Antidepresivi i anksiolitici

Ksalol i ksanaks su zapravo ALPRAZOLAM te je to jedna te ista stvar. To je kratkotrajni anksiolitik iz benzodiazepinske klase psihoaktivnih lekova.

Tako da, ne razumem, kako te je to ksalol izdao kada je bila frka a ksanaks nije. :lol:

Ustvari znam - placebo i nocebo efekat. :mrgreen:

Nisi u pravu...
Ksalol je domaći proizvod a xanax kod nas dolazi iz Švajcarske u skuplji je jedno triput.

- - - - - - - - - -

Mogu li se u apotekama u Srbiji kupiti antidepresivi i anksiolitici bez recepta, a da nisu na biljnoj bazi? Koji su i koliko koštaju?

Ti kod doktrora !

Poslednja izmena:
Znam ja da je to" ista" stvar, ali mene zanima da li bi ti pre kupio Nike koje se proizvode u Surčinu ili original iz Amerike ? :lol:
Da li ti znaš kako posluje Galenika ?

Znam o čemu pričam i slažem se sa Mocom.

Poslednja izmena:
Znam ja da je to" ista" stvar, ali mene zanima da li bi ti pre kupio Nike koje se proizvode u Surčinu ili original iz Amerike ? :lol:
Da li ti znaš kako posluje Galenika ?

Znam o čemu pričam i slažem se sa Mocom.

Primer ti je nepravilna analogija i vrsis logicku gresku Non sequitur - "Ne sledi".

Jer niti je "Najk koji se proizvodi u surcinu Ksanaks, niti je Najk koji se proizvodi u USA - Ksalol.
Niti Najk Surcin i Najk USA imaju ista zajednicko istovetno, mikro-hemijski identicno, kao sto imaju Ksalol i Ksanaks, a to je - alprazolam aktivna susptanca benzodiazepina.

Ne znam kako posluje Galenika, nisam im menadzer, sef, knjigovodja, ali znam kako "posluju teorije zavera", i znam sigurno da milioni ljudi ne piju neki tamo pokvaren lek koji drugacije radi a ti i ostale pametnice piju pravi, dobar lek koji zaista pomaze, dok se ovi truju Galenikinim i ne lece.

Opet ti kazem, ostavi se farmacije i idi slusaj Ganse i ostale bendice za tinejdzere sa aknama u bunt-tinejdz periodu. Nije nauka za tebe, a pogotovo paranoisanje oko lekova.

Mogu li se u apotekama u Srbiji kupiti antidepresivi i anksiolitici bez recepta, a da nisu na biljnoj bazi? Koji su i koliko koštaju?

U Srbiji je sve moguće! :D
Naravno da u Srbiji možeš kupiti svakakve psihoaktivne lekove, u svakoj drugoj privatnoj apoteci! Prošetaj i proveri!
Nema veze što se to kosi sa zakonom! Ti si bezbedan! Bezbedan je i vlasnik apoteke! Onaj ko može da nagrabusi je - zaposleni apotekar! Farmaceut/farmaceutski tehničar - prodavac!

Ako ti je u interesu da koristiš psihoaktivne supstance, onda ti ne ide u prilog da prijavljuješ apoteku u kojoj si ih kupio.
Ako si došao u kontrolu, onda, s punim pravom, možeš da ih tužiš!
Kaznu ne plaća pacijent, već odgovorno lice apoteke koja ti je prodala lek. Odgovorno lice (privatne) apoteke je, obično, neki mučenik kome je naloženo (od strane poslodavca) da prodaje psihoaktivne lekove, kako ne bi odbijao pacijente.

I nemoj misliti da je ovo neki zaverenički čin farmaceutske mafije! Prodaja psihotropnih supstanci u apotekama zavisi isključivo od vlasnika apoteke. Vlasnik može biti, što uglavnom i jeste, van farmaceutske struke!

Koliko šta košta, nije ti problem da proveriš! Odeš u apoteku i pitaš! :cool:

Poslednja izmena:
Ne mogu bez recepta ili izvestaja lekara.

I ne znam kako sam mozes da odredis svoju terapiju, ti lekovi nisu za zezanje.
Ma sve se moze, kupujem ja u Srbiji lekove ( ove o kojima je ovde rec , a Galenika je proizvodjac;))
E sad, ne kupujem na tone, a i apoteka u kojoj kupujem zna da tu nece biti nikakve zloupotrebe,
a meni je licno jednostavnije da ih u Srbiji kupujem jer bih u Nemackoj morala prvo kod lekara,
a mrzi me da se akam jer su mi potrebni samo tu i tamo.
Lekovi su u Srbiji jos uvek zaista dzabe, ovaj konkretan lek je duplo jeftiniji od pakle cigareta, a cigarete su u
Srbiji jos uvek skoro pa dzabe.
Galenika ima fantastican asortiman lekova, barem ovih za "po kucu".

Verujem da negde moze ali ja iskreno nisam mogla da kupim ni antibiotik kada mi je zbog zubobolje otekao taj deo lica.
Anksiolitike takodje nema sanse bez recepta ili izvestaja,
a opet govorim o apoteci gde godinama kupujem.
Ok, mogu mi dati nekad lek ako znaju da ga duze koristim ali inace - nema sanse.

Rayela, iz perpektive Nemacke ovde je mnogo toga dzabe pa i cigarete ali ja bih rekla (kao pusac) da i nisu bas dzabe - govorim
u odnosu na standard. Ali dobro, to je sad neka druga tema.

Verujem da negde moze ali ja iskreno nisam mogla da kupim ni antibiotik kada mi je zbog zubobolje otekao taj deo lica.
Anksiolitike takodje nema sanse bez recepta ili izvestaja,
a opet govorim o apoteci gde godinama kupujem.
Ok, mogu mi dati nekad lek ako znaju da ga duze koristim ali inace - nema sanse.

Rayela, iz perpektive Nemacke ovde je mnogo toga dzabe pa i cigarete ali ja bih rekla (kao pusac) da i nisu bas dzabe - govorim
u odnosu na standard. Ali dobro, to je sad neka druga tema.

Ma raspitaj se, uvek ima neka privatna koja ti na preporuku proda lek bez recepta.
Ovaj lek ( o kome ovde pricamo) u Srbiji kosta oko 1,20 evra, u Nemackoj 20 evra (bez recepta, ali ga je takodje
nemoguce dobiti ukoliko nemas"vezu":think:)
Za svaki je recept ucesce 5 evra, a recimo da ja imam u vrh glave trostruko vise mesecno
od nekog slicnog mojim kvalifikacijama i radnom mestu u Srbiji.
Nigde, ali nigde na ovom svetu ne postoji svet u ruzicastom.

Back