Američka viza

Pozdrav svima!
Pre neki dan mi je odobrena K-1 verenicka viza. Inace tacno 4 meseca (veoma brzo) od datuma pokretanja procesa iz USA.
Ako nekome treba pomoc, savet i sl slobodno se javite. Meni je puno pomoglo citanje postova na ovom forumu pa se zelim oduziti tako sto cu pomoci.

Nisam nista jos predavao, moja situacija je ona gore, ima cak i ko da mi posalje garantno i to amerikanac, ali ne znam sta je pametno raditi i generalno sta vi mislite da li ima nekih smetnji da ne dobijem vizu, ibio sam jednom,jednom sam ponistio,ali sada bi turisticku?

Nisam nista jos predavao, moja situacija je ona gore, ima cak i ko da mi posalje garantno i to amerikanac, ali ne znam sta je pametno raditi i generalno sta vi mislite da li ima nekih smetnji da ne dobijem vizu, ibio sam jednom,jednom sam ponistio,ali sada bi turisticku?

Malo je konfuzno ovo kod tebe, prvo si napisao bi isao turisticki za NG sa drugovima a sad pises da mozes uzeti garantno pismo. Nesto ne stima.
Uglavnom, za svaku pohvalu je to sto si ispostovao uslove vize J1. Medjutim, ti sada trazis vizu koja je sasvim druge namene (B1/B2) i od presudnog znacaja ce biti dokazi koje mozes da obezbedis za tu vrstu vize.

Ja sam dobila vizu bez problema, doduse jako dobro sam se bila spremila. Sad mi to sve izgleda prelako. Budite opusteni i smireni, pricajte koncizno i bez zamuckivanja. Ja sam za sve sto sam pricala vadila papire i pokazivala im kao dokaze "cvrstih veza sa Srbijom". Dali su mi vizu na 10 godina! :)

@hakinen

Nije konfuzno napisano, to sam pisao jos pre par meseci,ali sam odustao od NG, malo su se promenile neke stvari, pa bih sada pokusao, sto se tice garantnog to mogu da uzmem bez problema, ima ko da mi posalje,ali ne znam koliko je dobro, prvo sam mislio da rezervisem hotel,a sada se razmisljam da potrazim garantno, ne znam zasto je konfuzno, razmatram opcije koje su mi najbolje, pa sam pitao i vas

Zdravo svima :)

Imam par pitanja. Planiram da idem u USA i imam madjarski pasos. Zanima me da li mogu bez dodatnih papira sem pasosa da udjem u zemlju i ako se gledam kao turista da li mogu da upisem neku skolu i uzmem studnetsku vizu ili jos boje radnu ili kako mogu da produzim svoj boravak tamo? Imam druga koji nema madjarski pasos ali je mislio da ide na turisticku vizu i tamo ostane na crno,kako on moze da produzi boravak sem fiktivnih brakova i da li je tesko zaposliti se bez ssn broja?

Hvala.

@hakinen

Nije konfuzno napisano, to sam pisao jos pre par meseci,ali sam odustao od NG, malo su se promenile neke stvari, pa bih sada pokusao, sto se tice garantnog to mogu da uzmem bez problema, ima ko da mi posalje,ali ne znam koliko je dobro, prvo sam mislio da rezervisem hotel,a sada se razmisljam da potrazim garantno, ne znam zasto je konfuzno, razmatram opcije koje su mi najbolje, pa sam pitao i vas

Hotel

@hakinen
mogu da uzmem garantno pismo, jer imam i tu mogucnost, pitam da li je dobro uopste uzimati to,jer ocigledno da vec znam nekog tamo ili prosto da rezervisem hotel, koja bi bila najbolja opcija za mene, nemam zenu, nemam dete, posao ima, imam nov auto na moje ime itd

@hakinen
mogu da uzmem garantno pismo, jer imam i tu mogucnost, pitam da li je dobro uopste uzimati to,jer ocigledno da vec znam nekog tamo ili prosto da rezervisem hotel, koja bi bila najbolja opcija za mene, nemam zenu, nemam dete, posao ima, imam nov auto na moje ime itd

Jasno mi je da zelis da cujes moje misljenje ali ja ti neki preterano koristan savet ne mogu dati jer o tebi znam samo par stvari. Generalno, tvoja istorija sa predjasnjim vizama moze da ti koristi ako imas pametnu strategiju, ili da ti odmogne, u slucaju da si neuverljiv. Moras DOBRO da se spremis na trik pitanja koja ce ti biti postavljena (npr. za dve sekunde smisli odgovor 'da li u USA nameravas posetiti stare prijatelje iz skole?') Logicno je da zelis ali to moze biti problematicno jer ce ti biti postavljena potpitanja koja mogu da te dovedu do eliminacije. Ako kazes: 'voleo bih ali sam izgubio kontakt sa vecinom ljudi' to je vec neki iskren i neutralan odgovor. Ja bih licno rekao da mi je bila velika zelja kada sam bio u USA da posetim taj i taj grad ali tada nisam imao novca da to ucinim. Sada imam dobar posao i novac kojim cu platiti putovanje. Nekako mi se cini najvise logicnim.

To sto ti pitas geius je zaista tesko odgovoriti. U zadnje vreme primeceno je da odbijaju ljude koji idu kod nekoga ali to ne mora da bude tacno jer ja nisam prisustvovao tako necemu. Samo kazem da sam primetio na par mesta da se ljudi tako zale. Po mom misljenju bolje je reci idem u turisticku posetu na Floridu da se odmorim. Problem je sta ako te pitaju sa kime ides a ti kazes "sam" to je vec blago sumnjivo. Tipa da imas devojku/zenu pa ides sa njom ok. Ako kazes da posetis prijatelje moze da se zapitaju da li ce ti prijatelji da ti pomognu da ostanes u Americi i da te zato odbiju. U sustini tebi treba cvrsta veza da ces se vratiti u Srbiju a to gde ides i sta radis je manje bitno. (samo da ih ubedis da 100% neces raditi nesto na crno). Najbitnije je da se fokusiras na veze sa Srbijom a gde ides i sta radis reci kako stvarno jeste. A opet niko ti ne moze sa 100% sigurnosti reci sta je pravi odgovor na tvoje pitanje.

