+ ANTIHRIST *

Verujete li u ličnost/pojavu Antihirsta

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je tako, onda ja (kao istinski nevernik) nema ništa posebno da dodam... sem da je sve to fikcija. :kafa:
to je tvoja percepcija i ti verujes (verovatno) u big bang, evoluciju i to je tvoja stvar, ali po meni to je fikcija koju nam namece zapadni sistem putem obrazovanja radi lakse manipulacije, iz cega proizilazi da su vernici neki bajkoviti ljudi, ali istina je drugacija i tu je, treba je znati videti.

to je tvoja percepcija i ti verujes (verovatno) u big bang, evoluciju i to je tvoja stvar, ali po meni to je fikcija koju nam namece zapadni sistem putem obrazovanja radi lakse manipulacije, iz cega proizilazi da su vernici neki bajkoviti ljudi, ali istina je drugacija i tu je, treba je znati videti.

Sto ce nam zapadni manipulatori,kad imamo nase?:D

Citajuci te citate izgleda da je svaka godina od rodjena hrista najavljivala antihrista jer u svakom dobu ima barem jedna osoba koja tvrdi da je drustvo propalo. Lepo kazu u web-stripu xkcd da je vise stete ucinjeno drustvu od ljudi koji zele da sprece "propast drustva" nego same propasti drustva.

Cekajte vi antihrista i zovite ljude koji vam nista nisu ucinili sotoninim sledbenicima jer misle razlicite u odnosu na vas, sirite mrznju, a glavna licnot vase vere je razapet jer je voleo coveka. Poprilicno ironicno i tuzno, barem meni.

"...jer neće doći,* dok najprije ne dođe otpadništvo i ne pojavi se čovjek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja tako da će sam sjesti u hram Božiji, kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog..." (2. Sol, 2:3-4) **

* - neće doći Hristos, drugi put, dok "..." .
** - Novi zavjet, prevod Sinodove komisije SPC

Antihrist. U širem smislu lažni učitelji i lažni "spasioci" ljudskog roda. U užem smislu, pod Antihristom se podrazumeva konkretna ličnost, koja će se pojaviti pred drugi Hristov dolazak; koristiće sredstva manipulacije, prevare i obmane, sa ciljem da detroniše Mesiju i uspostavi satanin poredak na zemlji.

Prema hrišćanskom predanju, njegov dolazak priprema sam satana i njegovi sledbenici na zemlji.

Dakle, Antihrist. Izvolite.

Mislim da to nije osoba nego organizacija, skup osoba, pojava, najkrace oznacena u NSP-u (novom svetskom poretku, globalizaciji, ekonomskom potcinjavanju malih i siromasnih, ratovima protiv njih i sili).

Mislim da to nije osoba nego organizacija, skup osoba, pojava, najkrace oznacena u NSP-u (novom svetskom poretku, globalizaciji, ekonomskom potcinjavanju malih i siromasnih, ratovima protiv njih i sili).
E? TO li je taj novi svecki poredak. Uvek sam se pitao, a sada znam šta je. :super:
... :think:
A po čemu se taj novi razlikuje od onog starog? z:shock:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back