pa evo upravo si osudio Stalkera i Dečaka a ne poznaješ ih zašto?
Ne radi se tu o osuđivanju ja samo dajem svoje mišljenje i pokušavam da to uradim na najblaži mogući način.Kastaneda je imao neku svoju vrstu ljubavi kao i don Huan ali to nije ljubav o kojoj je Hrist pričao.Oni su pre svega jako voleli sebe a zatim sve one u kojima su videli sebe ili od kojih su dobijali nešto.
Tako mnogi ljudi vole svoju decu i svoje prijatelje zato jer smatraju da su oni "njihovi" na neki način ..to je neki njihov mali krug , družina, porodica , sekta nazovi je kako hoćeš.
Ako se bilo ko iz tog kruga usprotivi biva izbačen iz družine, sekte, porodice.Otac se odriče sina/ćerke koji ga je obrukao , uvredio..životna prijateljstva se raskidaju kao da nisu ni postojala.
Van tog elitnog kruga takav čovek smatra da ima neprijatelje ili u Don Huanovom slučaju ravnodušan je prema njima.U svakom slučaju ne voli ih.
Don Huan nije voleo ljude van svoh elitnog kruga nije voleo neprijatelja nije voleo u pravm smislu te reči.On je suštinski voleo samo sebe.
To sam ja izvukao iz kastanedinih knjiga..ako je Kastaneda pogrešno opisao don Huana i sebe onda im se izvinjavam.
ne boje se zli ljudi same smrti oni se boje odgovornosti koja dolazi posle smrti, odgovornosti pred Bogom.Čoveku koji nije oprostio sam sebi grehe mnogo znači da što duže živi.Sveti ljudi nemaju problem da umru odmah oni ne prkose nikome pa ni smrti.
tai chi prakticar nije izgubljen definitivno on samo stoji u mestu
postoje priča o jednom crnom čarobnjaku koji je kasnije postao hrišćanski svetac.Koliko se sećam on je tvrdio da je lično upoznao princa tame i da mu je ovaj obećao visoki položaj posle smrti..pa ipak ijako je tako daleko otišao tim mračnim putem ipak je uspeo uz Božju pomoć da se vrati i postane svetac.
tenzegritet otprilike spada u ovo što si rekao(mada to važi i za tai chi):
ljudi rade tenzegritet a ne znaju ko ga je stvarno napravio i sa kojom namerom važno je da osete neku energiju da se nešto dešava .
za tai chi bi to moglo da važi..radiš tai chi da bi na kraju možda shvatio da uopšte nisi trebao da ga radiš .Za tenzegritet se ne slažem..nisu sve tehnike iste niti bezopasne.Ako te tehnika pretvara u bezdušnog čoveka (nečoveka) jer je dizajnirana za to onda ne vidim zašto bi je neko ljudsko biće radilo.
kako ne objašnjava pa jer dao uputstvo za boravak u SADA?Ova tema je pre tog posta pala na najniže grane ..mislim da je to i Stalker video ..oni postovi golubičini o seksu na groblju moonchildu , chemical weddingu. otvaranju portala su stvarno bili jezivi.
Ansove postove iz nekog razloga nisam mogao da pročitam do kraja..krenem i ne mogu opet krenem i ne mogu..besmisleni su.Nisam to hteo da kažem jer se uzdržavam od takvih stvari ..ako ne mogu da kažem nešto lepo neću ni ružno..čovek ima svoje probleme samo mu još ja falim da mu kažem da piše besmislice
Stalkerov post je u odnosu na takva pisanja čisto zlato.
Ja sam stekao podeljen utisak o Dečaku.Učinilo mi se da nema ljubavi ali sam ostavio rezervu da se to nije
meni učinilo.
Ne volim onu teoriju o neorganskim portalima makar je i istinita i ne volim da ljudima govorim kako će se kuvati u loncu (makar i bila istina).Zato kažem da Ans piše besmisclice a Golubica piše neke jezive stvari kao odraz njenog nadam se jezivog trenutnog stanja svesti.Ali ne bih nikada rekao da nema za njih (i mene) nade .
Ima nade za sve nas jer nas Bog sve jednkao voli (osim možda one koje izgube dušu..a da li i kako se ona gubi to ne znam pa ne bih o tome).
Ona priča o onom hrišćanskom svetitelju koji je pre toga bio mag visokog ranga definitivno uliva nadu.
Štose tiče prkosnika mislim da su oni definitivno prekinuli svaku veziu sa Bogom.Što se mene tiče ja bih voleo da ni to nije istina.