Američki ambasador Kristofer Hil preti našoj državi! Srbija mora da prihvati predlog EU za Kosovo ili će završiti kao Severna Koreja!

Da li treba proterati americkog ambasadora Hila zbog javnih pretnji unistenjem Srbiji i Srbima?

• Ukupno glasova
    13
Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da se Srbija već opredelila za Zapad i da, kako je naveo, veza sa Rusijom slabi iz dana u dan.

Hil je istakao da je važno to što je Beograd konstruktivno pristupio evropskom planu sporazuma sa Prištinom i da će to na kraju uticati na brzinu kojom se Srbija približava Zapadu.
Rusogguzijo dzaba krecite ....

AMERIČKI AMBASADOR KRISTOFER HIL PRETI NAŠOJ DRŽAVI! Srbija mora da prihvati predlog EU za Kosovo Ili će završiti kao Severna Koreja!

"Beograd do kraja godine treba da prihvati francusko-nemački predlog za rešenje Kosova i Metohije", "Ako ste razočarani stanjem u Srbiji, pogledajte Severu Koreju", "Priština mora da osnuje ZSO", samo su neke od poruka Kristofera Hila, američkog ambasador u Beogradu​

Srbija do kraja ove godine mora da prihvati francusko-nemački predlog za rešenje kosovskog problema ili će završiti kao Severna Koreja!

612229_hil_f.jpg

Ovo je juče poručio Kristofer Hil, američki ambasador u Beogradu, ističući da SAD insistiraju da ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom mora da se sprovede. Američki zvaničnik naglašava da Vašington podržava sve ono što je Evropska unija uradila u vezi sa kosovskom krizom, a posebno francusko-nemački predlog kao rešenje.

Ne sme biti grešaka​

Američki ambasador kaže da formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i prihvatanje francusko-nemačkog predloga treba da se desi najkasnije do kraja ove godine.

- Realno je predložiti da se to desi ove godine, zato mislim da je ova godina veoma značajna. Predlog EU jeste pozitivan i može da se sprovede. ZSO bi mogla da se formira do leta, a francuski-nemački predlog da se sprovede do kraja godine. Važno je vratiti se na osnovno pitanje, a to je budućnost srpske zajednice na Kosovu. Oni tamo žive vekovima i moraju znati kakva im je budućnost. Treba da se pozabavimo onim što potiče iz Briselskog sporazuma, a to je ZSO. To apsolutno mora da se sprovede ako očekujemo da neko u buduće sporazume ima poverenje - ističe Hil.

Prema njegovim rečima, izuzetno je važno da se ne stvaraju tenzije između Beograda i Prištine i da se ne koče pregovori.

- Pričamo o rešenju za Srbiju, Balkan i Evropu. SAD imaju dugoročne interese u ovom regionu. Važno je da se stvari smire, da se ne stvaraju tenzije i da se ne pruža prilika ljudima koji žele da ih stvaraju izgovor za to. Nisam bio ovde 20 godina, ali bio sam na drugim mestima, između ostalih, i u Severnoj Koreji. Ako ste razočarani stanjem u Srbiji, pogledajte Severnu Koreju, pa ćete videti da stanje na Balkanu trenutno nije tako loše i može biti bolje - naglašava Hil.

Komentarišući ove navode, Ivan Miletić sa Instituta za javnu diplomatiju kaže da Srbija mora da učestvuje u pregovorima.

- Srbija ne sme da ponovi greške koje je pravila tokom procesa u Rambujeu. Principi pregovora i dogovora u Rambujeu postali su sastavni deo Rezolucije 1244 UN i njenih aneksa. Upravo iz tog razloga predsednik Srbije demonstrira hrabrost i učestvuje u sadašnjem procesu u vezi sa onim što zovemo francusko-nemački predlog. Odnosi u svetu su se drastično promenili nakon početka rata u Ukrajini i u tom svetlu treba gledati pregovarački proces. Dinamika sprovođenja zavisiće od Prištine, koja mora da formira ZSO, koju već deset godina izbegava - ističe Miletić.

Manevarski prostor​

Biljana Pantić Pilja, šefica delegacije u Savetu Evrope, kaže da SAD prvo mora da natera svoje 'kosovsko čedo' da poštuje potpisane sporazume.

