako znam da ti je srčana čakra blokirana. A ni ostale nisu u baš dobrom stanju. Pokaj se iskreno za sve što treba da se pokaješ, znaš ti sam šta je to. Za to što te muči. Sve će se srediti posle. Ne mogu ti pomoći nikakve meditacije ako se ne pokaješ.
Ja ti opraštam i želim ti sve najbolje. Ti si divan dečko, koji ima more ljubavi u sebi, samo to ne vidiš.

Pričaš o ljubavi, prijatelju, ali iz tvojih dela govori strah. Don Huan i Kastaneda samo o ljubavi i govore samo to treba prepoznati. O ljubavi prema sebi, prema ljudima, prema planeti i prema celom svetu. Ti si se skoncentrisao na negativne stvari i one dobre su prošle pored tebe.
Strah je odsustvo ljubavi.
Osećam fizički bol u srcu kad čitam tvoje postove, i tako znam da ti je srčana čakra blokirana. A ni ostale nisu u baš dobrom stanju. Pokaj se iskreno za sve što treba da se pokaješ, znaš ti sam šta je to. Za to što te muči. Sve će se srediti posle. Ne mogu ti pomoći nikakve meditacije ako se ne pokaješ.
Ja ti opraštam i želim ti sve najbolje. Ti si divan dečko, koji ima more ljubavi u sebi, samo to ne vidiš.

Da li bi ti radosno i dobrovoljno dao svoj život za mene, pustio da te muče i ubiju, da bi spasio mene ili nekog drugog čoveka?

Kada čitaš moje postove, boli te srce jer je bolesno i otrovano.

Ja ne pišem o strahu već o spasu.

Spas je u Isusu Hristu. Hristos = ljubav. Ljubav je energija i vibracija SVESNOSTI.

O tome govori otac Tadej, sveti monah pravoslavni... Otkucaj starac Tadej u google pa ćeš naći njegove mudrosti.

Meditacije I TE KAKO koriste pravoslavni monasi.

To se naziva "pravoslavna joga" ili Isihazam.

O kakvoj ljubavi priča don Huan? :eek:

On stalno ponavlja da mi živimo u hladnom, nemilosrdnom i GRABLJIVOM univerzumu, koji želi da nas pojede. I sam tvorac se kod njega opisuje kao okrutna zver, grabljivac Orao koji jede svoju decu pošto ih prvo ubije,,, OVO je pravo zastrašivanje ljudi! Mračna slika čovekove situacije. Suština njegove poruke je da te BOG NE VOLI. Veoma velika demonska laž. Voli te i umro je za tebe. I ustao iz mrtvih zbog tebe.

Prijatelju, ti si opasno zaveden i izluđen demonom Kastanedom čim ne vidiš ovakve očigledne činjenice u Kastanedinim knjigama.

Moliću se za tebe da ti dobri Gospod otvori oči.

Mir s tobom.

Misliš pomeriti skupnu tačku? :per:
"Kad sam ja JURODIVI". Ja ja ja ja ja, ti si jajara mentalna:). Jurodivi imaju osećaj nagualnog u najmanju ruku mističnog. Ti to nemaš, neda ti samovažnost. Pomeri sebe sa mnom ćeš lako. A ja ću s tobom rado, ne verovao ili ne :).
Vidiš i ja sam jajara, centralno pero iz repa bele golubice :rumenko: :).
Nisi pratio forum tih dana.
Hristu su potrebni ratnici pa se izvoleo družiti sa kljastima i bogaljima i svakojakim odbačenima. Nemoj da si zilot.:mafijas:

Misliš pomeriti skupnu tačku? :per:
"Kad sam ja JURODIVI". Ja ja ja ja ja, ti si jajara mentalna:). Jurodivi imaju osećaj nagualnog u najmanju ruku mističnog. Ti to nemaš, neda ti samovažnost. Pomeri sebe sa mnom ćeš lako. A ja ću s tobom rado, ne verovao ili ne :).
Vidiš i ja sam jajara, centralno pero iz repa bele golubice :rumenko: :).
Nisi pratio forum tih dana.
Hristu su potrebni ratnici pa se izvoleo družiti sa kljastima i bogaljima i svakojakim odbačenima. Nemoj da si zilot.:mafijas:

Evo ga školski primer reptilčića. Vidi, napada moju ličnost, moj cenjeni lik, hehehe...

