ANTIFA za pocetnike

damsoo

Primećen član
Banovan
Poruka
582
Za pocetnike u ANTIFA pokretu

http://antifasismos.wordpress.com/links/

Linkovi
Antifa Links Antifa Linkovi

* Action Antifasciste Γαλλία Akcija Antifasciste Francuska
* Sare Antifaxista (Χώρα των Βάσκων) Sare Antifaxista (Baskija)
* Anti-Racist Action Network (Βόρεια Αμερική) Anti-rasistički Action Network (Sjeverna Amerika)
* Antifa Αγγλία Antifa Engleska
* Antifa Τσεχία Antifa Češkoj
* Antifa Δανία Antifa Danska
* Antifa Ιταλία Antifa Italija
* Antifa Ολλανδία Antifa Nizozemska
* Antifa Νόβι Σαντ (Σερβία) Antifa Novi Sad
* Antifa Zagreb (Κροατία) Antifa Zagreb (Hrvatska)
* Antifa Πολωνία Antifa Poljska
* Antifa Ρωσία Antifa Rusija
* Antifa Σουηδία Antifa Švedska
* Αντιφασιστική Αριστερά Βερολίνου Antifašistički lijevo Berlin
* Antifaschistische Revolutionäre Aktion Berlin [ARAB] Antifaschistische Revolutionäre Aktion Berlinu [ARAPSKI]
* Antifaschistische Linke International Antifaschistische Linke International
* Antifeixistes (Βαλένθια) Antifeixistes (Valencia)
* Accion Antifascista Salamanca Accion Antifascista Salamanca
* Αντιφασιστικό δίκτυο Μαδρίτης Antifašistički mreža Madrid
* Coordinadora Antifascista Santiago (Χιλή) Coordinadora Antifascista Santiago (Čile)
* Projekt Antifa (Δανία) Projekt Antifa (Danska)
* Siempre Antifascista Siempre Antifascista
* RASH Bogota Osip Bogota
* Antifa Bogota Antifa Bogota
* RASH Madrid Osip Madrid

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-fascism

Anti-fascism is the opposition to fascist ideologies, governments, groups and individuals. The related term antifa derives from Antifaschismus, which is German for anti-fascism. It refers to individuals and groups, commonly found on the left of the political spectrum, that are dedicated to fighting fascism.

AFANS – ANTIFAŠISTIČKA AKCIJA NOVI SAD

AFANS je lokalni ogranak internacionalnog antifašističkog pokreta. Lokalna grupa militantnih antifašista, udruženih u međunarodni Antifa pokret.Mi postojimo kako bi se suprotstavljali fašističkim idejama, aktivnostima i organizacijama ma gde se one javljale i ma kako one delovale. Ono što nas karakteriše je upotreba širokog spektra taktičke improvizacije,jer verujemo da je veoma važno suprotstaviti se fašizmu na fizički način, kao što je neophodno boriti se protiv njega i ideološki. Mi ne zastupamo stanovište izbornog procesa kao načina da se pobedi fašizam, niti sarađujemo sa grupama koje su pristalice takvog načina borbe. Naša struktura je anti-autoritarna i bez hijerarhije. Protivimo se svakoj diskriminaciji zasnovanoj na rasi, polu, seksualnom opredeljenju ,radnoj sposobnosti ili starosti.

FAŠIZAM?
Pogrešno je gledati na fašizam isključivo sa stanovišta nekoga ko se protivi ideologiji ekstremno desnih političkih partija kao što je SRS ...itd. Iako su ove partije obavezno na meti antifašističke kampanje, mnoga politička stanovišta promovisana od strane ostalih partija su fašističke prirode i zahtevaju prikladnu reakciju. Mi moramo da se protivimo fašističkoj ideologiji ma odakle ona proizilazila. Iako je naša glavna meta fašizam, mi moramo nastojati da se borimo i protiv takvih formi kao što su rasizam, seksizam, homofobija,od koga god one prozilazile – bilo iz usta deklarisanih fašista ili ljudi koji to nisu. Naravno, naši najupadljiviji protivnici su ulični pojavni oblici fašista: njihovi batinaši i kriminalci, zločinci, sledbenici Hitlera, Nedića, Ljotića, Miloševića...

Fizička konfrontacija?
Fašizam je nasilna ideologija.Kroz istoriju fašisti su koristili nasilne metode protiv onih koji im nisu bili po volji. AFANS predstavlja kontinuitet antifašističke tradicije konfrontiranja fašizmu fizičkim sredstvima kada je to neophodno. Fizička konfrontacija je samo jedna od naših taktičkih solucija, ali nam nije cilj da je fetišiziramo kao taktiku koja će biti iznad svih ostalih, niti izgrađujemo organizaciju zasnovanu na uličnim tučama. Ako se neko od (potencijalnih) aktivista oseća nedovoljno sposobnim da se angažuje na ovom nivou, on/a ni u kom slučaju nije manje vredan kao antifašista od bilo kog drugog člana grupe. Svako treba da radi ono u čemu je najbolji i tako da svoj doprinos borbi protiv fašizma.

