Dragi Louis, moram da pitam: kome ste se obratili kao stručnoj osobi da razjasni opisani san? Ima jedan srpski bezobrazluk koji kaže: nije taraba ono što piše na tarabi...a zna se šta piše! Ovde je naslov "Analiza snova"... Svašta može da se piše na tarabi...
Poštovana Soradze,
Shvatila si da sam pitao drugu osobu i to baš onu koju imaš na umu, a ne onu koja se osetila prozvanom. Mada, nisam prozivao ili izazivao ni jednu.
Jednostavno, snovi su nešto najdragocenije što dobija snevač kao pomoć u procesu duhovnog izrastanja.
Tako je zato što naš život ima potpuno definisam smisao, cilj, svrhu a sa time i tačno određeni uzrok.
Najveća nevolja kod nas je što nismo u mogućnosti da preskočimo sve barikade koje nam postavlja vlastiti um.
Naravno, sve ovo što pišem 'Tebi' i nije namenjeno Tebi, već svakom onom ko bi stvarno želeo ili ima potrebu da zaviri u stvrnu dubinu i suštinu snova. Jer, snovi nisu ni malo proizvoljni, nisu nasumični, niti su za bilo kakvo nagađanje. Iako su to samo skramblovane poruke, jer ih um skrambluje, um samog vlasnika ili snevača, jer automatika uma procenjuje da snevač nije dovoljno dorastao da se suoči sa nezaštićenom porukom i namerno ga skrambluje ili preobrati u simbologiju.
Počeo sam dobijati kako noćne tako i budne snove još kao dečak od sedam godina a njihove poruke su me proganjale dalje kroz život. Kasnije su snovi oživeli, kada sam bio dovoljno odrastao da mogu istraživati. Naravno, korak po korak saznavao sam da čovek intelektualac, ako se ograniči na svoju intelektualnost, promašiće značenje snova a sa time i svoj život.
Jedna od drugih knjiga, koja ulazi u pravo značenje snova je "Past Lives, Dreams, and Soul Travel," od Harolda-a Klemp-a. Pre nego pojedinac ne dođe do ovog razumevanja, tumačenje snova će redovno biti udaljavanje od srca neophodnog razumevanja i najviše i najželjenije dobiti.
Uistinu, ljudi moraju imati slobodu, da tumače snove kako ih tumače, ali ja se povremeno javim sa po nekim komentarom da usmerim, ako ima zainteresovanih, prema onom suštinskom.
San kojeg sam postavio gore, navela je jedna od ovdašnjih učesnica foruma jer se nalazila na izvesnojh životnoj prekretnici koja se, kao takva, dogodi velikom broju mladih ljudi i zna biti jako uznemiravajuća, da ne kažem bolna. Sada, ta najvljena prekretni ca je već uzela svoje mesto i nadam se da je uspela da se snađe u toj vrtložnoj. mladalčačkoj prekretnici.
A zašto tako?
Zato što su najveći broj brakova karmički brakovi a ne brakovi iz ljubavi pa često u mladosti prekinemo svoje idilične ljubavi jer nas duhovni zakoni vode tamo gde ćemo dobiti priliku za duhovno uzrastanje uz malo bolnije životne lekcije.
Nažalost, većina nas se ne snađe najbolje i nepotrebno celog života nosi duboku traumu i veliko razočaranje.
Među nekoliko desetina knjiga od pomenutog autora postoji i jedna sa naslovom ECK Wisdom on Dreams koja konkretnije govori o snovima.
Ipak, knjige su uvek samo vodilje a pojedinac je taj koji polako prodire u suštinu jer postupno biva podučavan na unutarnjim nivoima.
Snovi su, sa pravom, tajni prolaz do najdubljeg znanja i razumevanja života.
Pozdrav, Soradze.
Lepo je kada se može sa nekim razmeniti koja reč a da se oseti ton ljudskog poštovanja i uvažavanja. Svako mesto i svaka prilika pa ovaj Forum može i treba biti da od sebe damo najbolje što možemo drugima oko sebe.
Priatano!