U nedostatku argumenata, ocrni govornika. Poseri se po njemu. Napravi ga na smovažnog, kljastog, bogalja... Vređaj, kleveći... Istina se mora UBITI.

KLASIKA. Vidi se koji duh govori iz ovog jadnika.

Da li bi ti radosno i dobrovoljno dao svoj život za mene, pustio da te muče i ubiju, da bi spasio mene ili nekog drugog čoveka?

Kada čitaš moje postove, boli te srce jer je bolesno i otrovano.

Ja ne pišem o strahu već o spasu.

Spas je u Isusu Hristu. Hristos = ljubav. Ljubav je energija i vibracija SVESNOSTI.

O tome govori otac Tadej, sveti monah pravoslavni... Otkucaj starac Tadej u google pa ćeš naći njegove mudrosti.

Meditacije I TE KAKO koriste pravoslavni monasi.

To se naziva "pravoslavna joga" ili Isihazam.

O kakvoj ljubavi priča don Huan? :eek:

On stalno ponavlja da mi živimo u hladnom, nemilosrdnom i GRABLJIVOM univerzumu, koji želi da nas pojede. I sam tvorac se kod njega opisuje kao okrutna zver, grabljivac Orao koji jede svoju decu pošto ih prvo ubije,,, OVO je pravo zastrašivanje ljudi! Mračna slika čovekove situacije. Suština njegove poruke je da te BOG NE VOLI. Veoma velika demonska laž. Voli te i umro je za tebe. I ustao iz mrtvih zbog tebe.

Prijatelju, ti si opasno zaveden i izluđen demonom Kastanedom čim ne vidiš ovakve očigledne činjenice u Kastanedinim knjigama.

Moliću se za tebe da ti dobri Gospod otvori oči.

Mir s tobom.

ti stvarno vjerujes da je isus umro za nas, zapravo za nase grjehe, da nas je kroz taj cin spasio?
ne nije, to su lazi demonskih vrazjih crkvi, iluminatskih crkvi, oni koji vjeruju u jedno okog, oni govore da je isus umro za nase grjehe i tako svakog spasio od pakla, to je velika laz jer s time se uzima odgovornost od covjeka, a to isus nebi napravio...

kad su isusa mucili i kad su ga pljuvali i nanosili nevjerovatnu bol, sta je on ucinio, nije ni a rekao, nije jaukao, nije zvao pomoc, nije zvao za milost, vec je bio u hramu, osjetio je bol, osjetio je sve to grozno ali nije osjetio mrznju, ljutost, nije ih prokleo koji ga su tukli, bio je u hramu prijatelju, znas ta to znaci, ili ti je to mozda poznato od don juana?

isus je s tim cinom, da je bio u ljubavi dok su ga mucili, s time je svakom otvorio srce, upalio je plamen ljubavi s svojim cinom, to je spasenje covjecanstva, a ne one lazi o kradji samoodgovornosti...
sad covjek ima upalitu ljubav u srcu ali ipak je odluka i odgovornost na covjeku da je gaji i povecava, da dodje do mjesta isusa i vise od toga...

ono sto je don juan pricao kad su ga tukli, a on je osjetio radost, mir, zapravo ljubav, on nije prokleo tog covjeka, vec mu je ostavio njegovu odgovornost, samo sto taj mali tiran svoju odgovornost i odluku uzeo da sam sebe ubije s time sto nije prestao da muci druge...

