Američka viza

Ako neko moze da mi pomogne, zanima me da li je bila greska sto sam naveo u aplikaciji da cemo biti smesteni u hotelu gde sam ja radio preko J-1 vize i da li je mozda bio problem sto smo rekli da cemo ostati u NY i Bostonu oko 3-4 nedelje( u smislu puno je dana)? :/ Hteo bi da pokusam sada u aprilu jos jednom, ovaj put idem sam i bookirao bi neki hostel u NY i naveo da idem samo na 10 dana da obidjem grad? Sta mislite? :/

U cemu si pogresio, to se iz par detalja koje si naveo ne moze znati. Pokusati jos jednom se moze, ali kad se promene okolnosti. Ja ne vidim sta se promenilo: i dalje zelis ici turisticki u USA. Moj savet: treba da pokusas zakljuciti zasto su te odbili i onda promeniti situaciju zbog koje si odbijen. To sto ti navodis kao moguce razloge meni su malo verovatni.

U cemu si pogresio, to se iz par detalja koje si naveo ne moze znati. Pokusati jos jednom se moze, ali kad se promene okolnosti. Ja ne vidim sta se promenilo: i dalje zelis ici turisticki u USA. Moj savet: treba da pokusas zakljuciti zasto su te odbili i onda promeniti situaciju zbog koje si odbijen. To sto ti navodis kao moguce razloge meni su malo verovatni.

Mika hvala puno na odgovoru.
Ne shvatam koji bi drugi razlog mogao da bude :/ Zato sam mislio da probam opet, ali da sada unapred rezervisem hostel, jer ne mogu nista drugo da promenim. Zaposlen sam, imam stan, pare, 2 puta sam bio i vracao se na vreme.....ne mogu nista drugo da promenim, ni za mesec ni za 20godina, jer sam sve lepo predao. E sad jedino mozda jos i da im donesem i radnu knjizicu?

potrebna mi je pomoc,suprug mi je americki gradjanin,trenutno je u americi,imamo troje dece i ja sam sa njima u srbiji,da li mogu da odem turistickom vizom kod supruga na tri nedelja,ako nemam u srbiju poso nista na moje ime,a deca ostanu u srbiju

Cao svima,
hteo bih da pitam nekog ko je upucen za dobijanje americkevize.Prijavio sam se na work and travel program i dobio sam posao sada mi preostaje samo intervju u ambasadi,moj problem je sledeci imam rodjenu sestru koja je u usa vec 3 god, prvo je bila na au per programu 2 godine a posle se prebacila na neki koledz i dobila studencku vizu.Ja sam takodje student u srbiji 2 god obnovio sam 2 puta prvu godinu zbog teske povrede kolena.Imam zakazan intervju u ambasadi sredinom aprija a sestri istice viza pocetkom aprila pa me interesuje kakve su mi sanse za dobijanje vize.?

Pozdrav svima! Imam par pitanja za vas. Naime, planiram da idem u posetu rodjacima u SAD ovo leto. Problem je sto sam pesimisticna po pitanju dobijanja vize jer sam pre nekoliko godina(kada sam bila 2.god.srednje skole odbijena), a sada sam 4.god.faxa(naravno, nemam nikakve nekretnine na svoje ime, posao i sl), planiram da idem kad diplomiram, pa smatram da ta cinjenica dodatno smanjuje mogucnosti. Imam srpski pasos, ali imam i hrvatsko drzevljanstvo, pa razmisljam da li da napravim njihovu putovnicu, nacula sam da to olaksava postupak dobijanja vize. Da li neko ima neki konstruktivan savet?

Pozdrav Kimi!

Imao sam overstay od 5 meseci u americi i vratio se nazad dobrovoljno... nisam imao sud nit ista. navodno nemam zabranu ulaska... ali trazio sam turisticku vizu u septembru i odbili su me. da li to znaci da vise necu dobiti vizu ? i sta mislis sta mi je najbolje da uradim, koju vizu da trazim...

Pozdrav Kimi!

Imao sam overstay od 5 meseci u americi i vratio se nazad dobrovoljno... nisam imao sud nit ista. navodno nemam zabranu ulaska... ali trazio sam turisticku vizu u septembru i odbili su me. da li to znaci da vise necu dobiti vizu ? i sta mislis sta mi je najbolje da uradim, koju vizu da trazim...

