Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To su dva pitanja:
1. U Kninu je prvo došlo do pobune neđe prije 1990. Kako su mogli biti Srbi u Kninu ugroženi, kad ih je bilo tamo 90%. Ja sam bio tih godina više puta u Knjinu zbog nekih poslova i znam dobro kako je bilo. Treba biti pošten pa reći istinu.
Pitao sam ih - šta se bunite, šta vam hvali i ko vas to ugrožava?
Odgovor je bio uglavnom u tom smislu - mi nećemo iz Jugoslavije i nema nas u Ustavu Hrvatske kao konstitutivnog naroda. Vidiš li, da se na vlast u Hrvatsku vraćaju ustaše naši zakleti krvnici.
Nisu imali ništa konkretno reći osim SLUTNJI i u smislu BIĆE ZLO AKO OSTANEMO U HRVATSKOJ.
Dakle samo politika koja zavađa ljude.
Da se razumijemo - to su bili tek početci nesporazuma. Kasnije je bilo svašta.

2. Ustaše i četnici su bili okupatorske sluge i bilo bi bolje da odu u zaborav. Zato su i jedni i drugi na kraju bježali prema svojim okupatorima-pomagačima da ih spase.
. To ti je generalno tako a sve ostalo su epizode.

Поштовани дискутанту, да ли желиш да кажеш да су постојали нацистички логори у Србији или у Хрватској?

To su dva pitanja:
1. U Kninu je prvo došlo do pobune neđe prije 1990. Kako su mogli biti Srbi u Kninu ugroženi, kad ih je bilo tamo 90%. Ja sam bio tih godina više puta u Knjinu zbog nekih poslova i znam dobro kako je bilo. Treba biti pošten pa reći istinu.
Odgovor je bio uglavnom u tom smislu - mi nećemo iz Jugoslavije i nema nas u Ustavu Hrvatske kao konstitutivnog naroda. Vidiš li, da se na vlast u Hrvatsku vraćaju ustaše naši zakleti krvnici.
Nisu imali ništa konkretno reći osim SLUTNJI i u smislu BIĆE ZLO AKO OSTANEMO U HRVATSKOJ.

2. Ustaše i četnici su bili okupatorske sluge i bilo bi bolje da odu u zaborav. Zato su i jedni i drugi na kraju bježali prema svojim okupatorima-pomagačima da ih spase.

Ja ti nisam postavila pitanje. To je retoričko pitanje. Osdgovor mi ne treba. Nemaš pojma kako je bilo Srbima u Hrvatskoj 91., a nemam dokaze da si tamo bio, niti da nisi bio. Mislim da nisi napisao istinu. Ne znam šta to tebe i mene povezuje, pa nas nazivaš mi

Ja ti nisam postavila pitanje. To je retoričko pitanje. Osdgovor mi ne treba. Nemaš pojma kako je bilo Srbima u Hrvatskoj 91., a nemam dokaze da si tamo bio, niti da nisi bio. Mislim da nisi napisao istinu. Ne znam šta to tebe i mene povezuje, pa nas nazivaš mi

ГГ , Морачанина, тебе и мене, као и све нормалне особе, повезује то што не волимо НАЦИЗАМ,

To je sve što imaš za napisati kada naiđeš na argumente?

Nas je pobedio NATO pakt, vi niste njihov član. Vodili smo nerazumnu, ali neizbežnu bitku protiv celog sveta. Morali smo je izgubiti. Kad pobedite, ili izgubite u takvom ratu, možete da se smatrate vojnicima. Ovo je bio vaš prvi rat. Sa vama smo se tukli u pauzama izmedju raznih kriza.

Koliko ti dijete drago imaš godina? Po upisima bih rekao rane dvadesete, zadojene sa mitomanskim pričama o velikoj Srbiji.

Молим цењене дискутанте да ми кажу када су Хрвати икада у својој историји водили иједан рат САМОСТАЛНО и против кога ?

Natrag u školu.

Ja nisam učestvovao u ratu jer sam bio daleko ali sam slušao očevidce sa svih strana.

Iako je bilo dosta žrtava, to ipak nije bio onaj pravi rat gdje se tačno zna ko je kome neprijatelj.

