Anketa: Šta je prevara ?

vila_raviojla:
Evo ovako, pa odredite dal jeste ili nije prevara i gde pocinje i da li pocinje

C 01. Upozna tipa preko prijatelja
C 02. Svidja joj se kako izgleda
C 03. Tip je zabavlja
C 04. Menja pozdrave sa tipom preko posrednika
C 05. Tip joj posalje sms
C 06. Ona odgovori
C 07. Cuju se telefonom
C 08. Razgovaraju redovno i zezaju se
C 09. Napokon pije kafu sa tipom u po bela dana
C 10.Flertuju opasno
C 11.Dogovaraju se za kombinaciju
C 12.Vide se kod njega
C 13.Poljube se, vacare se
C 14.Ona odustane od onog sto sledi( ipak ne moze voli decka muza bla bla)i ode domu svom

Ovde nema prevare ! Mislim sve je jasno, u tački 14. ona je odustala, zar ne ? Mislim, natrljao bih joj nos i bio bih ljut neko vreme zbog onog vaćarenja, ali bože moj, niko nije savršen. 8)

Ma prevara je ako krije. Nije nedozvoljeno da neka treca osoba bude s vremena na vrme interesantna (pricam o desavanjima u braku i dugim vezama). To je cak i pozeljno ponekad, zato sto kad ona shvati sta ima kod kuce i koliko joj je to vredno i drago, malko se ta veza (zapala u rutinu) osvezi. Malko se i partner "mrdne" jer shvati da je njegova draga (koju je uzimo zdravo za gotovo) mogla zamalo da zavrsi sa drugim.

vila_raviojla:
Cekaj a to sto je mislila sve vreme na njega i super se zabavljala?
Čuj, mislila na njega ! Jaka svar ! Zabavljala se !? Pa šta !

vila_raviojla:
... onda ona varijanta da si prevario kad si pomislio pada u vodu?
Što se mene tiče, ta varijanta nikad ni nije postojala. Kad bi ti samo znala koliko sam puta ja svašta pomislio !

Ali, pazi, ja striktno komentarišem tvoj scenario. Lepo si napisala da se 'ono' nije desilo nego se dozvala pameti i otičla kući. 8)

Prevara A: 03,06,09-12 B: 05-12 C: 13
Kad bi trebalo da rangiram, pod A mi je nesto tezi oblik prevare a B i C oprostiva.
Inace, za mene je oprostiva prevara svaki tip pijancenja&flerta pa i seksa bez ikakvih osecanja sa nekim koga si tek upoznao i sl. A neoprostivo je vec varanje,tj. da tip pored mene ima ljubavnicu par meseci npr. I takodje neoprostiva je i samo kres varijanta ali sa nekim koga ja znam i koga nakon toga treba d gledam u oci skoro svaki dan (npr.sestra,drugarica,komsinica-a jos vise neoprostivo ako je u pitanju njegova drugarica ili komsinica koju mrzim od pocetka nase veze i sve vreme znam da se muvaju a on negira i onda posle 4 godine se kresnu u nasem krevetu-i posle bude mi zene ovakve onakve-evo sad sam se iznervirala kad se setim te scene :evil: )

Prevara je za mene - laz.
Stavka: muskarac ima koleginicu na poslu moze biti prevara... isto tako stavka: muskarac je vodio ljubav sa koleginicom sa posla ne mora biti prevara.

Ako muskarac ima koleginicu na poslu a to ne spominje svojoj devojci/zeni,... to je laganje ili varanje svog partnera (iz njemu znanih razloga) pa samim tim je i to neka prevara ili dobar uvod za istu.
Uzmimo drugu situaciju. Muskarac ima seksualne odnose sa drugim zenama, a njegova devojka to zna i to ne vredja njena osecanja... u tom slucaju to nije prevara.

lady me:
Prevara je za mene - laz.
Stavka: muskarac ima koleginicu na poslu moze biti prevara... isto tako stavka: muskarac je vodio ljubav sa koleginicom sa posla ne mora biti prevara.