Kimi (Räikkönen) je moj mladji kolega, ali nema veze;)

Ko ti je rekao da nemas ban, kakao si to proverio?
Mozda ti je ban istekao, kada si bio u USA? Moguce je i da nisi banovan, jer si ostao krace od 6 meseci.
Sta su ti rekli u ambasadi, zbog cega si odbijen?

ovo je dokument koji sam dobio pre nego sto sam izasao iz amerike. znaci pre nego sto je bilo 6 meseci ilegalnog statusa

http://s22.postimg.org/ibxgkscmp/20140314_233507.jpg

nisam nigde proveravao, al rekli su mi tamo jos kad sam bio u americi. da ako odem dobrovoljno, znaci bez suda i deporta... necu imati nikakvu zabranu. nista mi nisu specijalno rekli, bio je ambasador crnac, jedan jedini... uglavnom cuo sam da retko ko dobije vizu kod njega. ne bitno je to... uglavnom nije mi nista obrazlozio, nema vize i cao. sta da radim sad. koji mi mozes savet uputiti? lutriju igram vec jedno 5 godina i nista... tamo su mi baba, deda, stric, strina, braca...

Pitanje,koliko najcesce odobravaju boravak u SAD kad vec dodjete tamo i imate vizu koja vam je prethodno odobrena?
Da li se desi,i koliko cesto,da ako ste naveli da cete bit 15 dana ili mjeec u SAD da vam na tacno toliko dana odobre boravak u SAD?
Ili je ipak to da tako kazem neki standard da odobre na 3 mjeseca ili pola godine?

. koji mi mozes savet uputiti? lutriju igram vec jedno 5 godina i nista... tamo su mi baba, deda, stric, strina, braca...

nikakav pametan. I dalje je nejasno zasto si odbijen a razloga moze biti trista. A razlog je kljuc svega, kada znas zasto si odbijen, znas i sta trebas promeniti. Jedino sto pretpostavljam da nemas ban jer bi ti u ambasadi rekli da je drugacije.

Pitanje,koliko najcesce odobravaju boravak u SAD kad vec dodjete tamo i imate vizu koja vam je prethodno odobrena?
Da li se desi,i koliko cesto,da ako ste naveli da cete bit 15 dana ili mjeec u SAD da vam na tacno toliko dana odobre boravak u SAD?
Ili je ipak to da tako kazem neki standard da odobre na 3 mjeseca ili pola godine?

Radi se o diskrecionom pravu imigracionog sluzbenika na granici. Ja sam dobijao vreme boravka koje se otprilike poklapalo sa datumom povratka + par dana. Nekad sam dobijao i mesec-dva duze. Uglavnom, boravak uvek mozes produziti ako imas potrebu.

Pozdrav svima.Citam i vidim da mnogi imaju problema oko dobijanja turisticke vize.Evo da pokusam da vam pomognem.Imam trenutno tri turisticke vize (USA) u pasosima a bio sam cetiri puta na razgovorima.
Prvi put su me odbili :( uz reci da ih nisam ubedio i da nemam neke veze u Srbiji i da se mozda necu vratiti.Iako sam im odneo brdo papira.Tri stana,dva automobila,privatnu firmu,racune iz banaka... i jos mnogo toga.
Iskreno,nisu ih ni pogledali.Vezali su se za sestru koja zivi u Usa i kod koje sam isao.Onako besan sam ODMAH otisao do Rajfajzen banke i uplatio opet onaj pin kod za razgovor.Isti dan.Kada sam ih nazvao rekao sam im da sam odbijen al da ne znam zasto i da mi to nije jasno i da zelim opet da apliciram.Sluzbenica (teta sa druge strane zice) mi je preporucila da ne uplacujem i da sacekam 6 meseci i da onda opet pokusam.Insistirao sam da opet idem i to sam i uradio.Na drugi intervju (9 dana posle prvog) sam otisao poprilicno opusteno.Nije mi bilo toliko ni bitno dal cu je dobiti ili ne.Ista pitanja,isti odgovori i op eto je viza :D.E tu sam provalio ustvari gde sam pogresio.Mora se otici opusteno,bez ikakvih natezanja,zatezanja,sve na prvu sto bi nas narod rekao.

Pozdrav

Pozdrav svima.Citam i vidim da mnogi imaju problema oko dobijanja turisticke vize.Evo da pokusam da vam pomognem.Imam trenutno tri turisticke vize (USA) u pasosima a bio sam cetiri puta na razgovorima.
Prvi put su me odbili :( uz reci da ih nisam ubedio i da nemam neke veze u Srbiji i da se mozda necu vratiti.Iako sam im odneo brdo papira.Tri stana,dva automobila,privatnu firmu,racune iz banaka... i jos mnogo toga.
Iskreno,nisu ih ni pogledali.Vezali su se za sestru koja zivi u Usa i kod koje sam isao.Onako besan sam ODMAH otisao do Rajfajzen banke i uplatio opet onaj pin kod za razgovor.Isti dan.Kada sam ih nazvao rekao sam im da sam odbijen al da ne znam zasto i da mi to nije jasno i da zelim opet da apliciram.Sluzbenica (teta sa druge strane zice) mi je preporucila da ne uplacujem i da sacekam 6 meseci i da onda opet pokusam.Insistirao sam da opet idem i to sam i uradio.Na drugi intervju (9 dana posle prvog) sam otisao poprilicno opusteno.Nije mi bilo toliko ni bitno dal cu je dobiti ili ne.Ista pitanja,isti odgovori i op eto je viza :D.E tu sam provalio ustvari gde sam pogresio.Mora se otici opusteno,bez ikakvih natezanja,zatezanja,sve na prvu sto bi nas narod rekao.

