Gledaj Terza -Trazenje ruku nije jedini nacin, Kastaneda je napomenuo to u svojim knjigama isto tako moze posluziti bilo koji predmet u tvojoj okolini (jednostavno pusti tvom unutrasnjem JA da to odradi za tebe- on to najbolje zna) ...ali sama dostupnost ruku cini ih najzgodnijim.
Ja sam isprva trazio ruke u snu ( i nasao sam ih) ali tokom vremena, nesto unutar mene je promenilo moje snove u suprotnom smeru...npr. ja sam se izvezbao da mi svaki san pocinje tako sto istrcavam na ulicu ispred moje kuce (u kojoj sad zivim).
Jednostavno 3 od 4 sna mi pocinju tako...u trenutku kad se vec nadjem ispred kapije nesto u meni preuzme kontrolu i ja znam da je to san.
Posto sam bio dokon u snovima pronasao sam jos jedan nacin za koji mislim da je mozda najzgodniji od svih - Tokom dana pokusavaj (onako usput) da kazes sebi da ces veceras u snu leteti, to radi opusteno i pokusaj ako mozes da letenje u snu "hoces" iz sredine svoga stomaka (*** ovo ne znam bas kako da objasnim)... pokusaj da svoju svest usmeris ka sredistu oko pupka kad tokom dana mislis na letenje u snu.
Rezultati su zacudzujuci...kad se posle toga nadjes u snu prvo se malcice uzdignes mimo svoje volje (i bas to je dovoljno da bi bio potpuno svestan sna)...ali je zanimljivo da se kod mene bas kad postanem svestan letenje otezava i moram bas da budem skoncentrisan da bih ga odrzavao.
VEOMA JE VAZNO! -
1-Nikad, ali Nikad nemoj da "nameravas" tako sto ces se napregnuti i govoriti sebi "Bicu svestan sna"...to samo proizvodi kontraefekat, udji najopustenije moguce u to.
2- Nemoj se vizuelno usredsrediti na sredinu stomaka (oko pupka)...pokusaj da ga "osetis" ...npr hodaj ulicom i zuri (zuriti znaci gledati- a da nijedan predmet ne uzimas u zizu...nesto slicno kao kad nam se kao maloj deci desavalo da se "zagledamo") u toku zurenja kad vec vidis "svet" tako prostran usredsredi se na sredinu u pupku - ako osetis golicanje koje ide od pupka ka kicmi - ubo si ga!

3 - Budi mudar u svojim snovima...ako vec pocinjes da sanjas, to znaci da ce tvoj um zeleti da ti priusti sve ono o cemu sad citas, ili si mozda citao.
Npr. mislices da stupas u kontakt sa neorgancima, dozivljavaces astralnu projekciju, sanjaces Boga, Djavola a mozda i samog Don Huana... ali ti budi dovoljno pribran da shvatis da su to samo sranja naseg egoisticnog uma...
Ljudi pisaju krv, i rade godinama te stvari pa ih i ne postignu sve....a neki koji su jedva svesni sna vec uveliko dele energiju sa neorgancima
Eto nadam se da sam pomogao, *** neke stvari ni sam ne mogu bas da objasnim pa mozda zvuci previse konfuzno...ali ako si ozbiljan u tome sto pokusavas onda probaj...
P.S - A i mene licno bas zanima i voleo bih da vidim da li ovo sa letenjem "pali" i kod drugih