Amerika je imala svoj Černobil

Erik Crveni:
Uzrok svega - eksperiment ... Pola Evrope je ozraceno zbog toga ... UZASNO!
na osnovu cega to tvrdis? bilo je raznih eksperimenata i verujem da su do tada vec dobro prouceni svi efekti radijacije na floru, faunu, ljude i sl.
zasto bas cernobil i sa kojim ciljem?
Sveta685:
Nesreca u Cernobilu je namerno izazvana, a razlog je geografska duzina na kojoj se nalazi.
moze malo opsirnije? u principu neverujem u takve price ali me jako zabavljaju pa ih rado citam.

unapred zahvalan

Sveta685:
Recimo ... zanimljiva mesta.

Evo ti..pokazi nam sad..

$$H_5DBECFE9_16002$2DV.jpg

Sveta685:
Svestan sam toga. Ipak ostajem pri svojoj tvrdnji.
(Uostalom, da li verujes da su 11. septembar izveli "islamski teroristi"?)
pravo da ti kazem cisto sumnjam da je zvanicna verzija dogadjaja cela prica ali me je nesto mrzelo da proveravam argumente u korist teorije zavere...the truth is out there :shock: somewhere

zanimljivo da je jedan od najvecih svetskih kriticara americke politike i globalizacije vrlo racionalno odbacio mogucnost da je to zavera busove administracije i pentagona argumentom da bi bio prevelik rizik, za te ljude, da nesto od toga izadje u javnost (tu se misli na vrh intelektualne javnosti, ne na internet i drugo)

Lorens Darel:
pravo da ti kazem cisto sumnjam da je zvanicna verzija dogadjaja cela prica ali me je nesto mrzelo da proveravam argumente u korist teorije zavere...the truth is out there :shock: somewhere

zanimljivo da je jedan od najvecih svetskih kriticara americke politike i globalizacije vrlo racionalno odbacio mogucnost da je to zavera busove administracije i pentagona argumentom da bi bio prevelik rizik, za te ljude, da nesto od toga izadje u javnost (tu se misli na vrh intelektualne javnosti, ne na internet i drugo)

Kako ce izaci u javnost kad isti ljudi kontrolisu sve vaznije medije?
A Dzordz Bus je tu samo pion, i to mnogo beznacajniji od svoga oca.

Sveta685:
Kako ce izaci u javnost kad isti ljudi kontrolisu sve vaznije medije?
A Dzordz Bus je tu samo pion, i to mnogo beznacajniji od svoga oca.
radi se o tome da imas veliki broj priznatih intelektualaca cije reci imaju tezinu u javnosti, nisu svi na istoj strani niti mozes sve da ih kontrolises, a kada bi neko sa jacim kredibilitetom i intelektualnim autoritetom poceo da prica u prilog tome da je stvar namestena to bi dovelo ljude koji stoje iza celog "projekta" u jako nezgodnu poziciju

Lorens Darel:
radi se o tome da imas veliki broj priznatih intelektualaca cije reci imaju tezinu u javnosti, nisu svi na istoj strani niti mozes sve da ih kontrolises, a kada bi neko sa jacim kredibilitetom i intelektualnim autoritetom poceo da prica u prilog tome da je stvar namestena to bi dovelo ljude koji stoje iza celog "projekta" u jako nezgodnu poziciju

Problem je sto su ti "intelektualci" u velikoj vecini pripadnici iste druzine, a zahvaljujuci tome su i postali to sto jesu (pozivanje na televiziju, izdavanje njihovih knjiga, hvalospevi po medijima i nagrade, ...). Koga jos ovde interesuje sta misli Svilani ili Zare Korac, ali ih non-stop zovu po raznoraznim televizijama.
Ko je Natasa Kandic, a stalno je u medijima?

Lorens Darel:
na osnovu cega to tvrdis? bilo je raznih eksperimenata i verujem da su do tada vec dobro prouceni svi efekti radijacije na floru, faunu, ljude i sl.
zasto bas cernobil i sa kojim ciljem?

Na osnovu cega to tvrdim? Decko, mislim da se nismo razumeli!

Kada kazem EKSPERIMENT ne pricam ti o nekoj teoriji zavere i posmatranju rezultata delovanja radijacije na zivi svet. To je istrazeno jos 50-tih godina, pre slanja prvog coveka u svemir. Ono o cemu ja govorim je opit koji je vrsen da bi se ispitale mogucnosti reaktora. Naime, prethodnica katastrofe je trebala da bude samo rutinska procedura i obavljanje merenja, ali je zbog konstrukcije reaktora to postalo KATASTROFA! Vise o tome mozes naci na linkovima koje sam vec ostavio... E sada, sve se desava sa razlogom ... ali kraj sveta je blizu. Tako smo upropastili planetu da nam nema bas mnogo zivota ovde! Ovakav svet ne moze opstati ...

Nego, da se vratimo Cernobilju ... Ne znam sta je na istoj geografskoj duzini, ali znam da je Ukrajina (pa i Belorusija) danas ozracena zemlja i da morate voditi racuna kada kupujete povrce jer je radioaktivnost u zemlji i biljnim sokovima. Ne verujem u kojestarije i teorije zavere.

Zalim narod Rusije, Ukrajine i Belorusije sto zive u svetu u kom zive i sto ih svako preskace kako stigne!

Back