Američka viza

Ljudi, nisam stigao da procitam celu temu, koliko vidim ima 74 stranica, xexexxee.. Drago mi je da vidim da ima ovoliko aktivnih ljudi, znaci da sam na pravom mestu za neka pitanja.

Znaci li mi nesto EU drzavljanstvo (Slovacko) za dobijanje SSN broja?
Moram da napomenem da imam dvojno drzavljanstvo, srpsko i slovacko. Rodjen sam u slovackoj. Imam prijavljen trajni boravak u slovackoj jos od 2010 godine. Koliko znam, sa tim pasosem mi viza ne treba za SAD.
E sad, ja ne bih da idem tamo da se provodim,tj kao turista jelte, vec da probam da zaradim svoje parce hleba tamo.. Znam da su nesto poostravali za te SSN brojeve od od prosle godine, pa bi mi eto neke informacije iz prve ruke dobrodosle...

Hvala unapred svima na ulozenom vremenu i trudu, ako je negde vec odgovoreno na ovo moje pitanje mozete mi proslediti link do potrebnih informacija.

Puno pozdrava iz Nisa :)

Evo ti iskren savet, razmisli da li je to OK. ili ce biti manipulacija :
lepo nazoves ambasadu, sluzbu za informacije u vezi viza, i konkretno ih pitas tacno u vezi tvoje vize i ono sto ti mislis da je problem.
ne moras da im se predstavljas imenom i prezimenom, kazi da si student i da te zanima to i to.
Drugi nacin je da nadjes advokata koji se bavi konkretno pitanjima vize, i pitas ga to isto, ali ga prethodno pitaj koliko kosta pravni savet.
Trece, otidji na sajt ambasade, i proveri sta tamo pise u vezi viza.
Cetvrto, pitaj Miku na PP, mozda ti asocira sta i kako.
Peto, ti znas engleski, odes na neki americki advokatski sajt za emigraciono i postavis im pitanje na email.
A kao sesto, nemoj biti neazurna, vreme je novac, sve ovo mozes da zavrsis vrlo brzo i konacno saznas sta te muci.
Zelim ti srecu u dobijanju te cuvene AuPair vize iliti J-1, stim da te nista ne kosta i da se Bogu pomolis naglas i trazis od njega da ti pomogne u problemu koji imas.
Ljudi ne veruju u Boga, misle da on ne moze pomoci, u sustini svako ima pravo da sebi odredi nacin kako da dobije ono sto je pozeleo.
Toliko, pa javi kako se razvija situacija :bye:

Ljudi, nisam stigao da procitam celu temu, koliko vidim ima 74 stranica, xexexxee.. Drago mi je da vidim da ima ovoliko aktivnih ljudi, znaci da sam na pravom mestu za neka pitanja.

Znaci li mi nesto EU drzavljanstvo (Slovacko) za dobijanje SSN broja?
Moram da napomenem da imam dvojno drzavljanstvo, srpsko i slovacko. Rodjen sam u slovackoj. Imam prijavljen trajni boravak u slovackoj jos od 2010 godine. Koliko znam, sa tim pasosem mi viza ne treba za SAD.
E sad, ja ne bih da idem tamo da se provodim,tj kao turista jelte, vec da probam da zaradim svoje parce hleba tamo.. Znam da su nesto poostravali za te SSN brojeve od od prosle godine, pa bi mi eto neke informacije iz prve ruke dobrodosle...

Hvala unapred svima na ulozenom vremenu i trudu, ako je negde vec odgovoreno na ovo moje pitanje mozete mi proslediti link do potrebnih informacija.

Puno pozdrava iz Nisa :)

Državljanstvo neke od EU država ti samo omogućuje da putuješ turistički (ili na konferencije i sl.) bez vize, max. 90 dana (ako odobre toliko na granici).

Za ostale vrste viza, pogotovu one koje omogućuju pravo na legalno zaposlenje u USA (E2, H1B, Green card, itd.) ti slovački pasoš znači taman koliko i srpski ili nemački - ništa.

