Anti bebi pilule - pro i contra

Only Beer

Buduća legenda
Poruka
29.775
Pilule takozvane "nove generacije" prouzrokuju trombozu, emboliju pluca, slog, krvarenje mozga.... sve su to jaki argumenti protiv anti bebi pilula, o kojima nema potrebe diskutovati jer je primera na stotine i hiljade.

Pro? Meni ne pada nista na pamet sto vredi rizika da obolis od gore navedenih s*anja. Hoces da ti sise narastu? Wow... Lik je glup i smotan da ga izvadi na vreme i svrsi na alternativno mesto? Priglup si vernik, koji je podlegao propagandi crkve?

Aj sad malo vi... smotani muskarci su dobrodosli da se ofiraju. :mrgreen:

spisak mogucih komplikacija je jos duzi :neutral:

Samo sam naveo neke od primera. Svakom iole informisanom su poznati i ostale komplikacije. Mene samo zanima kako ce one koje uzimaju da objasne zasto to rade. Znamo vec, naduvavate se kao kvasac, sise rastu, moze da se svrsava "unutra" bez posledica....jel to stvarno vredno svega toga??? Jel stvarno imate tako bangave likove? U cemu je fora?

Šta bi bilo to alternativno mesto? :lol:

Preferiram sise. Moze i dupe....stomak....sve u zavisnosti u kojoj sam pozi u zavrsnoj fazi.

- - - - - - - - - -

...ne bih se usudila da ih pijem...ni zbog sebe ni zbog njega...bolje mi je da zatrudim...

Pozitivno sam iznenadjen. Ti si inace moderna zena...ove moderne kljukaju samo tako, rizik se ignorise. Tek kada nateknu kao kvasac ili obole - onda se dozovu pameti.

Pozitivno sam iznenadjen. Ti si inace moderna zena...ove moderne kljukaju samo tako, rizik se ignorise. Tek kada nateknu kao kvasac ili obole - onda se dozovu pameti.

Fina je Freja.
Samo što izgleda da će se oteli s prvim crncem ili Arapinom koji štrcne u nju. Njena izjava je zastrašujuća, osvešćujuća, preteća, upozoravajuća...

- - - - - - - - - -

...ne bih se usudila da ih pijem....bolje mi je da zatrudim...
:eek:
O da ti jeBMW sve

- - - - - - - - - -

Šta bi bilo to alternativno mesto? :lol:

Pa na fotku neke forumašice. Samo izvuče iz džepa kad zatreba i ...svi tako radimo :lol:

Nece valjda...vise poverenja u njenu pamet imam nego u pamet domorodskih Srpkinja, koje idu na abortus svakih par meseci. ;)

Ma kakva pamet itd, instikti su čudo.
Ima izraz lica kao stondirana sfinga ali kad drži neku bebu , sva sija i samo što ne piški od sreće.
Taj je tip, vuku je pelene, kašika i lupetanje gluposti po ceo dan ( mislim, sa detetom ono glupetanje što rade keve a normalnom čoveku je boles)

Ukratko - ta ako zatrudni i sa ISIL-ovcem, nema šanse da ode na kiretažu. Znači , upozorenje svima ! Achtung, achtung !

Mojne da trujes temu. Nepotreban hejt....jel te odbila, u cemu je fora?
Uspela je da ostvari u zivotu vise od 95% blejacica ovde, od kojih se dobar Deo uvalio nekom na grbacu. Pismenija je od 99% foruma. Ne znam sta hoces....imao bi stotine drugih pacijentkinja Koje bi mogao napusavati ako ti to toliko znaci u zivotu.
Znaci, opusti se malo. ;)

Mojne da trujes temu. Nepotreban hejt....jel te odbila, u cemu je fora?
Uspela je da ostvari u zivotu vise od 95% blejacica ovde, od kojih se dobar Deo uvalio nekom na grbacu. Pismenija je od 99% foruma. Ne znam sta hoces....imao bi stotine drugih pacijentkinja Koje bi mogao napusavati ako ti to toliko znaci u zivotu.
Znaci, opusti se malo. ;)

Nije hejt.
A da sam se naježio - jesam.

