Americki visoki general porucio marincima: Spremite se za veliki rat protiv Rusije!

nije pukla američka politika , nego je puko Tramp . I dalje se po balkanu radi kako obamini hoće , tramp se ništa ne pita . I nije to samo na balkanu , nego svugde .

- - - - - - - - - -

vraćen je onom od koga smo ga dobili , Rusima
Pre neki dan Stoltenberg je dao izjavu kako NATO nije više svetska sila već regionalna. Mislim da i duboka amerika pokazuje svoje slabosti, bez obzira na Trampa.

Diskutabilno. Amerika se raspolutila to je cinjenica. Po meni su pukli i jedni i drugi.
Ali nije samo njihova "krivica".
Jednostavno, točak istorije se okrece Rusija je stala na noge a Kina je najveca ekonomska sila.

Čuo sam da ce i Indija za desetak godina da ih predje.

amerika se može srušiti samo iznutra , previše su jaki za sve i dan danas

Југославија није имала средства да направи бомбу, једном смо само успели да замало изазовемо нуклерану хаварију у Винчи и тада се одустало.

Nije imala sredstva da napravi nuklerani program sa raketama, lansirnim rampama....itd. Dok materijal za bombu je imala. A to je ključ, imati uranijum i plutonijum. Doduše sa time smo mogli da raznesemo sami sebe. Ali Jugoslavija je bila potpisnica anti nuklerane politike.

Cuo sam da je Srbija raspolagala sa vecinom potrebnih matrijala da se napravi atomska bomba
Ali da je odmah 7 ili 8 oktobra 2000 posle CIA puca i preuzmanja vlasti od zapadnih marioneta dosmanlija prvi potez bio da se taj matrijal preveze u madjarsku i preda nato paktu

Ђинђић је колико истог дана када је засео на окупирани престо званично послао комбиновано енглеско-америчку комисију а незванично нико га није ни питао, која је требала да почне са уништавањем комплетне инфраструктуре нуклеарног институа у Винчи.
То су урадили детаљно и темељито да је већ после пола године комплетно све враћено у Русију па чак су и сав отпад који је тада настао вратили су Русима.
Сви врхунски светски стручњаци, физичар и атомиски физичари који су радили у Винчи су протерани.

Poslednja izmena:
To je otpad. Mi smo mali plutonijum i uranijum obogaćen. Odmah nakon petog oktobra šestog, sedmog je taj nuklearni potencijal odvežen u Rusiju. Jugoslavija je imala sve što je potrebno za nuklearnu bombu. Medjutim Jugoslavija je potpisla razne sporazume o ne korištenju nukleranog potencijala

Imala je možda za neku bombu u tašni.

Sa 50-tak kilograma raspoloživog goriva, bez svih onih ostalih tehnologija koje su potrebne za operativno nuklearno oružje, I, naravno, bez testiranja, teško da smo mogli nešto više tašne.

Imaš izjavu Trampa da će im dati pare da naprave šta hoće i sada imaš ovu izjavu Stoltenberga ......ko govori istinu .
Tramp je dao izjavu da će pare dati svojoj vojsci SAD i dao je :D Dok Stoltenberg govori ispred celokupnog NATO-a. Takodje Tramp je najavio da SAD više neće finasirati celokupan NATO i da će svako ko je član NATO-a morati sam da finasira NATO na svojoj teritoriji, kao i akcije NATO snaga po svetu.

Imala je možda za neku bombu u tašni.

Sa 50-tak kilograma raspoloživog goriva, bez svih onih ostalih tehnologija koje su potrebne za operativno nuklearno oružje, I, naravno, bez testiranja, teško da smo mogli nešto više tašne.
Bilo je toga više. Medjutim u pravu si, jer taj nuklerani materijal nije mogao da se isproba. Nismo mi ni imali gde da isprobamo atomsku bombu. Dok kada imaš uranijum i plutonijum aktivacija je jednostavna. Bitno je napraviti pravilan odnos oba elementa i izmedju staviti običan uplajač za kesploziju. I eto ti nuklerane bombe. Ali lansirati nukleraku i na tudju teritoriju, na primer na Zagreb iz Niša, to je za nas bila neverovatna misija, danas da ne govorimo. Nemamo mi taj potencijal. Uglavnom, nama džaba nuklerana bomba :D

ameri dobijaju ruse na keca sve dok su ruski vojnici gladni i spavaju u stenarama.