JNA je bila koncipirana tako, da su u njoj bili svi narodi i ona je u osnovi htjela da razoružava paravojne jedinice a nije mogla da ratuje protiv hrvatskog naroda.
Zato to nije bio onaj klasični rat
U svakom ratu je najvažnija motivacija. Zato su građani Vukovara imali mnogo veću motivaciju da se brane, nego neko ko je došao iz daleka. Taj je samo gledao da puca izdaleka i da se ne ispostavlja opasnosti a branitelj je čuvao svoju kuću, familiju i svoj opstanak na tom prostoru.

Apsolutno se slažem sa tobom, da je onaj što se brani i što brani svoje bar 100 puta u prednosti pred napadačem.
A poznavanje terena da i ne govorimo.

To je bila jedna velika i nepotrebna tragedija za sve.
Bilo bi mnogo pametnije, da se taj rat previše ne potencira i slavi, da se ne stvara i prenosi mržnja na mlade generacije, koje sa tim nemaju ništa.

Preveliko potenciranje ustaštva i četništva posle 2.sv.rata i često laganje i preuveličavanje žrtava jednih ili drugih se mržnja prenosila na mlade pa je i to bio jedan od glavnih razloga za ovaj nepotrebni rat.

Ja tvrdim, da Srbi u Hrvatskoj nisu bili ugroženi sve dok se nisu pobunili i proglasili Krajinu državu i dok se nije pojavio veliki broj hrvatskih izbjeglica sa tog područja.
Posle toga je đavo došao po svoje i svi su bili gubitnici.

Imaš OGROMNU reputaciju od mene za ovo!

To su dva pitanja:

I za ovo!

Svaka čast! Glas razuma u svom ovom mitomanskom ludilu.

To je sve što imaš za napisati kada naiđeš na argumente?

Koliko ti dijete drago imaš godina? Po upisima bih rekao rane dvadesete, zadojene sa mitomanskim pričama o velikoj Srbiji.

Natrag u školu.

Imaš OGROMNU reputaciju od mene za ovo!

I za ovo!

Svaka čast! Glas razuma u svom ovom mitomanskom ludilu.

haha, kako ste se lepo spojili...očekivano. Nemojte da preterate u ljubavi, zna to da ponese...

To su dva pitanja:

.

Ne verujem da ih je iko hvalio.

Mozda si ti zeleo da nemacku rec prevedes na novorijek - ali i u tom slucaju se kaze "faliti" - "nedostajati".

.

Po cemu ti znas da su bile samo slutnje.... Kako si ti za vreme kratke posete to zakljucio?

.

Nemoj suditi po sebi. Ljudi se razlikuju, a ti se razlikujes ne samo od ljudi nego i od nacije.

2. Ustaše i četnici su bili okupatorske sluge
.

Vi Hrvati ste radili ono sta se zeleli.... okupacija vam je dobro dosla da radite ono sta vam je bilo na srcu. Ideologija i aktivnosti i odluke zvanicnih tela Banovine, katolickog klera i SHS drzavnog aparata to dokazuju - uz masovnost zlocina....

Gde ti u tome vidis cetnike?

Ima jedna narodna izreka kod Srba: "Ne prizivaj, i ne misli o bolesti jer ce te snaci".

Kad se cetnici izjednace sa ustasama - falice vas minimalno milion.

i bilo bi bolje da odu u zaborav. Zato su i jedni i drugi na kraju bježali prema svojim okupatorima-pomagačima da ih spase.

E pa nebi bilo najbolje u zaborav, bilo bi najbolje da se poravnamo pa da onda odemo u zaborav (minimalno onaj milion iz prethodne recenice).

Republika Hrvatska je imala suvereno praco reinkorporirati dio svog teritorija izuzetog izvan svojih ovlasti.

.. које територије, ни Далмација, ни Крајина, ни Славонија, никада у току , ваше,тисућљећне и гузољубне повјести нијесу припадале, малецкој бановини!!!! све што сте добили, добили сте на поклон, од наивних Срба...

Ante: "Neka se u Lijepoj Našoj svaki građanin budi s uvjerenjem da je ovo zemlja u kojoj će ostvariti svoje snove, biti idući Luka Modrić u nogometu, maestro Šutej ili Ivan Meštorvić u umjetnosti ili Nikola Tesla u znanosti!"

.. нарочито Тесла, немој си умишљати, немате ви, ни близу, те капацитете, за вас је србосјек највеће достигнуће и свемирска технологија!!!

.. које територије, ни Далмација, ни Крајина, ни Славонија, никада у току , ваше,тисућљећне и гузољубне повјести нијесу припадале, малецкој бановини!!!! све што сте добили, добили сте на поклон, од наивних Срба...

