Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nego, zanimljivo je da su Srbi htjeli s Kosovom napravili upravo ono što smo mi napravili s RSK: vratili ga u ustavno-pravni poredak. Da li bi bilo više ili manje zločina nije bitno, ali da bi Kosovo napustilo albansko stanovništvo - to bi sigurno.
Drugim rječima, zamjeraju nama ono što su i sami htjeli napraviti - da su mogli.

E, sad, zašto nisu... to je pravo pitanje.

Мирослав Лазански: ЦИА и Готовина

петак, 23. новембар 2012.

. Од размене обавештајних података до летова америчких беспилотних летелица са аеродрома на Брачу, све за потребе хрватске војске. Која је продоре кроз редове српске крајишке војске направила прецизно и тачно, управо на најслабијим спојевима крајишких јединица.

(Политика)

A dje je ovaj prevarant u koznim pantalonama, uopste vidio krajiske jedinice u odbrani, kroz koje je prosla hrvatska vojska???????:D:D:D
Takve, tada, nisu na terenu postojale!!!!:ok::rtfm::ok::rtfm::ok:
Svaka li budaletina skrece paznju na sebe!!!:per::per::per::per:

jel znaš koliko je hrvata protjerano sa područja tzv. RSK i kada si to saznao?

i kako se moglo i trebalo omogućiti da se ti prognani vrate?

Tebe ocigledno ustaski povijesnicari nisu obavjestili, da su ti stanovnici sa tog podrucja, izbjegli sukobe JNA i Hrvatske vojske!!!!!:ok:
Sa tim svinjarijama veleizdajnicke JNA i hrvatskih nacista,.............Krajina blage veze nema!!!!!!!:ok:

Nego, zanimljivo je da su Srbi htjeli s Kosovom napravili upravo ono što smo mi napravili s RSK: vratili ga u ustavno-pravni poredak. Da li bi bilo više ili manje zločina nije bitno, ali da bi Kosovo napustilo albansko stanovništvo - to bi sigurno.
Drugim rječima, zamjeraju nama ono što su i sami htjeli napraviti - da su mogli.

E, sad, zašto nisu... to je pravo pitanje.

Razlika je sto Albancima na KIM nije radjeno ono sto je radjeno Srbima 40-tih! Tu trebas traziti uzroke za dogadjaje 90-tih, a ne u nasem dvoristu. Pogotovo, ako se uzme u obzir cinjenica da ste 90 finisirali ono sto je Pavelic zapoceo 40-tih. TO JE FLAGRANTNA CINJENICA, KOLIKO GOD JE VI NEGIRALI I TRAZILI OPRAVDANJA!

Kakve to veze ima? Koliko možeš ići u prošlost da nešto bude relevantno? Zašto bi zločin star 70 godina bio opravdanje za bilo što?
Zašto bi djeca bila odgovorna za zločine svojih roditelja?

Nismo završili ono što je Pavelić počeo, jer je Pavelić htio Hrvatsku državu bez Srba, dalmaciju bi dao talijanima, a baranju srbiji.
Odakle misliš da je to nama u interesu. :)

Ali čak i da je tako, kako to da cijeli svijet u Domovinskom ratu nije prepoznao fašizam nego pravedan i oslobodilački rat?

Kad tako krenes "jel znas koliko je tu i tada", ja se uvek vratim nazad gde je nukleus problema. Sta mislis koliko je Srba pobijeno/proterano/pokrsteno 40-tih?

ako kažeš da je ubijanje i protjerivanje hrvata bilo opravdano zbog događaja iz II sv. r. nisi za ozbiljnu diskusiju

da se slikovito izrazim, recimo da saznam da je tvoj pradjed ubio mog pradjeda ja imam pravo tebe ubiti?

Kakve to veze ima? Koliko možeš ići u prošlost da nešto bude relevantno? Zašto bi zločin star 70 godina bio opravdanje za bilo što?

Nismo završili ono što je Pavelić počeo, jer je Pavelić htio Hrvatsku državu bez Srba, dalmaciju bi dao talijanima, a baranju srbiji.

Ali čak i da je tako, kako to da cijeli svijet u Domovinskom ratu nije prepoznao fašizam nego pravedan i oslobodilački rat?

