Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izgleda da te mori neka muka, prijatelju moj..reci, bice ti lakse..

Pa vidis vec mi je lakse, jer sam zbog takvih kao ti i otisao iz zemlje, a cinjenica da ne moram da vas gledam i slusam svakodnevno je u velikoj meri poboljsala moj zivot.
Svaki put kada naletim na nekog poput tebe ja shvatim kako je dobro sto sam otisao iz zemlje.
Hvala na tome sto si me jos jednom podsetio sta mi je to sve to smetalo kod nas.
:) :)

Pa vidis vec mi je lakse, jer sam zbog takvih kao ti i otisao iz zemlje, a cinjenica da ne moram da vas gledam i slusam svakodnevno je u velikoj meri poboljsala moj zivot.
Svaki put kada naletim na nekog poput tebe ja shvatim kako je dobro sto sam otisao iz zemlje.
Hvala na tome sto si me jos jednom podsetio sta mi je to sve to smetalo kod nas.
:) :)

Nema potrebe za time, nemoj da se pravis pametan, oprosti na pitanju, nisam imao maliciozne namere, ne znam zasto si se tako razestio, sve najbolje ti zelim..

Pozdrav,
imam pitanje, ako neko moze da mi odgovori u napred hvala.
Bio sam u Americi 2009. od maja do novembra, zatim od januara 2010. do oktobra. Aplicirao sam za produzenje boravka. Sada bih da otputujem opet. Imam turisticku vizu. Pitanje: Da li ce mi praviti problem oko uzaska u Ameriku imajuci u vidu da sam u nepune dve zadnje godine proveo tamo kao turista 15 meseci.
hvala

Auuuu. ovo je tema koju sam slucajno otvorio surfujuci netom i odusevljen sam pricom g.Tiberija!!!! od samog pocetka sam citao kad se tek raspitivao o svemu kao ne upucen sve do sada kad je uspeo. lepa zivotna prica, nema sta. mislim da svako ko se premislja treba da pokusa jer se takve sanse u zivotu trebaju iskoristiti. na kraju uvek moze da se vrati u Srbiju i zivotari sa 20 000 din. platom! Na primer meni je zivotni san da odem u USA i tamo pocnem da radim i zivim. ali nemam priliku zato... :( inace kada bi je imao, ne bi ni sekund razmisljao. zato vi koji se premisljate, idite jer se takve prilike ne stvaraju svaki dan... i jos jednom Tiberije SVAKA CAST :worth:

Auuuu. ovo je tema koju sam slucajno otvorio surfujuci netom i odusevljen sam pricom g.Tiberija!!!! od samog pocetka sam citao kad se tek raspitivao o svemu kao ne upucen sve do sada kad je uspeo. lepa zivotna prica, nema sta. mislim da svako ko se premislja treba da pokusa jer se takve sanse u zivotu trebaju iskoristiti. na kraju uvek moze da se vrati u Srbiju i zivotari sa 20 000 din. platom! Na primer meni je zivotni san da odem u USA i tamo pocnem da radim i zivim. ali nemam priliku zato... :( inace kada bi je imao, ne bi ni sekund razmisljao. zato vi koji se premisljate, idite jer se takve prilike ne stvaraju svaki dan... i jos jednom Tiberije SVAKA CAST :worth:

da toliko je uspeo da nema vremena ni za sta vise osim za posao...dzaba pare..

da toliko je uspeo da nema vremena ni za sta vise osim za posao...dzaba pare..

Ne nego si mi zagadio temu i jednostavno tebi ljudi ima da zahvale za sve.Tema je otvorena radi pomoci i davanja smernica ljudima koji su u nedoumici kao sto sam i ja bio ali maliciozni komentari i konstantno spamovanje teme sa tvoje strane uticu na to da temu vise i ne vidim kao svoju vec kao tvoj poligon za lecenje kompleksa.
Ne znam ni da li ima ovde moderatora ali ako ih ima molio bih ih da ti ukinu pristup ovoj temi radi dobra drugih clanova kojima je pomoc potrebna.

Roki11

Inace na pitanje da li bi ti pravili problem ako odes kuci i pokusas da se vratis mislim da bi, jer si prekrsio pravila originalne veze. Tacnije zaobisao si zakon i ostao duze od onoga sto su ti oni odobrili, tako da sam misljenja da neces moci natrag ako izadjes iz zemlje.
Imam druga koji je tako produzavao 2 puta viza, nakon toga je bio neko vreme ilegalno i nakon toga ozenio amerikanku i dobio zelenu kartu (ona je doktor u vojsci) i kada je trebala sestra da mu dodje odbili su je jer je on prekrsio uslove boravka. Jednostavno nisu uzeli u obzir to da mu je zena doktor pri vojsci jer njih je interesovalo samo jedno a to je da je on prekrsio ono sto su mu oni odredili.

