Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sta ovi likovi blesave ovdje ?
Nije stresno platiti racune, prehraniti se, obuci se, skolovati itd itd sa 500KM ?!
To je umjetnost koja se odlicno razvila kod nas i u jos par zemalja "Treceg svijeta".
Sve je to zacinjeno vatrenim diskusijama drzavnih glavesina o medjunacionalnim pitanjima, o toliko bitnim imenima gradova, platama ministara, losem grijanju u parlamentu itd itd. Prije svega to, a tek poslije ce da se malo prica i o narodu koji umire od gladi, beskucnicima, nezaposlenosti itd itd

Ni za 100 godina ovdje nece biti bolje, dan danas se zvacu one iste teme kao i pred sam rat 90-tih, i dalje je najbitnije mrziti onog komsiju sto se ne slaze sa nama po pitanju vjere.

Mrznja je postalo glavno zanimanje. Politicari znaju sto to rade, dobro profitiraju nad primitivnom masom, digni tri prsta i dobio si glas cijelog sela. Ista stvar se ponavlja iz godine u godinu. Nikad da se narod opameti. Ratovi ce da nas razaraju svako malo, nagomilano nezadovoljstvo stanovnistva se lako moze upotrijebiti i manipulisati.

Ko god ima priliku neka bjezi odavde.
Vidjeh u jednom postu neko rece, u SAD-u izgubis posao, i onda moras da radis neki drugi koji je manje placen nego taj prethodni ?!
Druze ovdje izgubis posao, i onda se samo nadaj da ces pronaci drugi.

Marauder:
Zar smo otisli preko okeana da bi ziveli isto kao sto smo ziveli na Balkanu?
Naravno da ne. U mnogim zivotno vaznim pitanjima mi i SAD smo dvije krajnosti.
Tamo ce ti se trud isplatiti, zalaganje za posao, prekovremeni rad .....
Nakon izvjesnog vremena ces imati vlastito prebivaliste, automobil, egzoticne odmore itd itd, sto nije ovdje slucaj, jer zapravo ovdje sanse da zaradis za stan/kucu ne postoje.
Neces vise slusati medjunacionalna palamudanja obojena mrznjom, vjerske zadojenike ....
Neces ratovati svakih 40 godina ....

Treba li jos ??

Inace odakle izvuce ovo pitanje, kako dodje do ovakvog saznanja ?

Kapiram ja sta ti hoces da kazes, ali ja hocu da kazem da nasi ljudi imaju pogresnu sliku o Americi.

Ovde imas sve, ali ustvari nemas nista. Tako svi ljudi zive. Prosecan Amerikanac ima kredite koliko moze placati. Kuca, auti, odmori, lep zivot ... I dok radi - on to placa. Nek jedan mesec izgubi posao i gubi sve to.

Pa ne mora nista da izgubi ako imalo razmislja glavom......... pohlepa je vrlo opasna stvar, zelja za sticanjem materijalnog bogatstva moze coveka da otera u propast, treba znati podvuci granicu. Nije poenta u zivotu imati kucu sa 6 soba i novi auto od $50K i tome slicno........

Oke to je neki kompleks, paranoja stali vec. Poput prica kako je glupo imati milione, jer zbog toga neko moze da te (nekog tvog) kidnapuje i da ti na taj nacin sve uzmu za otkup itd itd, i tako odjednom izgubis sve. Bolje je ne imati taj milion.

Uz malo srece i dovoljno truda imat ces sve sto ti je potrebno za normalan i ugodan zivot.
Ovdje nemas tu sansu, grcevito se boris da prezivis, a o kupovini kuce, auta, nekom putovanju nemas vremena ni da razmisljas, a kamoli da ga priustis.
Zivis od danas do sutra, dugorocni planovi ne postoje.

Marauder:
Ali ovde se i radi. Pre neki dan sam video sliku iz Zastavine fabrike. Njih troje na slici - dvoje sede i piju kafu, a trci neke delove postavlja. Znas kad bi se tako nesto desilo u Americi? Nikad.

Ja u Kanadi radim manje nego u Srbiji ..........ne znam sta to znaci biti pod stresom odkako sam ovde.
Taj sto sedi i pije kafu ima platu 6000 dinara..........nema ni za `leb i mleko.

Amerikanci nisu glupi vec znaju da uzivaju u zivotu.

