naslov je jasan,zanima me sobzirom na mnoge rizike prilikom obavljanja ove analize da li ili ne uraditi istu.znaci rizik od pobacaja,oticanje plodove vode ,krvarenje itd.hvala u napred
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
naslov je jasan,zanima me sobzirom na mnoge rizike prilikom obavljanja ove analize da li ili ne uraditi istu.znaci rizik od pobacaja,oticanje plodove vode ,krvarenje itd.hvala u napred
Kako mislis za ili protiv? Pa to je sve individualno..ko ne zeli da rizikuje (a recimo postoji rizik, na osnovu double testa) i da rodi bebu sa nekim od sindroma, ide na amniocentezu, da bi iskljucio to kao mogucnost.
Pa ako se nekom nesrecom desi da su losi rezultati, da moze da "abortira" mada se to vise ni ne zove tako u tom stadijumu, ali aj, da ne mracim.
Ako bi neko u svakom slucaju zadrzao dete, pa i bolesno, onda nema razloga zasto bi radio uopste AC.
A rizik od pobacaja je, koliko znam 0.5-1%
Nisam je radila, posto mi je double test bio odlican, i dr rekao da nema potrebe, znaci pisem ovo koliko znam teoretski o tome.
A možda neko želi da zna iako bi zadržao dijete..npr, da se psihički pripremi na to?!
Osim ako je RH negativna, onda je rizik 5 %Apsolutno sam za.
I mislim da si navela rizik koji nosi kordoceteza. Ako se dobro sećam, rizik amniocenteze je 0,1%.
ipak sam uradila amnio,dugo sam se dwoumila,vise je neprijatno nego bolno,ali cekanje rezultata mesec dana...horor.na veliku srecu,nosim zdravu bebu,kazu da je decak.sad tek opusteno uzivam u trudnoci.