Pozdrav za sve, zeleo bih ispisati svoju pricu, koja je, bar po mom misljenju, jako zanimljiva. Al odmah cu napomenuti da nema lep zavrsetak, No, bice vam od koristi.
Naime, citajuci razne postove na ovom forumu, koji su mi bili od velike koristi i znacaja, stavio sam na papir sta mi je sve potrebno za Turisticku Usa vizu. Da napomenem da sam vec bio kao student pre 4 godine sa J1 vizom. Takodje sam nezaposlen i zavrsio sam fakultet, pa sam bio svestan da su mi sanse jako male. U Srbiji ne mogu da pronadjem posao i kad vec imam socijalni broj i ID, sto da ne odem sad opet i ostanem na crno, dok se ne ozenim za papire itd... Odlucio sam se da igram na kvarno i sredio papire kao da sam zaposlen, odnosno kod prijatelja u firmi smo napravili:
Papir da sam u stalnom radnom odnosu (tacnije na neodredjeno);
Papir da sam dobio 20 dana godisnjeg odmora;
Papir na kom je prikazana moja plata od nekih 80.000 din, sa svim proracunima za Pio i bruto, neto, to Nate kako vec...
Radna knjizica, ispecatirali su mi u toj firmi i uneli da sam zaposljen vec neke 3 godine
-Pored toga sam spremio i sledece:
Diploma sa fakulteta
Stavio na devizni 3.500 eu
U turistickoj agenciji napravio rezervaciju hotela za 13npr nocenja u New York.u (~1200eu) + rezervacija avionske karte - Naravno, sve je to fiktivno i lako se odradi, castite ih bombonjerom recimo..
Katastarski izvodi koji potvrdjuju imovinu moje porodice, jer na sebe nista nisam imao.
To je bilo sve od papirologije sto sam spremio, i naravno, naoruzao sam se sa dobrom pricom i lepo spremio za intervju, kako bi opravdao svoj "status" poslovnog coveka. Na salteru se me pitali gde idem, da li imam nekoga tamo (naravno, recite da nemate), da li sam vec bio (jesam), koji sam fakultet zavrsio, gde radim i trazili su mi na uvid dokaz o zaposlenju i o godisnjem odmoru, niiiiiiista vise! Odobrili su mi vizu i hvala- dovidjenja.
Nakon sat vremena su avali prijateljevu firmu i trazili "Marka", na sta je jedan od zaposlenih rekao - " nema ovde nikakvog Marka, mora da ste pogresili". Oni su upitali opet kako, zar ne radi tu "Marko Markovic", i taj zaposleni je tek tad shvatio o cemu se radi i sa osmehom rekao " aaaaaa raaaadi", nakon cega su oni drsko upitali "sta vam je smesno?" I zatim par pitanja: Ko je vlasnik firme, koliko ima zaposlenih, delatnost firme. Nakon par sati usledio je poziv iz ambasade na moj mobilni, gde su me zamolili da dodjem sutra ponovo u ambasadu, jer imaju jos neka pitanja za mene. Sproveli su me u posebnu prostoriju gde sam polozio zakletvu da cu govoriti samo istinu i trazili su mi radnu knjizicu i rekli da su juce zvali firmu koju sam naveo da radim i da su tamo rekli da ja ne radim tamo.... Rekao sam da je to nemoguce imda je to greska, te da opet provere, gde su se slozili, takodje sam im naveo imena zaposlenih, broj zaposlenih, vlasnika imdelatnost.konzul je otisao, vratio se posle par minuta a nije ni zvao opet firmu i rekao da ce mi ponistiti prethodno odobrenu vizu, jer mi neveruje, jer sam se ja u medjuvremenu mogao dogovoriti sa ljudima iz firme da sada sve lepo potvrde ukoliko budu ponovo zvali...... I tu je bio kraj.
Odlucio sam bio da se oprostim sa Srbijom i da ostanem u Usa raditi i boriti se za buducnost. Dobio vizu. Javio se debil u firmi koji se smejao na vezi i naravno delovao neozbiljno ( to mi je bila jedina greska, ono sto mi je promaklo, da dobro upoznam zaposlene u toj firmi, vezano za moj slucaj i ukoliko budu zvali da provere..Ali ja nisam znao da zovu tako na posao...) Sutra mi ponistili vizu. I ja naravno izgubio poslednju sansu za posao, jer ovde nemam nikakve sanse.
Nadam se da ce vam moja prica biti od koristi i ne zamerite na velikom tekstu, ali zeleo sam detaljno opisati za buduce avanturiste... I ovo je dokaz da ih mozete pobediti i zavarati! Srecno ljudi!