Zdravo :) Imam jedno pitanje. Sto se tice dobijanja AuPair vize iliti J-1, zanima me da li cu imati problem to sto nisam dala ispit 2 godine? Ali sam rednovno upisivala godine, sada sam cetvrta, znaci od druge godine nisam polozila ispit.. Sada me zanima da li da dam u junu, julu neki ispit, da idem kao student ili kao da se zaposlim, da izvadim potvrdu o odsustvu, da me ceka posao kada se vratim? Sta je po vama pametnije? Isla bih u avgustu u Ameriku. Hvala unapred :)

Opciju broj dva odmah odbaci, osim u slucaju da se zaposlis u nekoj americkoj kompaniji. Toliko je providno da neces stici ni do treceg pitanja. Moras biti svesna da u ambasadi ne ispituje komsinica Jelka nego to radi vrlo kompetentna i verzirana osoba. Izvsnija je opcija broj jedan, mada ni ona ne obecava mnogo.

Pozz svima, ajde da i ja napisem svoje SKROZ ISKRENO i OTVRENO iskustvo :) Izvinjavam se ako sam malo opsirniji, ali mozda nekom pomogne. Procitao sam skoro sve strane i mogu samo da napisem da je sve od slucaja do slucaja, znaci kako imas srece :) U martu sam aplicirao za turisticku vizu. Popunim ja D160, uplatim tih 18.000din. i posle dve nedelje nazovem ambasadu i zakazem sastanak. Zakazem za 11.4. odmah u 8:15 ujutru. Noc pred odlazak nisam ni spavao :) . Odmah da napisem, nikad nisam bio i zadnjih 10god. imam ogromnu zelju da idem za US. Znaci, nesto neverovatno zelim da odem tamo i samo da vidim to sve :) Planirao sam jedno 2-3 nedelje, sto sam tako i naveo tamo. U Bostonu imam prijateljicu (ima 45god) koja tamo zivi sa muzem i sinom, oboje su doktori. Mislio sam da kod njih budem malo, a onda da iznajmim neki auto ili motor i malo da zujim u krugu od nekih 1500km. Ja imam 39god. Cesto putujem, jer volim da putujem i Evropu sam prosao i uzduz i popreko vise puta. Znaci putujem na svakih 2-3 meseca negde. Ranije sam uvek imao SLO Multisengen vizu tako da sa time nisam imao problema. Posao imam (privatnik sam), imam par nekretnina na mom imenu, auto, motor, nikad osudjivan itd. U pasosu mi je ostalo jos strana ipo prazno, osalo su sve pecati. Dolazim u 8h ispred ambasade i u 8:15 nas je vec bilo oko 25. Pocese da prozivaju, mene prozovu drugog. Prodjemo sve te kontrole i udjemo u tu glavnu zgradu sa salterima. Sedimo svi ispred i cekam da se pojavi moj broj 002 na nekom od saltera. Imao sam ogromnu tremu, jer mi je sve nepoznato. Pojavi se moj br. ja ustanem na taj salter i neki lik me pita razlog moje posete, koliko sam planirao, cime se bavim i na kraju mi kaze: "vidim ti puno putujes, ali slabo letis". Ja mu kazem da sam isao za zadnjih par god. za Tunis i Egipat. Kaze on meni OK i kao da sednem tamo da cekam da me opet prozove. Pomislio sam da je super ako je tako kratko. Sedim ja tako 15min i na nekom drugom salteru se pojavi moj broj, tu me ceka neka baba kratke kose od nekih 70god. Drzi ona moj pasos, i kaze mi da stavim prste na onaj skener. Prvo dva palca, pa 4 prsta. E, tu krecu pitanja. Prica polu Sprski, polu Eng. Prvo je pocela da me ispituje o toj drugarici, znaci pitala me je u sitna creva o njoj, samo sto mi nije trazila njen bris iz grla. Ok, ja sam pricao sve sto sam znao, osim sto nisam znao datum njenog vencanja. Nisam ni znao da to traba da znam. Mislim strasno. Onda je