Antropologija: Kastaneda

Jeste se napricali o sredjoskolskoj literaturi...Dobar nivo...Samo tako...

NISAM ZNAO DA I BABA VESTICE ZNAJU DA PISU...IGRAJ MALO PO MESECINI...

HAKATE STA B REKLI U BELOJ CRKVI DA ZNAJU DA SA SVOJIH 50 g VREDJAS LJUDE PO FORUMU?PAZI NISI BAS INKOGNITO KAO STO MISLIS....ZNAMO SE

Čemu sve ovo, druže?
I da li hoćeš da kažeš da bi hteo da povrediš Hekate?
Zašto? Jer ti se ne svidja ko je ona i šta ima da kaže?

Tolerancije malo, prijatelju. Gadno je vreme ali o'ladi.

bozic-lowres.jpg

˝Provedena istaživanja pokazuju da je za postizanje razine stručnosti svojstvene profesionalcu svjetske klase potrebno 10 000 sati vježbe, bilo da je u pitanju kompozitor, košarkaš, šahist, lopov, ...
To ne daje odgovor na pitanje zašto neki ljudi iz vježbe izvlače više od drugih, ali još nije pronađen slučaj u kojem je navedena razina postignuta za manje vremena. Čini se da je najmanje toliko sati vježbe potrebno čovjeku za postizanje istinskog majstorstva.˝-neurolog D. Levitin
:snesko5:

˝Provedena istaživanja pokazuju da je za postizanje razine stručnosti svojstvene profesionalcu svjetske klase potrebno 10 000 sati vježbe, bilo da je u pitanju kompozitor, košarkaš, šahist, lopov, ...
To ne daje odgovor na pitanje zašto neki ljudi iz vježbe izvlače više od drugih, ali još nije pronađen slučaj u kojem je navedena razina postignuta za manje vremena. Čini se da je najmanje toliko sati vježbe potrebno čovjeku za postizanje istinskog majstorstva.˝-neurolog D. Levitin

To je nešto preko 400 dana... Mislim da sam majstor... Ne-rada! :lol:

Divna je muzka koja je ostala da nas seća i uči o indijancima koji se tako uopšte ne zovu z:cry:.
Tugujem za tim ljudima koji su znali da žive sa prirodom, sa majkom zemljom, sa bratom bizonom, sestrom kravom, sa vetrom u snovima.
I već dugo ne mogu da se otmem utisku o skaradnosti monoteistički opredeljenog religiozusa. U istoriji religije prelazak na monoteizam se smatra napretkom. :thumbdown:Po svetu su najrasprostranjenije monoteističke religije ,ali po koju cenu. Pa kad bi im oprostili ubijanje ljudi, osvajanje teritorija a kako da im oprostimo ubijanje ideja? I sve u cilju "bogopoštovanja" , "svetih ciljeva" i ne misleći na sebe kao. I onda mi dodje samozadovoljni stršljen i nazove: "hristos se rodi" a pre nekoliko dana mi je pretio privatnom porukom zbog nick-a koji i ne znam. Ko veli božić je pa makar po neispravnom kalendaru i "Djura će mi oprostiti što me je tukao".z:). Oprost je bogougodan:per:. I to na jedinom forumu na kojem učestvujem. z:mrgreen: E pa znaš šta stršljenu: Hrist je mrtav, ideja kojom nas je mogao spasiti je odavno mrtva ; vo istinu mrtva.
Kada bih razumeo taj monoteistički kvar i trulež mogao bih da vidim i razumem letače.

