Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Некад се изненадим колико далеко може отићи људска глупост

http://www.vecernji.hr/sport/kosark...-salutirao-hrvatskim-generalima-clanak-478585

``''Hej Bron, trebao bi salutirati hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, baš kao i Mandžukić sljedeći put kada postigneš koš. Oni su spasili tvoju zemlju. Srbi su htjeli napasti SAD, moto im je bio "Srbija do Tokija preko Milwaukeeja'', a Gotovina, Markač i ostali su ih zaustavili'', tekst je posta.``
:sad2:

Tihi ubijali su sve na sto su naisli,u Dravaru,Grahovu,Mrkonjicu ubijali su babe i djedove koji nisu hteli da idu vec su ostajali kod svojih kuca,ne mogu da shvatim te ustase koljace sta su im bili krivi djedovi od 80 god i stare babe

.. то је био чин освете, јер су те исте деде и бабе, одговорни за смрт, њи'ових ђедова и очева у блајбургеру!!!

"SRBI VI SE VEĆ POVLAČITE PREKO ITD.
A MI VAS POZIVAMO DA SE NE TREBATE POVLAČITI
MI VAM JAMČIMO...
ZNAČI, NA TAJ NAČIN IM DATI PUT,
A JAMČITI, TOBOŽE GRAĐANSKA PRAVA.

Franjo Tuđman, Brionski transkripti

To što ste vi lažljivi skotovi, ne znači da mi ne znamo da je plan hrvatskog političkog i vojnog rukovodstva bio neovisna Hrvatska očišćena od Srba, što ubijanjem što zastrašivanjem i proterivanjem.

Niti ćemo to ikada zaboraviti-tačka.

Svaka dalja rasprava sa vama je bespredmetna i besmislena.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Tomica Španović.

rekoh vam je da se sa Hrvatima ne moze diskutovati - i da su oni zlikovacka nacija ogromnom vecinom.

Jos nisam sreo Hrvata koji priznaje da su nad Srbima izvrseni zlocini i da odgovorni za to trebaju odgovarati.

Cak i Slaven, koji je da kazem koliko toliko normalan - odbija tako nesto reci.

Zato se Hrvati dele na male i velike ustase. Velike ustase su oni koji kolju Srbe, a male ustase su oni koji cute dok ovi prvi rade svoj zlikovacki posao.

Ja ne znam ko su ovi novinari INDEX-a i oni mi izgledaju jedini casni i posteni ljudi u Hrvatskoj. A ukupno oni ne cine ni 1% stanovnistva Hrvatske na zalost.

99% cine ovi drugi.

Ne možete dva puta dati reputaciju za istu poruku.

Хрватска још није прошла процес денацификације. Превелики број људи тамо велича НДХ, Павелића, Лубурића и остале битанге, а данас се на тај низ надовезује и Олуја.

Хрватска има много крви на рукама.

Хрватска још није прошла процес денацификације. Превелики број људи тамо велича НДХ, Павелића, Лубурића и остале битанге, а данас се на тај низ надовезује и Олуја.

Хрватска има много крви на рукама.

hrvati su zavrsili poso, srba u hr vishe nema

5538_01.jpg

Хрватска, управо Србима који су се борили у партизанима, може захвалити што постоји. Крајње је лицемерје то што су срушили споменике.

spomenik nije srpskog partizana već hrvatskog partizana iz opuzena... a što po tvojoj logici dokazuje da možete biti zahvalni hrvatskim partizanima koji su se u srbiji borili u narodno oslovod.ratu ;)

Мирослав Лазански: ЦИА и Готовина

петак, 23. новембар 2012.

Ко је био стварни командант хрватске операције „Олуја” и је ли Анте Готовина нешто љут на Хрватску? Иако је по доласку у Загреб захвалио држави што се бринула о њему, што је издвојила милионе пара за његову одбрану, одбио је да одмах иде у Вуковар на комеморацију својим саборцима, док је Маркач био тамо са целим државним врхом. Готовина је био и уздржан у изјавама после пресуде Хашког трибунала, чини се да код њега и није било тријумфализма. Разлози?

Готовину је део хрватског „тиска”, у периоду док се скривао или су га скривали, мало провукао и кроз блато. Тако су о њему писали да је у Француској пре 1991. године „похарачио” неке златаре, па су му онда супругу, која је радила у хрватском министарству одбране, избацили са посла, па су му „сели” на неке банковне рачуне. Је ли он то заборавио, или зна која је, заправо, била његова улога у операцији „Олуја”?

Јер, Анте Готовина је пре 1991. године био само наредник у француској Легији странаца, истина један од њених најбољих рониоца. Како је одједном у Хрватској постао генерал феномен је претварања конобара, складиштара и месара у генерале. Анте Готовина, као наредник Легије странаца, нема и никад није имао знање да води операцију у којој 300.000 хрватских војника истовремено напада на више праваца. За тако нешто потребне су високе војне школе, а он их нема. Одговорност у зони где је он командовао неспорна је чињеница, али да је он водио целу „Олују” мало је нестварно.

„Олују” су планирали и водили пензионисани амерички генерали из организације МПРИ, пре свега генерали Чарлс Вуоно и Крозби Сент. Обојицу лично знам, а генерала Сента интервјуисао сам 1983. у Генералштабној академији америчке армије у Форт Левенворту, Канзас, где је он тада био заменик начелника академије. Са хрватске стране „Олују” су планирали и водили генерали бивше ЈНА, Тус, Стипетић и Фелди, иначе, некада одличне старешине ЈНА.

Пре тога се 20. јула 1995. у бази Шепурине у Шибенику генерал Готовина састао са шефом ЦИА Џорџом Тенетом, о чему је загребачки „Глобус” писао пре десетак година, а сада то опет „открива” загребачки „Јутарњи лист”. На састанку са шефом ЦИА били су тада и министар одбране Гојко Шушак и шеф обавештајне службе Мирослав Туђман. У августу 2001. бивши хрватски министар одбране Павао Миљавац износио је детаље америчко-хрватске војне сарадње уочи и за време „Олује”. Од размене обавештајних података до летова америчких беспилотних летелица са аеродрома на Брачу, све за потребе хрватске војске. Која је продоре кроз редове српске крајишке војске направила прецизно и тачно, управо на најслабијим спојевима крајишких јединица.

Бил Клинтон је имао своје друге председничке изборе 1996. До тада је морао да заврши ратове на Балкану, оне који су се тада водили, у Хрватској и у БиХ. МПРИ је у „Олуји” одрадио посао, САД су дале општи благослов за „Олују”. Да ли је неко у Србији очекивао да ће породица Клинтон дозволити да у Хагу на крају победи истина?

(Политика)

Кад би имали прилику опет бисте направили Јасеновац и убијали би Србе на исте болесне начине као и у другом светском рату.

Чему се враћати у Други свјетски рат? Доказали су они "креативност" и у задњем рату.

Da, ali sa konstrukcijoom koja glasi "Hrvatska bez Srba i ostalih". Sta ste uradili sa Romima i Jevrejima? Gde su danas? Srba ima manje od 4 posto, a SVI ostali se guraju u manje od 5 posto! U Srbiji ima preko 20 procenata nac manjina. Razlika je ogromna! Ponavljam, mene bi bilo sramota da pricas iz tvoje pozicije!

jel znaš koliko je hrvata protjerano sa područja tzv. RSK i kada si to saznao?

i kako se moglo i trebalo omogućiti da se ti prognani vrate?

Back