Ni baze po svetu, ni milijarde dolara: Ruska vojska stiže američku na samo jedan način

Napredni sistemi naoružanja i nepostojanje potrebe da se imaju baze u stranim zemljama dva su glavna faktora koji će ruskoj vojsci omogućiti da brani državu, uprkos tome što je vojni budžet SAD mnogo veći, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je ovu ocenu izneo u novoj Akademiji za strateške rakete u Moskvi, što je od simboličkog značaja za ruskog predsednika. On je baš tu izneo svoju viziju razvoja ruske armije — male, agilne, dobro naoružane i profesionalne sile koja može da „izađe na crtu“ NATO-u, uprkos velikoj razlici u budžetu, i to pre svega zahvaljujući tehnološkoj nadmoći.
Rusija mora da bude među liderima, a u nekim oblastima i apsolutni lider, u stvaranju vojske nove generacije, vojske nove tehnološke paradigme. Ovo je pitanje od najvećeg značaja za obezbeđivanja suvereniteta, mira i bezbednosti naših građana, kao i za stabilan razvoj naše zemlje, uz otvorenu i nezavisnu spoljnu politiku koja je zasnovana na našim interesima“, rekao je Putin generalima.
On je uporedio ruske odbrambene troškove, koji će 2018. godine iznositi oko 80 milijardi dolara, ili oko 2,85 odsto BDP-a, sa američkim izdvajanjima od preko 700 milijardi dolara. Prema rečima ruskog predsednika, očigledan nesklad može da se nadoknadi samo ako Rusija bude koristila mozak.
https://rs-lat.sputniknews.com/anal...-vestacka-inteligencija-vojska/?ref=fbsputnik

Rusija i Kina preve veliku gresku sto u ovom trenutku zrtvuju Severnu Koreju istu koju su nacinili sa Libijom.

Zapadu se treba suprostavljati svim sredstvima u svakom trenutku i podrzavati one koji se odupiru imperijalistickoj dominaciji.
Naprotiv. Američka spoljna politika upravo puca na Severnoj Koreji. Koliko puta u zadnjih neoliko godina SAD napadaju Severnu Koreju, la samo na televiziji :lol: Dakle tu se pokazuje nemoć :)

Dok ako i dodje do rata. To će pre biti izmedju Severne i Južne Koreje, pre nego sa SAD ili NATO-om.

Naprotiv. Američka spoljna politika upravo puca na Severnoj Koreji. Koliko puta u zadnjih neoliko godina SAD napadaju Severnu Koreju, la samo na televiziji :lol: Dakle tu se pokazuje nemoć :)

Dok ako i dodje do rata. To će pre biti izmedju Severne i Južne Koreje, pre nego sa SAD ili NATO-om.

Tako je.
Kad bolje razmislim, pitanje je koliko ovakva S Koreja odgovora i Kini i Rusiji?
Mislim da ni njima ovaj Kim nije po volji i da svi u stvari samo traže modus, kako srušiti Kima a izbeci katastrofu.

Smatrate li da su Merikanci dokoni i prepuni para i da je sve ono "dogadjanje naroda" u blizini Rusije i ex "Varsavskog bloka" puka slucajnost ?

Sva sila vojne moci koju je moguce u mirnodopsko vreme je vec dovucena u blizinu ruskih granica , a da li je to slucajnost ili ne , pokazace vreme ...

Samo , nadajmo se ne u nase vreme , jer to "ne biti dobro"...
...

.
Pojednostavljeno opisano USA&NATO je globalisiticka marketinska korporacija. Korijen te strukture je izrastao iz originala ekspanzije onomadne britanske imperije.
Danas su te strukture militaristicki, politicki i menadzmentski tako perfekcionirane da izbacuju maximalan profit. Logicno da ovako profitabilna atmosfera egalizira nacionalni suverenitet. Finansijski koncept i protok kapitala ne odaje ni izdaleka motiv da se na bilo koji nacin ekonomski temelji te korporacije i njen profit ugrozi.
U tom smislu kompanija USA&NATO i agira na medjunarodnoj sceni i ne predstavlja za ozbiljne armije posebnu barijeru.
Da je Srbija 90,-tih imala generala i politicara tipa Mojsche Dajan danas bi se u Prizren vijorio drugaciji barjak

Poslednja izmena:
Tako je.
Kad bolje razmislim, pitanje je koliko ovakva S Koreja odgovora i Kini i Rusiji?
Mislim da ni njima ovaj Kim nije po volji i da svi u stvari samo traže modus, kako srušiti Kima a izbeci katastrofu.
Mislim da situacija oko Kima najviše odgovara Kini i Rusiji. Malo po malo Kim lansira nešto a ovi se boje. U strahu su velike oči :D

Tako je.

Kada Kim stvarno pretera, Severnu Koreju će rešiti Kina, a ne SAD...:per:

Ovako, on odgovara svima...pa čak I Amerikancima.

Treba pumpati vojni budžet.

Back