Hijerarhija i struktura grupe

Kako bi sačuvali naše anti-autoritarne ideje, mi težimo tome da osporimo hijerarhiju u vlastitom pokretu kao i u mnogim drugim grupama.Ne verujemo u nepromenjivo vođstvo i snažne strukture.U okviru Antifa pokreta donosimo odluke zasnovane na bazi konsenzusa, kako bi bili sigurni da će mišljenje svih članova grupe biti reprezentovano koliko god je to moguće. Prihvatamo samo stručni autoritet što u praksi znači da verujemo u posebne veštine, znanja i sposobnosti pojedinca i koristimo ih u borbi . To je sve što se tiče „liderstva“.

SVI UČESTVUJU!
Uspeh fašističke politike zavisi od razjedinjenosti i neorganizovanosti radničke klase. AFANS veruje da efekat socijalne promene mora biti ogledalo krajnjeg cilja koji želimo da postignemo i zbog toga refektujući naša široka uverenja, nikada nećemo isključiti nijednu individualnost baziranu na seksualnoj opredeljenosti, rasi, godinama, fizičko-mentalnim sposobnostima ili sličnim osnovama.
Fašizam može biti savladan korišćenjem ulične taktike protiv njihovog pokušaja javnog organizovanja.Fašističke izborne ambicije mogu biti pobeđene korišćenjem kontra - propagande.Ali značajniji udar na fašizam zahteva daleko više od ovoga. Mi verujemo da samoorganizovanje na lolkalnom nivou odlučujuće (ovo ne znači da neko sa strane treba da organizuje lokalnu zajednicu ,već ljudi trebaju sami da pokrenu akciju u okviru svoje zajednice).

Bezbednost i pristupanje
Zbog taktičkih i bezbednosnih razloga,AFANS nije otvorena grupa i nema formalno članstvo. Neke od naših aktivnosti mogu nas staviti u direktan konflikt sa vlastima i naravno sa samim fašistima. Mi ne nastojimo da po svaku cenu vršimo masovnu regrutaciju niti praktikujemo otvorene sastanke. Takoreći, mi smo uvek na oprezu kada je u pitanju prijem novih članova.

Ako si zainteresovan/a da se pridružiš našoj borbi, ili bi želeo/la da nam na bilo koji način pomogneš, pozivamo te da nam se javiš.

SMRT FAŠIZMU!

Razbijaj fašizam - priključi se AFA!Razbijaj fašizam - priključi se AFA!

“...Fašizam je još uvek oko nas, često neuniformisan i svakodnevno odeven. Lakše bi nam bilo kada bi se danas pojavio neko ko bi javno govorio „Hoću ponovo otvoriti Auschwitz”, „Hoću da svuda ponovo paradiraju crne košulje”, ali život nije tako jednostavan. Fašizam se može vratiti pod najnevinijim maskama. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i pokažemo prstom na svaki njegov primjer, svakoga dana, na svakom mestu na svijetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.”
Umberto Eco

10god.img_assist_custom-425x599.jpg

Чему то неконтам? Ово је српски форум?? Ми смо фашисти.. ! Да одем на форум.хр или неки бошњачки...."можда" тамо нађеш неког фашисту па га преобратиш ...

Kazes za sebe da si fasista?

Ако ме фашстом сматраш због следећих ствари...

1. Волим свој народ и своју државу и спреман сам живот да дам за њих...
2. Ценим и поштујем Ратка Младића који је бранио српску нејач од исламских терориста...
3. Сматрам да су у Србији права националих мањина превелика...
4. Сматрам да би Европа требала да остане колико толико бела а да се они других боја прилагођавају нашој (европској) култури и вери...
5. Сматрам да би у Србији високу државну функцију смео да има искључиво Србин

Онда сам фашиста...значи не зовем себе фашистом али ћу дозволити теби да ме зовеш тим именом ако образложиш због чега то чиниш....

Poslednja izmena:
Нестаде наш "АНТИФА" ... :dash:

Да су наши преци било овакви антифашисти ја би данас причао немачки...а овако знам само пар речи које сам похватао слушајући Рамштајн ! :mrgreen:

Ако ме фашстом сматраш због следећих ствари...

1. Волим свој народ и своју државу и спреман сам живот да дам за њих...
2. Ценим и поштујем Ратка Младића који је бранио српску нејач од исламских терориста...
3. Сматрам да су у Србији права националих мањина превелика...
4. Сматрам да би Европа требала да остане колико толико бела а да се они других боја прилагођавају нашој (европској) култури и вери...
5. Сматрам да би у Србији високу државну функцију смео да има искључиво Србин

Онда сам фашиста...значи не зовем себе фашистом али ћу дозволити теби да ме зовеш тим именом ако образложиш због чега то чиниш....

Не друже, ниси ти фашиста, ово је сувише мекано.
Више ми личи на саопштење геј алијансе.

Не друже, ниси ти фашиста, ово је сувише мекано.
Више ми личи на саопштење геј алијансе.

