Pozdrav svima.
Evo ovako, posto ne znam na koja vrata da kucam doduse psihijatra nisam posecivao, a moje necu vise da jedem po kuci. Imam 22. godina i ne znam da li imam anksioznost ili sam fizicki bolestan ili jedno i drugo, pa mi svaki savet znaci. Sve je pocelo tako kad me je zabolela noga i iz radoznalosti sam krenuo da guglam ( i pre toga sam kucao stalno) i naravno ono najgore mi izadje. Odmah ujutru kod lekara opste prakse, dobijem uput za ortopeda i za vadjenje krvi. Analiza krvi dobra CRP, sedimentacija sve je bilo dobro, ortoped me je pregledao i rekao da je do hoda i da smrsam, medjutim meni se u kolenima pojavljuje vise kao neka voda nesto tako, cudan neki osecaj nije ni bol neki, vise neko klecanje, nmg da opisem. Uradim rengen, jedan ortoped mi da neku dijagnozu da nije nista strasno ali neki problem sa hrskavicom, drugi isto kaze artoroza neka, dobijem bol ali blagi i vise kao neko stezanje u malom prstu sake takodje stopalo izmedju zgloba mi natekne, odem kod reumatologa opet CRP supre sedimentacija super reumatski faktor negativan, takodje reumatolog pogleda i rengen kolena kaze on ne vidi tu nista, malo se opustim, mislim to je to istripovao sam se( trenutno i dalje malo sumnjam na to). U tom peridou dobijem lupanje srca, par puta sam mislio da cu dobiti infrakt, jednom zurio da stignem kuci nisam mogao da pricam, jednom razbudio celu kucu u 5 ujutru, osecao sam da trnem sav. Isao sam u urgentni vise puta, imao sam blagu tahikardiju 110 ali i visok pritisak 150/80, ali se sve to smiri, evo i veceras sam bio i ista prica, samo oni mi prvo urade to sto trebaju pa mi daju neki lek pa sacekam pa opet na proveru i tad je sve stabilno. Radio sam hormone imam blago povisen anti- TPO 7.0, imam povecane trigliceride 3.48 i holesterol 5.30, medjutim kardiolog kaze nije nista strasno sve se to lako uredi dala mi je samo onaj lek za izbacivanje mokracne kiseline jer nju imam uvecanu, medjutim prestao sam da ga pijem jer sam procitao da ostecuje bubrege, a ja imam bolove u lumbalnom delu, pa ne bih i o tome da mislim. Takodje pre nekih 6 meseci su mi se pojavije crne muve pred ocima jedna do dve na desnom oku, jedna retko na levom, tu se stanje pogorsalo u tom dobu stresa, jer sam pre imao samo jednu na desnom malu i neprimetnu. Taj otok na stopalu prepisuju povredi, ja ga jesam izvrnuo ali ne uopste jako cak me nije ni boleo vise od 5 sekundi i to jako slabo, a on ne spada vec jedno dva meseca, nikakve obloge ni kreme nisam mazao jer mislim sve da ce proci samo od sebe ali tu je. U velikom sam problemu evo cak strahujem i od odgovora. Pre ovoga duzi vremenski period cak mozda i vise godina sam pod konstantnim strahom i opterecenjem skoro svakodnevno, ne bih pricao o tome sad bas ali letos sam mislio da cu prolupati od toga toliko sam bio besan, da bih ujeo coveka na ulici neka mi Bog oprosti. Ne izlazim u klubove i ne pijem vec duze vreme jer mi se alkohol smucio i izlasci i ta muzika, sad sam opet poceo da kao izlazim ali bojim se da popijem malo mislim pozlice mi. Hteo sam i da krenem da treniram ali sve mislim srce ce mi puci na treningu. Ne znam vise gde da kucam ni sta mi hvali da li u glavi ili sam celokupno otisao u svim pogledima. Imam bol vise u predelu srca, trnce nekad u telu, tremor svako vece cim legnem, osecaj da mi srca udara bukvalno o krevet, sad nekad imam i ziganja u kolenima, rukama, nekad mi se blago zavrti u glavi, boleo me je zadnji deo glave sada cela, plasi me povisen pritisak, nekad mi je povisen nekad ne kao odem kod doktora, stvarno ne znam, doje mi da odem na neku poljanu i da vristim najjace sto mogu, mislim da sam kao tempirana bomba. Sad sam imao dobar period nisam razmisljao toliko ali evo opet ista prica, opet u urgentnom, a hteo sam u grad... Strasne stvari najgore je sto ne znam sta mi fali da li je reumatoidni artitis, da li je srce obolelo ili je nesto drugo blaze ili gore ili je anksioznost ili je sve zajedno ta pitanja mi se vrte po glavi. Nemam problem da idem negde. Nekad imam probadanja s leve strane grudnog kosa, ispod rebara, budem zadihan nekad, sve mislim da doktorima nisam objasnio dobre i rekao im sve i uvek nesto izostavim., a sve mislim to je kljucno.Hvala vam i svako dobro.