me je pitala cime se bavim, ja joj kazem. Onda je listala moj pasos i pita me za vizu, ja jos kazem da je to SLO multisengen. Na sta je ona kao ocima u fazonu kao da je to viza od Senegala. Mislim se ja da ti znas baba da su ljudi kod nas cekali u kilometarskim kolonama za Grcku vizu samo na 10 dana da odu na more. Onda me je pitala gde sam sve putovao. Ja joj nabrajam i onda me pita u kom gradu sam bio u Rusiji. Pita me dali sam bio u Australiji ili Kanadi? Ja kazem da nisam, JOS :) Pitala me je cime mi se roditelji bave. Samo nesto kuca u komp. i prica samnom preko tog debelog stakla. Imam osecaj da me nije bas sve ni razumela jer prica polu SRB polu ENG. I posle tako jedno 10min razgovora, kaze ona meni kratko: "vi ste vec duze razvedeni i nama je to ne sigurno jer morate imati cvrsce veze sa Srbijom". Vratila mi pasos i to je to. E, sad, ja sam u formularu D160 naveo da sam razveden, jer sam zeleo sve iskreno da popunim, tako su me i savetovali. Razveden sam pre 15 god. Imam i dete od 16god. Imam sada verenicu sa kojom zivim 4 god i planiramo brak. Kad mi je vracala pasos i to mi rekla, imao sam osecaj kao da me je brzi voz udario. Ja onako izlazim napolje pognute glave. Vidim ispred ceka jos jedno 50-60 ljudi. Dokumenta mi nije ni trazila, a imao sam sve: uverenje o dugogodisnjem zaposlenju, bankovne racune i dinarske i devizne, vlasnicke listove nekretnina, sve saobracnajne motornih vozila na meni, uverenja o osiguranjima i jos raznih nekih papira. Video sam tamo da je dosta njih imalo razne neke veze, a i dosta njih je vec putovalo u US, pa je verovatno njima lakse. Bilo mi je krivo u pocetku sto sam to naveo da sam razveden, ali kontam mozda bi me to pitala, pa bi videla da lazem. Sada opet gledam da odem u neku jaku turisticku agenciju, pa da probam preko njih da dobijem, mozda mi to pomogne, jer mozda je tako sigurnije da odem turisticki, rapitacu ce. Formular D160 se mora znati NA PAMET. Odmah da napisem da ja u Srb EXTRA zivim, imam sve sto mi je potrebno za lep zivot i trudim se da ispunjavam sve svoje zelje. NEMAM NAMERU DA SE ISELJAVAM, JER JA ZIVOM BOLJE OD POLOVINE AMERIKANACA. Osim te prijateljice, nema nikog u US. Volim da putujem i da upoznajem nove drzave, gradove i kulture. Krivo mi je zbog svega, jer sam zaista JAKO zeleo da vidim US. A znam neke da su dobijali bez pola papira, cak i koji su imali i sudske kaznene presude. Znaci nema pravila. Ali sta da se radi, idemo dalje. Probacu opet nesto za par meseci.
Izvinjavam se svima ako sam bio malo opsirniji, ali sam zeleo da Vam malo detaljnije prenesem svoje iskustvo, pa mozda nekom pomogne.
Srecno svima :)

Poslednja izmena:
Sinovac imao si "peh", kako mi to kazemo.
Evo u cemu je stos:
1- slabo si leteo avionom bilo gde;
2- tvoje godine 39, ubilo se za emigraciju i ostanak.
3- razvod;
Tako su oni razmisljali kako da te elegantno odbiju.
Hoces da probas preko turisticke agencije.
Razmisljaj o sledecem:
upisan si za vecnost u americki kompjuter, i posto ti treba viza, agencija mora da nosi pasose na overavanje u ambasadu.
Cim ti ukucaju ime u komp, videce da si nedavno bio i trazio turisticku vizu i mogu ladno da te odbiju ponovo.
Mozda bi trebao da sacekas par meseci, pa da onda ides preko agencije.

