Da, na primer ti, ti sve znaš i u sve se razumeš i pljuješ sve što se ne slaže sa tvojom školskom i medijskom edukacijom.
Pa, ne pljujem bas sve...
Recimo, vrlo mi se svidja ideja da sve ima svoj rok trajanja i da posle smrti ostaju samo dela i zapisi iza coveka. U skladu sa tim i zivim, jer ne zelim da mi prodje zivot jureci za teorijama koje imaju ili nemaju smisla.
Uglavnom su ljudi koji daju svakojake teorije u velikoj zabludi, i znaju to, ali je mnogo lakse prodavati mooda za bubrege, nego uzeti poslovicnu motiku u ruke i zaraditi ...
Kroz istoriju su se odrzale teorije koje NIKAKO NE MOGU BITI OPOVRGNUTE i takodje NIKAKO NE MOGU BITI POTVRDJENE.
U nekima cinjenice ,koje imaju uporiste u zvanicnoj nauci, bivaju izvrnute i zloupotrebljene kako bi podrzavale teoriju postavljaca(npr.:"bosanske piramide" Semira Osmanagica, koji je prirodne geoloske formacije proglasio za ljudsku intervenciju i eto: Bosna ima novu turisticku atrakciju, a Semir kvaziugledi lovu)
Za neke teorije, ne postoji apsolutno nikakav fizicki dokaz, vec samo tvrdnje pojedinaca, koji putem interneta i montaze video-klipova, bivaju toliko utopljeni u potop materijala i dramaticne muzike, da prolaze kod 70% polupismenih kvazi znalaca koji su juce naucili da stisnu dugme na misu.
Jedan od primera(ne zelim na ovoj temi da raspravljam o tome, samo cu spomenuti) je famozni HAARP, koji je "pronadjen" ni manje ni vise nego u Beljini kod Barajeva....(!) Ispostavilo se, kada sam otisao na naznacenu lokaciju i otkrio - nista, da jeste Haarp, i jeste antena, ali ne u Beljini, nego na zgradi tehnickog fakulteta u Zemunu. Naravno, to je antena VLF tipa, koja nije emiter vec samo prijemnik i ne prelazi metar sa metar...No, to nije smetalo da se stavlja uz gorepomenutu vest i slika antenskog kompleksa od 100 ha, koja se nalazi negde na Aljasci.Naravno da neko ko ima komp i kablovsku a nikada nije bio u Beogradu, moze da pretpostavi da je taj kompleks antena - upravo u Beljini....(tim pre sto niko nije napisao ispod slike: ovo je HAARP sa Aljaske)
Imate temu i ovde na Krsti, pa se mozete uveriti koliko se spekulisalo sa uticajem tog parceta zice na krovu, na svest Srba oko izbora predsednika, cena mleka i sl....
Jos jedan primer podle manipulacije dostupnim medijima je i nastupanje naseg kolege forumasa, Ozimana, koji uspesno( ili ,po nekima, manje uspesno) brani teoriju da je Zemlja ravna.Ne ide mu za rukom da me ubedi da gravitacija moze i da prestane sa svojim dugogodisnjim radom i ode na odmor, ali se trudi....
Svaku cinjenicu i istinu mozes silovati dok ne posluzi tvojoj svrsi.Ja sam izabrao da ne verujem vec da zakljucujem.Ako ima dokaza. A u suprotnom, teorija ostaje teorija i dok se ne odbrani ili ne opovrgne, ostaje samo to: teorija.
Potseticu cenjene kolege forumase, da su i mnogi naucnici (npr A. Einstein) svoje teorije odbacivali kada ne bi nasli dovoljno dokaza o istinitosti iste. Pomenuti se cak i ogradjivao od poznate opste teorije relativiteta, jer nije imao nacina da dokaze i potvrdi istu u svim slucajevima.
Ali je i ta teorija posluzila da se dodje do novih otkrica, vaznih za covecanstvo...tako da, ne treba
a priori odbacivati sve sto izadje na videlo, ali ne treba ni verovati. Treba se potruditi pa dokazati ili opovrgnuti.
Konkretno, ne mogu da "progutam" da neko iznosi "cinjenice" o znanju Atlantide, a pri tom se nema nijedan dokaz da je Atlantida uopste i postojala! (Ili Lemurija)Sto nimalo ne smeta nekome da proturi u svom tekstu takvu nebulozu, i da na taj nacin sebe predstavi kao "mistika" koji je upucen u "tajne" nedostupne nama ostalima. A taj isti, koji zna znanje i mrda planine sedmom ceakrom (ovo sam trebao sve pod navodnike), sa nama raspreda price po Krsti, umesto da spasi svet od nadolazecih katastrofa....Ma haj'te molim vas...