Gledam moje roditelje. Keva vozi 13 godina star auto, cale 10 godina star auto. Imaju kucu koja je bila zapustena kad smo je kupili i koju smo bas dobro renovirali. Zivot im se svodi kuca-posao. A zaradjuju oboje poprilicno. Slobodno su mogli kupiti daleko skuplju kucu i mogu kupovati nove aute svakih nekoliko godina.

Ali oni hoce da imaju tu sigurnost, da ako se nesto desi da ne moraju prodavati sve. Kod Amerikanaca tog nema, oni zive od danas do sutra. I to je pametno.

Marauder:
Amerikanci nisu glupi vec znaju da uzivaju u zivotu.

Gledam moje roditelje. Keva vozi 13 godina star auto, cale 10 godina star auto. Imaju kucu koja je bila zapustena kad smo je kupili i koju smo bas dobro renovirali. Zivot im se svodi kuca-posao. A zaradjuju oboje poprilicno. Slobodno su mogli kupiti daleko skuplju kucu i mogu kupovati nove aute svakih nekoliko godina.

Ali oni hoce da imaju tu sigurnost, da ako se nesto desi da ne moraju prodavati sve. Kod Amerikanaca tog nema, oni zive od danas do sutra. I to je pametno.

Kako neko moze da uziva u zivotu ako radi dva posla, provede 12 sati , dodje kuci i kaze , kako sam sretan sto imam para, a ne razmislja o tome da nema privatan zivot.

Kada odrastes i odvojis se od mama i tate, pitacu te kako je to ziveti od danas do sutra i koliko je to pametno........

Pamet u glavu, uzivati u zivotu ne znaci imati milione dolara, lepe stvari i trenuci u zivotu su ponekad (ili skoro) besplatni. Ne zaludjujte se tim glupostima koje gledate na TV svaki dan, kako tamo neka celebrity licnost uziva u svojim milionima i vilama od 5000 kvadrata..........a svaki od njih se leci od alkohola i droge.

99% amera ne zna da koristi zdrav razum, sve isprani mozgovi, na zalost, televizija, mediji uospte, su jace oruzje od svake atomske bombe.........

Amerikanac , dok moze povuci , nista ne gubi pitanje je casa ,dana kda ce ga sef zovnuti u kancelariju i saopstiti mu sledece , da je , visak ebg nemas dovoljno "senoriti" , ..da ide malo kuci da se odmara , dok ga oni zovnu nazad a dotle se snadji , primaces nekih 50% od plate a kredit za kucu dolazi , u tom svemu zlu rikne ti auto ,koje jos nisi otplatio , ...i sam ne znas sta ces s njim ...da ga popravljas ili zamjenis za drugi .. diler gladi bradu . a ti se hvatas za glavu .. treba decu i zenu hraniti " opet su nam digli taxe " vidi i mleko nam poskupelo .. a benzin da se i ne kaze .. sve vise otmica ubistava lazi. prevara, podvalhjivanja spijuniranja neki kazu da je Amerika bila dobra 70-th ..tada su ljude sa ulica kupili i vodili ih u tvornice ,neki su znali i po 16 sati da rade ...bila su to zlatna vremene

Citam ovo i mogu reci da se slazem sa svima... Ja sam u US jedno dve godine i uocih neke razlike izmedju Amerike i Balkana sto se posla/plate tice...
Balkan - Radis/"zaradis" i mozes:
Ziveti sa roditeljima (priustiti sam sebi stan je stvar naucne fantastike), pomagati u kuci novcano koliko-toliko; razmisljati da li da popijem jedno ili dva **** u kaficu za vikend (jer ako popijem dva, necu imati novac za sledeci vikend)...

Amerika - Radis/zaradis i mozes:
1. Stedeti novac, imati neki osrednji zivot (placati: stan/rate za kucu; dadzbine; ishrana uglavnom kod kuce - kuvanje; poneki odmor; rate i odrzavanje za par godina star auto - nema svako svoj auto, nego se 'odbace' u skolu/na posao...). Tako stedis za "ne daj Boze", vodis racuna o buducnosti.
2. Trositi novac, ziveti "na nivou" (placati: stan/rate za kucu; dadzbine; hi-tech opremu, "besna" kola - svakom clanu porodice; godisnji dva-tri puta godisnje; markiranu garderobu; ishrana u restoranima...). Tako nema neke ustede i uzivas u onome sto zaradis, zivis za trenutak.