A dobro nije bas tako da se nema vremena nizasta. i tamo sigurno ima poslova koji se normalno rade. otprilike po 8h. uostalom tu su ti vikendi, slobodni dani, godisnji odmori. nije bas da se nema vremena nizasta. ja imam plan da odem tamo ali nemam mogucnosti.... zato kazem da je Tiberije uspeo tamo i napravio dobru odluku sto je zapalio preko bare. ja bi zeleo takvu priliku ali nismo svi te srece... :(

Mislim da nije bas tako.. Ima se tamo vremena za sve. Ne verujem da se radi 15 sati dnevno. a i tu su i vikendi, slobodni dani, godisnji odmori.... Ima slobodnih dana. i ja samo kazem da svaka cast sto je Tiberije uspeo i iskoristio sansu. Ja bih sve uradio da odem tamo ali nemam mogucnosti... :(

Ja sam imala priliku da odem, ali sam u zadnjem momentu odlucila da ostanem i udala se.Ne kajem se sto nisam otisla, ali bih svima preporucila da uvek odu i provere sta im se nudi.U principu, bolje je da se covek kaje zbog onog sto je uradio, nego zbog onog sto nije.

Mislim da nije bas tako.. Ima se tamo vremena za sve. Ne verujem da se radi 15 sati dnevno. a i tu su i vikendi, slobodni dani, godisnji odmori.... Ima slobodnih dana. ...:(

Koliko se radi, zavisi od posla i plate. Ako je u pitanju neki malo placen posao (recimo na kasi u prodavnici) onda ljudi obicno imaju i drugi posao, kao part-time, da zarade jos koji $. Ako radis na sat, onda koliko radis -> toliko para.

Sto meni savrseno odgovara!!!! Koliko radis toliko dobijes!!!! Ja bi isao tamo sa devojkom. ona je trenutno na faksu pa bi to bio manji problem. ja imam sve isplanirano ali imam problem jer nemam tamo bliske rodjake. a i nemam kesa. jedino to mi je problem. ako se i jedna od tih mogucnosti otvori, eto i mene tamo! I slazem se potpuno da je bolje da se probas da se posle ne pokajes sto nisi! :ok:

pa vodi ti svoju decu, a ja cu moju sigurno posavetovati da izaberu ono sta njima prija....ko sam ja da presudjujem gde je njima bolje....ja sam vec odabrala.....
inace, znam vrlo dobro kako se zivi i u Americi i u Evropi, i ovde naravno....i koje su zrtve.Jednostavno gde god da si, prosto uvek ali uvek postoji nesto cega se moras odreci....

Poslednja izmena:
pa vodi ti svoju decu, a ja cu moju sigurno posavetovati da izaberu ono sta njima prija....ko sam ja da presudjujem gde je njima bolje....ja sam vec odabrala.....
inace, znam vrlo dobro kako se zivi i u Americi i u Evropi, i ovde naravno....i koje su zrtve.Jednostavno gde god da si, prosto uvek ali uvek postoji nesto cega se moras odreci....

Cestitam za decu, prava ponosna majka!
Koje je vase iskustvo, pro et contra za otici ili ostati?

ja sam moju doveo ovamo i pojeo ono sto se ne jede. sad muku muce da se vrate tamo odakle sam ja pare donio a ovodje ih potrosio. u ovoj zemlji ljekar opste prakse ima platu 32 000 dinara. milion ljudi koristi socijalnu pomoc u vidu obroka iz narodnih kuhinja. svaki peti stanovnik srbije nema wc.
pozelio sam ti dobro na dobro koje imas, koje ti bog dao, a tvoja je obaveza da im obezbijedis ne samo dobro detinjstvo, nego i dobru obuku za zivot.
moja cerka sad zavrsava drugi fakultet, farmaciju. sa prvim ,biohemija sa PMF-a, nije imala pravo ni prijaviti se na trzistr rada (nije tesko provjeriti lazem li).sva moja aktivnost na internetu je usmjerena trazenju kontakta za njeno uposlenje van ove zemlje, sto dalje to bolje.
od mene tebi toliko, nauci nesto iz tudje greske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back