Pozdrav

Ovo prvi put cujem da se nekome desilo ;-)

imam pitanje za hakkinen-a i bilo koga ko zna vise o americkim vizama i nekim situacijama...ovako ovo je moja situacija: 2008.godine sam isao na work and travel program i vratio se na vreme sve ispostovao ,2011.sam pokusao opet da idem na wat program i tada su me odbili za vizu jer sam obnavljao godine i nisam bio redovan student po njima ,pa sam eto isao na kartu dacu jos jedan ispit u medjuvremenu i pokazacu im da ipak studiram redovno...i otisao posle 10 dana u ambasadu cisto da me ne bi grizla savest i opet su me odbili ,e sad...ono glavno ,voleo bih da idem ove godine kod drugara u majami na 2 nedelje ,imam svoj preduzetnicki biznis koji radi sasvim dobro od januara prosle godine ,pa me zanima kakve su mi sanse da dobijem turisticku vizu s obzirom da sam bio odbijan za j1 vizu?sta mi je ciniti ...?naravno isao bih turisticki na turisticku vizu, unapred zahvalan

iskreno verujem da ti iko pa cak ni mika_hakkinen moze pomoci sa odgovorom na ovo pitanje. Osim mozda direktno sluzbenika u ambasadi kad mu budes predao svoj slucaj tipa kakve garancije dajes da ces se vratiti u Srbiju. To sto imas firmu zadnjih godinu dana ne znaci mnogo iskreno vise bi im znacilo da imas bas dobar posao u nekoj dobroj firmi. Jer mogu da posumnjaju da ti zapravo hoces da 'zapalis' iz Srbije jer ti ovde ide lose. E sad ako mozes da doneses bilanse stanja i uspeha gde ti garantujes da imas promet i pokazes i dokazes da nema sanse da se ne vratis mozda. Uglavnom dok ne probas neces znati. Ima mnogo faktora...Ides li sam ili sa nekim, koje si godiste, imas li ovde nekretnine, kod koga ides u USA da li je taj neki dobrostojeci ko bi mogao da ti pomogne da ostanes u USA, kako to da ides kod nekoga...ko finansira put....i gomila drugih faktora....zaista ne znam sta bi neko mogao da ti odgovori. Ja ti dajem 50-50 ako ti to nesto znaci. :)

Poslednja izmena:
Pa kao sto sam i napisao...radnja dobro posluje...prometi odlicni...bilansi naravno ok,e sad isao bih sam...nemam na svoje ime nekretnine...otac takodje ima preduzetnicki biznis koji sam ja vodio 2 godine pre nego sto sam otvorio svoje...a drugar kod kojeg idem je menadzer u restoranu nekom

Pa kao sto sam i napisao...radnja dobro posluje...prometi odlicni...bilansi naravno ok,e sad isao bih sam...nemam na svoje ime nekretnine...otac takodje ima preduzetnicki biznis koji sam ja vodio 2 godine pre nego sto sam otvorio svoje...a drugar kod kojeg idem je menadzer u restoranu nekom

Vidi ja licno da sam konzul razmislio bih dobro i trazio odgovore na sledeca pitanja...
- Da li ima i koliko ima starih pasosa?
- Da li je vec putovao negde pre Amerike? Kakav je turista? Da li ima neki jos dokaz da se moze videti da putuje po svetu turisticki?
- Hm sto li ide kod tog menadzera u restoran? sta ako mu je on obecao posao i ostane da radi tamo na crno?
- Preduzetnicki biznis ? Kakve je dokaze dostavio da nas uveri da 100% nece ostaviti nesto sto mu dobro funkcionise? Da nije izbegao da plati neki porez pa zato hoce da bezi?