Ovo su dva 'ekstrema' i ima mnogo onih koji zive 'negde izmedju'... ali ovo je samo za primer, jer sta hocu da kazem je: U Americi imas izbor kako ces ziveti svoj zivot.
Sto se 'nasih' u Americi tice... oni koji stede govore kako ovi drugi koji trose prave veliku gresku, jer ne razmisljaju o buducnosti; a ovi koji trose govore kako ovi koji stede prave gresku, jer zivot je samo jedan i treba uzivati... ko je tu u pravu :confused:

Sto se 'nasih' u Americi tice... oni koji stede govore kako ovi drugi koji trose prave veliku gresku, jer ne razmisljaju o buducnosti; a ovi koji trose govore kako ovi koji stede prave gresku, jer zivot je samo jedan i treba uzivati... ko je tu u pravu :confused:

sve zavisi od tebe...sta zelis...i da li mozes

ovde para nikad dosta zato sto je okruzenje takvo..ako si taj fazon
s kim si ..onakav si

znaci prve godine pravis $20.000 i sanjas o $50.000
...kad pravis $80.000...yebiga..bilo bi bas cool 120.000
yebena zemlja za pocetnike i za one druge...

s druge strane mexikanci zive u 2 br,..njih 8 jedu kuvano 'nesto' i coronu subotom...i svaki ima 50.000 ispod jastuka..a to je 2 kuce u mexiku i to zesce...
...zive kao u mexiku,a rade u US

znaci ima 2 amerike,..
mozemo da pricamo o zezanju...klubovima...prijemima...konjskim trkama i modelima...

a isto tako o nervozi....gubitku posla...stresu...i nemogucnosti da ljudi odu kuci ni posle 15 godina... kad profesor ili velemajstor u sahu treba da cisti zgradu da bi preziveo:sad:

jer niko ne treba da zaboravi..da manje vise niko od nas nije bio gladan..i nemozemo se porediti sa mexikancima....a nas neki minimum je nekad prejak za americki pocetak...

ne treba imati iluziju da ovde pada sa neba....
ali,istovremeno treba svako da proba...da se vrati moze uvek

ps.jos jedan putokaz o americi....
kad upoznate nase milionere po americi,shvaticete dosta sta je ovde ''na ceni''......
to je druga prica i necu da obeshrabrim pocetnike i ljude zeljne uspeha...

puno srece svima koji zele ovamo:wink:

Evo da Vam se javim konacno iz Amerike, od postavljanja ove teme pa do mog odlaska proslo je vise od godinu dana i mnogo se stvari izdesavalo.
Ja i zena smo juce popodne stigli u gradic Phelps, drzava New York, koji je bio nasa krajnja destinacija, obzirom da su nam tu prijatelji u cijoj kuci cemo provesti neko vreme u pocetku dok se ne snadjemo. Inace u pitanju su nasi vrsnjaci (muz i zena) koji su pre godinu i po dana dobili zelenu kartu preko lutrije i snasli su se odlicno, u pitanju su stvarno izvanredni ljudi i prava je sreca sto smo u pocetku sa njima. Zive kao sto rekoh u manjem mestu Phelps u velikoj i prostranoj kuci tako da cemo imati sav konfor u pocetku a na nama je da se za dalje izborimo.
Sto se naseg puta tice, to je bilo moje najgore iskustvo jer je proteklo 36 sati dok ja i zena nismo stigli do Phelpsa. Prvo u samom startu nam je kasnio avion Jata u Beogradu koji je trebao da nas odbacio do Londona (zbog magle na Heatrowu) i to dobra 4 sata. Zbog toga smo propustili avion u Londonu tako da smo umesti 16h posli u 18h, naravno ovog puta se desilo to da je moj jedini kofer ostao u Londonu za razliku od 2 kofera moje zene koja su bezbedno stigla sa nama u NYC. Potom kada smo zavrsili sve sa Imigracionim, bilo je vec 23h, tako da smo propustili poslednji let za Phelps, a takodje su kompanije zatvorile svoje saltere tako da nismo bili u mogucnosti da uzmemo karte za prvi let sutra i da cekiramo torbe. Zbog toga smo proveli sa torbama 6 sati na aerodromu JFK cekajuci da otvore saltere, da bi smo oko pola 6 kupili karte i cekirali prtljag (sto je i bio najveci problem jer nas je ogranicavao u svemu). nakon toga smo ja i zena krenuli do Manhattna kako bi malo prosetali i kako bi ona videla neke od najvaznijih ulica i zgrada u NYC (Empire state, 5th Avenue, Times Square, park Avenue, Rokafeller center...). Naravno dok smo putovali busom ka gradu doslo je do provale oblaka tako da smo bili prinudejni da udjemo u prvi Starbucks caffe i porucimo kafu i sendvice, dok kisa nije stala. To se na svu srecu desilo relativno brzo i mi smo bili u mogucnosti da nastavimo setnju. Potom se moja zena uverila u to da je Amerika kud i kamo jeftinija nego Beograd i Srbija (nije mi verovala i mislila je da pomalo preuvelicavam, ali sada kada je videla koje su cene u centru NYC, bojim se da joj ne pozli kada vidi cene u Sears,JC Penny ili Macys koje su nekoliko puta nize). Tako da je recimo u vecini najeksluzivnijih radnji na 5 aveniji (Gucci, Zara,Versace...) videla stvari koje su bile i upola jeftinije nego u Beogradu. Posebno je odusevila radnja Strawberry sa ogromnim izborom svih delova i oblika zenske garderobe (cipele i tasne svih oblika, boja i dezena od 20-25$), tu smo joj kupili jednu majicu sa NYC dezenom, da bi ona potom zakljucila da je veoma opasno ziveti u Americi jer je ogromna ponuda svega i svacega po niskim cenama, tako da covek dolazi u opasnost da se prepusti tom potrosackom tornadu, naravno ja sam mudro cutao i pri tom izbegao njene pokusaje da me ubedi da kupim brodarice na 5th aveniji za tricavih 60$, ne zato sto mi se nisu svidele, vec zbog toga sto znam ako se od prvog dana budem rukovodio potrosackom logikom prosecnog Srbina uskoro cu ostati bez para ali sa jedno 16 kofera firmirane garderobe. Ali ipak ja sam vec to potrosacko ludilo prosao pre 5 godina, tako da mi je sada lakse da se oduprem toj zelji za masovnim kupovanjem. Nakon sto sam ispunio zeni zelju i odveo je do Tifanija koji na zalost nije radio jer je bilo 9 i 15 a on radi od 10h i nakon sto smo se malo islikali po NYC bili smo primorani da se brzo vratimo na JFK jer smo imali let u 12h, tako da je Tifani ostao da se vidi neki drugi put, mislim iznutra. U 12h smo uhvatili avion za Rochester, lep gradic na severu NY, i tu smo sacekali naseg domacina (zena mu je u poseti svojima u BG), koji je dosao za 2h, jer nije mogao ranije zbog posla, i odvezao nas do Phelpsa. Posto smo se istusirali (najzad), jeli, popil kafu i culi od njega da su mu javili sa aerodroma da mi je torba pronadjena i da cu je dobiti koliko vec sutra (tj. danas), legli smo da spavamo. Posto smo zaista lepo spavali ustali smo, doruckovali (pahuljice sa mleko zagrejane u neizbeznoj mikrotalasnoj), ona je uzela da se raspakuje (ja naravno obzirom da za sad imam samo par stvari iz rucnog prtljaga to sam uradio za 10 minuta), pustih TV pokusavajuci da na jednom od 300 kanal nadjem nesto o fudbalu, ali corak. No uteha je stigla u vidu diska sa Bob Marlijem i domacinovog laptopa koji mi je omogucio da sednem i napisem Vam ovo putesestvije.Posto nam ovaj prijatelj radi i danas do 12h, sacekacemo ga i potom otici to nekog marketa u kupovinu, a zatim odlegati preko interneta utakmicu nasih fudbalera.

A sto se daljih planova tice, prvo cemo sacekati dokumente, poloziti za auto a potom cemo pokusati naci posao i smestaj u Tampa Bay oblasti (Largo, St.petesburg) obzirom da sam vam vec pisao o planovima da nastavimo studije (MBA) na fakultetu Schiller u Largu,FL.Potrudicu se i da Vam okacim par slika sa puta, a videcu i da povremeno napisem ponesto o zivotu u USA na ovoj temi koja je kao sto se vidi zazivela neki svoj zivot.

Do tada

Pozdrav od Tiberija sa suprugom iz USA.

e pa sad ja imam malko drugacije pitanje od selidbe u usa. mene zanima da li se bolje iskustvo stice odlaskom na studije na godinu dana ili na rad u usa na isti period... ne mislim na strucna usavrsavanja i takve stvari, vec cisto nauciti nesto za zivot, dobro proci i provesti se, upoznati ameriku i njen mentalitet jos bolje i tako to...

i ako imate primere jednog ili drugog bilo bi odlicno...