2. Оћеш да кажеш да оно у Босни нису били терористи и муџехедини плаћеници ? Да су се српски цевили само побили...само себи одсецали делове тела ?
3. Шта то фали национим мањинама? Реци конкретно шта ! Каква права националне мањине имају у Француској, ВБ, Шведској и сл.? Каква права имају Срби у Хрватској ? А каква Хрвати у Србији ?
4. Ако би неки европљанин отишао у неки исламску земљу јел би могао да ждере прасетину, пије алакхол, погледа жену или је недај Боже пољуби је? НЕ... Зашто би онда муслимани у Европи имали своја права када ми европљани немамо иста права код њих?
5. Да ли у Хрватској, Француској, Великој Бртанији, Мађарској..... има неки припадник националне мањине а да је на високој функцији ? НЕ

Дакле можеш ме назвати како хоћеш али већина Европе је баш оваква какву ја желим...

2. Оћеш да кажеш да оно у Босни нису били терористи и муџехедини плаћеници ? Да су се српски цевили само побили...само себи одсецали делове тела ?
3. Шта то фали национим мањинама? Реци конкретно шта ! Каква права националне мањине имају у Француској, ВБ, Шведској и сл.? Каква права имају Срби у Хрватској ? А каква Хрвати у Србији ?
4. Ако би неки европљанин отишао у неки исламску земљу јел би могао да ждере прасетину, пије алакхол, погледа жену или је недај Боже пољуби је? НЕ... Зашто би онда муслимани у Европи имали своја права када ми европљани немамо иста права код њих?
5. Да ли у Хрватској, Француској, Великој Бртанији, Мађарској..... има неки припадник националне мањине а да је на високој функцији ? НЕ

Дакле можеш ме назвати како хоћеш али већина Европе је баш оваква какву ја желим...

Ја бих поставио услов да у Србији може да влада само онај Србин који је рођен овде, а да може да докаже да су му се преци доселили у Србију пре 1945-те. Доста ми је више потомака оних из 6-те личке, 2.црногорске и сл.

Ја бих поставио услов да у Србији може да влада само онај Србин који је рођен овде, а да може да докаже да су му се преци доселили у Србију пре 1945-те. Доста ми је више потомака оних из 6-те личке, 2.црногорске и сл.

Da koloniste pobijemo ili proteramo? :think::dash:

Мали савет, прво прочиташ увод теме, да би знао о чему се дискутује, затим ставиш свој коментар, изнесеш мишљење.
Тема је Антифа за почетника и покушава да приближи рад организације онима, који нису имали прилике да се уживо сретну са активистима Антифа и њеним програмским начелима.
Е сада, појавиш се ти са својим муџахединима, муслиманима, усташама, плаћеницима, одсецањима глава, ждерањем прасетине ....
Бити фашиста је нешто неспојиво са нашим словенским пореклом, сам фашизам те сматра нижим бићем, ти ниси Аријевац, ти си словенска стока...као и ја, за сваког Аријевца.
Опет, постоји та доза мазохизма код вас новопечених фашиста... :think:

Мали савет, прво прочиташ увод теме, да би знао о чему се дискутује, затим ставиш свој коментар, изнесеш мишљење.
Тема је Антифа за почетника и покушава да приближи рад организације онима, који нису имали прилике да се уживо сретну са активистима Антифа и њеним програмским начелима.
Е сада, појавиш се ти са својим муџахединима, муслиманима, усташама, плаћеницима, одсецањима глава, ждерањем прасетине ....
Бити фашиста је нешто неспојиво са нашим словенским пореклом, сам фашизам те сматра нижим бићем, ти ниси Аријевац, ти си словенска стока...као и ја, за сваког Аријевца.
Опет, постоји та доза мазохизма код вас новопечених фашиста... :think:

Наравно, нека се људи упознају.

Kraški lovac; Наравно, нека се људи упознају.

Искрено, много су ми дражи они, него ликови у тренеркама и патикама, који се шетају градом као да су са кроса дошли.

Po toj jednakosti kako si nabacao ispalo bi da su Srbi fasisti. A lepo ti je gore napisano da kao nacija nisu niti mogu da budu. Sad da li te je mrzelo sve da citas ili ti je matematika lose isla?
Ima ovde tako nekih zaludjenika koji se dive nacistima. Srecom, ne mnogo.

Po toj jednakosti kako si nabacao ispalo bi da su Srbi fasisti. A lepo ti je gore napisano da kao nacija nisu niti mogu da budu. Sad da li te je mrzelo sve da citas ili ti je matematika lose isla?
Ima ovde tako nekih zaludjenika koji se dive nacistima. Srecom, ne mnogo.

U današnje vreme izraz "fašista" obuhvata svaku osobu sa nacionalnim stavovima , bilo da se radi o politici , ekonomiji , kulturi ili prostom neslaganju sa trenutnim "demokratskim" režimom . Pa ako su fašisti to što traže - fašiste će i dobiti ;) .

Inače , u Srbiji će se vrlo verovatno uspostaviti neka diktatura sa jakim nacionalnim i socijalnim obeležjima kao reakcija na propast trenutnog sistema .

Back