Divna je muzka koja je ostala da nas seća i uči o indijancima koji se tako uopšte ne zovu z:cry:.
Tugujem za tim ljudima koji su znali da žive sa prirodom, sa majkom zemljom, sa bratom bizonom, sestrom kravom, sa vetrom u snovima.
I već dugo ne mogu da se otmem utisku o skaradnosti monoteistički opredeljenog religiozusa. U istoriji religije prelazak na monoteizam se smatra napretkom. :thumbdown:Po svetu su najrasprostranjenije monoteističke religije ,ali po koju cenu. Pa kad bi im oprostili ubijanje ljudi, osvajanje teritorija a kako da im oprostimo ubijanje ideja? I sve u cilju "bogopoštovanja" , "svetih ciljeva" i ne misleći na sebe kao. I onda mi dodje samozadovoljni stršljen i nazove: "hristos se rodi" a pre nekoliko dana mi je pretio privatnom porukom zbog nick-a koji i ne znam. Ko veli božić je pa makar po neispravnom kalendaru i "Djura će mi oprostiti što me je tukao".z:). Oprost je bogougodan:per:. I to na jedinom forumu na kojem učestvujem. z:mrgreen: E pa znaš šta stršljenu: Hrist je mrtav, ideja kojom nas je mogao spasiti je odavno mrtva ; vo istinu mrtva.
Kada bih razumeo taj monoteistički kvar i trulež mogao bih da vidim i razumem letače.

monoteizam jeste napredak ali za politeiste a politeizam je isto tako napredak ali za ignoramuse z;)z:lol:
z:poz:

Monoteizam je napredak u zaboravljanju majke zemlje i njene ljubavi.z:poz:

Monoteizam je napredak u shvatanju da smo i mi i majka zemlja i krava Šarulja i bizon Bole kao i sve ostalo na svetu stvoreni od istog Kreatora i imamo istog Oca.
Mudrost i ljubav tolteka seže do majke Zemlje što znači da su bili ili jako kratkovidi ili jako ljuti na Boga ili oba.Tako je i sa većinom ljudi a naročito ovo drugo (da su ljuti na Boga).
z:poz:

Monoteisti , znači, u svom naprednom shvatanju: zagadjuju na sve strane majku, kolju šarulju, i istrebe boleta i drugare. I to nije nikakav problem jer ime Oca pišu velikim slovom, za razliku od majke koja može i sa malim. z:D
Ljutnja usporava.:bob:

majka Zemlja može i sa malim jer joj je ime Zemlja pa se piše velikim slovom a majka bi se pisala velikim slovom da joj je to ime.S obzirom da se Bogu ime ne zna (ili ga mi ne možemo shvatiti) koristi se i reč Otac umesto njegovog imena zato jer ta reč najbolje opisuje Božiju ljubav prema nama i naše poreklo.
Kada bi Zemlja bila kreator svega i nekakvo božanstvo onda bi mogli da pišemo reč majka sa velikim M , mada ne smeta ni ako pišeš sa velikim M ako time pokazuješ poštovanje prema njoj.Ako pišeš sa velikim m zato jer je ona tvoj bog onda si kratkovid.
p.s.
Zemlju zagađuju na sve strane i politeisti i monoteisti i nagualisti i svi oni koji misle da su sve to a nisu zaista.T
i misliš da si bio hrišćanin pa si se razočarao onim što ti se dešavalo u životu kao hrišćaninu .Istina je da nikada nisi bio hrišćanin u pravom smislu te reči jer se nisi ponašao kao hrišćanin niti si shvatao suštinu hrišćanstva, niti je sad shvataš.
Isto važi i za sve te koji su činili zverstva u ime hrišćanstva ili islama ili svojih hindu bogova, ili budizma .To što su se oni deklarisali kao nešto od toga ne znači da su njihova dela bila dela hrišćana , muslimana, budista..
Bila su to dela neznalica , nisu znali šta rade

i još nešto..indijanci uopšte nisu bili tako dobri kako ih pretstavljaju danas na televiziji.bili su to obični ljudi sa vrlinama i manama , znali su i da vole ali i da ubijaju.Ovi na severu nisu stigli da se izopače ovi na jugu kojima se ljudi po forumima oduševljavaju su bili izopačeni u vreme dolaska španaca.