Pozdrav svima na forumu!
Ovaj forum sam slucajno otkrio, trazeci neke informacije u vezi zelene karte...
Drago mi je sto su neki ljudi sa ovog forumu upravo dobili tu "zelenu kartu" koja im omogucava neki novi zivot, negde tamo daleko!
Zeleo bi samo znati ako moze neko da mi kaze informaciju koliko ljudi se iz nase zemlje godisnje prijavljuje za tu green card, da li uopste postoji takva informacija!?

Kapiram ja sta ti hoces da kazes, ali ja hocu da kazem da nasi ljudi imaju pogresnu sliku o Americi.

Ovde imas sve, ali ustvari nemas nista. Tako svi ljudi zive. Prosecan Amerikanac ima kredite koliko moze placati. Kuca, auti, odmori, lep zivot ... I dok radi - on to placa. Nek jedan mesec izgubi posao i gubi sve to.

Ja zaista ne znam kakvo je tvoje iskustvo u Americi i cime se bavis....ali nije to sve tako lose:
Kredita imas koliko hoces i mozes, nije te niko naterao da se uvalis u kredit...a i kada ga imas-dok ga god mozes placati ok!

Ako si 20+ kupis kucu i otplatis za 30-ak god ili pre,zavisi sta radis! Kada si 50-60 god imas penziju...i otplacenu kucu!
Eh sad druga je to stvar sto su neki u goidnam dolsi ovde i malo je teze! A sto se tice mladjih zaista opravdanje ne postoji:Lepo se skolujes, pa nadjes posao...i to jedan posao, a ne 2-3 kako neki tvrde, pa imas godisnji, pa se skolujes i dalje ako hoces....A to sto neki nasi mladi posle 10 god u USA nisu nista ostvarili....ne znam...znam samo da se tako ne mora!!!!

U Americi je tesko funkcionisati bez kredita. Kuca, kola, college ... Ko moze da kupi kola za kes? Ili jos gore, da platis skolu kesom?

Kuca i kad je isplacena opet moras placati taksu koja je $350-400 mesecno.

ko moze na Balkanu da kupi nesto novo za kes????Niko, na ulicam automobili sve kazu..

kredit, kartice,...to je samo jos jedan dodatni racun koji mozes ili ne mozes da platis.

A da, ljudi kupuju auta za kes.
Vredno radi i nemam problema.
Kredit je ok dok god znas sta radis!

Ti mislis da ljudi u Srbiji, Bosni,...evropi ne placaju taxu?!
Ja ne znam koliko si ti star....ali raspitaj se taxa je nesto univerzalno. S tim da zivis u USA tvoj zivotni standard je mnogo bolji nego na Balkanu sa tax ili bez.....a zar zivotni standard nije to o cemu se na kraju i radi.