tako isto imas price o tom nacinu davanje drugog obraza (ponasanje s malim tiranima) svagdje u istinitim s ljubavi pravitim cinom, kao u jednoj prici od sufi svetcu kojeg su pitali, kad si bio najsretniji? pricao je dozivljaj kad je otisao na putnicki brod bez putnicke karte, tad je jos bio sav u ljubavi ( meditativnom stanju, neki ih zovu pijani od boga), pa su mu se ljudi na brodu smijali, djeca su ga bockali, drugi su pljuvali na njega, dok nije dosao kapetan broda koji je vidio da nema putnicke karte, tad su ga jos dobro istukli i htjeli su ga baciti u more, tad je rekao to mi bio najsretniji momenat...zasto? jer je bio u bogu, u hramu, iako ga su tukli i svasta, on iznutra nije ni jednoj jaukao, isto kao isus koji je jos 1000 puta gore muke imao...pitali su ga, tog svetca, i dali su te bacili u more, rekao je, da bas u tom momentu kad su me htjeli baciti, izasle su ribe na povrsinu vode s zlatnim dukatima u ustima da mi plate kartu za brod...znas sta to znaci? bog cuva one koji su u ljubavi, i ti koji su u ljubavi nikad ne sire strah, niti govore da su drugi na krivom putu, niti upozoravaju druge...to samo rade oni koji nisu u hramu i koji neznaju sta je ljubav...

Poslednja izmena:
e da i niko nam ne treba govoriti o strahu a jos vise ne govoriti o spasu...

jer onaj koji govori o spasu cini to jer samo zna strah (propast), da nema straha nebi ni govorio o spasu...
uopce kako neko moze biti spasit,kad je svako od nas u bogu, bog je vjecan, pa je tako i odrzavanje nas vjecno...
a onaj koji je u zabludi, onaj koji vjeruje u materiju i samo u ovaj svjet, u jednookog, ima samo jedno oko jer vidi samo ovaj svjet a ne boga, on ne treba biti spasen, taj treba sam da otkrije istinu i to je ta zrtva za boga, da sam uzmes odgovornost i da nadjes ono sto je istinito...

Poslednja izmena:
Evo ga školski primer reptilčića. Vidi, napada moju ličnost, moj cenjeni lik, hehehe...

U nedostatku argumenata, ocrni govornika. Poseri se po njemu. Napravi ga na smovažnog, kljastog, bogalja... Vređaj, kleveći... Istina se mora UBITI.

:confused: Ovaj jadnik više neće da napada tvoju cenjenu ličnost. Ima jadan i reptilima opsednut smo jednu molbu. Jel može? :rumenko:

evo ti link.Možda i nije taj mag postao svetac ali se preobratio u pravoslavlje nakon što je duboko zagazio u te mračne veštine.Ja sam to prvi put čuo ovde na forumu na temi kreativna vizuelizacija .Sad ću da pogledam da li u ovoj knjizi čiji ću link postaviti piše nešto više od onoga što piše u tekstu na koji vodi taj link i čega se sećam iz priče.

ono što mene u stvari zanima je da li postoji nekakva granica iza koje nema nazad , granica posle koje se voljom čoveka prekida svaka veza sa Bogom.Pa Stalker je pričao ustvari da je on bio na toj granici.
Evo ga link:
http://smirenoumlje.blogspot.com/2009/12/starac-pajsije-svetogorac-cuvajte-dusu_3222.html

Dragi moj Napasniče, silan si mi ti napasnik (osim prema samome sebi :)), sada ću ja tebi da kažem, a ti nemoj da se ljutiš.;) Zaista si se raspisao u poslednje vreme. Do skora si se samo raspitivao o raznim pravcima i pojavama, da bi na kraju, kako vidimo, zaključio da se ne bi trebalo prihvatati ničeg jer je, zaboga, sve opasno! Stičem utisak da bi ti seks, ali ako bi moglo da ti ne udje. Ako je tako onda sedi, masturbiraj, ali ĆUTI. Jer sve što si napisao su totalne besmislice. Nemam nameru da obrazlažem, jer su moji prethodnici pokušali u više navrata i na fin način da ti objasne, ali očigledno ne vredi. To je prosto tako. Što reče Ans, jednog dana će ti se kasti samo. I još nešto, svaka čast ocu Tadeju, ali pripadnici njegove vere (i to monasi!:zcepanje:) se nedavno pobiše u manastiru ko najgori razbojnici. Zato brini, nemoj da se kuneš ni u pravoslavlje.:eek: Šalim se. Hoću da kažem da čovekov odnos sa Bogom (hajd da kažemo tako) ne zavisi od puta koji je izabrao. Put je samo put. Dvoje mogu ići istim putem, jedan će stići do cilja u trenu, a drugi će putovati godinama, decenijama, vekovima. Što se tai chi-a tiče, u pravu si kad kažeš da praktikanti u jednom momentu dodju do toga da vežbe ne moraju više raditi. Ali mislim da si omanuo suštinu te konstatacije. Do postizanja tog nivoa svesti je dug put.:) A da bi išao putem potrebna ti je energija, i to puuuuno energije. A mnogi nemaju energije ni za običan seks.;)

He, naš učitelj ima običaj da kaže: ‚‚Relaks....‚Kad kažem relaks, ne mislim na kolaps!.‚‚ Mnogi su u kolapsu misleći da su u relaksu.

