Aminokiseline otkrivene prvi put na uzorcima sa kometa

ali ima ljudi koji neznaju mozda sve ali znaju bar 70% istine i to dele sa ostalim ljudima na planeti ali je istina toliko fantasticna da svi odmahuju rukom i niko neveruje,e bas to je ono sto svetski mocnici hoce,prica je dugacka i nije tema o tome
pa to i ja govorim ovde, a niko ne veruje i svi odmahuju rukom bas kako si rekao. Daj da cujemo onda sta ti imas da kazes o tome???? Sta te sprecava da otvoris novu temu o tome???

Za Gajgerov brojac sam ja cuo poodavno "batice" i koristio sam ga u video igrama ako nista drugo i nisam ni imao nameru da se blamiram jer sam napisao gajgerov "b r i j a c" ako nisi dobro video proveri,nisam imao ukljucene smajlije tako da je to tebi mozda izgledalo ozbiljno i dzaba ti inaj link meni ne treba uopste...:-))

ebiga nisam shvatio da se zezas. odatle takva reakcija. ne zameri. :ok:

Sta me sprecava?Bas nista."enter"
Za koga bi bila tema?Za ove koji daju komentare u dve tri reci koje su pune ironije,podsmevanja i cega ne."enter"
Kad bih sad otvorio temu i napisao nekoliko redova odma bi se sjatili spameri i od teme nebi bilo nista.

dobro, daj neke linkove, izvor informacija.

jel treba da pogadjamo? na sta ciljas? na gardnerovo monoatomicko zlato? na sicinove anunaki rudare? :dontunderstand:

Uh,kakvih prepucavanja. Treba imati u vidu da su ljudi i ranije imali teorije o nastanku sveta,prirodnim pojavama..etc, i da su te teorije bile prihvacene u tom trenutku jer su jedine bile logicne za taj vremenski period. Tako ce i ova teorija o 'lutajucim aminokiselinama' za neko vreme (deceniju,vek..),biti smesna kao sto nama sad deluje prica da je Zemlja ploca.

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=cd7cc16b689b8be28a1a6113bc08b44c&lang=0

Tragovi aminokiseline glicin prvi put su otkriveni na jednoj kometi, saopštili su naučnici američke svemirske agencije NASA, ističući da to otkriće potkrepljuje hipotezu prema kojoj bi život na našoj planeti mogao imati vanzemaljsko poreklo. Aminokiseline su konstitutivni elementi proteina, a glicin je najčešći od dvadeset postojećih. Tragovi glicina pronađeni su na uzorcima koje je sonda "Stardast", koju je lansirala NASA, uzela u januaru 2004. sa repa komete "Wild 2" na udaljenosti 390 miliona kilometara od Zemlje. Mnogi naučnici smatraju da su prve aminokiseline mogle da stignu na Zemlju meteoritima ili kometama i da su na isti način mogle da budu "zasejane" i na drugim planetama u svemiru, prenosi Rojters. Otkriće glicina na nekoj kometi potkrepljuje ideju prema kojoj su fundamentalni elementi života rasuti u svemiru i podupire argument da bi život mogao da bude rasprostranjeniji u svemiru nego što se veruje, ocenio je direktor NASA instituta za astrobiologiju u Kaliforniji Karl Pilčer.

Ajmo da se smejemo i naucnicima ...

ok, nasli aminokiselinu. pa nisu nasli vanzemaljca... big dil ;)

IzvinJajem se bre ako SaM poGresio..samo, mnGo mi je poZnaTa konstrukCiJa (nepiSmenoSti) reCenica.. :)

Neki od nas su glupi,neki pametni,neki su pismeni,a neki bogami nepismeni kao ja napr.,sta da radim,takav sam,a tebi ako to smeta preskoci i zanemari sta sam napisao.
Mislim da to sto stoji pored tvoje slike u profilu "elita" da nije to zbog tvoje pismenosti....,oooooo Boze me pomozi nepismenog....:worth::hahaha:

ok, nasli aminokiselinu. pa nisu nasli vanzemaljca... big dil ;)

Nisam "vernik u vanzemaljce" ( u, jeee, al ga sročih, bre ). Pogotovo ne verujem u ljude-guštere, vanzemaljce koji vladaju planetom Zemljom i ostalo.
Ne odbijam a priori ni neku mogućnost eventualnih nekadašnjih poseta iz dalekog svemira. Ipak su ti Egipćani i njihove piramide sumnivi kao penal na ivici šestaJsterca.
Ne verujem u skorašnje posete vanzemaljaca. Ajd' , možda nas i analiziraju sa neke prostorne distance nekim svojim teleskopima ili alternativama istih, spektralnim i ostalim analizatorima. Ali da su tu blizu, i da nas posećuju, ne verujem.

Par stvari ne mogu da ne primetim. Pojedinci insistiraju na teorijama o reptilima. Ok, ljudi u to veruju, pa neka pišu. Takodje, ovo je javni forum, njihovo je da pokušaju da ubede ostale, a ostali neka veruju ili ne veruju.
Drugo, ja u nešto verujem i to je ok. Bila to vera u Boga, u vanzemaljce, u duhove ili bilo šta drugo. I sa tim se ne sprdam. Ali ću zato vrlo rado da se sprdam sa nečim u šta drugi veruju, a ja ga doživljavam kao apsurdno. Pa ne ide, nije fer, zar ne?
I još nešto. Inteligentna bića iz svemira, vanzemaljska inteligencija, inteligencija vanzemaljskog porekla... kako god. Uglavnom, oni su na pijedestalu. Ok, neka budu ako vam je tako milo. Ali, samo nemojte furati teoriju da su oni inteligentni, a mi nismo. Možda smo, doduše, manje inteligentni od njih, ali valjda smo i mi, misleći na ljudsku rasu, neka inteligencija, a?

E, konačno da se vratim na citat.
Lično ne znam jesu li ili nisu našli aminokiseline na kometama ili kometi ili bilo gde. Tj. sada prvi put čujem o tome. Ali ako jesu, tvoj komentar, Milice, nije adekvatan. Uz azotne baze, purinske i pirimidinske, koje su gradivne jedinice DNK molekula, aminokiseline, kao gradivne jedinice proteina, čine osnovu života! I ogroman je put predjen od uspostavljanja prve hemijske kovalentne veze do povezivanja ugljenika i vodonika i kiseonika u molekul kakav je aminokiselina! Govoreći sa stanovišta teorije evolucije, naravno.
Neću da kažem gde je aminokiselina tu je i život. Ne, nikako to neću da kažem. Ali... Iako nisam pristalica takvih teorija, moram da kažem, a tako i mislim - previše je krupno da bi bila slučajnost.
Ako to sve nije epohalna prevara.

Back