- Od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo je deset godina i još čekamo na ZSO. Prvo neka nateraju svoje 'čedo' koje su iznedrili da poštuje potpisane sporazume. Srpska strana je pokazala posvećenost razgovorima. A poređenje stanja na Balkanu i u Severnoj Koreji jeste neprihvatljivo i čudi me takva izjava jednog diplomate - podvlači Pilja.

Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu ocenjuje da je Beograd u povoljnijoj poziciji od 'Kosova'.

- Od Kurtija se traži da sprovede dogovoreno i tu Srbija ima manevarski prostor za akciju i delovanje. Svakako je dobra to što se pritisak sada preselio na Prištinu - zaključuje Šahrimanjan Obradović.

TED GEJLEN KARPENTER, AMERIČKI ANALITIČAR​

Evropski plan, ako se i sprovede, nije dugoročno rešenje. Tenzije se neće smiriti, osim ako EU ne primora Prištinu da dozvoli da se sever KiM sa većinskim srpskim stanovništvom vrati pod jurisdikciju Beograda.

Amerika želi Srbiju u EU​

Ambasador Kristofer Hil poručio je i da SAD žele da vide Srbiju kao članicu Evropske unije.
- Za nas je važno da Srbija postane članica EU, stalo nam je da postane deo evropske porodice. Odnosi Srbije i SAD su sve bolji, kako bilateralni, tako i trgovinski. Američke investicije u Srbiji vredne su čak 4,5 milijardi dolara - rekao je Hil.

Ugljanin opet provocira: Status Bošnjaka u Srbiji regulisati po modelu ZSO​

359321_slika_f.jpg

printscreen tvin

Lider SDA Sulejman Ugljanin traži da se status Bošnjaka u Srbiji reši po modelu koji je predviđen za Srbe na Kosovu, odnosno formiranja ZSO.

- Nismo zadovoljni položajem i tretmanom. Tražimo da u nastavku dijaloga i implementaciji sporazuma obezbedite jednaka prava Bošnjacima u Srbiji po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu - napisao je Ugljanin u pismu koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predstavnicima međunarodne zajednice.

https://informer.rs/vesti/politika/770122/kristofer-hil-kim-srbija

Hil preti Srbiji - a vlast cuti i pravi se mrtva.

Da li ste za proterivanje americkog ambasadora Hila iz Srbije zbog krsenja svake diplomatske prakse i javnih pretnji nasoj drzavi Srbiji?

Američki kolonijalni upravitelj može da nam se napuši k.určine !!!

...

Mora da se umre,ostalo je stvar izbora.
Treba traziti pomoc od zemalja koje nas ne ucenjuju.Meni se smucila ova prica oko Evrointegracija.A i nije neko drustvo u EU.Sve lopovi,spletkarosi,ucenjivaci,kolonizatori,ubice.Licno bi me bilo sramota da budem u drustvu pripadnika tih naroda.

Потпуно се слажем са гађењем у односу на ЕУ,
није то друштво за нас, нити ми за њих.

Има једна друга ствар,
једначина није ући ћете у ЕУ ако дате Космет.
Не !

Без обзира нам отимају Косово и Метохију
и то тако да нас добро заболи.

Нормална реакција би била да се побијемо са њима,
али обрати пажњу,
не може мото да нам буде побићемо се па шта буде.

Видели смо 1999 шта би било.

Потпуно се слажем са гађењем у односу на ЕУ,
није то друштво за нас, нити ми за њих.

Има једна друга ствар,
једначина није ући ћете у ЕУ ако дате Космет.
Не !

Без обзира нам отимају Косово и Метохију
и то тако да нас добро заболи.

Нормална реакција би била да се побијемо са њима,
али обрати пажњу,
не може мото да нам буде побићемо се па шта буде.

Видели смо 1999 шта би било.
Kao sto rekoh,treba traziti pomoc od onih koji nas ne ucenjuju,a takvih je dosta.

Naci u gacama da ga izbace napolje

Сетимо се како смо прошли кад је покојни Слоба
покушао поносно да реагује.

Схватимо народе,
опасни кримоси и убице су кренуле да нам се усеру у живот.

Нисмо јачи, зато морамо бити паметнији !

А ти Ђоле размисли,
да те нападне гомила хулигана са шипкама, боксерима и ланцима,
а ти сам и голорук.

Да ли би се предао или би се борио до смрти ?
Ти лично.

Искрено !!!