Zato Napasniče...samo opušteno.:heart:

Sredinom 90-tih, Kastaneda je objavio knjigu "Magija Pokreta" kaze Hekate.
Rodjen u Cajamarca, Perú
Umro April 27, 1998 Los Angeles, California, U.S.
Bas se navuko energije kad je rikno za par godina od ciroze jetre i to bas u Los Angeles, California, U.S.
kako nije otisao u Perú. Vrlo poucno za mlade narastaje.

Svi napuštamo ovaj svet, pre ili kasnije. Nabijanje energijom ti pomaže da dostigneš odredjeno stanje svesti, da Šakti zagrli Šivu.:heart:, ne da u telu živiš večno.Ja mislim Golubice da ti patiš od hroničnog straha od smrti.;)

000204FD.gif

Poslednja izmena:
Hekate:
Dragi moj Napasniče, silan si mi ti napasnik (osim prema samome sebi :)), sada ću ja tebi da kažem, a ti nemoj da se ljutiš.;) Zaista si se raspisao u poslednje vreme. Do skora si se samo raspitivao o raznim pravcima i pojavama, da bi na kraju, kako vidimo, zaključio da se ne bi trebalo prihvatati ničeg jer je, zaboga, sve opasno!

vidim ipak si se naljutila :p .
Nisam se samo raspitivao pisao sam svašta ali istina je da sam u jednom trenutku shvatio koliko je manje samovažno pitati.I pitao sam koga god sam mogao , jedino sam pazio da ne preteram ,jer moja su pitanja neiscrpna ali moram i da poštujem vreme onoga koji odgovara.
Ako pitam ne znači da nemam svoje mišljenje , ponekad dobro postavljeno pitanje sadrži u sebi odgovor a ponekad je pitanje i nauk tom kojeg sam pitao (da li će to on da shvati to već zavisi od njega).
Nisi u pravu.Nisam zaključio "da se ne bi trebalo prihvatiti ničega jer je sve opasno" .Zaključio sam sledeće: ljudi se "prihvataju" stvari koje im nisu potrebne i to zato :
1. jer ne shvataju da im nisu potrebne
2.jer je to odraz njihove halapljivosti želje da imaju nešto na brzinu , da prigrabe sebi energiju nezavisno od stanja svoje svesnosti.Da prigrabe sebi darove (npr. viđenje) koje im samo Bog može dati (onda kad on smatra da je došao trenutak za te darove i one darove koji su nam potrebni po Njegovom promislu)
Ali lakše je grabiti sam?Ono što mi hoćemo i onda kad mi mislimo da je vreme?
Jedini je problem što tako prigrabljeni darovi nisu uopšte darovi već iluzija ..iluzija da smo nešto postigli i da imamo nešto što nemamo.
Ukratko , zaključio sam da naši pokušaji naša "prihvatanja" :) u najvećem broju slučajeva samo ukazuju na našu želju da budemo bogati duhom što je ista vrsta grabljivosti kao i naša želja da budemo bogati parama.Ta želja ne može se zasititi, čovek traži još i još kao crna rupa koja bi progutala ceo univerzum da je do nje.Crna rupa je simbol takvih ljudi.
Evo ti još jedno pitanje :)Da li je to ustvari smisao one rečenice iz Novog zaveta :

"Blaženi su oni siromašnim duhom, njihovo je carstvo nebesko"?

Što čovek više pokušava da prigrabi sebi i tako uveća svoju vrednost to je dalje od istine.

Zato ja pokušavam da ne grabim mada imam jaku želju za tim.