Kerove imati i zvati ih bebama - tako treba. A ne decu imati, nikako... sacuvaj Boze.

Ni jedno ni drugo nije ni zabranjeno ni propisano u Ustavu kao obavezno.

- - - - - - - - - -

ja sam davno htela da ih pijem i radili mi testove, dobila pilule i skocio mi holesterol...nikada ni pre, ni posle toga nisma imala povisen holesterol. naravno prestala odmah da pijem i sve bilo ok.
Spirala

Pilule takozvane "nove generacije" prouzrokuju trombozu, emboliju pluca, slog, krvarenje mozga.... sve su to jaki argumenti protiv anti bebi pilula, o kojima nema potrebe diskutovati jer je primera na stotine i hiljade.

Pro? Meni ne pada nista na pamet sto vredi rizika da obolis od gore navedenih s*anja. Hoces da ti sise narastu? Wow... Lik je glup i smotan da ga izvadi na vreme i svrsi na alternativno mesto? Priglup si vernik, koji je podlegao propagandi crkve?

Aj sad malo vi... smotani muskarci su dobrodosli da se ofiraju. :mrgreen:

Hm... jednom prilikom u privatnom razgovoru Ljuban mi je rekao da ih ne koristim jer ima vec dosta saznanja o tom da izazivaju razne stete u organizmu, ali se to zbog drustvene propagande zataskava. To je iznijeto kao privatno misljenje u privatnom razgovoru, a spominjem to zato sto sam tu stvar spomenula pred Natasom. U razgovoru smo stigle na tu temu nakon sto je i sluzbeno objavljeno za neku narocitu marku pilula da izaziva odredjene problematicne nus pojave, pa ja tako spomenuh da sam ih nakon tog razgovora posve otpisala (inace su prepisivane i za neke dermatoloske probleme).

sto se teme tice
ko oce neka pije ko nece ne mora
postoje dokazi za i protiv, ocigledno su tu neke muljaze u obajvljivanju sta i kako, jer ako u strucnim knjigama pise i jedno i drugo onda nesto tu nije nacisto

kao i svaki lek ima svoja nezeljana dejstva, ali ako mora mora, nekad je rizik od nezeljenih dejstva bolje resenje nego biti bez leka
s obzirom da se podjedjanako upotrebljavaju i kao kontracepcija i kao lek kod raznih med poremecaja, ne mogu da ih popljujem niti da ih hvalim, imaju svoju svrhu postojanja i to nije samo kontrola ovulacije
da se koriste samo kao kontracepcija pa i ajde da razumem napad, posto se koriste i kao lek osuda za pienje istih nije na mestu za svakoga

Poslednja izmena:
Nije hejt.
A da sam se naježio - jesam.

Jeste hejt.
Zasto bi se jezio? Njen stav, ne vidim nista nenormalno.

ja sam davno htela da ih pijem i radili mi testove, dobila pilule i skocio mi holesterol...nikada ni pre, ni posle toga nisma imala povisen holesterol. naravno prestala odmah da pijem i sve bilo ok.

Ma lazes, objasnice ti sad neko ko ni nema dece niti ima pojma kako su rizici trudnoce ustvari mnogo veci od pilule. Usput ce ti objasniti jos neke stvari o vaspitavanju dece....jer tako to sljaka kod kerova. Ma ekstra, nema dalje. :lol:

Moderni likovi sa decom-kerovima mi postaju favoriti ovde. :rotf:

Ja sam za muške kontraceptivne pilule. Već godinama ih najavljuju ali Ruška Jakić i papirna maramica i dalje ostaju jedini vid kontracepcije za muškarce.