Ako muskarac ima koleginicu na poslu a to ne spominje svojoj devojci/zeni,... to je laganje ili varanje svog partnera (iz njemu znanih razloga) pa samim tim je i to neka prevara ili dobar uvod za istu.
Uzmimo drugu situaciju. Muskarac ima seksualne odnose sa drugim zenama, a njegova devojka to zna i to ne vredja njena osecanja... u tom slucaju to nije prevara.

lady me svaka cast prevara je samo laz
ako su dvoje iskreni i govore jedno drugom o svemu to nije prevara svi smo mi ljudi i desi se uvek nesto...prevara je cutati o teme...ljudi obicno cute iz straha da ne budu ostavljeni...
ma ne treba se bojati istine,sa istinom dolazi i razumevanje...pa evo recimo sfingeri...
oni ljudi uzivaju...to je najprirodniji odnos...tu retko ima ljubomore...
lady me cmok! :wink:

Milojko Vasic:
Drage moji forumašice i forumaši. Vidim da se u zadnje vreme baš često poteže tema prevare, tj. preljube, i večito pitanje da li oprostiti preljubu partneru. Za mene je sam pojam prevare veoma nedefinisan, i jako rastegljiv. A glavna nedoumica je: da li je prevara fizički ili emotivni čin.

Zato, hajde da probamo da defnišemo: šta je to prevara ? Znam da do apsolutne istine nećemo doći, jer, zna se: sto ljudi - sto ćudi, (sto žena - dvesta sisa :D ) ali evo neka ovo bude kao neka anketa.

Ja ću anketu da formulišem kao da je muškarac preljubnik (tako mi je lakše, mada ja nikad ništa slično u životu nisam radio !), ali vi možete i da zamenite uloge.
Dakle, odgovorite sa da ako mislite da je to već prevara ili sa ne ako smatrate da prevare nije bilo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Scenario A. Koleginica sa posla.

A 00. Ima koleginicu na poslu.
A 01. Koleginica mu je simpatična
A 02. Koleginica mu je jako mila i draga
A 03. Za koleginicu ima skrivena topla osećanja
A 04. Sa dotičnom koleginicom je otišao na kafu posle posla
A 05. U kafiću su se dodirnuli
A 06. U kafiću su se držali za ruke
A 07. Otišli su u njen stan, ali su samo razgovarali
A 08. Otišli su u njen stan, i ovlaš se poljubili u obraz
A 09. U njenom stanu je bilo ljubakanja
A 10. U njenom stanu je došlo do žesćeg petinga
A 11. Legli u krevet, ali penetracije nije bilo
A 12. Krevet se pretvorio u yebodrom

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Scenario B. Muška žurka.

B 00. Pozvan je na mušku žurku
B 01. Otišao na mušku žurku
B 02. Na žurci pio i flertovao
B 03. Na žurci se napio i slučajno dodirivao radodajku Radu.
B 04. Dok je sedeo u fotelji, Rada mu se ušuškala u krilo.
B 05. Zavuk'o ruku Radi pod suknju.
B 06. Rada ga odvela u neku praznu sobu.
B 07. Sami u sobi, Rada mu sedi u krilu
B 08. U sobi, u krevetu sa Radom, ali on ne shvata gde je i šta se dešava.
B 09. Oseća Radin jezik u svojim ustima i pokušava da čini nešto slično
B 10. Mortus pijan uživa u Radinim bujnim grudima.
B 11. Mortus pijan, on go, sa golom Radom u krevetu, ali muškost zakazala
B 12. Mortus pijan ali se muškost oporavila pa yebe ko sumanut.

Dakle, je li u ovim situacijama čovek uopšte i prevario svoju devojku / ženu ? Ili je od samog početka priče tj. scenarija grešan k'o sam đavo ? Ili je postao grešan negde između ?
Uzgred, kad već pričamo o prevarama, možda neko može da odredi još jednu granicu: oprostiva i neoprostiva prevara ?

Pozdrav od Milojka. 8)
:shock: :shock: :shock: :shock:

Back