Stičem utisak da bi ti seks, ali ako bi moglo da ti ne udje. Ako je tako onda sedi, masturbiraj, ali ĆUTI. Jer sve što si napisao su totalne besmislice. Nemam nameru da obrazlažem, jer su moji prethodnici pokušali u više navrata i na fin način da ti objasne, ali očigledno ne vredi. To je prosto tako. Što reče Ans, jednog dana će ti se kasti samo. I još nešto, svaka čast ocu Tadeju, ali pripadnici njegove vere (i to monasi!:zcepanje:) se nedavno pobiše u manastiru ko najgori razbojnici. Zato brini, nemoj da se kuneš ni u pravoslavlje.:eek: Šalim se. Hoću da kažem da čovekov odnos sa Bogom (hajd da kažemo tako) ne zavisi od puta koji je izabrao. Put je samo put. Dvoje mogu ići istim putem, jedan će stići do cilja u trenu, a drugi će putovati godinama, decenijama, vekovima. Što se tai chi-a tiče, u pravu si kad kažeš da praktikanti u jednom momentu dodju do toga da vežbe ne moraju više raditi. Ali mislim da si omanuo suštinu te konstatacije. Do postizanja tog nivoa svesti je dug put.:) A da bi išao putem potrebna ti je energija, i to puuuuno energije. A mnogi nemaju energije ni za običan seks.;)
Što se tiče monaha taj slučaj (kao i ostali u crkvi pravoslavnoj i katoličkoj) je nastao sa ciljem da se crkvi sroza ugled, da da ljudima povoda da pljunu na hrišćanstvo .
ti se eto smeješ što su se monasi tako ponašali..ali ti monasi su samo iskorišćeni kao lutke od strane glavnog lutkara i glavnog protivnika i pljuvača na hrišćanstvo.Nema tu ničeg smešnog.

He, naš učitelj ima običaj da kaže: ‚‚Relaks....‚Kad kažem relaks, ne mislim na kolaps!.‚‚ Mnogi su u kolapsu misleći da su u relaksu.

Zato Napasniče...samo opušteno.:heart:
Ovo srce na kraju posta simbolizuje tvoju istinsku ljuva prema meni jel? :lol:L
Ne brini dolazi vreme kada ću zaćutati ali to vreme nije još došlo .
Prestao sam da posećujem neke forume koje sam posećivao i da postavljam pitanja ljudima kojima sam ih postavljao.Dođe jednom vreme kad čovek shvati da odgovore može da dobije samo na jednom mestu i da od tehnika nema leba niti od grabljenja za sebe.

Do postizanja tog nivoa svesti je dug put.:) A da bi išao putem potrebna ti je energija, i to puuuuno energije. A mnogi nemaju energije ni za običan seks.;)

Ja neverujem više u potrebu za puuuuuno energije :lol: pre bih rekao da je odlika tog nivoa svesti o kojem pričaš sposobnost da se sa minimumom energije bude besprekoran kao i sa mnogo energije.
Ako ja svaki put kad nemam energije postanem baksuz i ponašam se prema ljudima oko sebe kao loš čovek onda kakav je moj nivo svesti zaista?
To ti je kao sa brakom.Kad sve ide kako treba, kad ima para kad nema problema i supružnici se ne svađaju.
Onog trenutka kad se pojavi neki problem eto i svađe.
Lako je biti dobar u dobrom periodu i lako je biti besprekoran sa gomilom energije.
Ali biti čovek sa minimumom energije to je već nešto.
Probaj :bye:

Poslednja izmena:
Takodje i ljubav... ljubav nije delanje, ljubav je stanje... ljubav je vibracija!

Ljubav je imenica, a voleti je glagol, voleti podrazumeva delanje, činjenje u odnosu na "predmet" ljubavi.

Strah od smrti je suštinski strah od života i taj sami strah nas blokira i neda nam da živimo slobodno i kreativno...

Svest o smrti je znanje. Znanje koje ljudi retko postižu, a koje im može biti od ogromne pomoći na duhovnom putu.

Zadnji Golubicini postovi su me naveli da napišem nešto posle dugo vremena. Ranije sam napisao da su pokreti tenzegriteta opasni. Oni zaista bude percepciju svetlosnog (energetskog) tela i jačaju ga s jedne strane, ali ono što je Kastaneda sakrio je da su oni tako dizajnirani da nas direktno povežu sa "izazivačima smrti".

