Amerika ili ne pitanje je sad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...pravda:
medio...kritet
osrednjost, neisticanje ama bas ni sa cim

takvih ovde nema,
nezamenljivih,prvoboraca,ja, pa, ja,....
a ja otisao zbog prethodnog rezima(jedne familije da budem tacniji)
a kazete i ovi nisu bolji
pa onda zaboravite moje postove ranije i dolazite ovamo,kako znate

ps. ma cuo sam ja govor onog 'ministra' ilica ,pa nisam bio siguran

Vidim da je bilo dosta razlicitih misljenja i to postujem. Ja evo pre par dana sam se vratio sa mora pa rekoh da proverim svoj post.Vidim vecina Vas pokusava da mi ukaze da u USA nije med i mleko da postoji nesigurnost u smislu da li ces uspeti da platis ratu za kucu... Cinjenica je da takvih problema u Srbiji nema da bi nasao posao moras da budes srecniji od Lucky Luka tako da onih par stotina hiljada mladin nema tu vrstu nesigurnosti da li ce izgubiti posao jer ga jos uvek i nema. Primer, u mojoj zgradi ima bar 10-ak mladdjih ljudi (1970-1979god.) koji nemaju ni dan radnog staza. Dalje, kazete ne znas da li ces moci placati ratu za stan ako izubis posao, i tih problema nema u Srbiji posto veliki broj mladjih ljudi jos uvek zivi sa roditeljim u stanovima, te nema potrebe da brine o tamo nekim problemima koje muce sirote Amere. Primer, u stanu do mog, inace dvosobnom na 50-ak kvadrata zive: muz, zena njihovo dvoje male dece, roditelji mladozenje i njegov brat. Dakle idila,7 ljudi na 50 kvadrata, ali bar nema stresa sto rece neko, ma uzivancija.

Dakle ovo je samo da predocim situaciju u zemlji onima koji su otisli pre par godina i ubrzo zaboravili kako se ovde zivi. Ja ne kazem da ne bih sebi mogao da obezbedim normalan zivot, ali cinjenica je da zelim da pobegnem od ove sveopsteg haosa koji ovde vlada,primitivizma koji je prisutan na svakom koraku, mozda ovih par Cohenovih stihova mogu najbolje opisati situaciju u zemlji Rich get richer and poor stay poor, that's how it goes and everybody knows.Zemlju nam vodi grupa ogranicenih korumpiranih politicara koja svoje sitne interese stavlja uvek ispred interesa celog naroda, privatnici kada te vec zaposle gledaju da te maksimalno iskotiste, evo kod mene se npr. u samom startu sa ugovorom o radu potpisuje i resenje o otkazu, tako da gazda moze da otpusti kada god zazeli.Mene mozda to ne pogadja toliko jer: mnogo vise donosim firmi nego sto me placaju imam diplomi i jos uvek nemam porodicu tako da kada mi se digne k... mogu da dam otkaz. ali ovde radi jos 200 ljudi i velika vecina nije u toj situaciji, konkretno neki rade i po 16 sati, mislite da to neko placa dodatno, racunajuci ti kao u USA overtime, ma dajte. Onda tek da ne govorim o situacijama kada u uslovima ove bele kuge devojka uprkos svim problemima resi da rodi, velika je verovatnoca da ce cim saopsti sretnu vest svom gazdi umesto cestitke popasti otkaz. Dakle ovo je samo da bih Vas podsetio na sve blagodeti zivota u Srbiji. Mozda je jos i najbolje da poslusate pesmu Govedina od Beogradskog sindikata i razumece te bar deo onoga sto oseca svaki malo obrazovaniji smosvesni Srbin kada upali TV i pogleda dnevnik RTS-a, samo pravo iskreno gadjenje. Znam ja da je vasa namera da mi ukazete kako nije sve u americi kao na filmu, ali ja to vec znam jer ziveo sam tamo 6 meseci, i cinjenica je kao sto je neko primetio da je 1000 ljudi 1000 sudbina i nikad se ne zna kako ce nekom biti. Ono sto je ovde sigurno je to da nakon 3,5 godine sticem pravo da podnesem zahtev za USA citizenship-om, drugo da hvala bogu imam uvek gde da se vratim a i nekog radnog iskustva na osnovu kogu mogu relativno lako da se zaposlim ovde.Dakle makar nista ne uradim u USA bar cu biti bogatiji za jedno veliko iskustvo, a verovatno i za Americki pasos, sto opet nije zanemarljivo jer ovde kod nas se nikad ne zna , mozda mojoj deci taj USA pasos bude znacio daleko vise nego bilo sta drugo jer na taj nacin ce uvek imati mogucnost da negde odu iz ZOO vrta Toliko zasad, pa ...