Elem, ubeđen sam da će muške kontraceptivne lilule uneti revoluciju. Biće još manje beba, ali će biti više ljubavi i lepših porodica a ne kao do sada - traljava partnerstva oko zajedničkog projekta , tjst children

- - - - - - - - - -

Jeste hejt.
Zasto bi se jezio? Njen stav, ne vidim nista nenormalno.

Osetljiv sam na podvalu i izdaju. Onakve izjave tumačim upravo tako, kao podmuklu nagaznu minu.
Nema to veze sa F, ona se samo zatekla ( a moguće je i da sam je pogrešno razumeo )

- - - - - - - - - -

Moderni likovi sa decom-kerovima mi postaju favoriti ovde. :rotf:

Hbt Pivce, ti večeras kao da kuckaš iz Aljbanije a ne Austrije :lol:

Ja sam za muške kontraceptivne pilule. Već godinama ih najavljuju ali Ruška Jakić i papirna maramica i dalje ostaju jedini vid kontracepcije za muškarce.

Elem, ubeđen sam da će muške kontraceptivne lilule uneti revoluciju. Biće još manje beba, ali će biti više ljubavi i lepših porodica a ne kao do sada - traljava partnerstva oko zajedničkog projekta , tjst children

kontam ironiju ali ocu da se uhvatim za ovaj deo oko muskih pilula, za ironacina deo necu nije mi znaimljiv :lol:
i one ce praviti razna srranja u organizmu, nista to nije bolje ili gore....
ko ih bude upotrebljavo iskljucivo zbog kontracepcje treba tri puta da razmisli i informise se, isto kao i za ove zenske
svako zezanje sa hormonima mora ozbiljno da se shvati

mislim da je sestra od cvetne zavrsila s atrombom od tih pilula, tako nesto se secam da je pisala na nekoj temi
Jeste. Ruka je počela da joj plavi i u roku od pola sata je bukvalno pocrnela, napravio se tromb i lekari su rekli da može da krene ka mozgu ili srcu :/.... završila je na hitnoj i ležala u bolnici ne znam koliko dugo, a nakon toga je godinu dana pila lekove za razređivanje krvi.

Nikad ih nisam pila, niti bih ih pila, niti me je ikada ijedan od partnera pitao da ih pijem - polne bolesti ne sprečavaju, a za sprečavanje trudnoće postoje ostale sasvim bezbedne metode.

Ni jedno ni drugo nije ni zabranjeno ni propisano u Ustavu kao obavezn

Nije, ali je u drustvo sve vise prihvaceno...iako je bolesno. Ali danas je bitno da si moderan, u trendu...

Hm... jednom prilikom u privatnom razgovoru Ljuban mi je rekao da ih ne koristim jer ima vec dosta saznanja o tom da izazivaju razne stete u organizmu, ali se to zbog drustvene propagande zataskava. To je iznijeto kao privatno misljenje u privatnom razgovoru, a spominjem to zato sto sam tu stvar spomenula pred Natasom. U razgovoru smo stigle na tu temu nakon sto je i sluzbeno objavljeno za neku narocitu marku pilula da izaziva odredjene problematicne nus pojave, pa ja tako spomenuh da sam ih nakon tog razgovora posve otpisala (inace su prepisivane i za neke dermatoloske probleme).

Zasto ti drkas i potenciras ova razna imena, to samo ti znas....uglavnom lepo da ne koristis.

Jeste. Ruka je počela da joj plavi i u roku od pola sata je bukvalno pocrnela, napravio se tromb i lekari su rekli da može da krene ka mozgu ili srcu :/.... završila je na hitnoj i ležala u bolnici ne znam koliko dugo, a nakon toga je godinu dana pila lekove za razređivanje krvi.

Nikad ih nisam pila, niti bih ih pila, niti me je ikada ijedan od partnera pitao da ih pijem - polne bolesti ne sprečavaju, a za sprečavanje trudnoće postoje ostale sasvim bezbedne metode.

tacno

nego jel smem da pitam koliko dugo je pila pilule pre napada tromba?

Back