.T
i misliš da si bio hrišćanin pa si se razočarao onim što ti se dešavalo u životu kao hrišćaninu .Istina je da nikada nisi bio hrišćanin u pravom smislu te reči jer se nisi ponašao kao hrišćanin niti si shvatao suštinu hrišćanstva, niti je sad shvataš.
Isto važi i za sve te koji su činili zverstva u ime hrišćanstva ili islama ili svojih hindu bogova, ili budizma .To što su se oni deklarisali kao nešto od toga ne znači da su njihova dela bila dela hrišćana , muslimana, budista..
Bila su to dela neznalica , nisu znali šta rade

Pa doobro, ako je tako. Samo bez ljutnje . Ljutnja usporava. Ako smem da dodam svom hrišćanskom smislu rado bih spomenuo bogumilsku jeres. Bolje od toga ne mogu. Ali sva ta hrišćanska mnogopoštovana .... nisu za ovaj forum.z:poz:

i još nešto..indijanci uopšte nisu bili tako dobri kako ih pretstavljaju danas na televiziji.bili su to obični ljudi sa vrlinama i manama , znali su i da vole ali i da ubijaju.Ovi na severu nisu stigli da se izopače ovi na jugu kojima se ljudi po forumima oduševljavaju su bili izopačeni u vreme dolaska španaca.

Iz čega sledi: "Nisu nešto ni zaslužili da opstanu, kolateralna šteta hristijanizacije i prosperiteta". I severni i južni i ljudi po forumima što se oduševljavaju.

z:cry:

Iz čega sledi: "Nisu nešto ni zaslužili da opstanu, kolateralna šteta hristijanizacije i prosperiteta". I severni i južni i ljudi po forumima što se oduševljavaju.

z:cry:

Taj si zaključak izveo ti ne ja.
Moj zaključak je :čovek je čovek nema boljih i gorih naroda ali ima onih naroda koji su pod većim iskušenjima pa tako i više greše a to se menja kroz istoriju.
prilika stvara lopova
:ztorba:

S jedne strane imamo Zmiju/Princa Tame/Sotonu apsolutnog vladara ovog svijeta, a s druge strane Trojednog Boga čije kraljevstvo, kako kaže Isus, nije od ovog svijeta. Prema tome religije koje se nazivaju monoteističke su u stvari biteističke.
~
Šta ljudi, u stvari, rade? Neumoljivo se razmnožavaju se a onda smišljaju načine kako prehraniti potomstvo. Provode program naveden u Svetoj knjizi:˝Plodite se, množite, napućite svijet i podredite ga sebi.˝
Kako će to završiti? Ili će odustati od programa ili ćemo dobiti Novu Svetu knjigu?
~
Blago onima koji vide pa ne moraju vjerovati.

S jedne strane imamo Zmiju/Princa Tame/Sotonu apsolutnog vladara ovog svijeta, a s druge strane Trojednog Boga čije kraljevstvo, kako kaže Isus, nije od ovog svijeta. Prema tome religije koje se nazivaju monoteističke su u stvari biteističke.
~
Šta ljudi, u stvari, rade? Neumoljivo se razmnožavaju se a onda smišljaju načine kako prehraniti potomstvo. Provode program naveden u Svetoj knjizi:˝Plodite se, množite, napućite svijet i podredite ga sebi.˝
Kako će to završiti? Ili će odustati od programa ili ćemo dobiti Novu Svetu knjigu?
~
Blago onima koji vide pa ne moraju vjerovati.

Blago...

Sto znaci *izgubiti dusu* ? Carlos se u odredjenoj tocki svog naukovanja
suocio sa time : neki vjestac/vjestica je naumio da mu uzme dusu ....
kako se to manifestira na energetskom planu ?

mislim da je simptome Kastaneda isto tako opisao u toj istoj knjizi u kojoj govori o tome da mu je veštica La Katalina zarobila dušu..ili je barem odradila pola posla.
Sećam se da ga je posle napala uzevši lik Don Huana.Kastaneda se odbranio i sačuvao dušu..tako je nekako bilo.
Ne sećam se više koja je tačno knjiga u pitanju(čini mi se da je neka od prvih) možda može da ti pomogne neko od ovih ljudi ovde koji to čitaju trenutno..
mislim da je jedan od simptoma bio da mu je pažnja bivala privučena raznim stvarima npr. zvukom aviona .Nije uspevao da je zadrži..sama je pratila avion..ili je to možda neko od njegovih energetskih tela radilo..
Zašto te zanima to ?

Back