Rusogguzijo dzaba krecite ....
Darko Obradović je rekao da američke firme GE i GM dolaze u SRB

To bi značilo da njihove informacije kažu da Beograd bira kolektivni zapad.

Nazdravimo porazu srpske radikalne stranke i Vladimira Kafiroviča Putina!

Сетимо се како смо прошли кад је покојни Слоба
покушао поносно да реагује.

Схватимо народе,
опасни кримоси и убице су кренуле да нам се усеру у живот.

Нисмо јачи, зато морамо бити паметнији !

А ти Ђоле размисли,
да те нападне гомила хулигана са шипкама, боксерима и ланцима,
а ти сам и голорук.

Да ли би се предао или би се борио до смрти ?
Ти лично.

Искрено !!!
Death before dishonour

Glasao sam i isao sam vidjeti tko je sta glasao. Iznenadio si me @kapetanmark. Nekako sam te smatrao patritom ,borcem, a onda na ovakvo pitanje odgovoris sa ne. Jesi li stavio naocale dok si glasao?
Što bi ga išćerali? To oni i žele. Učinio je to koštunica čestiti prekinu si diplomatske odnose sa njima jer su prvi priznali jednostrano otcepljenje kosova. I? Pretili su pa dačić prešao tadiću a kostunjavi pao.

Vidji, oni žele to, pa da nas izoluju. Jok brate mili neka ga tu neka brabonja ali mu reći vi ucenama NEĆETE DOBITI NIŠTA!

A mi vas terati necemo no ni činiti kako bi naredjujete. Imamo pravo na nas stav. I onako će nas izolovati bagra ali će to biti njihovom odlukom da odu sami a ne da smo ih mi tobož išćerali, kontas?

Znači ništa, i dalje će vas Amer zapišavati usred Beograda? :sad2:

Sloboda ce doci kad ruska cizma ne zgazi na granice Srbije i ne oslobodi nas NATO okupacije i njihovih kvislinga.

Sada smo u ropstvu pod NATO okupacijom.

To ne znaci da se treba predati, vec naprotiv da se treba boriti i siriti medju narodom patriotske ideje . Nismo se ni od Turaka oslobodili preko noci - trajalo je to 350 godina, ali na kraju je srpska cizma proterala poslednjeg okupatorskog vojnika sa nase zemlje.

Kao sto smo proterali i porazili Turke i njihove sluge , proteracemo i poraziti NATO zlikovce i okupatore + njihove sluge.

Dogodine u Prizrenu!

Što bi ga išćerali? To oni i žele. Učinio je to koštunica čestiti prekinu si diplomatske odnose sa njima jer su prvi priznali jednostrano otcepljenje kosova. I? Pretili su pa dačić prešao tadiću a kostunjavi pao.

Vidji, oni žele to, pa da nas izoluju. Jok brate mili neka ga tu neka brabonja ali mu reći vi ucenama NEĆETE DOBITI NIŠTA!

A mi vas terati necemo no ni činiti kako bi naredjujete. Imamo pravo na nas stav. I onako će nas izolovati bagra ali će to biti njihovom odlukom da odu sami a ne da smo ih mi tobož išćerali, kontas?
Kontam ja puno toga. U jednom razgovoru uz pljugu koji smo vodili brat i ja kaze on meni da bi trebalo odjebati EU i sa time se u potpunosti slazem. Nastavak je isao da sam mu rekao da samo sta imamo dug na sta on meni kaze pa placamo ga i dok ga placamo je OK. Rekao sam mu da nije OK jer za te pare koje smo dobili, a nismo ih dobili na lijepe oci trebamo sigurno nesto i dati. Sada sta nemam pojma jer me opcenito politika zivcira i osim sta tu napisem koji post inace je izbjegavam.

Djelom jeste izolirani. Sta se tice Kosova moje misljenje je da vise nikada nece biti vase. Teritoriji su se u davnini osvajali i gubili, a danas nesto osvojiti bez neke zaledine je tesko. Niti imate moci, niti imate snage. Primate pomoc od europske unije pa i ne razumijem kamo sve ide
Trebalo bi imati svrsto zauzimanje politike kao sta b i ovi nasi papci trebali samo imamo jedan zajednicki problem, a to je da smo ovisni kao beba o sisi jer nemamo nista osim jezika..