A to sto ti mislis da zivis bolje od pola amera, moze biti od emigranata,a od pravih amerikanaca, vrlo je diskutabilno :)

A o voznji 1500 kilometara unaokolo, to ti je oko 1000 milja, od Bostona do Chikaga na zapad ili vozis na Floridu juzno, ili do Toronta u Kanadi.
To je 1/3 USA.
Stavi na papir, koliko bi te kostao smestaj po hotelima za svaku noc i dorucak uracunat, pa gorivo, pa hrana po restoranima i trak stopovima.

Mogu samo da ti pozelim srecu za sledeci put :)

U Bostonu imam prijateljicu (ima 45god) koja tamo zivi sa muzem i sinom, oboje su doktori.
[...]
Prvo je pocela da me ispituje o toj drugarici, znaci pitala me je u sitna creva o njoj, samo sto mi nije trazila njen bris iz grla. Ok, ja sam pricao sve sto sam znao, osim sto nisam znao datum njenog vencanja. Nisam ni znao da to traba da znam. Mislim strasno.

Tvoj problem je, vrlo verovatno, što si naveo te prijatelje kao "potporu" za vizu. Navoditi neke prijatelje ili dalju rodbinu u USA kao nekakvu "garanciju" je zapravo kontraproduktivno, kako se već mnogo puta pokazalo. Mnogo bolje je ići čisto turistički (ako ne postoji nekakav drugi, ozbiljan razlog), u stilu "želim da obiđem ovo ili ono, hotel taj-i-taj" i gotovo.

Dakle, ništa poznanici, prijatelji i slično u USA, to Amerima u konzulatu u Srbiji (i ne samo tamo) uvek nekako na kraju zvuči kao "evo ima ko da mu pomogne, kod koga da bude u početku, kad ostane na crno".

u ovom slučaju, ne verujem da će ti pomoći turistička agencija, ne možeš ti tvoju prijavu za vizu da "sakriješ" iza agencije, da tako kažem, pa da te oni ne primete. Naprotiv, time ćeš samo "potvrditi" njihovu sumnju da hoćeš na crno da ostaneš, jer (kao) pokušavaš na više načina da dobiješ vizu, dok nešto ne upali. Na žalost, oni će ovo odmah videti u bazi podataka.

Jer, kad su te jednom odbili, dozvoliće ti da pokušaš ponovo (odnosno, imaćeš šanse da dobiješ vizu) samo ako se nešto u tvom slučaju značajno promenilo u odnosu na prethodni pokušaj. Ako se ništa nije promenilo, a ti ipak pokušaš opet (i to sa izmenjenom pričom), verovatnoća je skoro stoprocentna da će te opet odbiti, i čak možda negde zabeležiti pored tvog imena "pokušava na sve načine da se umuva" ili nešto slično.

Video sam tamo da je dosta njih imalo razne neke veze,

Loše si video ;) O vizama odlučuje konzul, njegov zamenik i možda još par Amera tamo, takvu "vezu" neće niko od njih reskirati (leti se sa posla momentalno).

Ali, možda se ja varam, otkri nam kako si to "video tamo da dosta njih ima veze"? :think:

Poslednja izmena:
Hvala vam na odgovorima, samo me zanima, kakav je to moj "strasan"slucaj pa da nema sanse da nikad vise dobijem vizu? Jel US vizu nikad niko nije dobio kao razveden? Moj drugar je uplatio u Kontikiju, US i Mexico turu i naravno otisao, a isto je razveden.
Sto se tice da sam video da neki imaju veze je to da su preko reda davali nekim sluzbenicima svoje pasose (sa kojima su u jako dobrim odnosima), a i kod nekih su dolazili neki sluzbenici iz ambasade, ljubili se, pricali kao rod rodjeni. Jedan koji je sedeo pored mene, kod njega je dosao neki lik iz obezbedjenja i kaze da mi je napravio propisnicu da ide i do nekih kancelarija, jer ga ceka neki projatelj tamo. A naravno ovi sto rade obezbedjenje, svi imaju vize (normalno) i svoju familiju obezbedili. Naravno da se sa dobrom vezom svugde i svasta moze. ;)
Doslo mi je da pitam tu babu: mene ste odbili, a raznorazne starlete, pevaljke, i kojekave suse mogu da putuju. Ali sam se ugrizao za jezik. Probacu nesto malo kasnije, posle leta.
Jos jednom hvala na komentarima.