Evo i teksta Govedine pesma je snimljena pre 4 godine negde dok sam ja bio u Americi i kao sto vidite gotvo nista se nije promenilo, 4 bacene godine

GOVEDINA – BEOGRADSKI SINDIKAT

Svako jutro isti Kura., kada otvorim novine,
Dorucak mi presedne ko da hrsam pomije,
Od tolike baronije, trange-frange ekonomije,
Sve te silne promene svode se na obmane,
Uzimala-davala, na pljugama spavala,
Zbog akciznih slicica ubistva zataskavala,
I dripaca navala, na suvarak alava
Raspodela stanova po kongresnim salama,
A grad mirise na cevape i kobasice,
Audi se kupuje iz kasice prasice,
Sta ste vi lasice? A mi slikari naivci?
Opici se basket da bi ispali gotivci,,
To je isto marketing ko OTADZBINO VOLIM TE
Tri sekunde u reketu... Ministre, molim te!
Znam te jos od skolice kad kupio si forice,
A sada si na konju. Zaduzen za plocice,
Najobicnija boranija, sto mnogo me ne zanima,
Ajmo sada paljba! Da bih bljunuo po glavnima,
Sto rukovode kanalima oslobodjenim carina,
Firmama za izvoz oruzja i malina,
Aferama, skandalima sa bivsim generalima,
Veselim bankarima s elektricnim gitarama,
Sto valjaju sve: PTT, cementare...
A bog te pita gde su sve te pare nestale!!!

Ref.
Ajmo svi zajedno kao psi da lajemo
AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV
Ajmo svi zajedno funjare da karamo
UNGH UNGH UNGH UNGH UNGH UNGH UNGH UNGH
Ajmo svi zajedno pijani da slavimo
NA NA NA NA NA NA NA NA NA NA

Menjam kanal, skupstina, talasika, komusina,
Nosata orlusina me udara po usima,
Narkomane, pusi ga! Znam te jos od mitinga,
Odelo si promenio al ista si ti bitanga,
Vidii onog kiklopa, svakoj reci pritoka,
Zajaho BG pa pobego iz istoga,
Geje nova replika, eto laznog cetnika,
Ko je jaho popa? Galami sa tepiha,
Nastala polemika o pravima pedera,
U prvom planu dnevnika Zaretova perika,
Opusteno, trenerka sa flekama od cvaraka,
Na vesalici visi odelo... soma maraka,
Nema premijera, znaci brifing je kod Caneta,
Iz privatnog fluhcojga mase nam iz slafroka,
[A sada vesti dana...] Divim stigo nam Solana,
U ustima Havana, medju nogama Svilana,
Vamo viski za ortaka! Vice kozna jasa,
I promoterke za novi sajt moga ministarstva,
U skupstinskoj kafani, mrtav pijan Sami,
Tesi ga budala sto na Pinku svira klavir,
Ma olomi table, baki! Alavera Kavasaki,
Dvesta na sat, s Bastovanom pozadi,
A srpski Nostradamus, poznatiji ko Labus,
Predvidja jos pet dina sviranja u falus!?

Ref.

