Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nakon prijetnji uhićenjem svih branitelja a posebno Gotovine i Markača, osnovom jednostranog zakona.
Nakon onemogućavanja normalne diskusije.
Nakon trpljenja silnih uvreda ovdje upućenih mome narodu i Domovini.
Ponovit ću:
120 000 Srba se vratilo u Hrvatsku
A ostalima ponavljam ono što im je poručio i Gotovina
Ako Hrvatsku smatraju domovinom -dobro došli -to je njihov koliko i naš dom

. . .
Hahahaha, on nas poziva u našu državu, pardon, i u našu državu...

Da je bila fer borba bez pomoći NATO-a i EU, Srbi bi Hrvatsku i BIH pregazili za 10 dana.
U to sam siguran.
da a 3 miseca borbe za okupaciju Vukovara kojeg su branili slabo naoružani branitelji
Moračanin:
Onda je NATO organizirao napad, uništio sve komunikacije i sisteme veze, bombardirao sve ključne ciljeve pa onda rekao Tuđmanu i Aliji e sad i vi malo krenite a mi ćemo vas kuražiti.
Pa kad su vidjeli da su otišli predaleko onda rekli - e sada je dosta i stanite pred Banja lukom..
i stalo se brid Banja Lukom,opet mi pada na pamet 10 dana,koji si ti strateg,pa disi bio 91.kad je grmilo??

da a 3 miseca borbe za okupaciju Vukovara kojeg su branili slabo naoružani branitelji
i stalo se brid Banja Lukom,opet mi pada na pamet 10 dana,koji si ti strateg,pa disi bio 91.kad je grmilo??

Pouzdano znam da bi se tadasnja SRJ ukljucila u rat objavom mobilizacije. Milosevic sigurno ne bi dopustio pad RS, jer bi mu to dodatno ugrozilo polozaj. Krajina je vec bila kap u prepunoj casi. Kako bi se zavrsilo ne znam, ali bi to svakako bio rat velikih razmera.

Pouzdano znam da bi se tadasnja SRJ ukljucila u rat objavom mobilizacije. Milosevic sigurno ne bi dopustio pad RS, jer bi mu to dodatno ugrozilo polozaj. Krajina je vec bila kap u prepunoj casi. Kako bi se zavrsilo ne znam, ali bi to svakako bio rat velikih razmera.

Ne bi.

Hrvatska je tada imala 200 000 vojnika i bila u punoj ratnoj spremi. Tu je još i ABiH. Nema teoretske šanse da bi se Slobo usudio ići na takvo nešto, a da ne pričam u kakvom ste rasulu bili.

Ne bi.

Hrvatska je tada imala 200 000 vojnika i bila u punoj ratnoj spremi. Tu je još i ABiH. Nema teoretske šanse da bi se Slobo usudio ići na takvo nešto, a da ne pričam u kakvom ste rasulu bili.

Bila je frka, to ne sporim,....sankcije, nedostatak benzina, inflacija. Medjutim SRJ je tada imala preko 8 miliona stanovnika. Vojni rok se i dalje redovno sluzio.... na 8 miliona se teoretski moze podici oko 10 posto rezerve. Dovoljno bi bilo i 5, cisto da iznivelise odnos snaga.....

Do toga ne bi došlo jer su im Amerikanci ugradili kao ministra odbrane Gojka Suška prodavca pečenih pilića iz Amerike.
Amerikanci su kod njih toliko involvirani da se kasnije Tuđman naprsno razboljeva od raka i zamenjuje ga čovek koji je zadatak obavio Stjepan Mesić, koji Hrvatsku približava evroatlanskim integracijama...

Do toga ne bi došlo jer su im Amerikanci ugradili kao ministra odbrane Gojka Suška prodavca pečenih pilića iz Amerike.
Amerikanci su kod njih toliko involvirani da se kasnije Tuđman naprsno razboljeva od raka i zamenjuje ga čovek koji je zadatak obavio Stjepan Mesić, koji Hrvatsku približava evroatlanskim integracijama...

Burazeru se u septembru 95-te(Dejton je potpisan u novembru) navrsio vojni rok. Zadrzan je radi dodatnih vojnih vezbi, a zapravo je u planu bila mobilizacija. Bulatovic je par puta susnuo nesto o tome....

Bila je frka, to ne sporim,....sankcije, nedostatak benzina, inflacija. Medjutim SRJ je tada imala preko 8 miliona stanovnika. Vojni rok se i dalje redovno sluzio.... na 8 miliona se teoretski moze podici oko 10 posto rezerve. Dovoljno bi bilo i 5, cisto da iznivelise odnos snaga.....