svako pominjanje rodjaka i prijtelja tamo (paradoksalno ali sto bogatijih to gore :) ) samo predstavlja minus.....definitivno sam ubedjen u to.
Sto se tice starleta i pevaljki-to je jasno da jasnije ne moze biti......one nemaju nikakav razlog da tamo ostanu jer bi tamo prale sudove u kineskom restoranu,a ovde imaju,ma koliko to nama smesno zvucalo,....."karijeru" :)))) znaju ameri jako dobro sta rade.
Tvoj razvod je samo izgovor da ne bi ulazila dublje u diskusiju sa tobom-nesto joj se generalno nije dopalo---i to ti je to

svako pominjanje rodjaka i prijtelja tamo (paradoksalno ali sto bogatijih to gore :) ) samo predstavlja minus.....definitivno sam ubedjen u to.
Sto se tice starleta i pevaljki-to je jasno da jasnije ne moze biti......one nemaju nikakav razlog da tamo ostanu jer bi tamo prale sudove u kineskom restoranu,a ovde imaju,ma koliko to nama smesno zvucalo,....."karijeru" :)))) znaju ameri jako dobro sta rade.
Tvoj razvod je samo izgovor da ne bi ulazila dublje u diskusiju sa tobom-nesto joj se generalno nije dopalo---i to ti je to

Moj kum je dobio vizu na 10 godina, iz momenta, ali nekoliko puta je putovao za Japan avionom, tako da putujte avinom momci sto cesce i jednoga dana bice viza i za USA :)

Pozdrav svima,
Zanima me dali je mozda itko bio u istoj ili slicnoj situaciji kao ja ili ima neki savjet u svezi mog slucaja.
Hrvatski sam drzavljanin, imam 22 godine, na 3. sam godini studija od 5 ukupno na drzavnom fakultetu i redovito dajem ispite.
Htio bih se aplicirati za turisticku vizu za USA na kojoj sam vec bio u USA 2013. koju sam dobio na samo 1.godinu povodom posjeta sestricne i njenog muza (poslali su mi invitation letter).
Nakon boravka od 3 tjedna u USA vratio sam se natrag i 2015.godine ponovo otišao, ali na J1 WORK AND TRAVEL program i bio u USA 2,5mj.
Posto sam bio zadnji put na WORK AND TRAVEL program logicno bi bilo da konzul pomisli da idem raditi u Ameriku (isto bih i ja pomislio da sam konzul) iako mislim ici cisto turisticki.
U zadnje dvije godine sam turisticki posjetio vise EU drzava, Kanadu, USA, Australiju, Tursku,Srbiju, Kinu, Singapur, Brazil, Egipat i Ujedinjene arapske emirate (Imam stambilje u putovnici) tako da sam prakticki svaki mjesec negdje (ne znam jel to loša stvar).
Roditelji placaju moj put, otac mi radi za inozemnu naftnu kompaniju u rukovodstvu tako da ima jako velika godisnja primanja za RH standarde, oko 250 000,00USD i vise stotina tisuća dolara na deviznom racunu i te sam potvrde vec koristio sa dobivanje viza za USA i Australiju (Ne znam dali je to minus pošto ne radi u Hrvatskoj pa samim time moja poveznica sa Hrvatskom je slabija)
. Majka mi radi u drzavnoj kompaniji i zaraduje oko 2000,00EUR mjesecno.
Kartu imam kupljenu povratnu za Septembar, 7dana boravak.
Dali imam velike sanse za odbijanje posto citam da nakon J1 vize su skoro svi odbijeni.
Hvala svima

Brini se o sebi, drugi ce da se snadju.
Ti si proputovao pom svetu, bio si u USA, nema razloga da te odbiju, jer ides turisticki.
A drugo imas para kamaru, sa tim mozes da pocnes biznis i u USA, i prihvaticete oberucke.