Nada se da ce ti biti bolje u USA ili da ces otici tamo gde ti je bolje!
Pozdrav

Evo da Vam se javim konacno iz Amerike, od postavljanja ove teme pa do mog odlaska proslo je vise od godinu dana i mnogo se stvari izdesavalo.
Ja i zena smo juce popodne stigli u gradic Phelps, drzava New York, koji je bio nasa krajnja destinacija, obzirom da su nam tu prijatelji u cijoj kuci cemo provesti neko vreme u pocetku dok se ne snadjemo. Inace u pitanju su nasi vrsnjaci (muz i zena) koji su pre godinu i po dana dobili zelenu kartu preko lutrije i snasli su se odlicno, u pitanju su stvarno izvanredni ljudi i prava je sreca sto smo u pocetku sa njima. Zive kao sto rekoh u manjem mestu Phelps u velikoj i prostranoj kuci tako da cemo imati sav konfor u pocetku a na nama je da se za dalje izborimo.
Sto se naseg puta tice, to je bilo moje najgore iskustvo jer je proteklo 36 sati dok ja i zena nismo stigli do Phelpsa. Prvo u samom startu nam je kasnio avion Jata u Beogradu koji je trebao da nas odbacio do Londona (zbog magle na Heatrowu) i to dobra 4 sata. Zbog toga smo propustili avion u Londonu tako da smo umesti 16h posli u 18h, naravno ovog puta se desilo to da je moj jedini kofer ostao u Londonu za razliku od 2 kofera moje zene koja su bezbedno stigla sa nama u NYC. Potom kada smo zavrsili sve sa Imigracionim, bilo je vec 23h, tako da smo propustili poslednji let za Phelps, a takodje su kompanije zatvorile svoje saltere tako da nismo bili u mogucnosti da uzmemo karte za prvi let sutra i da cekiramo torbe. Zbog toga smo proveli sa torbama 6 sati na aerodromu JFK cekajuci da otvore saltere, da bi smo oko pola 6 kupili karte i cekirali prtljag (sto je i bio najveci problem jer nas je ogranicavao u svemu). nakon toga smo ja i zena krenuli do Manhattna kako bi malo prosetali i kako bi ona videla neke od najvaznijih ulica i zgrada u NYC (Empire state, 5th Avenue, Times Square, park Avenue, Rokafeller center...). Naravno dok smo putovali busom ka gradu doslo je do provale oblaka tako da smo bili prinudejni da udjemo u prvi Starbucks caffe i porucimo kafu i sendvice, dok kisa nije stala. To se na svu srecu desilo relativno brzo i mi smo bili u mogucnosti da nastavimo setnju. Potom se moja zena uverila u to da je Amerika kud i kamo jeftinija nego Beograd i Srbija (nije mi verovala i mislila je da pomalo preuvelicavam, ali sada kada je videla koje su cene u centru NYC, bojim se da joj ne pozli kada vidi cene u Sears,JC Penny ili Macys koje su nekoliko puta nize). Tako da je recimo u vecini najeksluzivnijih radnji na 5 aveniji (Gucci, Zara,Versace...) videla stvari koje su bile i upola jeftinije nego u Beogradu. Posebno je odusevila radnja Strawberry sa ogromnim izborom svih delova i oblika zenske garderobe (cipele i tasne svih oblika, boja i dezena od 20-25$), tu smo joj kupili jednu majicu sa NYC dezenom, da bi ona potom zakljucila da je veoma opasno ziveti u Americi jer je ogromna ponuda svega i svacega po niskim cenama, tako da covek dolazi u opasnost da se prepusti tom potrosackom tornadu, naravno ja sam mudro cutao i pri tom izbegao njene pokusaje da me ubedi da kupim brodarice na 5th aveniji za tricavih 60$, ne zato sto mi se nisu svidele, vec zbog toga sto znam ako se od prvog dana budem rukovodio potrosackom logikom prosecnog Srbina uskoro cu ostati bez para ali sa jedno 16 kofera firmirane garderobe. Ali ipak ja sam vec to potrosacko ludilo prosao pre 5 godina, tako da mi je sada lakse da se oduprem toj zelji za masovnim kupovanjem. Nakon sto sam ispunio zeni zelju i odveo je do Tifanija koji na zalost nije radio jer je bilo 9 i 15 a on radi od 10h i nakon sto smo se malo islikali po NYC bili smo primorani da se brzo vratimo na JFK jer smo imali let u 12h, tako da je Tifani ostao da se vidi neki drugi put, mislim iznutra. U 12h smo uhvatili avion za Rochester, lep gradic na severu NY, i tu smo sacekali naseg domacina (zena mu je u poseti svojima u BG), koji je dosao za 2h, jer nije mogao ranije zbog posla, i odvezao nas do Phelpsa. Posto smo se istusirali (najzad), jeli, popil kafu i culi od njega da su mu javili sa aerodroma da mi je torba pronadjena i da cu je dobiti koliko vec sutra (tj. danas), legli smo da spavamo. Posto smo zaista lepo spavali ustali smo, doruckovali (pahuljice sa mleko zagrejane u neizbeznoj mikrotalasnoj), ona je uzela da se raspakuje (ja naravno obzirom da za sad imam samo par stvari iz rucnog prtljaga to sam uradio za 10 minuta), pustih TV pokusavajuci da na jednom od 300 kanal nadjem nesto o fudbalu, ali corak. No uteha je stigla u vidu diska sa Bob Marlijem i domacinovog laptopa koji mi je omogucio da sednem i napisem Vam ovo putesestvije.Posto nam ovaj prijatelj radi i danas do 12h, sacekacemo ga i potom otici to nekog marketa u kupovinu, a zatim odlegati preko interneta utakmicu nasih fudbalera.

A sto se daljih planova tice, prvo cemo sacekati dokumente, poloziti za auto a potom cemo pokusati naci posao i smestaj u Tampa Bay oblasti (Largo, St.petesburg) obzirom da sam vam vec pisao o planovima da nastavimo studije (MBA) na fakultetu Schiller u Largu,FL.Potrudicu se i da Vam okacim par slika sa puta, a videcu i da povremeno napisem ponesto o zivotu u USA na ovoj temi koja je kao sto se vidi zazivela neki svoj zivot.

Do tada

Pozdrav od Tiberija sa suprugom iz USA.

Ti si ono bas FOB :-) welcome

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back