meni je na primer mnogo komplikovano da odem kod lekara, a imam cak i mobilnu applikaciju za zakazivanje i dodeljenog lekara i karton i tu sam registrovan jos od doba razvoja jednocelijskih organizama. Ali, kad pomislim kroz sta sve treba da prodjem, slosi mi se i bez da sam bolestan, a tek kad sam bolestan.... tek onda mi ne bude dobro. I onda sta? Pa nista - ne idem kod svog lekara....
Ne znam zasto se neka mesta zovu 'dom zdravlja', pre ce biti da su 'bolesni' domovi. Izivljavanje birokratije, sistem bez sistema, sistem zarad sistema, dupli medjusobno ne priznavajuci sistemi - nehumano tretiranje
'moj' dom zdravlja ima ulaz sa rampom za invalidna lica u kolicima koja imaju pritom direktnu vezu sa liftom) ali ne... taj ulaz je zakljucan (da se ne bi vozili liftom), a svi su redirektovani na ulaz uz koji treba da se uzveres nekoliko stepenika pa onda vrata pored kojih ne mozes ni da stanes (a tek neko u kolicima), a onda niz stepenica bez lifta da odes na sprat pa ajmo jos jedan, a naravno umesto da ima neko ziriranje ko je hitan, a ko je dosao na kontrolu i to da bude u prizemlju - to ne postoji nego svi ajmo uz stepenice... pa na drugi sprat, pa ako si 'zakazan' a u prizemlju je naravno APOTEKA - mozes misliti - nije mogla da bude hitna sluzba? Nego neko polumrtav dodje i ceka da ga primi lekar koji nesme da ga primi zato sto nije 'zakazao'... I ja cu da zakazem kad cu da se razbolim, samo da razvijem prorocke osobine.
Drugo, moram da uzmem bolovanje ili slobodan dan da nesto obavim u domu zdravlja, bez obzira na zakazivanje ceka se pola dana da dodjes na red. A i to cekanje - ako i nisam bio bolestan u takvoj guzvi ljudi koji cekaju mogu da zapatim proizvoljne viruse i bakterije koje do sada nisam imao. Tako i ako sam bolestan od neceg, nema problema, mozes ti i dodatni koktel. Nedo bog da jos treba da predam nesto na analizu - racunaj jos 3 dana. Hvala lepo.
Da nastavim dalje? ili je ovo vec dovoljno.
Stvarno se i ja pitam sta je to toliko tesko da se ode kod lekara na konsultaciju? Piece of cake.
I znate ko ide kod lekara?
Samo oni koji imaju 'vezu' u domu zdravlja.