Bio sam odbijen za vizu 2 put 8 marta ove godine dodjem ujutru putovao celu noć bio sam drugi po redu i uvek kazem isto na sajam cveca idem posto trazim neka semena retka da kupim reko 8 mart daće mi vizu ali neka starija zenska osoba obori me planirao sam ponovo pošto ima sajam u chicago u junu e imam gazdinstvo uzgajam cvece profesionalno dobio sam penziju u martu mjesecu pošto sam imao kancer na kostima pre neku godinu a mlad sam imam 30 godina bio sam po evropi u prethodnih godinu 2 puta i recite mi da li imam sanse da ponovo pokusam

Pozdrav svima,
Zanima me dali je mozda itko bio u istoj ili slicnoj situaciji kao ja ili ima neki savjet u svezi mog slucaja.
Hrvatski sam drzavljanin, imam 22 godine, na 3. sam godini studija od 5 ukupno na drzavnom fakultetu i redovito dajem ispite.
Htio bih se aplicirati za turisticku vizu za USA na kojoj sam vec bio u USA 2013. koju sam dobio na samo 1.godinu povodom posjeta sestricne i njenog muza (poslali su mi invitation letter).
Nakon boravka od 3 tjedna u USA vratio sam se natrag i 2015.godine ponovo otišao, ali na J1 WORK AND TRAVEL program i bio u USA 2,5mj.
Posto sam bio zadnji put na WORK AND TRAVEL program logicno bi bilo da konzul pomisli da idem raditi u Ameriku (isto bih i ja pomislio da sam konzul) iako mislim ici cisto turisticki.
U zadnje dvije godine sam turisticki posjetio vise EU drzava, Kanadu, USA, Australiju, Tursku,Srbiju, Kinu, Singapur, Brazil, Egipat i Ujedinjene arapske emirate (Imam stambilje u putovnici) tako da sam prakticki svaki mjesec negdje (ne znam jel to loša stvar).
Roditelji placaju moj put, otac mi radi za inozemnu naftnu kompaniju u rukovodstvu tako da ima jako velika godisnja primanja za RH standarde, oko 250 000,00USD i vise stotina tisuća dolara na deviznom racunu i te sam potvrde vec koristio sa dobivanje viza za USA i Australiju (Ne znam dali je to minus pošto ne radi u Hrvatskoj pa samim time moja poveznica sa Hrvatskom je slabija)
. Majka mi radi u drzavnoj kompaniji i zaraduje oko 2000,00EUR mjesecno.
Kartu imam kupljenu povratnu za Septembar, 7dana boravak.
Dali imam velike sanse za odbijanje posto citam da nakon J1 vize su skoro svi odbijeni.
Hvala svima
asi se pofalioo

Pozdrav svima,

Nov sam na ovom forumu,ali se i vi verovatno niste susretali na njemu sa ovom situacijom pa vas zato pitam za misljenje dok jos uvek imam neki tracak nade.Naime hteo bih da odem turisticki u ameriku sa porodicom(majka,otac,brat),stim sto se ne uklapam u profil onih koji su uvereni da ce dobiti vizu posto imam takoreci mnogo vise minusa nego pluseva.Imam 25 godina,apsolvent sam gde mi je ostao samo diplomski rad,nisam zaposlen radio sam preko omladinske sto mogu da obesim macku o rep,u Americi sam bio 2013 godine preko studenskog programa,vratio se reguralno,roditelji su mi na dobrim pozicijama putovali dosta i po mom nekom misljenju da su ovo samo stavke koje odlucuju o vizi nebih bio toliko skeptican da nema jedne stvari zbog koga stvarno imam malu nadu a to je da sam krivicno osudjivan za nasilnicko ponasanje i vidu kucnog pritvora u trajanju od 6 meseci koje je bilo pre dve godine.Citao sam dosta po forumima i relativno svatam u kakvoj sam situaciji,ali razlog zasto se vama obracam ovde je taj nebi li neko mogao da mi da neki savet kako bih mogao ovu situaciju barem nekako malo da okrenem na svoju stranu,tipa da napisem da nisam osudjiva(posto sam kulturan momak i svojim manirima i ponasanjem nebi mogao da navedem na razgovoru da sam imao takve probleme) ili sto se tice posla da pribavim papir da sam volontirao u firmi u kojoj cu da radim kad diplomiram(takav papir mogu da nabavim),takodje dali bi bilo pametno da mi oba roditelja apliciraju ili samo jedan.Shvatam da sam malo pretero sa podpitanjima ali sobzirom da sam u nezavidnoj situaciji svaka pomoc bi mi dobro dosla.Unapred hvala