Nije bitan broj stanovnika. Trebaš gledati vojno sposobno stanovništvo. Isto tako, trebaš gledati motivaciju tih vojnika. Nije isto kada braniš svoje i napadaš tuđe. Koji motiv bi bio nekom čovjeku iz Čačka, da ide ginuti u planine srednje Bosne?

Nije bitan broj stanovnika. Trebaš gledati vojno sposobno stanovništvo. Isto tako, trebaš gledati motivaciju tih vojnika. Nije isto kada braniš svoje i napadaš tuđe. Koji motiv bi bio nekom čovjeku iz Čačka, da ide ginuti u planine srednje Bosne?

Kakav motiv je HV imala da ratuje na bosanskom frontu, kad je to "tudje"? HV je na tlu BIH bila strana sila, isto kao sto bi bila i VJ, da se umesala u rat.

Poslednja izmena:
Burazeru se u septembru 95-te(Dejton je potpisan u novembru) navrsio vojni rok. Zadrzan je radi dodatnih vojnih vezbi, a zapravo je u planu bila mobilizacija. Bulatovic je par puta susnuo nesto o tome....
Ma jeste to tačno da je Milošević rekao Gelbrajtu da će se VJ umešati ako hrvatska vojska krene na Banja Luku.
No od toga ništa ne bi bilo jer Hrvatska je bila a i sad isprepletana američkim agentima od uticaja.

Čovjek je i sam rekao da ne može nikoga zvati da se vrati u svoj dom. Sve je fino objasnio. No, ni to vam nije dobro.

I nije valjda da ti imaš ustaško državljanstvo? Ili ne daj Bože, putovnicu?

Koji čovek? Nemam ustaško državljanstvo, niti pasoš Nezavisne Hrvatske. Imam svoju kuću, od predaka. Ne može me neko tamo zvati u sopstvenu kuću. Šta je vama!?

Ti pouzdano nemaš pojma..

Prema transkriptima VSO vojska SRJ nije imala goriva za 5 dana rata.

Dok se izvršio mobilizacija pola Banja Luke bi bilo na putu za Beograd..

Zbog predsjedničkih izbora u SAD-u prekinuta su vojna djelovanja.

HV je prestao djelovati Armija BiH je pokušala nešto solirati pa su popušili.

.. који мотив је имао српски сељак да ослобађа пиздеке и аграм и спалато, од остро- хунгара, '918- е???

.. да будем искрен, жао ми је што није дошло до тога, да их изгазимо, једаред за свагда и да знаду у каквом им је шупку место, али на челу војске и државе били су, неспособни југо- комуњарски генерали...

Nakon prijetnji uhićenjem svih branitelja a posebno Gotovine i Markača, osnovom jednostranog zakona.
Nakon onemogućavanja normalne diskusije.
Nakon trpljenja silnih uvreda ovdje upućenih mome narodu i Domovini.
Ponovit ću:
120 000 Srba se vratilo u Hrvatsku
A ostalima ponavljam ono što im je poručio i Gotovina
Ako Hrvatsku smatraju domovinom -dobro došli -to je njihov koliko i naš dom

. . .

.. каква домовина, какви бакрачи, па домовинU сте добили, на послужавнику, од Срба и ћопавог броза!!! а да, на то сте заборавили, да до '45- е није постојала никаква домовина, нисте постојали ни на мапи, ни у машти...

Pa sada, znaš li šta je zajedničko sa Krajinom i Kosovom? I na jednoj i na drugoj teritoriji su pre fašističke i komunističke pošasti Srbi bili većinsko stanovništvo.

Ako već praviš paralele, šta misliš da li bi trebalo srpska vojska da vrati deo svoje okupirane teritorije pod svoj ustavno-pravni poredak?

.. објасни игнорантима!!!

Citat Original postavio rdeki:
Pa sada, znaš li šta je zajedničko sa Krajinom i Kosovom? I na jednoj i na drugoj teritoriji su pre fašističke i komunističke pošasti Srbi bili većinsko stanovništvo.

Ako već praviš paralele, šta misliš da li bi trebalo srpska vojska da vrati deo svoje okupirane teritorije pod svoj ustavno-pravni poredak?

.. објасни игнорантима!!!

.. не само да су Срби били већинско становништво, већ су то и биле српске територије, које су им силом одузете, да не кажем окупиране...

Legitinmne vojne akcije??? Agresije na područje pod zaštitom UN?

I ako izuzmemo to, legitimna vojna akcija je akcija ubijanja, proterivanja stanovništva po etničkom osnovu uz paljenje i uništavanje njihove imovine????

To može biti legitimno samo za okorele šoviniste.

Republika Hrvatska je imala suvereno praco reinkorporirati dio svog teritorija izuzetog izvan svojih ovlasti.

Back