svakako da bih poneo resenja iz apr-a,izvode iz banke,potvrdu iz poreske uprave da sam platio porez,inace sam bio 2008 godine u americi tako da sam se vratio na vreme,izvukao bi sa fiskalne kase periodicni izvestaj da vide i promet,poneo bi i bilanse uspeha,vrv i racun privatni devizni,bio sam u francuskoj i italiji pre 2 nedelje...mada nisam jos planirao svakako da idem sad odma nego za koji mesec,al da se informisem cisto.

svakako da bih poneo resenja iz apr-a,izvode iz banke,potvrdu iz poreske uprave da sam platio porez,inace sam bio 2008 godine u americi tako da sam se vratio na vreme,izvukao bi sa fiskalne kase periodicni izvestaj da vide i promet,poneo bi i bilanse uspeha,vrv i racun privatni devizni,bio sam u francuskoj i italiji pre 2 nedelje...mada nisam jos planirao svakako da idem sad odma nego za koji mesec,al da se informisem cisto.

Ok pripremi onda sto vise. Upravo na taj nacin :)

Zelim da apliciram za Americku vizu. Slobodni sam umetnik, imam potvrdu iz Udruzenja muzicara da sam clan sindikata, i to nam je uglavnom bilo dovoljno za dobijanje radnih viza u proslosti, kad je trebalo za Sengen. Bavim se pevanjem i imam vec dosta snimljene muzike, a sad radim na albumu (na srpskom jeziku), ali bih otisla da snimim odredjene deonice u Njujorku. Imala bih pozivno pismo od producenta i njega bih navela kao point of contact. Ukoliko je potrebno da rezervisem hotel , i to bih uradila. Cula sam i da moram doneti izvod iz banke kao dokaz da mogu da se izdrzavam. Imam kucu koja nije samo na moje ime, nego na mene i sestru. Ne znam da li bi znacilo da odnesem i taj papir. Moje cvrste veze sa Srbijom su muzicka karijera, koja traje i solidna je, za to imam dokaze na youtube , iako naravno ne verujem da ce bas da gledaju na licu mesta. :D Porodica, prijatelji, momak.. Nisam zaposlena konkretno u firmi, imam svirke i nastupe , ali ne znam na koji nacin to da dokazem, osim da pokazujem SMS poruke i kalendar u koji zapisujem kad je sta dogovoreno. :DD Sta mislite kakve su sanse da dobijem vizu? I da li biste mi preporucili jos neki dokument da spremim? P.S. Nisam obican tezgaros, izgradila sam vec neko ime. Ne znam da li im to znaci i da li na razgovoru treba da ukratko kazem sta sam radila (cisto da steknu utisak kakav je nivo u pitanju)... Pricam engleski tecno, da li je pozeljno pricati na engleskom?

Apliciracu za B1/B2 (turisticka poseta stricu u SAD).

Koliko sam shvatio, traze da se na razgovor donesu neke garancije koje me "vezuju" za Srbiju... ja sam neozenjen, radim po ugovoru o radu koji se produzava kada istekne, zavrsio sam visoku skolu, roditelji, sestra su mi ovde u Srbiji itd imaju stalan posao (osim oca koji se skoro penzionisao), nisam podstanar (zivim pod roditeljskim krovom) itd. itd...

Molim upucene da mi daju ideje sta mi sve ide u prilog da od dokumenata nabavim i ponesem na taj razgovor, sta bi me to "vezivalo" za Srbiju sa poslovnog, socijalnog i porodicnog aspekta...

A da, jos nesto imam da pitam usput. Obzirom da treba da odstampam potvrdjen DS 160 i uplatnicu za banku intesu, da li sve to moze da se popuni u ambasadi ili nekom internet cafe-u u blizini ambasade ili sl. Da li to neko radi pouzdano i zna kako sta treba da se popuni (ako ima nekih nejasnih pitanja). I naravno odstampaju sve sto treba (potvrdu DS 160 i uplatnicu sa kojom idem u banku intesu).

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi pojasni dobijanje USA vozacke dozvole ukoliko imam turisticku vizu?
Da li da nosim moju medjunarodnu i koliko mi ona uopste vazi gore?

S obzirom da idem u posjetu kod babe volio bih da koristim njen auto i obidjem sto vise mjesta..hvala na odgovoru..

Da li neko moze da mi pojasni dobijanje USA vozacke dozvole ukoliko imam turisticku vizu?
Da li da nosim moju medjunarodnu i koliko mi ona uopste vazi gore?

S obzirom da idem u posjetu kod babe volio bih da koristim njen auto i obidjem sto vise mjesta..hvala na odgovoru..

Sa turistickom vizom nije moguce dobiti vozacku dozvolu u USA. Dovoljna ce ti biti medjunarodna vozacka dozvola. Ako si mlad vozac (godine, vozacki staz) u pojedinim drzava postoje odredjena ogranicenja.

Back