muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Znaš kako me zabole za to da li si ti otvorio temu. Dovoljno sam pismen da vidim o čemu piše uvodni post (za razliku od tebe koji očigledno ne vidiš).SSRE se koriste i danas. I nije tacno da su nuspojave SSRE gore od nuspojava SSRI, cak je zestoko suprotno. I citava teorija da je depresija uzrokovana manjkom Serotonina nije tacna. Fora je, bar sto se tice onih koji su depresivni radi mozga, u Dopaminu. Zasto je Kokain mnogo jaci antidepresiv nego ijedan koji si pomenuo? MAOI nisam pominjao, jer sam reko da postoje ostale vrste antidepresiva, bez zelje da ih navodim.
Probaj Kokain, najbolje onaj free-base ("Crack"), i najbolje intravenski, i onda govori o antidepresivima. Mozes i Metamfetamin, ili jos jace stvari. Do tad te ne priznajem kao adekvatnog za tu temu.
Od SSRI mnogi gube mogucnost da budu erotski uzbudjeni na duge vremenske staze... Mislis da to smanjuje depresiju?
Odakle ti znas da ovu temu nisam otvorio ja? Pitam, posto pricas da ne shvatam sustinu teme. Neki moderatori znaju da sam je ja otvorio.
Da MAOI nisi pominjao, kao da to nešto menja. Ja nisam pominjao ni SSRI. Mogu da se složim sa tim da je samo pretpostavka da je nedostatak serotonina uzročnik depresije (odnosno jedini uzročnik). Kad smo već kod toga, uzmi ekstazi da ti potroši serotonin pa vidi kako ćeš posle toga da se osećaš.
Za ovu temu je apsolutno nebitno koji će antidepresiv da bude korišćen. Bitno je da antidepresivi dokazano pomažu kod depresije bez obzira koji je njihov mehanizam uticaja na depresiju. Niti ću ja, a bogami ni ti, da prepisujemo antidepresive preko foruma. Bitno je da oni koji imaju problema shvate da treba da se jave stručnom licu za pomoć i da treba da se drže terapije koju im prepišu. Ili ćeš ti da savetuješ da ne uzimaju antidepresive. A tebi niko ne brani da koristiš SSRE, kokain, krek a možeš da ideš i kod vračare.
Šta konačno hoćeš da kažeš onima koji imaju problem sa depresijom? Da ne idu kod lekara, da ne uzimaju lekove...? Šta ti ovde u stvari propagiraš? Kokain?
P.S.
Tačno je da SSRI utiču na smanjenje libida, ali to ne mora u svakom slučaju da bude dramatično. Na kraju, bolje da imaju manji libido nego da se ubiju.