Američki predsjednik Joe Biden pomilovao je svog sina Huntera

Kako nema veze, mandat naroda se dobije na osnovu toga sta nameravas uciniti
Ako nesto kontra uradis time ponistavas dobijen mandat
Pa ne poništavaš ništa. Znaš kako kažu - pre izbora lažu svi, a posle izbora samo oni koji su pobedili.

U demokratiji bar imaš pravo da na izborima kazniš te koji su lagali u prethodnom mandatu. U monarhiji mogu da te lažu koliko hoće - to ti je što ti je, nema menjanja.

Ne treba veliki elaborat. Postoje dve vrste demokratije u Americi. Jedna je za bogate a jedna za siromasne. Ova za sirotinju je teror manjine nad vecinom.
Iskreno da te pitam, znaš li jednu jedinu zemlju na svetu gde bogati i siromašni imaju isti tretman? Evo ja stvarno ne znam. U pitnanju su samo nijanse, ali suština je da je svugde mnogo bolje da si bogat nego da nisi. Jer kad si bogat, ne menja ti mnogo da li živiš u demokratiji ili u monarhiji.

Pa ne poništavaš ništa. Znaš kako kažu - pre izbora lažu svi, a posle izbora samo oni koji su pobedili.

U demokratiji bar imaš pravo da na izborima kazniš te koji su lagali u prethodnom mandatu. U monarhiji mogu da te lažu koliko hoće - to ti je što ti je, nema menjanja.
Zbog takvog shvatanja demokratije ona i nije to sto treba biti
Treba da postoji mehanizam da novoizabrani mora u prvih 100 dana da pocne da radi na svemu sto je obecao
Do god dana da ispuni sve, ako ne onda odmah novi izbori a ovaj u zatvor
E to bi onda bila demokratija

Iskreno da te pitam, znaš li jednu jedinu zemlju na svetu gde bogati i siromašni imaju isti tretman? Evo ja stvarno ne znam. U pitnanju su samo nijanse, ali suština je da je svugde mnogo bolje da si bogat nego da nisi. Jer kad si bogat, ne menja ti mnogo da li živiš u demokratiji ili u monarhiji.
Hajde na primer Svedska, Norveska, Italija....pa cak i Nemacka od pre 20 godina.

Realno i Tramp kad je pobedio na izborima se samopomilovao na neki način. Odoše svi oni sudski procesi u fioke. :lol:

Pa i nije isto.

Ja ne volim Trampa, ali to za sta njega gone mogu slobodno da gone gotovo sve politicare na svetu.

Bajdenov sin je daleko gori slucaj.
Cak nijedno Trampovo dete nije takvo.

Ovaj covek je zavisnik, kretao se od jedne do druge rehabilitacije, Bajden je uvek isao iza njega da pomete sve uneredjeno.
Postavljao ga je na visoke pozicije u drzavi dok je ovaj bio narkoman.
Muka mi je od takvih...muka mi je od ljudi za koje posledice ne vaze.

Otpustili ga iz vojske na keca jer je bio pozitivan na testu za drogu.
Ali on je dete pod traumom. I treba mu pomoci.

Samo sto dete gazi sestu deceniju.
I to dete je samo napisalo memoare u kojima objasnjavalo kako se drogiralo svakih cetvrt sata.

Kazem, nisam Trampov obozavatelj, ali njegova deca nisu porocne vucibatine. Ovaj covek to jeste i ne planiram da ga branim.

Treba da postoji mehanizam da novoizabrani mora u prvih 100 dana da pocne da radi na svemu sto je obecao
Do god dana da ispuni sve, ako ne onda odmah novi izbori a ovaj u zatvor
E to bi onda bila demokratija
Prednost demokratije je upravo ta što ti recimo imaš apsolutno pravo da tu svoju ideju iz citata sprovedeš u delo. (i siguran sam da bi našao svoje pristalice).

Dakle nađeš ekipu koja misli isto kao ti, osnuješ stranku, izboriš se za vlast i sprovedeš je u delo.

Samo paziš da i sam ne zaglaviš u zatvoru. :mrgreen:

Prednost demokratije je upravo ta što ti recimo imaš apsolutno pravo da tu svoju ideju iz citata sprovedeš u delo. (i siguran sam da bi našao svoje pristalice).

Dakle nađeš ekipu koja misli isto kao ti, osnuješ stranku, izboriš se za vlast i sprovedeš je u delo.

Samo paziš da i sam ne zaglaviš u zatvoru. :mrgreen:
Eto ti kao pametniji ne shvatas neke stvari
Sta mislis koliko posto bi shvatilo?
Ljudi su ovce i vole lazi ali to ne znaci da ne trebamo bar pricati o tome kako bi trebalo biti
A ne da usvojimo seseljevo * mogu ja lagati koliko hocu pre izbora*

Eto ti kao pametniji ne shvatas neke stvari
Sta mislis koliko posto bi shvatilo?
Ljudi su ovce i vole lazi ali to ne znaci da ne trebamo bar pricati o tome kako bi trebalo biti
A ne da usvojimo seseljevo * mogu ja lagati koliko hocu pre izbora*
Samo društvo koje neguje i nagrađuje moralne vrednosti može da postane takvo. Imam utisak da to kod nas (a ne samo kod nas) sada sve ide unazad. Ljudi se svađaju, dele po nekim nepostojećim identitetima, naivni su više nego ikad i nasedaju na kojekakve gluposti servirane preko mreža, pohlepa nema granica. I u takvom scenariju sve se manje čini verovatnim da se može doći do društva gde je vlast mnogo drugačija od običnog, prosečnog čoveka.

Kod nas je "kraduckanje" normalno... kako da očekuješ onda da vlast ne radi to isto, pogotovo ako znaš da sudstvo koje bi trebalo da se bori protiv toga uopšte nije nezavisno?

Ali opet kažem - nekako mi ostaje tračak nade kad znam da demokratija i dalje postoji barem nominalno.

Samo društvo koje neguje i nagrađuje moralne vrednosti može da postane takvo. Imam utisak da to kod nas (a ne samo kod nas) sada sve ide unazad. Ljudi se svađaju, dele po nekim nepostojećim identitetima, naivni su više nego ikad i nasedaju na kojekakve gluposti servirane preko mreža, pohlepa nema granica. I u takvom scenariju sve se manje čini verovatnim da se može doći do društva gde je vlast mnogo drugačija od običnog, prosečnog čoveka.

Kod nas je "kraduckanje" normalno... kako da očekuješ onda da vlast ne radi to isto, pogotovo ako znaš da sudstvo koje bi trebalo da se bori protiv toga uopšte nije nezavisno?

Ali opet kažem - nekako mi ostaje tračak nade kad znam da demokratija i dalje postoji barem nominalno.
Ako je glavno nacelo demokratije ostvarivanje svojih prava onda je Srbija u zescem bedaku.

Back