Na Dvaespetom sedim zagledan u Dunav,
I pitam se sada ko nam sada kroji novi ustav,
Pitam se zasto nam je predcednik mutav
I sta li Milo mulja... ***** ga u usta!
Dal u pitanju je sverc banana ili pljuga,
Dal je prevozno sredstvo avion ili pruga,
Dal se roba placa kesom il prebijanjem duga,
Dal su partner zabari il plemena s juga,
A vlada bela kuga, sve je manje Srba,
Sestro, da bi rodila trebaju ti muda,
Da se odreknes svega i da radis kao konj,
Ili obraz kao djon pa da vacaris fond,
Da pricas suplje price, vodis duple knjige,
U drustvu kulturne elite sa osmehom gnjide,
Sto na poslovnoj veceri lazira ko keceri,
Da se foliras ko Englez, kad dodju neki strendzeri,
Da se odreknes Guce, kajmaka i radze,
A tolerises Hrvate, Borku, gej parade,
Ma, ***** Levijeve dokumentarce,
Nije me sramota sto poreklom sam odavde.

Ref.

Dzukacki sindikat! Repovi sa Kosova!
Nova govedina! Crna Gora, Vojvodina...

Tiberije, znamo kako se zivi u Srbiji i na zalost sve je gore i gore........ja licno ne vidim izlaz iz te situacije u skorije vreme.

Sto se tice USA i onih postova u kojima se prikazuje i druga losija strana, niko ne pokusava da te odgovori od ideje da ides u USA, ali kao sto rekoh, pamet u glavu, treba koristiti zdrav razum i ne nasedati na propagandu . Te price i zaplasivanja kako neces moci da platis ratu za kucu nemaju osnova ukoliko covek imalo razmislja glavom i ne zalece se i ne uplice u vrzino kolo beskonacnih kredita za koje nije finansijski sposoban da otplati.

@tiberije,
mi ti necemo promeniti misljenje,sta god da napisemo

ono je bilo samo adresirano na veliku vecinu nasih ljudi koji kad dodju ovde prvo pitaju ''a koliko je taj novi lexus?",....e onda postaje malo zajebano ,kao sto je klika opisao.
kao i momak koji je dosao pre 6 godina sa recima ''dosao sam da im uzmem pare na brzinu i vracam se''.......eno ga i dalje farba stanove posle 6 godina,....i jos im nije uzeo pare.
to je bila cela poenta,a da se ovde lepo zivi,to je glupo i pricati
a i iz tog razloga zasto zelis da odes,smo i mi dosli ovde(vecina)
cim prevazidjes sredinu u kojoj zivis,jednostavno se ne slazes sa svakodnevnicom, odlazis...nema diskusije

pozdrav i srecno
....

68Charger440:
Za koji degree ides? Nije mi meni bilo tesko kad sam isao za associate, ali je sada zajebano kad idem za bachelor.

mba in international business
mislim ne ulazim toliko u to da li je lako ili tesko ali evo u mom slucaju je ovako idem u skolu i radim za istu placen sam kako tako nije lose znaci zivot bez puno brige i pameti ....malo ucis malo radis i vise manje uzivas...sad sam preko leta u nyc radim internship ono klasicno od devet do pet i mogu ti reci da je skolovanje mnogo opustenije....daleko od toga da nije lepo raditi mislim ono sto se tice love fantasticno ali ipak mora da se ustane svako jutro najkasnije u 8 i 15 dok kad si u skoli vise manje sve prilagodis kako ti odgovara....uvak sam dok sam bio u skoli jedva cekao da pocnem da radim i razmisljao kako je lepo kad ne moras da ucis nego samo radi i zaradjujes a sad pravo da ti kazem radujem se tom poslednjem semestru......

e ja sam odbila green card jer mi je dosla u nezgodno vreme
srecom te brojeve su iskoristili neki drugi iz srbije(tako mi bar rekose ovi iz ambasade)
ali idi jbt budi godinu dana pa se vrati ako ne mozes da izdrzis,ali ces bar opet moci da odes,vidi ako nista drugo bar ti nije potrebna viza da putujes ukoliko dobijes usa papire;)

nego sta. bar na ovim fax-ovima od 5 godina. Sad ide neka prica da svi koji imaju bachelor degree mogu lako dobiti masters, ako urade ozbiljan magistarski + eventualno ispit dva razlike. Pa ti vidi sad ko je pametniji ;) Zato tebi tako dobro ide tamo, nas si covek! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back