U knjigama Kastaneda opisuje kako mu je don Huan objasnio da su drevni vidovnjaci uspeli da se skoro pretvore u neorganska bića (demonske vrste, dodao bih ja) i tako produže svoj život hiljadama godina. Ali, da bi opstali moraju da otimaju energiju od običnih ljudi. Oni su dakle vampiri. Širom Meksika, centralne i Južne Amerike ima na hiljade takvih vampirskih vračeva. Huan je Karlosa čak odveo na mesto gde je nahranio neke dravne vračeve njegovom energijom, užas... On mu to nije rekao ali to je očigledno kad se pročita Karlosov opis događaja. Lepo su ga posisali a onda mu Huan ispričao neke poluistine i bajke. Tu epizodu imamo u knjizi "Unutašnji Oganj". Takva je tradicija don Huana, pokorena od vampira, pa on to sam kaže kada tvrdi da "Stanar" njihov tutor, pokrovitelj... On im je bio gospodar iako Kastaneda (don Huan) to ublažava kada ga opisuje.

Pokret tenzegritija su zato smišljeni da svakoga ko ih radi posle nekog vremena energetski ujedine sa drevnim izazivačima smrti u cilju ishrane tih drevnih ljudskih čudovišta svežom energijom. Za uzvrat, praktičari dobijaju mračna znanja i na kraju postaju vampiri kao i njihovi učitelji.

Evo tu ispod imate video gde govori jedna mlada praktičarka tensegritija, koja pada u trans i onda kanalizira navodno nekog entiteta koji se predstavlja kao Džek. Evo, ova jadna devojka je primer onoga što sam ranije pisao, poptpuno je pomoću tenzegritija i ostalih postupaka opsednuta mračnim entitetom, demonskim, groznim. Obratite pažnju na njeno lice, oči, držanje... Dok govori iz nje izbija iskonsko zlo mada, vrlo šarmanatno i zavodljivo. Ali demon se otkrio kada je kroz nju savetovao da ne razmišljamo pozitivno, da je ovaj život grozan, mračan, da nema razloga za radost... Ovakav čist slučaj preuzimanja ljudskog tela od jakog i inteligentnog demona nisam nigde do sad video na snimku.

Na tom mestu imate još nekoliko videa koji prikazuju priču o Kastanedi i sledbenicima u pravom svetlu pa pogledajte ako smete, hehehe...

E sad, postavlja se pitanje, pošto je tensegriti opasna prevara, kako onda probuditi svetlosno tj. energetsko telo, kako postati svestan Duha tj Boga a da ne budemo spojeni sa ko zna kakvim krvopijama, nakazama i monstrumima?

Na sreću, otkriven mi je jedan potpuno prirodan način da se to obavi i evo ja ću ga ovde objaviti jer osećam odgovornost prema onima koje sam doveo u zabludu ranije dok sam i sam bio prevaren i zaveden.

To je jednostran i neobjektivan prikaz. Huan se grozio drevnih vidovnjaka, posebno nije voleo "stanara".

To učenje može da se, u zavisnosti od namere praktikanta i sklonosti njegovog srca, pretvori bili u magiju, bilo u mistiku. Mistika je potraga za slobodom. A magija je primena tih znanja u prizemne (ponekad, često, i podzemen) svrhe. Huan je, izgleda, bio mističar, a za Karlosa nisam siguran.

To Toltečko učenje je prilično nizak oblik duhovnosti, namenjen uzdizanju ljudi koji svoj duhovni put započinju iz oblasti tame i skloni su joj, ali se mogu, preko tog puta, usmeriti ka svetlu, ali ne bez velikog rizika da se zaglave i prodube u tami, no za neke ljude to je jedini put, jer im srce nije sklono nekom drugom, uzvišenijem obliku duhovnosti.

Njihov ego je kao noćni leptir, kojeg privlači vatra, sjaj mističnih moći, ali, ako se tom plamenu odviše približe, on (njihov lažni ego) biva spržen.

