Anksioznost

Uzmi Momensu. Gusis se od polena.
Suprug i ja ga koristimo vec nedeljama.
Samo nam kortiko pomognu.

Nema veze sada s tobom nego mi je jutros palo na pamet da se za to ranije ni znalo niti su ljudi uopste
i bolovali od nekih alergija, ili su mozda kijali, al to niko nije za ozbiljno. Sada je to citava nauka, filozofija.
Zasto je tako?

Zdravije se zivelo ranije... recimo?

Mislim da su razlozi malo drugaciji.
Sada se preteruje sa nekom higijenom ( nema veze sada sa ovióm epidemijom) u smislu da se jako mala deca
kupaju shamponima svakog dana, da je najveca katastrofa ako dete pomiluje zivotinju pa mu onda rucice peru raznim hemijama,
da je izgubljena veza izmedju prirode i coveka i zato iz godine u godinu u civilizaciji imamo mnogo vise uzasno bolesne dece
od neurodermitisa, raznih alergija.
Tih pojava nema u siromasnim zemljama jer nemaju ni sta da jedu, a o higijeni da ne govorim.

Mislim da su razlozi malo drugaciji.
Sada se preteruje sa nekom higijenom ( nema veze sada sa ovióm epidemijom) u smislu da se jako mala deca
kupaju shamponima svakog dana, da je najveca katastrofa ako dete pomiluje zivotinju pa mu onda rucice peru raznim hemijama,
da je izgubljena veza izmedju prirode i coveka i zato iz godine u godinu u civilizaciji imamo mnogo vise uzasno bolesne dece
od neurodermitisa, raznih alergija.
Tih pojava nema u siromasnim zemljama jer nemaju ni sta da jedu, a o higijeni da ne govorim.
I to, da.

Back