Antropologija: Kastaneda

:heart:
Jedno vreme moji snovi su bili izuzetno živi ali ne i lucidni. U nekim momentima koje sam ti opisao možda sam bio na pragu da shvatim da sanjam, ali nisam uspeo, ni do sad .

Gledaj Terza -Trazenje ruku nije jedini nacin, Kastaneda je napomenuo to u svojim knjigama isto tako moze posluziti bilo koji predmet u tvojoj okolini (jednostavno pusti tvom unutrasnjem JA da to odradi za tebe- on to najbolje zna) ...ali sama dostupnost ruku cini ih najzgodnijim.
Ja sam isprva trazio ruke u snu ( i nasao sam ih) ali tokom vremena, nesto unutar mene je promenilo moje snove u suprotnom smeru...npr. ja sam se izvezbao da mi svaki san pocinje tako sto istrcavam na ulicu ispred moje kuce (u kojoj sad zivim).
Jednostavno 3 od 4 sna mi pocinju tako...u trenutku kad se vec nadjem ispred kapije nesto u meni preuzme kontrolu i ja znam da je to san.
Posto sam bio dokon u snovima pronasao sam jos jedan nacin za koji mislim da je mozda najzgodniji od svih - Tokom dana pokusavaj (onako usput) da kazes sebi da ces veceras u snu leteti, to radi opusteno i pokusaj ako mozes da letenje u snu "hoces" iz sredine svoga stomaka (*** ovo ne znam bas kako da objasnim)... pokusaj da svoju svest usmeris ka sredistu oko pupka kad tokom dana mislis na letenje u snu.
Rezultati su zacudzujuci...kad se posle toga nadjes u snu prvo se malcice uzdignes mimo svoje volje (i bas to je dovoljno da bi bio potpuno svestan sna)...ali je zanimljivo da se kod mene bas kad postanem svestan letenje otezava i moram bas da budem skoncentrisan da bih ga odrzavao.
VEOMA JE VAZNO! -
1-Nikad, ali Nikad nemoj da "nameravas" tako sto ces se napregnuti i govoriti sebi "Bicu svestan sna"...to samo proizvodi kontraefekat, udji najopustenije moguce u to.
2- Nemoj se vizuelno usredsrediti na sredinu stomaka (oko pupka)...pokusaj da ga "osetis" ...npr hodaj ulicom i zuri (zuriti znaci gledati- a da nijedan predmet ne uzimas u zizu...nesto slicno kao kad nam se kao maloj deci desavalo da se "zagledamo") u toku zurenja kad vec vidis "svet" tako prostran usredsredi se na sredinu u pupku - ako osetis golicanje koje ide od pupka ka kicmi - ubo si ga! :)
3 - Budi mudar u svojim snovima...ako vec pocinjes da sanjas, to znaci da ce tvoj um zeleti da ti priusti sve ono o cemu sad citas, ili si mozda citao.
Npr. mislices da stupas u kontakt sa neorgancima, dozivljavaces astralnu projekciju, sanjaces Boga, Djavola a mozda i samog Don Huana... ali ti budi dovoljno pribran da shvatis da su to samo sranja naseg egoisticnog uma...
Ljudi pisaju krv, i rade godinama te stvari pa ih i ne postignu sve....a neki koji su jedva svesni sna vec uveliko dele energiju sa neorgancima :zcepanje:

Eto nadam se da sam pomogao, *** neke stvari ni sam ne mogu bas da objasnim pa mozda zvuci previse konfuzno...ali ako si ozbiljan u tome sto pokusavas onda probaj...
P.S - A i mene licno bas zanima i voleo bih da vidim da li ovo sa letenjem "pali" i kod drugih

:heart:

