Anglistika - Engleski jezik i književnost

petarius

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima,

Planiram da upišem ovaj fakultet, jer zaista volim jezike, posebno Engleski, iz koga sam već postizao rezultate.
Da li ima neko ko studira, nije bitno na kom univerzitetu. Želeo bih da znam kakve su studije, šanse za zaposlenje, i tako dalje.

Samo vas jedno molim, bez komentara tipa "Danas u Srbiji svako zna Engleski", jer je to jedna od većih gluposti koje sam čuo. Hvala.

Има и горих занимања. :lol:

Нису студије организоване исто на свим факултетима али покушаћу да ти наведем неке опште карактеристике (студирао сам на два универзитета):
- има доста израде -домаћег- па се се првих гиодина можеш осетити као средњошколац.
- Учи се језик, књижевност и методика наставе, те се,што бирањем модула што бирањем изборних предмета у каснијим годинама, одлучујеш за неку од ових области.
- Мораћеш да учиш српски јер ћеш схватити да га не знаш. :cool:
- Што рече Rudjer, ако си добро версиран за језик, не би треало да имаш проблема, студије су дефинитивно лакше од ЕТФ-а, медицине итд. ;)
- Што се запослења тиче, запослити се у државној школи је научна фантастика (што је један од предмета на последњој години), док је нешто лакше добити посао у приватној. Превод искрсне ту и тамо неки да се и ту може увајдити који динар. Таква је данас ситуација, 2017., када завршиш може бити другачије стање.

Poslednja izmena:

Back