Ni Istra, ni Medjimurje ni Baranja....

Молим цењене дискутанте да ми кажу када су Хрвати икада у својој историји водили иједан рат САМОСТАЛНО и против кога ?

.. сељачка буна и М:атија Губец, а и тај је, вероватно, био Србин, јер незапамћено је у тисућљећној гузољубној повјести, да су било којем освајачу пружили икакав отпор, обично су их дочекивали цвећем!!!

Ja nisam učestvovao u ratu jer sam bio daleko ali sam slušao očevidce sa svih strana.

Iako je bilo dosta žrtava, to ipak nije bio onaj pravi rat gdje se tačno zna ko je kome neprijatelj.

JNA je bila koncipirana tako, da su u njoj bili svi narodi i ona je u osnovi htjela da razoružava paravojne jedinice a nije mogla da ratuje protiv hrvatskog naroda.
Zato to nije bio onaj klasični rat
U svakom ratu je najvažnija motivacija. Zato su građani Vukovara imali mnogo veću motivaciju da se brane, nego neko ko je došao iz daleka. Taj je samo gledao da puca izdaleka i da se ne ispostavlja opasnosti a branitelj je čuvao svoju kuću, familiju i svoj opstanak na tom prostoru.

Apsolutno se slažem sa tobom, da je onaj što se brani i što brani svoje bar 100 puta u prednosti pred napadačem.
A poznavanje terena da i ne govorimo.

To je bila jedna velika i nepotrebna tragedija za sve.
Bilo bi mnogo pametnije, da se taj rat previše ne potencira i slavi, da se ne stvara i prenosi mržnja na mlade generacije, koje sa tim nemaju ništa.

Preveliko potenciranje ustaštva i četništva posle 2.sv.rata i često laganje i preuveličavanje žrtava jednih ili drugih se mržnja prenosila na mlade pa je i to bio jedan od glavnih razloga za ovaj nepotrebni rat.

Ja tvrdim, da Srbi u Hrvatskoj nisu bili ugroženi sve dok se nisu pobunili i proglasili Krajinu državu i dok se nije pojavio veliki broj hrvatskih izbjeglica sa tog područja.
Posle toga je đavo došao po svoje i svi su bili gubitnici.

.. Срби су се побунили оног тренутка када су избачени из, важећег, устава и када је отпочела усташка реторика и пропаганда, људи су нестајали, преко ноћи, отпуштани са посла, протеривани из својих домова, миниране им куће, црватићима је прећено да се не друже са суседима Србима, да не набрајам даље, све је то условило побуну у Крајини...

To su dva pitanja:

.. на жалост, нијесу биле само слутње...

.. Срби су се побунили оног тренутка када су избачени из, важећег, устава и када је отпочела усташка реторика и пропаганда, људи су нестајали, преко ноћи, отпуштани са посла, протеривани из својих домова, миниране им куће, црватићима је прећено да се не друже са суседима Србима, да не набрајам даље, све је то условило побуну у Крајини...

Srbi nisu nikada izbačeni iz Ustava:

Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Ostatak ne znam je li potreban komentar. Valjda zato osobno poznajem na desetke Srba, koji su proveli rat na našoj strani, a bogami i onih na suprotnoj strani, a nijednima ni drugima nije pala vlas kose sa glave.

.. Срби су се побунили оног тренутка када су избачени из, важећег, устава...
Ниси у праву. Изврнуо си кронологију дешавања наглавачке.

Срби се буне у 8. месецу 1990. (такозвана Балван Револуција). http://en.wikipedia.org/wiki/Log_Revolution

Устав Републике Хрватске бива донешен у 12. месецу 1990 (такозвани Божићни Устав). http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1773&sec=461

Poslednja izmena:

Срби се буне у 8. месецу 1990. (такозвана Балван Револуција). http://en.wikipedia.org/wiki/Log_Revolution

Устав Републике Хрватске бива донешен у 12. месецу 1990. http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1773&sec=461

.. ј6г, Човек сам, грешан сам, опрости ми Боже, ако те има, ево с'г ћу о'ма један оченаш...

Устав Републике Хрватске бива донешен у 12. месецу 1990 (такозвани Божићни Устав). http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1773&sec=461

Hvala na dopuni. Nemoj očekivati pametan komentar. Kao što i sam vidiš.

Back