Gledaj Terza -Trazenje ruku nije jedini nacin, Kastaneda je napomenuo to u svojim knjigama isto tako moze posluziti bilo koji predmet u tvojoj okolini (jednostavno pusti tvom unutrasnjem JA da to odradi za tebe- on to najbolje zna) ...ali sama dostupnost ruku cini ih najzgodnijim.
Ja sam isprva trazio ruke u snu ( i nasao sam ih) ali tokom vremena, nesto unutar mene je promenilo moje snove u suprotnom smeru...npr. ja sam se izvezbao da mi svaki san pocinje tako sto istrcavam na ulicu ispred moje kuce (u kojoj sad zivim).
Jednostavno 3 od 4 sna mi pocinju tako...u trenutku kad se vec nadjem ispred kapije nesto u meni preuzme kontrolu i ja znam da je to san.
Posto sam bio dokon u snovima pronasao sam jos jedan nacin za koji mislim da je mozda najzgodniji od svih - Tokom dana pokusavaj (onako usput) da kazes sebi da ces veceras u snu leteti, to radi opusteno i pokusaj ako mozes da letenje u snu "hoces" iz sredine svoga stomaka (*** ovo ne znam bas kako da objasnim)... pokusaj da svoju svest usmeris ka sredistu oko pupka kad tokom dana mislis na letenje u snu.
Rezultati su zacudzujuci...kad se posle toga nadjes u snu prvo se malcice uzdignes mimo svoje volje (i bas to je dovoljno da bi bio potpuno svestan sna)...ali je zanimljivo da se kod mene bas kad postanem svestan letenje otezava i moram bas da budem skoncentrisan da bih ga odrzavao.
VEOMA JE VAZNO! -
1-Nikad, ali Nikad nemoj da "nameravas" tako sto ces se napregnuti i govoriti sebi "Bicu svestan sna"...to samo proizvodi kontraefekat, udji najopustenije moguce u to.
2- Nemoj se vizuelno usredsrediti na sredinu stomaka (oko pupka)...pokusaj da ga "osetis" ...npr hodaj ulicom i zuri (zuriti znaci gledati- a da nijedan predmet ne uzimas u zizu...nesto slicno kao kad nam se kao maloj deci desavalo da se "zagledamo") u toku zurenja kad vec vidis "svet" tako prostran usredsredi se na sredinu u pupku - ako osetis golicanje koje ide od pupka ka kicmi - ubo si ga! :)
3 - Budi mudar u svojim snovima...ako vec pocinjes da sanjas, to znaci da ce tvoj um zeleti da ti priusti sve ono o cemu sad citas, ili si mozda citao.
Npr. mislices da stupas u kontakt sa neorgancima, dozivljavaces astralnu projekciju, sanjaces Boga, Djavola a mozda i samog Don Huana... ali ti budi dovoljno pribran da shvatis da su to samo sranja naseg egoisticnog uma...
Ljudi pisaju krv, i rade godinama te stvari pa ih i ne postignu sve....a neki koji su jedva svesni sna vec uveliko dele energiju sa neorgancima :zcepanje:

Eto nadam se da sam pomogao, *** neke stvari ni sam ne mogu bas da objasnim pa mozda zvuci previse konfuzno...ali ako si ozbiljan u tome sto pokusavas onda probaj...
P.S - A i mene licno bas zanima i voleo bih da vidim da li ovo sa letenjem "pali" i kod drugih

dobar post :super:
imam jednu malu zamerku :
ljudi koji su "jedva svesni sna" kako ti kažeš - daju energiju neorgancima
ljudi koji su svesni toga da samo daju odluče da preduzmu nešto po tom pitanju
"nagual varijanta " ovog preduzimanja bi bila:
1. bliski kontakt sa neorgancima
2. ono što je Don Huan preporučio Kastanedi (Prikradanje prikradačima)

"ljudska varijanta" (ljudska u smislu da je praktikuju ljudi koji to i žele da ostanu ili bolje reći postanu jeste:

neuzimanje na bilo koji način neorganske energije .Dakle ni ono pod 1. ni ono pod 2. iz prostog razloga što ta energija ljudskom biću nije potrebna jer je ljudsko biće stvoreno od Boga sa namerom da od njega dobija sve što mu treba.
Neorganci nas lažu da smo ništa i da moramo od njih da uzimamo energiju i "bustove"( ne znam koja bi srpska reč bila za to) za sanjanje i prelazak kapija, naročito onih kasnije, da trgujemo i molimo kao da smo najjadnija bića u univerzumu .
U stvarnosti čovek je predviđen kao biće sa potencijalom koji daleko nadmašuje neorganski i nema potrebu da se obraća za pomoć bilo kome do Bogu koji je jedini izvor naše snage, naše pameti svega što je dobro i lepo kod ljudskog bića.
Ovo mi je izričito rekao jedan sanjač koji je bez uzimanja neorganske energije na bilo koji način , dakle ni pod 1. ni pod 2. prešao svih 7 kapija sanjanja.I zamisli on tvrdi da je video anđele baš tada(nakon prelaska sedme kapije).
Naravno na onima koji veruju i žele da vide šta je to ljudsko biće zaista (umesto da se trude da vide šta je to neorgansko biće tj. da postanu i sami neorgansko biće ili nešto slično tome ..u svakom slučaju nešto što nije čovek) je da probaju i sami tako .