Groblje nije mračno, kao što ni seks nije mračan. Mračne su predstave koje stvaramo.

Дакако д аје мрачно, а секс зависи какав. Акоје за потомство онда је сасвим ОК, а ако је какав разврат, перверзија или просто блуд, онда не да је мрачан нег је мркли мрак. ;)

aha, ... to je nešto slično onom: “Batina je iz raja izašla!”?? ;)

a oklen su onda strpljenje, ljubaznost, trezvenost, nepokolebljivost, solidarnost, saosjećajnost, razumevanje ...???

i kako TI znaš da je klepanje učenika po leđima od strane onog zen monaha UISTINU bilo kao milovanje perom u odnosu na ono od čega ga je time okanjivao???

možda ga je odvraćao od nečeg za učenika mnogo prijatnijeg, ugodnijeg i korisnijeg od klepanja štapom po leđima ...???

i možda ga je klepao jer NIJE ZNAO ... za strpljenje, ljubaznost, trezvenost, nepokolebljivost, solidarnost, saosjećajnost, razumevanje ...???

i možda ga je klepao jer NIJE ZNAO ... čemu ga zapravo uči ...???

i možda ga je klepao jer NIJE ZNAO ... za bolje, humanije i efikasnije metode ...???

i možda ga je klepao da prikrije svoje NEZNANJE ...???

i ...

Sam učenik je to uporedio sa milovanjem pera :mrgreen:

Potrčao sam da mu pružim ruku. Talas ogromnog sažaljenja me je preplavio. Video sam sebe starog i bolesnog, jedva sposobnog da idem. Jedva sam to podnosio. Bio sam na ivici plača, ne zbog don Huana već zbog sebe. Držao sam ga za ruku d u sebi mu obećao da ću se brinuti o njemu ma šta se desilo.

Bio sam izgubljen u sanjarenju samosažaljenja kada sam osetio silovit udarac, pravo u lice, od kojeg sam zanemeo. Pre no što sam se povratio od iznenađenja, don Huan me je ponovo pljesnuo po zadnjem delu vrata. Stajao je naspram mene drhteći od besa. Usta su mu bila poluotvorena i drhtala su nekontrolisano.

»Ko si ti?« viknuo je iznurenim glasom.

Okrenuo se grupi posmatrača koji su se iskupili za tren oka.

»Ne znam ko je ovaj čovek«, rekao im je. »Pomozite mi. Ja sam usamljeni stari Indijanac. On je stranac i hoće da me ubije. Oni to rade bespomoćnim ljudima, ubijaju ih iz zadovoljstva.«

Začuo se žagor protesta. Nekoliko mladih suvonjavih ljudi gledalo me je preteći.

»Šta to radiš, don Huane?« glasno sam ga upitao. Hteo sam da ubedim gomilu kako sam sa njim.

»Ja te ne poznajem«, viknuo je don Huan. »Ostavi me na miru.«

Okrenuo se gomili tražeći da mu pomognu. Hteo je da me zadrže dok ne dođe policija.

»Držite ga«, navaljivao je. »I neka neko, molim vas, pozove policiju. Znaće šta da rade s njim.«

uostalom, zar nije tamo UČITELJ klepao UČENIKA ... ???

a ti bi vođe kao UČENIK oma da packaš, koriš, kartikuješ, šklepaš i klepaš ... ?? ... i to sve od reda ...?? ... i sve što stigneš ...?? ... i to nestrpljivo, ljubazno i nepokolebljivo ...?? :eek::rtfm:

Šuti ans i vataj zabeleške :mrgreen: :hahaha:

Poslednja izmena:
Svaki narod na planeti ima ime za njih u svim vremenima istorije i svim tradicijama i verovanjima. Ali svi ih opisuju kao nešto nalik zmijama ili gušterima ili zmajevima.

Živa bića sa nižih planetarnih sistema - Nage (sa Naga-loke), ima ih raznih, humanoidi reptilskih odlika (mogu da se prikažu kao čovek, kao zmija ili pak, u izvornom obliku, koji he humanoidni reptil.

http://www.therianthropes.com/images/naga_therianthropes.jpg

No pored demonskih naga, postoje i božanske zmije, kao i obične životinje, - reptili.

Back