Američki veteran o mogućem scenariju za Iran (pomalo naivno)

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
marbik:
sto jes jes, kad god je snimak nekog suburba tipa florida sa porodicnim kucama gde je upravo prosao uragan nigde niti jedne jedine cigle, sve neka shperploca i gipsani zidovi.

njima je cini mi se i oma jedna taktichka od par kt dovoljna da im oduva pola tih predgradja.
siguran sam da bi! jel ovde je energija jako jeftina, stavis klimu u svaku sobu, bas te bole za izolaciju! isto i zimi,i to samo krlja! uopste se ne isplati praviti kucu od tvrdog materijala, dobro ozidanu , izolovanu!

ZORANNS83:
siguran sam da bi! jel ovde je energija jako jeftina, stavis klimu u svaku sobu, bas te bole za izolaciju! isto i zimi,i to samo krlja! uopste se ne isplati praviti kucu od tvrdog materijala, dobro ozidanu , izolovanu!
meni rođak doša iz amerike, i ja ga odveo dolje u dalmaciju da malo vidi, i sad svidilo mu se i pita on mene , da bi on kupio kuću kooike su cijene. kad sam rekao cijene, zašutio je. onda ja njega pita pa koliko stoji njegova kuća(imače. po slikama vila), ja sam se iznenadio, mislim da je cifra blila smiješna. eto , i to je jedan od razloga zasto amerika vodi rat i ima vojsku u iraku, da je recimo nečija druga vojska tamo , vjerojatno bi si ta zemlja isto si mogla priuštiti takve kuće.

Da, ali mi smo mlatili praznu slamu, a koliko cujem niko ne porice da je Iran nesto uspeo...
Ljudi pomirimo se sa da su nas "prijatelji" (Rusi) 1999. ispalili, a da Iran nisu-razlog je jednostavan: mi im tada vec nismo bili interesna zona, nismo imali pare da kupimo rakete za odbranu, Iran je i interesna zona, i ima pare za rakete, a povrh svega, saveznik Rusije...

Hm raketa je ocigledno iz severne koreje ili kopija ;).otisla je u svemir i vratila se nije imala energije da postane satelit ,nije dovoljna za napad na ameriku ali jeste za evropu... treba im jos jedan stepen i uspece... 2-4 godine.
Za interkontinentalni balisticki projektil potrebne su 2 stvari raketa i bojeva glava.iranska vojska i ekonomija je oslabljena tako da fondovi od nafte se pumpaju u 2 programa ne samo nuklearni.
tu im rusija ne pomaze to rade sami ,ali pvo sistemi kupovina i razne druge opreme ocigledno su kupili dobre odnose sa rusijom.a kada smo mi kupili nesto od rusa, nesto solidno ,i time im kupili podrsku.

Back