Ima velike veze, samo sto ti to ne vidis. Tebi je svejedno, jer tvoj narod doziveo STRAVICNE zlocine i GENOCID 40-tih. Drugo..... gde sam ja opravdao zlocine koje je pocinio moj narod? Gde sam optuzio decu za nedela njihovih roditelja? Ne imputiraj mi nesto sto ne mislim/insinuiram. Drugo, nije bas celi svet, samo licemerna Evropa i Amerika. Mnogi se jos uvek nisu izjasnili! A neki misle suprotno...

ako kažeš da je ubijanje i protjerivanje hrvata bilo opravdano zbog događaja iz II sv. r. nisi za ozbiljnu diskusiju

da se slikovito izrazim, recimo da saznam da je tvoj pradjed ubio mog pradjeda ja imam pravo tebe ubiti
?

Ne opravdavam, ne pozivam na osvetu, samo UKAZUJEM NA UZROCNO POSLEDICNI EFEKAT! Toliko o tome.... a ti mozes da izvrces moje reci koliko god hoces.

Nisi slušao špegelja i njegovu direktivu da se počini zločin i nedelo prema onima koji su protive nezavisnosti Hrvatske ?!

Nisi čuo nešto o umanjivanju broja žrtava u Jasenovcu od strane vam taje nacionale-njofradzije ?!
Ne znaš koliko li mu je laknulo što mu žena nije Srpkinja ili Jevrejka ?!
Kada bi se sudilo samo po tome njegovome olakšanju neko ko ne zna u kojeme vremenu živi mogao bi njofradziju lako smestiti u vreme ndh-azije...

Nažalost nekada se istorija ponovi na isti ili sličan način...

Pa ko zna koliko i čijih se sve interesa prelama preko leđa naroda na Balkanu i ko zna koliko su ti centri moći izvana moćni i na šta su sve spremni ?!
Nešto od gore navedenoga smo videli upravo sada kod ove lakrdije zvane oslobađajuća presuda za zločince gotovinu i markača ...

Poslednja izmena:

Sadašnjost je rezultat prošlosti pa ćemo u prošlost da se vraćamo onoliko koliko je potrebno,
a barem onoliko koliko sežu sjećanja još živućih na zločine počinjene na ovim prostorima .

Jeste, dovršili ste ono što je Pavelić počeo, možete da se upinjete i da lažete koliko hoćete,
činjenica je da su Srbi, na teritoriji koju kontrolišete, svedeni na nacionalnu manjinu.
Ili nisu?

Zapadna Evropa i Sjeverna Amerika nisu cijeli svijet.

Dakle, bitan je genocid prije 70 godina, a nije bitan prije 500 ili 1300. Dobro sam shvatio?
Turci, križarski ratovi, sranja ovakva ili onakva. To ništa nije bitno?

Naravno da je bitno, kod Srba je izrazen animozitet prema Turcima.... i za to postoje DEBELI razlozi. Ali kakve sad veze Turci imaju sa vama? Vi ste zajebali Turke kad su zlocini u pitanju. Nisu vam ni prineti! Ono sto su ustase radile je tesko zamisliti, a kamoli raditi. Jel treba da kacim snimke/fotografije i sl? Nema vam ravnih, rekorderi ste u regionu.... pa mozda i u svetu. Cak su se i Svabe izrazavale negodovanje po pitanju ustaskih radnji... sta vise reci!

Dakle, bitan je genocid prije 70 godina, a nije bitan prije 500 ili 1300. Dobro sam shvatio?
Turci, križarski ratovi, sranja ovakva ili onakva. To ništa nije bitno?

Većih sukoba između Srba i Hrvata do pojave fašizma i nacizma nije ni bilo...

Jeste da ste vi sluganisali Beču i borili se i ginuli za njihov račun i gde vas oni pošalju ali sudeći prema činjenici da je nastala Jugoslavija koja je prilično ravnopravno i vas uključivala,
Srbi i Srbija su vam to oprostili, i to nažalost prilično lako...

A genocida jednoga balkanskoga naroda nad drugim nije ni bilo do genocida uštvanera nad Srbima u ndh-aziji.

Poslednja izmena:

U interesu vam je bila Hr bez Srba, iliti kako je Tudjman trazio "da ih bude manje od 5 posto". To i vrapci na grani znaju. Nemoralno je i neposteno to negirati. Delovanje 90-tih je kontinuacija 40, nikada niste doziveli katrazu i sproveli denacifikaciju od ustastva. Gurnuli ste to pod tepih, i kasnije aktivirali kad je to bilo potrebno. Devedesetih smo bili svedoci povampirenja ustastva u Hr, a danas gledamo metastazu.

Poslednja izmena:
Мирослав Лазански: ЦИА и Готовина

петак, 23. новембар 2012.

