pootneek:
Ljudi moji, pa odoste presiroko, i naokolo, i ponavljate po sto puta jedno te isto, izgubili ste vezu sa temom. Poenta je da se sigurno bolje zivi u USA nego u Srbiji, i da je kredit mnogo teze vratiti u Srbiji nego li u USA, da u USA uvek mozes naci drugi posao, sto u Srbiji nije moguce, da tmao mozes sebi priustiti neke sitnice koje ovde ne mozes!!!Cenim vase dobronamene komentare, koje mu dajete, ali polako prelaze u zaplasivanje!!
Zato bih momku koji je temu postavio porucio da bezi iz ove Srbije ako vec moze(kao sto rece neko, iskoristi tu mogucnost koja ti se pruzila, jer ima nas mnogo koji svake godine popunimo za greencard a ne dobijemo je), jer se u njoj nista nece promeniti u narednih 10 godina!!
Ja nigde nisam poredio zivot u Srbiji, znam sigurno da se generalno losije zivi i to je fakat, mozda je nekome u Srbiji bolje, ne znam..........
Nikakvo to nije zaplasivanje, nama nikakve koristi od toga da mu pricamo bajke kako je USA savrsena zemlje, takve nema. Treba naglasiti sve ono sto je bitno ma kako mozda tebi ili nekome drugom delovalo zastrasujuce.
Ja sam se osvrnuo na jedan deo koji niko ovde ne pominje i koji jeste vezan za temu. Nije sve u novcu, bljestavilu,...........i onaj koji je resio da se seli u USA, Kanadu ........samo zbog toga i sticanja nekakve materijalne koristi, po meni pravi gresku, nece kupiti srecan zivot sa novcem niti ce mu milion dolara pomoci da kupi carobnu pilulu od koje ce sve brige jednostavno nestati.
Ako je postavljacu teme dobro u Srbiji, ok, nemam nista protiv, to je njegov izbor, ali zasto je onda podnosio aplikaciju za Green Card...........pitame se, pa je sada u dilemi..........
Ja sam naveo svoje razloge zasto sam napustio Srbiju, iskreno mi zao onih koji su je napustili iskljucivo zbog novca............a sto se tice S. Amerike, rezime, ne dozvolite da vas masina samelje, malo zdravog razuma je dovoljno da se odbranite od te posasti i u tom slucaju mozete voditi jedan fin, jednostavan i smiren zivot ovde bez mnogo stresa.
Pokusao sam da skrenem paznju ljudim akoji se odlucuju da odu iz Srbije da izbace iz glave predrasude i stereotipe o USA kao nekakvoj savrsenoj drzavi, to nije zemlja blagostanja kako je mnogi zamisljaju vec zemlja neogranicenih mogucnosti u kojoj svako moze da se pronadje i da zivi neki svoj zivot ne dozvolivsi da mu drugi kroje srecu po njihvoj meri, na zalost to nije slucaj sa vecinom koja se lako da podvesti.
U USA vlada najsuroviji kapitalizam ali tu ima podjednako utopije kao i u bilo kojoj komunistickoj zemlji. Nije sve onako kako se prikazuje na TV-u i u medijima uopste.
Najsrecniji ljudi su oni koji su uspeli da usklade svoje zelje i svoje mogucnosti nevezano za kolicinu novca koju poseduju ili drzave u kojoj zive, pohlepa za novcem/materijalnim vrednostima moze da ti upropasti zivot podjednako i u USA i u Azerbejdzanu i u Argentini i u Japanu.............