Nemam ja para nego roditelji ( ja imam samo ovlastenje za koristenje racuna), ja na racunu osobnom imam jedva 1400dolara i osim fakulteta i obitelji nista me ne veze ozbiljnije za hr, nemam niti ikakve imovine osim automobila tako da sam savrseni potencijalni imigrantu ocima jednog diplomata, a zadnji put kada sam bio na razgovoru za J1 vizu konzul me pitao dali sam radio u Americi prilikom proslog boravka ( Bio sam 3 tjedna u Los Angelesu i New yorku) i temeljitije me ispitivao za sestricnu i njenog muza u Americi za koje je vjerovatno mislio da su ilegalci i zainteresirano slusao sta pricam o njima a kada sam rekao da imaju dijete malo od 2godine onda je valjda shvatio da su Americki drzavljani ili da barem moraju imati legalan status i odmah izgubio interes na tu temu i dao mi vizu. Meni je jasno da ako me sad odbiju za vizu da sam "Najebo" i mogu se pozdraviti sa turistickim posjetima USA dok se ne zaposlim i osnujem obitelj...

A sta da drugo kazem? Da tu dodem i postavim pitanje "Dobar dan radio sam u USA 2015 na J1 vizi i sad bi se aplicirao za turisticku vizu, hocu li je dobiti?". Ne razumjem uopce zasto bi se hvalio jer ionako na ovom profilu ne piše moje ime i prezime niti išta osim spola....Napisao sam sto detaljnije u kakvoj sam situaciji sa relevantnim informacijama (istim onim koje bi konzul imao na uvid) kako bih dobio misljenje...Zanimaju me misljenja i iskustva jer gospoda u USA ambasadi su mogao bi reci nepredvidiva ...Da se hocu hvalit napisao bih svoje ime i prezime, izjavio da imam stan na manhattanu, ferrari, jahtu i vikendicu na St.Tropezu i slicne stvari koji ja NEMAM i nemogu jednostavno imati kao student od 22.godine osim ako sam osvojio EUROJACKPOT tako molim ljude da me ne napadaju...

A sta da drugo kazem? Da tu dodem i postavim pitanje "Dobar dan radio sam u USA 2015 na J1 vizi i sad bi se aplicirao za turisticku vizu, hocu li je dobiti?". Ne razumjem uopce zasto bi se hvalio jer ionako na ovom profilu ne piše moje ime i prezime niti išta osim spola....Napisao sam sto detaljnije u kakvoj sam situaciji sa relevantnim informacijama (istim onim koje bi konzul imao na uvid) kako bih dobio misljenje...Zanimaju me misljenja i iskustva jer gospoda u USA ambasadi su mogao bi reci nepredvidiva ...Da se hocu hvalit napisao bih svoje ime i prezime, izjavio da imam stan na manhattanu, ferrari, jahtu i vikendicu na St.Tropezu i slicne stvari koji ja NEMAM i nemogu jednostavno imati kao student od 22.godine osim ako sam osvojio EUROJACKPOT tako molim ljude da me ne napadaju...