Poslednja izmena:
ja sam se uclanila samo da bih skrenula paznju da ovo nije tacno. Mozda nisam u pravu, ali sa turisticka viza (u madjarskom pasosu) ne moze da se promeni dok si tamo. Moras se vratiti u Madjarsku i onda promeniti status vize.

Vidis, u pravu si samo u delu u kojem tvrdis da mozda nisi u pravu. Prvo, osoba koja je postavila pitanje nije pitala za adjustment of status nego da li se moze dobiti studentska ili radna viza. Odgovor je bio da moze, ako se ispune uslovi. Ili ti mozda znas da imaju neki posebni uslovi za Madjarsku?

Drugo, da si se malo informisala, znala bi da je Madjarska u VWP i da njenim gradjanima nije potrebna turisticka (niti bilo koja druga) viza da bi usli u USA, naravno ako se prethodno registruju u ETSA sistem (Electronic System for Travel Authorization). Cak i kad bi bila viza u pasosu to sto ti tvrdis nije tacno.

imam pitanje za hakkinen-a i bilo koga ko zna vise o americkim vizama i nekim situacijama...ovako ovo je moja situacija: 2008.godine sam isao na work and travel program i vratio se na vreme sve ispostovao ,2011.sam pokusao opet da idem na wat program i tada su me odbili za vizu jer sam obnavljao godine i nisam bio redovan student po njima ,pa sam eto isao na kartu dacu jos jedan ispit u medjuvremenu i pokazacu im da ipak studiram redovno...i otisao posle 10 dana u ambasadu cisto da me ne bi grizla savest i opet su me odbili ,e sad...ono glavno ,voleo bih da idem ove godine kod drugara u majami na 2 nedelje ,imam svoj preduzetnicki biznis koji radi sasvim dobro od januara prosle godine ,pa me zanima kakve su mi sanse da dobijem turisticku vizu s obzirom da sam bio odbijan za j1 vizu?sta mi je ciniti ...?naravno isao bih turisticki na turisticku vizu, unapred zahvalan

Poslednja izmena:
Cao,ja sam nova ovde.Htela bih da postavim nekoliko pitanja u veze useljenicke vize.Dakle moj muz i ja smo se vencali ovde i on je u USA podneo peticiju za mene u novembru,devetog decembra nam je stigao papir da je to prihvaceno.Od tada nista vise nismo dobili.Mene interesuje kako ide taj ceo proces?I koliko dugo ja moram jos da cekam da bih napokon bila tamo?Hvala unapred :)

Pozdrav svima.
Bio bih zahvalan ukoliko biste mi pomogli sa mojim "slucajem".
Bio sam u Americi 2 puta preko Work and Travel programa,oba puta je sve bilo super i vratio sam se na vreme.
Dosao sam iz USA u septembru i sad planiram da idem turisticki u Majami na 7 dana sa sestrom i vratim se.
Nisam ozenjen,zavrsio sam fakultet pre pola godine i nemam stalno zaposlenje,medjutim mogao bih da nabavim neku potvrdu iz firme jednog prijatelja da radim kod njega.
Ono sto me zanima je kakve su mi sanse za dobijanje turisticke vize?
Hvala unaprijed na odgovoru.

Pozdrav svima,imam i ja pitanje..
Planiramo ja i supruga da idemo u SAD na mjesec dana,cisto u posjetu i turisticki,supruga tamo ima babu,tetku i polutetku.
Ona je pripravnik vec 3 mjeseca,ja imam stalni posao sad ce jos malo 7godina.Da li prilikom popunjavanja ds-160 formulara trazimo da idemo zajedno na intervju ili odvojeno?
Supruga je onace prije 4 god dobijala vizu na 3 god a bila samo mjesec dana i vratila se uredno.
Nako svih iscitanih komentara moje je misljenje da je bolje zajedno jer ja imam stalni posao,sto ona nema,a ona je vec dobijala vizu i uredno se vratila.
I jos da navedem da sam ja u zadnje 3 god bio u neih 10evropskih zemalja,ona u mozda nekih 5..Zanima me vase misljenje da li da idemo odvojeno ili zajedno?hvala u naprije na odgovoru..

Pozdrav ljudi! Naime ja sam bio u ambasadi sredinom januara i aplicirao za turisticku B1/B2 vizu, medjutim odbili su me :( Zaista ni nije bilo jasno zasto, aplicirao sam zajedno sa drugarom, obojica smo zaposleni vise od 1,5 dana, imamo na sebi stan i imali smo na racunu oko 5000e, s tim da sam ja vec 2 puta bio u Americi preko J-1 vize(2011, 2012) ali sam se uredno na vreme vracao. Nisu nam malte ne nista pogledali od papira. Ako neko moze da mi pomogne, zanima me da li je bila greska sto sam naveo u aplikaciji da cemo biti smesteni u hotelu gde sam ja radio preko J-1 vize i da li je mozda bio problem sto smo rekli da cemo ostati u NY i Bostonu oko 3-4 nedelje( u smislu puno je dana)? :/ Hteo bi da pokusam sada u aprilu jos jednom, ovaj put idem sam i bookirao bi neki hostel u NY i naveo da idem samo na 10 dana da obidjem grad? Sta mislite? :/

Back