Anđeli i demoni

Ja više ne znam ko se kad šali a kad misli ozbiljno.
ljudi uglavnom (barem bi trebalo) da pišu lična iskustva. pa onda razmatramo šta je to eventualno.

zamisli koji je to udarac za ljudsku vrednost ako je većina toga što neko misli i kaže rezultat usvajanja anđeoskog ili demonskog šaputanja?
misliš na ego?

e to pitam, kad kažeš čuje sam sebe, koliko to nas ima u "sebe"?
@Гром bi ti sad rekao da se duša sastoji od sitnih ćelija duše koje proizvode misli i mi davanjem pažnje hranimo te ćelije a nedavanjem pažnje ih izgladnjujemo, pa kako te ćelije žele da budu hranjene one prilagođavaju misli koje nam daju..i tako mi stvaramo svoju ličnost izborom misli kojima dajemo pažnju

e to pitam, kad kažeš čuje sam sebe, koliko to nas ima u "sebe"?
jednog ..... koliko god glasova cuo ceo taj skup je ipak on sam .... sve sto sam sebi kaze. cuje, nedoumice, razmisljenje. sve je to ista osoba ... zamisli da njegovim mislima upravljaju demoni i andjeli ono materijalno, pa kada bi to onda covek samostalno razmisljao?

Ja zamalo nisam poludeo kada sam ovako razmišljao, ali u vreme kada sam se bio bacio na filozofiju...
u meni cesto se desava da imam i pozitivnu i mracnu stranu koje su cesto u sukobu ali ja to ne dozivljavam kao vise ljudi u meni vec kao moju licnu opreznost. Jedno je optimisticno, drugo pesimisticno a ja trazim sredinu. Valjda sam ga dobro objasnila ...

@Гром bi ti sad rekao da se duša sastoji od sitnih ćelija duše koje proizvode misli i mi davanjem pažnje hranimo te ćelije a nedavanjem pažnje ih izgladnjujemo, pa kako te ćelije žele da budu hranjene one prilagođavaju misli koje nam daju..i tako mi stvaramo svoju ličnost izborom misli kojima dajemo pažnju
Ovo je mnogo komplikovano. Ali moglo bi...
U svakom slučaju mi smo izbori koje smo napravili (ili bolje rečeno skup izbora koje smo napravili u životu do sada).

Šta sve neću pročitati. Ovom devojka pobegla tek kad je sanjala nešto a nije pobegla kad je videla kavez.
Ne verujem u djavole i andjele.
Inače i ja sam dva puta sanjala da ne mogu da dišem i da se pomeram. Sestra mi je rekla da se to dešava kad se spava na ledjima, zbog lošeg protoka krvi u vratu čini mi se. Od tada izbegavam spavanje na ledjima i nemam problema.

jednog ..... koliko god glasova cuo ceo taj skup je ipak on sam .... sve sto sam sebi kaze. cuje, nedoumice, razmisljenje. sve je to ista osoba ... zamisli da njegovim mislima upravljaju demoni i andjeli ono materijalno, pa kada bi to onda covek samostalno razmisljao?

u meni cesto se desava da imam i pozitivnu i mracnu stranu koje su cesto u sukobu ali ja to ne dozivljavam kao vise ljudi u meni vec kao moju licnu opreznost. Jedno je optimisticno, drugo pesimisticno a ja trazim sredinu. Valjda sam ga dobro objasnila ...
Odlično si objasnila.

Ovo je mnogo komplikovano. Ali moglo bi...
U svakom slučaju mi smo izbori koje smo napravili (ili bolje rečeno skup izbora koje smo napravili u životu do sada).
Da, mi nismo trenutni mi nego smo cela naša predistorija razmišljanja, a pitanje je i da li je početno stanje pri rođenju tabula raza ili nosimo nešto iz prethodnih života ili iz neke vrste sudbinskog predprogramiranja..

to sve vreme pričam, sam krojiš, sam pao sam se ubio.
kao ona indijanska priča o dva vuka.

i tako mi stvaramo svoju ličnost izborom misli kojima dajemo pažnju
Ovo sam prepisao u onu moju svesku...
Jak citat.

Tačno, nego kad si dete to isto nesvesno radiš, koliko onda okolina i okolnosti utiču na formiranje karaktera?
Ili si ti- ti, u svim uslovima isti?
(U smislu da nije opravdanje ako si zao to što si doživeo zlo)
Ako biram misli kojima dajem pažnju definitivno ne moram biti zao ako sam doživeo zlo, a odlično je sad da pokušam da primenim na sebi ovo kad sam svesniji i odrastao (i kada mogu da kontrolišem).
Čoveče, dao si uputstvo kako da se promenimo.

.i tako mi stvaramo svoju ličnost izborom misli kojima dajemo pažnju
To je jeдна свакодневна ствар у животу сваког хришћанина.
Ради се о томе што то не може да функционише без заједнице, тј. ово није нека само-техника која ради без помоћи и заједнице са другим људима.

Back