Poslednja izmena:
što se tiče nameravanja letenja u snu mislim da bi podjednak efekat imalo i nameravanje da budemo svesni u snu da sanjamo, da vidimo ruke, ili bilo šta slično bi upalilo
neki ljudi vole da lete u snu i to najčešće i rade (npr. ja) .Ja sam se recimo začudio kada mi je jedan drug rekao kako jeste lucidno sanjao ali da mu nikad ne bi palo na pamet da u snu pokuša da poleti.
Ne u smislu da mu nedostaje mašta za tako nešto već u smislu da ga tako nešto apsolutno ne zanima.
Što se tiče mog letenja čini mi se da ono nije ništa pametnije od nečijeg seksanja u snu(pod uslovom da to radi sa nekim plodom svoje mašte :) a ne neorgancem (ako je takva varijanta moguća) .
Možda grešim ..ali ne sećam se da sam imao nekakve koristi od tog letenja.
Kažu neki ljudi i da im letenje u snu oduzme previše energije koju su mogli da upotrebe na bolji način.
Pitanje je samo šta je to pametno raditi u snu?
Ovo je pitanje za sve koji prate ovu temu :)
Dakle :šta trenutno pametno radite u svojim snovima.
Imajući u vidu da se većina ljudi ovde obavija maglom izmaglicom i sličnim glupostima iskreno ću se začuditi ako poneko i napiše.

što se tiče nameravanja letenja u snu mislim da bi podjednak efekat imalo i nameravanje da budemo svesni u snu da sanjamo, da vidimo ruke, ili bilo šta slično bi upalilo
neki ljudi vole da lete u snu i to najčešće i rade (npr. ja) .Ja sam se recimo začudio kada mi je jedan drug rekao kako jeste lucidno sanjao ali da mu nikad ne bi palo na pamet da u snu pokuša da poleti.
Ne u smislu da mu nedostaje mašta za tako nešto već u smislu da ga tako nešto apsolutno ne zanima.
Što se tiče mog letenja čini mi se da ono nije ništa pametnije od nečijeg seksanja u snu(pod uslovom da to radi sa nekim plodom svoje mašte :) a ne neorgancem (ako je takva varijanta moguća) .
Možda grešim ..ali ne sećam se da sam imao nekakve koristi od tog letenja.
Kažu neki ljudi i da im letenje u snu oduzme previše energije koju su mogli da upotrebe na bolji način.
Pitanje je samo šta je to pametno raditi u snu?
Ovo je pitanje za sve koji prate ovu temu :)
Imajući u vidu da se većina ljudi ovde obavija maglom izmaglicom i sličnim glupostima iskreno ću se začuditi ako poneko i napiše.

Pa svrha sanjanja je uvećavanje druge pažnje, njenog intenziteta i postojanosti. Nebitno šta je sadržaj dok on nije takav da remeti taj cilj. A to se postiže sukcesivnim prolaskom kroz 7 kapija sanjanja.

Poslednja izmena:
Tu sam Karty, skupljam stalno svetlost/svesnost, sta ovako/onako, sta na senzor mog aparata kroz objektive.

Neku godinu ranije:

Tragao sam za amanitom muscariom. Svaki put kad sam isao u gljive tragao sam i za njom. Ne treba da kazem da je nisam nasao, doduse nalazio sam je ranije, ali ostavljao sam je, sada sam hteo da je nadjem. Ali nista.

Dosle su mi je u san. Otkrio sam sebe da sanjam, bio sam u sumi i gledao cudno velike neobicne gljive. Odmah sam odlucio da ne menjam san, da ne odlazim u drugi i da maksimalno istrazim ovaj koji se sam nastao, da razdvojim sta je fantomsko, sta nije. Igrao sam se gljivama, brao ih zagledao i vracao na mesta, gde su se pripijale kao i da nisu bile u mojim rukama. Bile su to muscarie. Naravno nisam samo to radio, setao sam se sumom i tako to, ali uvek sa namerom o gljivama. Morao sam zadrzati to u nameri, da se ne rasprsi u svesti sna, tako da kad god ih pozovem, stvarale bi se pored mene ili bih se ja nasao pored njih.

Tako je moralo biti i kad sam izasao iz sna. Onaj osecaj povezanosti iz sna morao sam ostaviti uvek ukljucen. Znao sam da ako ga ispustim samo na tren da ce se prekinuti. Ne mogu drugacije opisati to nego li da sam taj osecaj prikacio uz osecaj/znanje o nemom svedoku.
Tog dana nisam isao u sumu,tek narednog dana sam mogao da odem. Znao sam da me cekaju. Nije bilo kao da sam se odmah uputio na mesto gde su rasle, vec sam isao sumom sa onim osecajem iz sna koji sam drzao ukljucenim, brao sam ostale jestive gljive po sumi i proplancima i eto ih, sa crvenim klobucima i belim tufnama.

Eto tako, tragajte malo, otkrivajte, uzivajte, pevajte u snu i ovako, a za neorgace se mnogo sekirate, CcCcCc, da manje paznje na to obracate, pretpostavljam da ce i oni manje paznje vama obracati.