jel vidis da te zezaju, sta se lozis? Mislim da neces imati problema iz vise razloga. Prvo. stepen odbijenih zahteva za vizu je tek nesto vise od 5%, znaci odbiju svakog dvadesetog. Drugo, ti si vec bio na turistickoj i J1 vizi i oba puta si se vratio. Zasto bi sad neko sumnjao da zelis ostati? Da si hteo ostati, imao si dve idealne prilike. Samo se opusti i odgovaraj tacno na pitanja, ja se smem kladiti da ces dobiti vizu.

meni je samo malo smesno da neko sa takvim stilom zivota dolazi nesiguran ovde na forum da pita sta MI mislimo. ko te toliko naplasio? ne znas ti sta su savrseni potencijalni imigranti. cuti tu i ne sviraj, sto bi rekla moja baba..

Pozdrav svima,

Nov sam na ovom forumu,ali se i vi verovatno niste susretali na njemu sa ovom situacijom pa vas zato pitam za misljenje dok jos uvek imam neki tracak nade.Naime hteo bih da odem turisticki u ameriku sa porodicom(majka,otac,brat),stim sto se ne uklapam u profil onih koji su uvereni da ce dobiti vizu posto imam takoreci mnogo vise minusa nego pluseva.Imam 25 godina,apsolvent sam gde mi je ostao samo diplomski rad,nisam zaposlen radio sam preko omladinske sto mogu da obesim macku o rep,u Americi sam bio 2013 godine preko studenskog programa,vratio se reguralno,roditelji su mi na dobrim pozicijama putovali dosta i po mom nekom misljenju da su ovo samo stavke koje odlucuju o vizi nebih bio toliko skeptican da nema jedne stvari zbog koga stvarno imam malu nadu a to je da sam krivicno osudjivan za nasilnicko ponasanje i vidu kucnog pritvora u trajanju od 6 meseci koje je bilo pre dve godine.Citao sam dosta po forumima i relativno svatam u kakvoj sam situaciji,ali razlog zasto se vama obracam ovde je taj nebi li neko mogao da mi da neki savet kako bih mogao ovu situaciju barem nekako malo da okrenem na svoju stranu,tipa da napisem da nisam osudjiva(posto sam kulturan momak i svojim manirima i ponasanjem nebi mogao da navedem na razgovoru da sam imao takve probleme) ili sto se tice posla da pribavim papir da sam volontirao u firmi u kojoj cu da radim kad diplomiram(takav papir mogu da nabavim),takodje dali bi bilo pametno da mi oba roditelja apliciraju ili samo jedan.Shvatam da sam malo pretero sa podpitanjima ali sobzirom da sam u nezavidnoj situaciji svaka pomoc bi mi dobro dosla.Unapred hvala

Pazi njega, on zeli da se sa komplet porodicom iseli u Ameriku :D

Pozdrav svima,

Ma nema da brineš, samo prećutiš da si osuđivan, i čim vide kako iz tebe vrca kako kultura tako i maniri, ima odmah da ti daju vizu. :mrgreen:

P.S. "Stim", "nebi", "gde mi je ostao", "sobzirom", i generalno sakaćenje gramatike i pravopisa u celoj poruci... Na kom to fakultetu (ili biće "fakultetu") poznavanje srpskog jezika i pravopisa nije potrebno? Segamegatrend? :roll:

Bio sam odbijen za vizu 2 put 8 marta ove godine dodjem ujutru putovao celu noć bio sam drugi po redu i uvek kazem isto na sajam cveca idem posto trazim neka semena retka da kupim reko 8 mart daće mi vizu ali neka starija zenska osoba obori me planirao sam ponovo pošto ima sajam u chicago u junu e imam gazdinstvo uzgajam cvece profesionalno dobio sam penziju u martu mjesecu pošto sam imao kancer na kostima pre neku godinu a mlad sam imam 30 godina bio sam po evropi u prethodnih godinu 2 puta i recite mi da li imam sanse da ponovo pokusam sta vi mislite

Back