Sta se mene tice, a ne tice me se jbg. ne bi meni Amerikanci krocili nogom u Hrvatsku kao ni ovi u dijaspori. Koji ce mi ..rac ovi u dijaspori samo nam rade sranja kada su glasanja, a niko ne zivi ovdje i nesto sitno pridonose.

Sloboda ce doci kad ruska cizma ne zgazi na granice Srbije i ne oslobodi nas NATO okupacije i njihovih kvislinga.

To ne znaci da se treba predati, vec naprotiv da se treba boriti i siriti medju narodom patriotske ideje . Nismo se ni od Turaka oslobodili preko noci - trajalo je to 350 godina, ali na kraju je srpska cizma proterala poslednjeg okupatorskog vojnika sa nase zemlje.

Kao sto smo proterali i porazili Turke i njihove sluge , proteracemo i poraziti NATO zlikovce i okupatore + njihove sluge.

Dogodine u Prizrenu!

Znači, čekate Ruse, i to je manje-više to?

Kontam ja puno toga. U jednom razgovoru uz pljugu koji smo vodili brat i ja kaze on meni da bi trebalo odjebati EU i sa time se u potpunosti slazem. Nastavak je isao da sam mu rekao da samo sta imamo dug na sta on meni kaze pa placamo ga i dok ga placamo je OK. Rekao sam mu da nije OK jer za te pare koje smo dobili, a nismo ih dobili na lijepe oci trebamo sigurno nesto i dati. Sada sta nemam pojma jer me opcenito politika zivcira i osim sta tu napisem koji post inace je izbjegavam.

Djelom jeste izolirani. Sta se tice Kosova moje misljenje je da vise nikada nece biti vase. Teritoriji su se u davnini osvajali i gubili, a danas nesto osvojiti bez neke zaledine je tesko. Niti imate moci, niti imate snage. Primate pomoc od europske unije pa i ne razumijem kamo sve ide
Trebalo bi imati svrsto zauzimanje politike kao sta b i ovi nasi papci trebali samo imamo jedan zajednicki problem, a to je da smo ovisni kao beba o sisi jer nemamo nista osim jezika..

Sta se mene tice, a ne tice me se jbg. ne bi meni Amerikanci krocili nogom u Hrvatsku kao ni ovi u dijaspori. Koji ce mi ..rac ovi u dijaspori samo nam rade sranja kada su glasanja, a niko ne zivi ovdje i nesto sitno pridonose.
Ne bi vama kročili?

Od trena kada ste konjusarske otpevali danke dojcland vi ste opet konjusari zapada.

Bas ste vi primer gde se najviše radi po interesu zapada. Vaše hrvate u bazniji mujo vesla kako oce a zagreb ne sme ništa od usa. Srbi u bosni imaju svoje i nisu pod vlašću muja.

Srbija je još uvjek pod vlašću izdajnicke titoisticke udbe. I njima će se vidjeti ledja.

Drugo ne bi ameri pritisksli ucenjivali da mogu da Kosovo uguraju u un i zataskaju bombardovanje u rušenje ljudskih prava i bombardovanje osiromssenim uranijom da im ne treba potpis srbije da se odriče.

Bez našeg priznanja priča nije završena. Otimačinu priznati narod nikad neće. A oni nek izoluju ko im ebe mater.

Dogodine u Prizrenu!
Kada je premijera toga filma? Sta si ti Rus ili Srbin odluci se. Ako si Srbin onda si domaci izdajnik, a ako si Rus onda si nedosljedan sam sebi i sta cekas? Sta nisi na prvoj liniji za majcicu Rusiju?

Sta se tice teme sam se izrazio u glasanju tako da nemam sta dodati vise.

Kada je premijera toga filma? Sta si ti Rus ili Srbin odluci se. Ako si Srbin onda si domaci izdajnik, a ako si Rus onda si nedosljedan sam sebi i sta cekas? Sta nisi na prvoj liniji za majcicu Rusiju?

Sta se tice teme sam se izrazio u glasanju tako da nemam sta dodati vise.
srbi nisu potrebni rusiji sada da srede bandu nacisticku

kako vi pjevate kao zahvalni konjusari svojim gazdama danke dojcland , srbin za razliku od vas ne sluzi rusima niti to rusi traze od njega vec voli rusiju, koja ga nikada nije ubijala za razliku od osmanlijsko katolicke pascadi...

Back