Hah..eto ja sam juce npr. ispitivao fasadu i prozor na vrhu oblakodera nedaleko od moje kuce :confused:
Jb g nista pametnije mi ne pada na pamet da radim, a osecam da nemam bas kontrole da se upustam u nesto dublje kao danez.
Inace sa neorgancima se nisam nikad sreo a i ne trazim ih bogami, mozda nekad i to pokusam (ali cisto sumnjam).
P.S - Srecno! I javi rezultate... :heart:

Evo upravo se iskreno začuđavam :)

evo šta ja radim:
1. vežbam pristojnost u snovima :lol: nisam još razradio šta ću tačno da kažem ako nekoga sretem u snu (a to je skoro uvek kod mene slučaj) ali nešto sam o tome već pisao.
dakle prvo pozdrav (trenutno se dvoumim između " moje poštovanje " i "pomoz Bog":) :think: )
zatim pitanje ko je i odakle je (malo me je Hekate bacila u nedoumicu sa onim oko služenja Bogu) . zatim proveravanje energije (samo da ne bude srednjim prstom) .
Posle toga bi bilo dobro da se lepo pozdravim i svako svojim putem
2. pokušavam da prođem kroz treću kapiju .Stavio sam na stočić pored kreveta špil karata.Pred spavanje presečem špil i ne gledam koja karta ostane na vrhu.
U snu se setim da pogledam na vrh špila zapamtim kartu(vrstu i znak tj. boju) i ujutru proverim da li se podudara.
verovatnoća da pogodim slučajno i vrstu karte i znak je praktično nikakva.Dakle ako se podudari prošao sam kroz kapiju.
do sada sam sam jednom uspeo da u snu pogledam špil i nije se podudaralo ujutru.

:bye:

Hah..eto ja sam juce npr. ispitivao fasadu i prozor na vrhu oblakodera nedaleko od moje kuce :confused:
Jb g nista pametnije mi ne pada na pamet da radim, a osecam da nemam bas kontrole da se upustam u nesto dublje kao danez.
Inace sa neorgancima se nisam nikad sreo a i ne trazim ih bogami, mozda nekad i to pokusam (ali cisto sumnjam).

Pa nabavi kontrolu, to se stice.

Neorganska bica ne moras da trazis, naci ce oni tebe ako postanes zanimljiv.

Poslednja izmena:
Osećaj koji ovi momci promovišu je dobar...
Da imaš sve tu gde si, da ne treba da juriš ono što jure drugi... Slušaj svoje srce...
Ja reči gledam dosta metaforično... ne bukvalno...
Kad sam je čuo, pesma me pokrenula u jednom "pravcu" koji je bio kvalitetan... tako da je po meni zaslužila da se nadje na ovom topiku...

P.S. ...pogotovo što taj "pravac" nije u skladu sa namerom starih čarobnjaka... :zimag:

z:poz:
Osećaj koji ovi momci promovišu je dobar...
Da imaš sve tu gde si, da ne treba da juriš ono što jure drugi... Slušaj svoje srce...
Ja reči gledam dosta metaforično... ne bukvalno...
Kad sam je čuo, pesma me pokrenula u jednom "pravcu" koji je bio kvalitetan... tako da je po meni zaslužila da se nadje na ovom topiku...

P.S. ...pogotovo što taj "pravac" nije u skladu sa namerom starih čarobnjaka... :zimag:

Heh lepo...eto za mene je to ova pesma od Enigme
Jednostavno ne mogu da verujem da nisu bili inspirisani Kastanedom kad su je napisali, slucajnost ili ne- vidite tekst

SRETNA NOVA GODINA!

Za mene je ovo čisto zastranjivanje. I po mom mišljenju razuma i osećaju srca.

Pobedi nas tradicionalni problem predrasude, pa procitaj knjizicu citavu ali bez predrasuda molim.
Prosetaj po netu vidi ko je Svoboda,videces da je Kastaneta istog jata ptica.
Samo oprez ne sudi o AGHORI ume da bude opasno.z:dm2:

Nema veze sa Kastanedinim stremljenjima već sa stremljenjima starih čarobnjaka. Treba razlikovati želju za slobodom i želju za besmrtnošću. Želja za besmrtnošću je strah od smrti a želja za slobodom je romansa sa smrću.
Moj stav je da je ovo korak unazad a ne korak napred.

``Želja za besmrtnošću je strah od smrti a želja za slobodom je romansa sa smrću.``
Lepo rečeno freedomseer.:)

Golubice, upoznati sve aspekte Ma je vrlo korisno. Ona je mnogolika i raznolika. Ali, po svemu sudeći, tebe izgleda fascinira samo jedno od njenih lica. Šteta. z:dm3:

Poslednja izmena:

000203B9.gif

Back