Anketa: Za koju opciju ćete glasati na lokalnim izborima?

Anketa: Za koju opciju ćete glasati na lokalnim izborima?

• Vladajuća koalicija (SNS, SPS, SRS, Zavetnici)

glasova: 5 14,3%
  • SPN i NADA - Đilas, Ponoš, Jovanović (Novi Sad, Valjevo, Čačak...)

glasova: 2 5,7%
  • Biram borbu - Aleksić, Ćuta, Veselinović (Beograd, Niš i tamo gde SPN ne izlazi)

glasova: 3 8,6%
  • Mi snaga naroda - Nestorović, Pavić, Antonijević

glasova: 5 14,3%
  • Kreni promeni - Savo Manojlović (Beograd, Novi Sad, Niš, Sremska Mitrovica...)

• Narodna stranka, Nova Srbija, Živim za Srbiju - Vladimir Gajić, Velja Ilić, Dr Jovana Stojković

• Ostale nacionalne liste (Dveri, DJB, Mi glas naroda...)

glasova: 1 2,9%
  • Ostale lokalne liste (Bačulov, Dr Milić, Ćale ovo je za tebe, Za zeleni Beograd - Žujović...)

glasova: 2 5,7%
  • Ne izlazim na izbore, bojkotujem...

glasova: 11 31,4%

• Ukupno glasova
    35
Analitičar je na kraju zaključio da prema najnovijim istraživanjima, isključujući poslednjih 48 sati u kojima su se desile mnoge stvari, u Beogradu SNS ima 50+ odsto, dok dve opozicione SPN i Kreni-promeni imaju dvocifren procenat, ali ispod 20 odsto.
https://nova.rs/emisije/djordje-vuk...-kao-zlatna-ribica-ispunila-vucicu-tri-zelje/

SNS je favorit i u Novom Sadu! Prema istraživanjima koje smo ranije radili, SNS je imao blizu 40% a sa SPS-om blizu 50%! Odmah da Vam kažem, apsolutni favorit je SNS i bila bi senzacija da SNS ne pobedi u Novom Sadu! - kazao je Vukadinović.

Posebna je priča u Nišu. SNS je imao problem sa gradonačelnicom Niša. Mi smo u istoj anketi pitali građane Niša za koga bi glasali i 25% njih se izjasnilo za listu SNS koju predvodi Dragana Sotirovski. Na sledećem pitanju smo skinuli nju sa imena liste i podrška je otišla na 40% i to sâm SNS, pa dodajte SPS i ostale... Vučić je to pratio u istraživanjima i zato Dragane Sotirovski nema na listi, nestala je! - naveo je Vukadinović.

Poslednja izmena:
Pre svega, jasno je da će izlaznost biti manja nego krajem prošle godine i to možda za celih 10 odsto. Kladionice izlaznost u Beogradu predviđaju na 48,4 odsto.

Bojan Klačar, izvršni direktor CESID-a, slaže se u načelu sa tom procenom.

- Izlaznost u Beogradu će sigurno biti manja nego u decembru. Mislim da će izlaznost biti bliža 50 odsto nego 55 odsto. Prvi razlog za to je što imamo bojkot u Beogradu koji će u prestonici biti puno vidljiviji nego u drugim gradovima - ocenjuje Klačar.

Prema kladionicama, samo četiri od ukupno 14 izbornih lista sigurno prelaze cenzus od tri odsto:
  1. "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" - 52,1 odsto glasova
  2. "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni - 18,3 odsto
  3. "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" - 14,2
  4. "Mi snaga naroda, prof dr Branimir Nestorović" - 6,9 odsto

НСПМ
среда, 22. мај 2024.
ljudi.jpg

На питање „За кога ћете највероватније гласати на београдским изборима 2. јуна?“, 52,2% испитаника изјаснило се за режимску листу Александар Вучић – „Београд сутра“,17,8% за Покрет „Крени промени“,15,4% за листу „Бирам Београд“ и 7,6% за „Ми, снага народа - др Бранимир Несторовић“. Остали 7,0 %. (Уколико излазност буде мала, одређене шансе има и листа НС)

Back