Ко је био стварни командант хрватске операције „Олуја” и је ли Анте Готовина нешто љут на Хрватску? Иако је по доласку у Загреб захвалио држави што се бринула о њему, што је издвојила милионе пара за његову одбрану, одбио је да одмах иде у Вуковар на комеморацију својим саборцима, док је Маркач био тамо са целим државним врхом. Готовина је био и уздржан у изјавама после пресуде Хашког трибунала, чини се да код њега и није било тријумфализма. Разлози?

Готовину је део хрватског „тиска”, у периоду док се скривао или су га скривали, мало провукао и кроз блато. Тако су о њему писали да је у Француској пре 1991. године „похарачио” неке златаре, па су му онда супругу, која је радила у хрватском министарству одбране, избацили са посла, па су му „сели” на неке банковне рачуне. Је ли он то заборавио, или зна која је, заправо, била његова улога у операцији „Олуја”?

Јер, Анте Готовина је пре 1991. године био само наредник у француској Легији странаца, истина један од њених најбољих рониоца. Како је одједном у Хрватској постао генерал феномен је претварања конобара, складиштара и месара у генерале. Анте Готовина, као наредник Легије странаца, нема и никад није имао знање да води операцију у којој 300.000 хрватских војника истовремено напада на више праваца. За тако нешто потребне су високе војне школе, а он их нема. Одговорност у зони где је он командовао неспорна је чињеница, али да је он водио целу „Олују” мало је нестварно.

„Олују” су планирали и водили пензионисани амерички генерали из организације МПРИ, пре свега генерали Чарлс Вуоно и Крозби Сент. Обојицу лично знам, а генерала Сента интервјуисао сам 1983. у Генералштабној академији америчке армије у Форт Левенворту, Канзас, где је он тада био заменик начелника академије. Са хрватске стране „Олују” су планирали и водили генерали бивше ЈНА, Тус, Стипетић и Фелди, иначе, некада одличне старешине ЈНА.

Пре тога се 20. јула 1995. у бази Шепурине у Шибенику генерал Готовина састао са шефом ЦИА Џорџом Тенетом, о чему је загребачки „Глобус” писао пре десетак година, а сада то опет „открива” загребачки „Јутарњи лист”. На састанку са шефом ЦИА били су тада и министар одбране Гојко Шушак и шеф обавештајне службе Мирослав Туђман. У августу 2001. бивши хрватски министар одбране Павао Миљавац износио је детаље америчко-хрватске војне сарадње уочи и за време „Олује”. Од размене обавештајних података до летова америчких беспилотних летелица са аеродрома на Брачу, све за потребе хрватске војске. Која је продоре кроз редове српске крајишке војске направила прецизно и тачно, управо на најслабијим спојевима крајишких јединица.

Бил Клинтон је имао своје друге председничке изборе 1996. До тада је морао да заврши ратове на Балкану, оне који су се тада водили, у Хрватској и у БиХ. МПРИ је у „Олуји” одрадио посао, САД су дале општи благослов за „Олују”. Да ли је неко у Србији очекивао да ће породица Клинтон дозволити да у Хагу на крају победи истина?

(Политика)

Ništa novo!!!

Šepurine su kod Zadra..

Ne opravdavam, ne pozivam na osvetu, samo UKAZUJEM NA UZROCNO POSLEDICNI EFEKAT! Toliko o tome.... a ti mozes da izvrces moje reci koliko god hoces.

upravo si u postu na koji sam replicirao protjerivanje hrvata opravdao zločinima nad srbima u II sv, ratu u kojem su kao i u ovom svi činili zločine a razlika je u tome

tko je trenutno jači taj učini više zločina

a nisam primjetio da netko spominje to protjerivanje hrvata ili čak da osuđuje, jedini koji ponekad to spomenu su oni koji likuju nad tim

upravo si u postu na koji sam replicirao protjerivanje hrvata opravdao zločinima nad srbima u II sv, ratu u kojem su kao i u ovom svi činili zločine a razlika je u tome

tko je trenutno jači taj učini više zločina

a nisam primjetio da netko spominje to protjerivanje hrvata ili čak da osuđuje, jedini koji ponekad to spomenu su oni koji likuju nad tim

Osudjujem proterivanje hrvatskog zivlja iz RS i RSK! To sam izjavio vise puta! Hteo sam da skrenem paznju na cinjenicu, da su tim dogadjajima prethodilli neki drugi.... daleko tragicniji. A to sto ti te dogadjaje zelis da izolujes/izbrises govori ponesto o tebi. Zelis selektivno da tretiras problem, sto je jednostavno nemoguce kad su u pitanju srpsko-hrvatski odnosi.

Poslednja izmena:

Back